Sitedeki yeniler ve hamile kalmayı bekleyenler,yeni hayatımıza beraber başlayalım -2-

evet filizim senide ekledim listeye inşallah uğurlu gelir

Kızlar ben çıkıyorum işlerim var sonra gelirim bir yere kaybolmayın bugün ne güzel kalabalığız.

[sıze="2"]
canım aklımdan geçmiyor değil eşim çok dua ederdi ikiz olsun diye rabbim hayırlısını versinde gurbette kimsem yok ne yaparım tek başıma ailelerimiz 12 saatlik uzaklıktalar.

rabbim hayırlısını versin tatlım sadece benim içimden geldi sanada söyleyeyim dedim kız bak olursa söylersin banada canım herşeyin hayırlısını versin rabbim herşey olur[/sıze]

bilmiyorum taalım pekbi tecrübesizim ben bana sadece adaçayı dedi. birde haftaya gelirken idrarın iyice sıkışmış olarak gel daha rahat görürüz dedi mesane dolu olmalıymış :uhm:

kıslar sabah sordum ama çoğunuz yoktunuz

adet bitimindeki ilişki sonrasında sulu kan geldi dün akşam ve bu sabah ta peçeteye kan geldi nedendir sizce
evhan üstüne görme olabilir demişti bilgisi olan varmı
dr aradım anlattım olayı her kadında olur telaşlanma dedi sinir oldummm eyvahedigeldismile

gebelik testi pozitif çıkınca gidilmeli derim ben

hımm cok saol canım bende o zaman biraz daha bekleyim en iyisi bayramdan sonra gitmek

kıslar bu arada reglim bitmesine rağmen bel ve kasık ağrım geçmedi ve göğüslerim dolgun aynı zamanda kısların dediği göbekteki çizgi var

tatlım biraz baktım ben nette ona regl sonrası genital bölgede kullandığımız pedlerden dolayı kuruluk oluyormuş hemen yaşanan cinselliklerde tahriş oranı yüksek oluyormuş o az az gelen sulu kanda tahrişten dolayı olurmuş vajina kendini korumak için sıvı üretiyor tahriş olan bölgelerdeki kanla birlikte çıkıyo bence seninkide böyle bişey bence korkma

kızlar bakın nette ne okudum sizlerlede paylaşmak istedim

Bebek hareketleri ilk ne zaman hissedilir ?
Bebek hareketleri daha once doğum yapmışlarda 16-17 gebelik haftalarında, doğum yapmamışlarda ise 20. haftada hissedilir.

Hamileler ne sıklıkta doktor kontrolü gereklidir ?
İlk olarak gebe kalındığı anlaşılır anlaşılmaz yada düzenli adet gören bir kadında adet gecikmesi olduğunda mutlaka doktora gitmek gerekir.Benim önerdiğim rutin takip genelde 4-5 hafta aralarla yapılmalıdır. Ancak 8.,12.,22.,32.,ve36. hafta muayeneleri bebeğin gelişimini değerlendirmek açısından özellikle önemlidir.Daha sonra 38 ve 39 haftalarda birer değerlendirme daha yapılır.Bu muayenelere ayrıca NST denilen ve bebek kalp atımı ve hareketlerinin değerlendirildiği testler de eklenmelidir.

Bebeğin cinsiyeti ne zaman tespit edilir veya ultrasonografi ile görülür?
Bebeğin cinsiyeti olustuğu anda zaten genetik olarak bellidir.Bebeğin cinsiyetini belirleyen sadece ve sadece babadan gelen sperm dir.Bu sperm y kromozomu taşıyorsa bebek erkek, x kromozomu taşıyorsa bebek kız olacaktır.Dış genital sistem 14.gebelik haftasından itibaren görünür hale gelir ancak bunun ultrason ile tanınması genellikle 16 ,17 haftalarda olur. Erkek bebek daha erken tanınabilir. Kız bebek ise biraz daha geç (18-19 hafta) tanınır. Bebeğin pozisyonu da önemlidir. Eğer bebek ters duruyorsa cinsiyet görülemeyebilir. Bazen de doğuma kadar cinsiyet tesbiti mümkün olmaz.

canım adetim ilk gün normaldi 2 gün kesildi 3.ve 4. günde çok az oldu 5. gün bitti canımmm

ceylinciğim bu iş böyle olmayacak en iyisi git bi sağlıkocağına kan tahlili yaptır en sağlamı eğer negatif çıkarsa doktora gider derdine düşersin ama bence bu kadar kafana takma tatlım

elf_86 senide ekledim canım inşallah en kısa zamanda güzel haberlerini alırız

canım birara bendede oluyordu ilşki sonrası bazen ama spraylden rahim ağzında yara oluşmuştu sebebi oydu hiç rahimağzı kontrolü yaptırdınmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…