gosteririm anam sempatiksalakcinni cok ilerleme kaydettm aslnda ya bn gecicene inanyorm kndmi motive edyorm duzenli bakmimi yapyorm. asitli sylerden nfret ederm sigara alkol fln isim olmaz kaydirigubbakcemile2 boool su icmeye basladm kil maskesi yapyorm extra olark su patatesli kurler fln kaydirigubbakcemile3 baya guzel oluyodu.. pudrayla aspirini deniim bde demistim ona da yorum yaparsaaan kankam olrsn olumunekankayizsmile
cnm dyorm ya bn kndmi astim ama cevrem sagolsun bde kuzenlerm gelck yurt dsndan 1 haftaya kdr fondoten kullanmak istemyorm hep brlkte olcaz ama dogal gornmek istyorm. sampuan isini kesnlkle denicem sbh dusundm sabunmu kullansam acep dye kaydirigubbakcemile3 bnde kviircikim ve uzunum :kedi:
tesekkrler bitaneeem :asigim:
Şampuan konusunu hiç düşünmemiştim :1shok:
O kadar çok şey kullanıyoruz ki aslında,bir sürü kimyasal. :sinifsinif:
Dediğin gibi bazen hiçbirşey yapmamak,birşey yapmaktan iyidir.
Bunları bizimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum a.s. opuyorumnanaktan
Ay bugün ne kadar çok teşekkür ettim ben ya bayanssulusmile kaydirigubbakcemile3
Bu arada dün gece limon suyu+pudra karışımı uyguladım yüzüme.sabah kalktığımda yüzüm yenilenmiş gibiydi biraz. 1-2 gün daha devam edeceğim umarım işe yarar.sonuçları yazarım yine size bayanssulusmile
öncelikle konu sahibi arkadaşa bilgiler için teşekkür ediyorum.a.s.ben saçlarım için bebek şampuanı kullanıyorum...tararken biraz zor oluyor ama zamanla saçlarınızda o şampuana alıştıgı için o eski sertliği,zorluğu kalmıyor.birde benım saçlarım ince telli o yüzden çok fazla sertleştirmedi. besleyıcı olsun dıye içine bal kattım bırkac kere.o zaman daha da yumusadığını gördüm...
ne demek canım benim bişeler yapabilirsem ne mutlu. yukarıda zahiriye bişe yazdım bu kürlerle ilgili. onu oku canım. sen bilirsin yapmak istediklerini yap. ama dediklerimi bi uygula. en azından 1 ay hiçbirşey uygulama yüzüne. eğer başarısız olursa devam edersin istediklerine. ama ben başarılı olacağından kesin eminim. ki olmasam bu kadar idda etmezdim:teselli:
1-2 gün bunu uygulamak istiyorum,sonrasında dediğin gibi cildimi rahat bırakıcam opuyorumnanaktan
tkrar teşekkürler canım :içelim:
canım rica ederim..
o sertleşme ve zor taranma için durulanmayan bakım kremleri ve spreylerini önerdim yukarıda yazdıklarımda. onu da deneyebilir isteyen.
benim saçlarımda ince telli kıvır kıvır lülü ve uzun kaydirigubbakcemile2
allah hepinizin yardımcısı olsun 1 kişinin bile yüzünün düzeldiğini görsem bu bile benim için yeterli... ben çok çektim... yıllarca çektim. o yüzden hepinizi çok çok iyi anlıyorum..:2:
ayrıca zahiricim sakın yüzüne fondoten sürmeeeeee başladığın yere döndürüyo adamı :sinifsinif:
sabret azıcık kuzummm
tmm hayatm dedgn gbi yapyorm opuyorumnanaktan + dusunmezsem kafama takmam iyilesme sureci hizlanr. para dokmcem artk kaydirigubbakcemile2
bideee siyah noktalar? onlar icin naaptin. pek yok bnde ama ynede onerin varsa dinlemek isterim boshayallersmile
ilk iyilesen ben olcam bak gor
haa en onemlsii gozeneklerm belrgenlsmeye basladi bnce fondotenden akannehir onlara nabiim? :1ninca:
canım yüksek olasılıkla olabilir. fondoten bende şöyle bir etki yapıyordu... sivilcem varken sürdüğümde ki genelde onları kapatmak için sürerdim (ne büyük bi hata!!!) ya hemen o günün akşamı ya da ertesi gün mecvut sivilcelerim davul gibi şişer ve yanlarına bir iki komşu bile türetirlerdi:sinifsinif:
zaten bunu farkedince bıraktım. kötü görünmek acı çekmekten daha önemli değildi
şimdilerde de makyaj sabitleyici olarak kullansammı özel günlerde diye düşünerekten öle bi en az kimyasallı ne bulabilirim diye araştırıyodum fondoten olarak. yine erkek arkadaşımın aşırı tepkisi ve olaya kökten müdehalesiyle girişimim başlamadan son buldu
cümle aynen şu " halt ettin onca şey kullandın suratına! halen daha vücut kendini toparlayamadı şu haline bak o salak haplar yüzünden en ufak bişeyde direncin düşüyor!!!!! istemiyorum tamammı hiç bişe sürmiceksin!! ben rahatsız olmuyosam kimse de olamaz!!!! şuna bak 1 senedir suratın kendine geldi de bişeye benzedi! patates tarlası gibi delik deşik etmiştin! güzelliğine yazıkk!! ne kadar düzgün yüz hatların var!! kullanmıcaksın artık hiçbirseyy... çok istiyosan hafif bazlı ince bir pudra sürersin o da sabit durur merak etme!!"kaydirigubbakcemile
evet en son böyle çıldırdıama haklıydı. şimdii dediğim gibi çok şükür hiç bişe kalmadı yüzümde. foto ekleme şansım olsa ekleyip öncesi ve sonrası olarak göstericem.bununla ilgili adminden yardım alabilirsem yine yapmaya çalışıcam.
