Sivilceli Ciltler sivilcesi olan herkes mutlaka okusun arkadaşlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
kahküllerini uzatmaktan başka çaren yok canım.. limonu da yüzüne sürme sakın... süreceğine ye bol bol..

hadi yaa ben sürerdim hep :tomato: yemeye başlayayım o zman hihoyyyt tşk ederim a.s. bu arada maşallah çokta güzelsin,yüzünde mükemmel hele ilk halinden sora şahane,tebrik ederim :lepi:

yelizcim buraya yazdigin her sey icin cok tesekkuler, cok guzel bilgiler ve cok moral verici seyler hepsi. ben de arkadas olarak ekledim kabul edersen cok sevinirim, tesekkurler

yelizcim yokmuşsun ama 1 haftadır düzenli sabah akşam palmolive le ve güniçinde yada yatmadan bepantenimi sürüyorum sivilce faaln çıkmadı şuana kadar.inşallah izlerimden de çabucak kurtulurumm.ama güzel değişikler var gibi=)

Yazdıklarınızı 2 hafta once okumuştum. Gerçekten söylediklerinizi harfiyen uyguladım. Düzenlı beslendim, vitamin hapı kullanıyordum zaten vitamin desteği almak için. Sürekli soda içtim. Dediğiniz gibi şampuanı asla yüzüme değdirmedim. 2 hafta sonunda gerçekten şuan yüzümde hiç sivilce yok. Çok yağlı yediğim için tek tük küçük çıkıyor sonra geçiyor. Herşey için Teşekkür ederim :=)

arkadaşlar.. dayanamadım nasıl olduğunuzu merak ettim de geldim... gördüğüme göre çok güzel gelişmeler var... çok sevindim inanın buna... daha da iyi olucaksınız sabredin... fotoları kaldırdım... tekrar dönmeyi düşünmüyordum çünkü... ama dayanamadım size... merak ettim. girip bakmak istedim... biraz toparlanabilirsem dönücem aranıza yeniden... kendinize dikkat edin. tavsiyelerime uyun... birde benden dualarınızı eksik etmeyin...

Dualarımız seninle canım bir an önce dön aramıza.
Neden geri dönmeyi düşünmüyordun noluyo tatlım ya? akannehir

selam kizlar .. iyilesmeler nasil gidiyo bakalim guclubacismile

bayadir aktif olamadim forumda .. malum uni tercihleri sunlar bunlar derken hem kasvetli ve stresli bi donemdeyim hem dee tedavime istikrarla devam ediyorm boshayallersmile

gelismeleri yazmaya dvm ediim bn sol yanagimda saga gore cok daha hizli bi iyilesme mevcut bi ara toparlanma donemine girdim saniyorum iyilesme goremedim bunu vucudumdan kimyasallarin atilisina yorduk yelizimle kaydirigubbakcemile5

en azindan sivilcelerimi kontrol altina aldim. cildimin fzla tahrs olmasi bnm bazen motivasyonumu bozsada sahane sonuca dogru hizla yol aldigimdan eminim

yelizim dualarmz her zmnki gbi snnle .. knustugmz gbi zemuszemus

seni seviyorz.. herkese saglikli ve sivilcesiz gunler dilerm ! :Saruboceq:

kızlar benim yüzümde değil ama bacaklarımın üst kısmında omuzlarımda sırtımda sivilceler cıkıo yıllardır ne yapıcağımı bilemedim tretin kullandım bi süre geçti sonra gene fırtladı. şimdi yaz mevisimi güneşlenince hepsi söndü ama hala birsürü kırmızı kocaman lekeleri var. şampuan değdirmemeye calısıyorum ama değio genede fisfisfis bu aralar arada bepanthene merhem sürüyorum az iyileşme var ama bi türlü tam geçmiyor :gitme: bana da bi yardım mafoldumben

sabretmek gerek cnm .. dha yeni basladin anladigim kadaryla haftalardr dvm edyorm yeni yeni etkisni gormeye basladm iste.. ufak tefek ama umidini yitirme. sampuani birak o halde .. bol su icmelisin bide

anladığım kadarıyla rahatsızsın galiba canım,dualarımız hep seninle,kendine ii bakopuyorumnanaktan

Kızlar sıcaktan mıdır nedir bu ara yüzümde isilik gibi sivilce çıkıyor yanaklarımın alt kısmında.:gitme:
Palmolive sabun aldım umarım etkili olur:2:

bende 3 gündür palmolive sabun kullanıyorum çok değişim var yüzümde.göz kremim haricindeki ürünlerimi bıraktım tonik felan kullanmıyorum.sadece sabah akşam yıkayınca üzerine HAMETAN pomad sürüyorum.kıvamı koyu olduğundan yaymakta zorlanıyorum o yüzden sadece sivilce ve izlerine sürüyorum.3 gün sonrasında peelling yapmak zorunda kaldım çünkü kuruyan sivilceler üzerinde kabuklar oluştu.şuan memnunum.gündüz makyajımı da hafif yapmaya başladım.biraz bronzluğumda var bu dönem.allık rimek ruj ve çok az sivilcelere kapatıcı sürmem yetiyor ama kesinlikle 1 hafta öncesine kadar çok farketti.bakalım böylemi gidecek :)

ben geldim kızlar :) sivilcelerim patlama noktasında kocaman kocaman cıkıyor ne yapsam geçmiyor gerçi hiç bir şey yapmıyorum :) bişey sürmüyorum

