Sitedeki yeniler ve hamile kalmayı bekleyenler,yeni hayatımıza beraber başlayalım -3-

kızlarr naber nasılsınız
anamm ebru kız hala doğurmadın dimek rabbim kolay doğum nasip etsin canım
hadi doğurda bizde tecrübe edinelim

ha iyi onu bulması daha kolay .Allah razı olsun bacım.hatim falan yaptın mı sen neler okuyorsun?

amin canım hepimziden, yok canım daha bitiremedim çok var ama artık hızlanmam lazım birde işte meryem suresine başlıyım diyorum inşaallah sen ne yaptın?

merhaba kizlar. bizde geldiiiik. dün hic giremedim topige. ay cok yogundum dün ya.
neyse kizlar siz nasilsin bakim?

Hoşgeldiniz

merhaba kizlar. bizde geldiiiik. dün hic giremedim topige. ay cok yogundum dün ya.

hoşgeldinizzzz nasılsın?

kızlarr naber nasılsınız

kız hemşerim nerdesin anacım?
nassın kızın nasıl?

kızlarr naber nasılsınız

hoşgeldin canımm .yook ay nerde benim daha doğurasım yok .gelmiyor sıpam .amin .. duaya çok ihtiyacım var .

amin canım hepimziden, yok canım daha bitiremedim çok var ama artık hızlanmam lazım birde işte meryem suresine başlıyım diyorum inşaallah sen ne yaptın?

Hoşgeldiniz

bende hatim yaptım 1000 tane falanda tefriciye okudum başkada bişi yapamadım .bugün meryem suresine başlayım diyorum inş.aslında yapılacak çok şey var ama hangisini yapayım diye düşünürken hiçbirşey yapamadım

hoşgeldiniz iyi sayılırız sen nasılsın

Hoşbuldum canım

ye canım ye faydasını gören çok olmuş

Önemli değil canım böyle bildiklerimizi paylaşalım ihtiyacımız var.

yiycem bundna sonra

Kızlar meryem suresinide 17 kere bir suya okuyup onu doğumda içecekmişsiniz, doğum anında eşiniz ya da yanınızda kim varsa inşakak suresini okusun,birde 'Sümme sebile yessera' ayetini doğum anında 3 kere okuyun.

bunlarına not aldım

kızlarr naber nasılsınız

hepinize kolay doğum nasip etsin

hoşgeldinizzzz nasılsın?
kız hemşerim nerdesin anacım?
nassın kızın nasıl?

burdayım sarıcım iyiyim çok şükür kızımda iyi teyzesi sen nasılsın

canım kızın yeri rahat demekki
canım benim şaka bi yana vaktini zamanını bekliyo
inş. en hayırlı zamanda kolayca gelecek merak etme sen

hoşgeldin kuzum mahvettiler sizi iyiki izne çıkacaksınız ne var ne yok yaptırıyorlar..neyse az kaldı inş. nasılsın kaburgalara baskı devam mı?

valla yarim gün izinim vardi daha. baktim cok is bgekliyorlar dedim ben bugün yarim gün izinliyim. yoksa birakmiycaklar ya.
ay evet canim ya kaburgalarim yine ayni. dün esimle cok gezindik ya. carsida islerimiz vardi kagit kürek iste. dünden beri belimin sol tarafida agriyo öyle egildikten sonra kalkarken falan. yürüdügümdendir galiba. pazartesi bebegimi görcem yine :) valla ona seviniyom ben. insallah karnida normal olmustur yada en azindan devam gelismistir insallah. cok merak ediyorum ya. birde bu arada kizlar. doktor kiz dedi ama ben kendimi hic kiz anasi gibi hissetmiyorum yani silam diye seviyorum kizimi ama sanki benim icimde oglan gibi bi his var. durun ben size bi iki resim koyayim siz bunlara ne dersiniz? valla doktor pazartesi oglan derse hic sasirmam öyle bi his var icimden sanki öyle diyecek gibi. hayrolsun ya.

kızlarr naber nasılsınız

hoşgeldin biz iyiyiz sen nasılsın?

iyi bari hatim yapmışsın evet ya neler var da tembellik hadi sen çalışıyoedun ya bana ne demeli(

hoşgeldiniz iyi sayılırız sen nasılsın

yiycem bundna sonra

bunlarına not aldım

hepinize kolay doğum nasip etsin

bende not aldım netten baktkça sizede yazarım

Kolay doğum için okunacak dua ...

Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir. Doğum sırasında dua okumak hastaya yarar getirir mi?

İşte Peygamberimiz'in Hz. Fatıma'ya doğumu sırasında okuduğu dua...

Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştirilemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

(A'raf suresi 54. ayet)

Meali :

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.

Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Doğuma Girmeden Okunacaklar
1.Meryem Suresi
2.Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme
3.Ashâb-ı Kehf
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.(üstünde de taşınabilir)
4.Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54.

Doğum Anında Tekrarlanacaklar: ( Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)
1.Lailahe illa ente kuntuminezzalimin
2.İnşirah suresi

3.Rabbiyesir duası
Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.
4.İnşikak suresi ilk üç ayet:
üye olmadan linki göremezsiniz üye olmak için tıklayınız]

5. Abese suresi 20. Ayet:
Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)
Anlamı:Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı

bakin kizlar bu resimlere doktor erkek demisti iste. ama en son baktiklarinda degisikti. bunlar kordonda olabilir mi?

Kızlar bu duaları kopyalayın bende öyle yaptım düzene sokuyum sonra

bakin kizlar bu resimlere doktor erkek demisti iste. ama en son baktiklarinda degisikti. bunlar kordonda olabilir mi?
Eki Görüntüle 147021

Eki Görüntüle 147022

canım çıkıntı var işte nasıl kordon olabilir bende anlamıyorum biliyormusun bende aynı senin gibiyim hep içimden erkek geçiyor. ama bizimkinde bacak arası dümdüzdü yani pipi yoktu ama vajinaya da benzemiyordu dümdüzdü. ne bilem işte ama ben de o kadar sevinsemde kızım olacak diye yinede erkek diye geçiyor içimden allah bilir tabi belki bende haftaya renkli ultrasona girersem orda kesinleşir sana tavsiyem sakın bebegin herşeyini pembe alma bence her renten al mavi bile al rengarenk olsun. geçen gün gittigim eczası bana böyle dedi. kendi akrabalrının başına gelmiş. kız demişler herşeyini kıza göre almışlar ama bebek erkek dogmuş herşeyi pempe pembeymiş. oglanın gerçi tersi olan da çok var. allahın izniyle o günler gelsinde bekleyip görelim. ya birde çok kız oldu ya sırf bizim topikte bile dünya kadar kız var maşallah bunlara koca nerden bulucaz ya.

ya kızlar kolay doğum için araştırma yaparken şimdi bişey okudum mekkeden getirtilen bir çiçek varmış rahim otu hz Fatımanın eli vs. diyorlar tam adı yazmıyor hiçbir yerde netten bakıyorum bir saattir çiçeği doğum başlayınca suya koyuyolarmış çiçek suda açılıyormuş oaçıldıkça rahimde açılıyormuş doğum bitince çıkarıyormuşunuz tekrar kapanıyormuş sinir oldum ülkemizde yok mu ya tam adı da yazmıyor

Ebe doğum yapan kadının sırtını sıvazlarken de, "El benim elim değil Fatma Ana'nın eli" diyerek doğumun kolay olacağına inandığını belirtir ve hastaya telkinde bulunur. Ayrıca doğum esnasında kadınlara "Fatıma Ana eli" (anastatika hierochuntica) denilen bir bitki kaynatılıp suyu içirilir. Bu sebeple Anadolu'da bulunmayan ve özellikle çölde yetişen bu bitki hacdan dönenler tarafından getirilir, kıymetli bir hediye olarak hamile kadınlara verilirdi. Bazı yörelerde yeni doğan kız çocuklarına göbek adı olarak Fatıma adının verildiği de bilinmektedir.

buldum kızlar burda yazan adıyla bakıyorum şimdi:)))

dogru dedin kiz. bizim kizlar büyüynce koca kitligi olacak :) bilmiyorum canim ya. ilk basta hep kiz geciyordu icimden ama belkide kaynanam oglan oglan diyordu ya hep ona inadima öyle hissetmisimdir. ama ilk oglan dediginden beri icimden erkek diye geciyor. kendimide erkek anasi gibi hissediyorum daha cok. ay ne bileyim ya. neye inanicagimi ne düsünecegimide bilmiyorum. ilk resimde hemen gördüm o cikkinligi yani doktor birsey demeden doktor bakti bakti nerdeyse demiycekti birsey yani pek göremiyorum falan diyordu. onra ben demiszim hatta ben demin pipi gibi birsey gördüm diye. sonra bakti falan iste %70 erkek demisti. Allahim sagliklisini versin. su karnida bi normale dönse ya. en cok o takiliyo kafama. ama pazartesi sabahi görcem insallah zaten. insallah doktor devam gelismis karnida der. insallah bebisim kil almistir. canim benim ya söyle gözümün önüne geldikce yiyesim geliyo valla. masallah cok tatli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…