her neyse siyah noktalar için hiç bişe yapmadım. roaccutaneden sonra pek geri gelmediler. sivilcelerim tekrarlamıştı. ama onlar geri gelmedi fazla. sanırım cildim kendini iyice toparladı artık savaşması gereken şeylerle kendisi savaşıyor. ama şunu önerebilirim makyaj pamukları var ya yuvarlak. onlar biraz sert olur. burnunun üstündekileri sıcak banyodan sonra o pamuklara damlattığın gülsuyuyla silebilirsin. en azından çok pütürlü durmazlar. ama onların geçmesi için vücudun kendi savunma sisteminin tekrar geri gelmesi şart. bir süre sonra hiç birini görmiceksin kaydirigubbakcemile2
.
Senin adına çok sevindim canım.
Şampuan olayına ben de çok dikkat ediyorum kendimce zararlı buluyordum yüze değmesine doğruymuş da.kaydirigubbakcemile2
Banyo yaparken saçlarımı öne eğiyorum (saçlarım uzun) o şekilde yıkıyorum.
Cildim yağlı olduğundan kendi haline bırakamıyorum ne yazıkki yağlandığı an temizlemezsem sivilce çıkar bende. Normalde yok sivilce problemim şükür.
Gözeneklerim belirgin ama cildim yağlı olduğu için, sanırım onun da çaresi yok.
Foto eklemek istiyorsan profil sayfandan albüm yapabilirsin.
Batık izleri için önerebileceğin bir şey var mı canım? Bacaklarımda çok fazla batık ve iz sorunu var:gitme:
canım batıklar zaman zaman bendede oluyor henüz kesin bi çözümünü bulabilmiş değilim. ama zeytinyağı sürmeyi denicem. yumuşatmak adına.
bi kuaför arkadaşım batıklar için jiletle al arada bir de olsa dedi. ben jiletten nefret ediyorum. hiç kullanamıyorum. o yüzden de yapmadım. süre bakımından falan hemen çıkıyolar bi de temizlenmiyomuş gibi gelio bana...
kuzenim de aşırı derecede batık vardı ve görsen iz iz bütün bacakları... bütün bacağına fondoten sürüp çıkıyodu o derece...
o da sire başladı. belli bi boya geldiğinde gidip sir yaptırıyo. şimdi öle bi sorunu kalmamış. ama tabi kuaförde sir yaptırmak ne kadar güvenli orası tartışılır. hijyenik biyerde yaptırmak lazım.... keza ben anneme bile bacağımı ya da başka biyerimi aldıramadığım gibi bunu da deneyemedim malesef. ama istersen sir yaptır dene. ayrıca makine kullanmak da batıklara sebep oluyor. ben bir iki defa denedim başedemedim bıraktım. şimdi ılık ağdaya devam kaydirigubbakcemile2
ohh gaza geldm ne iyi bi sevgilin var valla helal olsunnnn
du du smdi sna bi gorev vercemsmdi sbhtaaaan aksama kadar neler yapyosn bi anlat? rutin bakimin?
nemlendiricidemi kullanmyalm? yuz tipm yagli .. yda sn bana bi bakim tablosu cikart kaydirigubbakcemile3 valla ne dua ederm hee aklinialirimsmile
Ben zaten sir yaptırıyorum canım güvendiğim bir yer ama düzelmiyor maalesef:umursamaz:
İltihap yapıyor ben de sürekli sıkıyorum sıkmadan çıkmıyor kurtulamadım yani:gitme:
ay aman sorma dışı seni yakar içi beni kaydirigubbakcemile3
adamı çok iyi motive eder. hatta bazen sinirinden "başlarım yaa artık bıraktım herşeyi nolursa olsun öfff" dersin ama bi bakarsın kaymak gibi cilt olmuş sempatiksalakcinni
bi de hemen her konuda böle olması da aynı bi tat tabiii
neysemm konuya döneyim...