Benim yüzümde pek sivilce çıkmazdı çıksada çok nadir çıkardı oda bi kaç güne kadar geçer iz falanda kalmazdı.
Son zamanlarda çok garip sivilceler çıkmaya başladı.
Önce bi sertlik oluyor..
Sonra kocaman şişiyor..
Acıyor..
Ve uçsuz kırmızı büyük bi sivilce oluyor ve bu uzun süre duruyor..
Sonra geçiyor ama bu süre uzun oluyor... Bazen iz kalıyor bazen kalmıyor..
Neden çıkıyorlar bilmiyorum ama bu sivilceler çok canımı sıkıyor.

benimle aynı sorunu yaşıyosun...iki yıl ince tek tük yanaklarımda çıkmaya başladı dibi sert kırmızı uçsuz...3-4 ay gitmiyolardı sonra da kan toplamış gibi iz kalıyodu...o iz de geçince çukurlar oluşuyodu...iki yıl uğraştım bunlarla...artık öle büyük sivilce çıkmıyo ama izleri kaldı...

bence en kısa sürede iyi bi doktora git....bana o dönemde en iyi gelen ilaç oht peptit olmuştu...ama o d açok pahallıydı 200 lira...1 kere alabildim...

şimdi çıkmıyo öle sivilce ama izleri kaldı..izlerle uğraşıyom....

canım benimde bu şekilde oldu yanaklarda ve çenede....

1,si en büyük etken büyük stres varsa o yapar

2,si allık fondoten pudra vs. başka bi nedeni zor ihtimal

benim avonun allığı yapmıştı sonra enfeksiyon kaptı yayıldı üzerine birde stres şimdi izleri kaldı :çok üzgünüm:

izlerede kimyasal peeling düşünüyorum kışa bakalım Çok üzgünüm çoook

Sivilce hayatımızın bir döneminde hepimizin sorunu olabiliyor. Sivilceler, ciltteki aşırı yağlanma yüzünden oluşuyor. Çoğumuz sivilceleri azaltmak için yüzümüzü normalden fazla yıkarız. Ancak, uzmanlar bunun yağlanmayı azaltmayacağını söylüyorlar. Sivilce sorunu olanlar, cildi kuruttuğu için sabun benzeri temizleyicileri kullanabilir, üzerine de yağsız nemlendirici sürebilirler. Ayrıca, sivilce sorunu olanların yağ içermeyen fondöten ve pudra kullanmaları gerekiyor. Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin Uzmanlar, sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmenin deride tahrişe yol açabileceğini belirtiyor.
• Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın.
• Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH’ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanın.
• Derinlemesine bir temizlik için, her 3-4 günde bir, gözenekleri açmak için derin temizlik maskesi yapılabilir.
Beslenmeye dikkat!
Beslenme tarzı ve yediklerimiz, vücuttaki yağ ve iltihaplanmayı düzeyinde etkilidir. Dolayısıyla iltihaplanmayı önleyen bir beslenme ile kortizol düzeyini düşürerek sivilce oluşumunu önleyebiliriz. Sivilce ve akne sorunu olanlar öncelikle hayvansal yağlardan uzak durması gerek. Yağ ve şeker miktarı fazla olan hazır yiyecekler de sivilce ve akneleri besleme özelliğine sahip.
Sivilce yapan yiyecekler
Çikolata, dondurma, sosis ve dondurulmuş hazır et yemekleri, Muz, ekmek, kek, şekerleme, kurabiye, mısır, patates kızartması, sosisli sandviç, pirinç, pizza, makarna, margarin, meyve suları, puding, krakerler-cipsler, pasta, krem peynir, kızarmış yiyecekler, tatlı içkiler sivilce oluşumunu hızlandırır.
Sivilce düşmanı yiyecekler
Baklagillerle zenginleştirilmiş, meyve ve sebze açısından zengin sağlıklı beslenme cilde çok iyi geliyor. Sivilcesiz, sağlıklı bir cilt için yenmesi gerekenler: Elma, enginar, badem, fındık, tatlı kavun, barbunya, mercimek, kuşkonmaz, fasulye, armut, yoğurt, domates, ıspanak, ay çekirdeği, kiraz, vişne, kabak, kereviz, brokoli, brüksel lahanası, mantar, zeytin, zeytinyağı, istiridye, karnabahar, nohut, balık, kabuklu deniz ürünleri, somon, nar, hindi.
Ayrıca, kahve yerine yeşil çay içmek, günde 8-10 bardak su tüketmek, ıhlamur ve rezene gibi bitki çayları içmek de sivilce oluşmasını engeller.
Uykunuza dikkat edin!
Cilde en iyi gelen güzellik sırrı uykudur. Sakin, stressiz bir uykuyla yeterince dinlenmek cildinize çok iyi gelecektir. Gecede en az 7-8 saat uyumaya çalışın.
Sivilcelerinizle oynamayın
Sivilcelerinizi asla sıkmayın. Hangi aşamada olursa olsun sıkılan sivilceler enfeksiyon kapıp, yara izi ve ciltte leke yapabilir, yayılabilir.

ALINTIDIR: kimdahaguzel.com

ssena ya katılıyorum nemlendiriciniz su bazlı olmazsa gözenekleri tıkayabilir ve siyah nokta oluşabilir. Hatta oluşur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…