kuzum sabah ben bi uyanırımm şööölee gerine gerineee ondan sonraa cama doğru yönelir iki nefes hava çekerim açılırım sonra giderim banyoyaa eğer bir iki sivilcem çıktıysa(nadiren olur) geceden mutlaka bepantene plus sürmüş de yatmışımdır... o yüzden duru suyla faşır fuşur bi yıkarım... eğerki herşey yolundaysa ve geceden bepantene buluşmamız olmadıysa palmolivenin pure casmire pembe olan sabununu elime alırım şöölee köpürtürüm bi güzel sonra sabunu koyarım kenaraa elimdeki köpüklen yüzüme bastırmadan hafiffceee sabunlarım... sonra faşır fuşurr durularım bi güzel... ayrıca en önemli detayy ben klasik bez havlu kullanmayı yıllar önce bıraktım. bu çok önemli söylemeyi unutmuştum iyi aklıma geldi. bunun yerine kağıt havlu kullanıyorum. kurulayıp atıyorum. böylece bakteriler her seferinde çoğalmış olarak yeni yıkanmış gözenekleri bayram ediyor olan cildime geri dönemiyorlarkaydirigubbakcemile2
sonra gün içerisinde eğer evdeysem ve sıcaktan bunalıyosam arada bi gidip yüzüme su vuruyorum. yüzümde tüycükler oluo onları aldıysam mutlaka hemen arkasından kalıp buzu(damacana suyla dondurulmuş) yüzümde gezdiriyorum. bazen birden fazla kalıp buz kullanıyorum. aşağıdan yukarı uyguluyorum. ama şöle bi detay var benim yüzümde hiç sivilcem yok... buz sizde nası etki yapar bilemem. sivilcem varken hiç yapmamıştım.
eğer makyaj yapıcaksamm yüzüme kaliteli hatta mümkünse eczane ürünü bi nemlendiriciyle çok çok az bir yada iki damla kadar alıp yüzümün kurumaya yatkın bölgelerine (örneğin dudak kenarı gibi) sürüyorum ki pudram pütür pütür durmasın. hatta denize gidip biraz kararınca pudrayı da bırakıcam. gözlerim yeşil ve renkli makyaj yapıyorum doğal olak pudra sürmeyince renkler çok hortluyo yüzümde. neysee...
sonra eğer çok gerekliyse göz çevreme çok çok hafif biraz kapatıcı sürüyorum. başka hiçbir yerine pudra dışında bi kapatıcı sürmüyorum özelliklede nadiren çıkan sivilcem olmuşsa
daha sonra makyajımı yıkayacağım zaman yine aynı sabunla aynı yöntemle yıkıyorum. gözlerimdeki makyajı da eğer kalıntı kalmışsa(ki kalmıyor genelde) göz mak. temizleyiciyle silip tekrardan duru suyla yıkıyorum... bu çok önemli...çünkü mutlaka içinde kimyasal var. ve o kimyasalı olabildiğince az temas ettiriyorum cildime. ve sonrasında herhangi bir temizleyiciyle yıkamıyorum çünkü geçimsizlik yaratabilir ve kötü sonuçlar oluşabilir...
yatarken de asla yüzümü yıkamadan uyumam. bu çok çok önemli. evde de olsanız dışarıdan da gelseniz gün içerisinde vücudunuz bakteri toplar hatta üretir de... bunları vücut terlemeyle de dışarı atıyor olabilir. ve siz bunları cildinizden uzaklaştırmalısınız...
eğerki makyaj yapmadıysam evdeysem gün boyu hiç bişe sürmüyorum sadece sabah ve akşam sabunla geri kalan zamandada duru suyla yıkıyorum. ki senin cildin yağlı olduğu için kuruluk sorunun olmaz. nemlendirici kullanmamalısın bence...
ama illada kullancam diosan pure zone nin yağlı ciltler için olan kremi eh idare eder düzeyde iyi yağlı cilt için. ama yine de önermiyorum.. cildimiz kendi dengesini kendi sağlayabilir... bizim ona ekstradan bişe vermemize gerek yok... ben epilasyon haricinde vücuduma asla krem vs. sürmüyorum ve cildim ipek gibi.. epilasyondan sonrada özellikle sürmemeye çalışıyorum aşırı bi tahrişim acım yoksa. onun için de genelde bepantene plus sürüyorum... normal nemlendirici tahriş olmuş vücutta geçimsiz etkiler yaratabilir...
genel olarak gün içerisinde yaptıklarım bunlar canım... yüzümü terli tutmamaya özen gösteriyorum. duru su bile üzerindeli birçok etkeni alıp götürür...
bi de en önemlisi yüzünüzü ıslak mendillerle temizlemeyinnn sakınn ha sakınn kesinlikleee çok çok sakıncalı....
zahiricim umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdiropuyorumnanaktan
al benden de okadar. ama dediğim gibi henüz bi yolunu bulamadım. iltihaplı olan yerlere zeytin yağı sürmicem. mantıklı değil. normal deri altı batıkları için en azından cildi biraz rahatlatır diye düşünüyorum. bir iki damla sürüp sonra yıkarım. çıkarlarken. cilt yumuşamadan çıkcaklarını sanmıyorum. çünkü çıkamadıkları için batık yapıyolar.
muhtemelen derimiz yaptığımız epilasyon yöntemlerinden geçirimliğini bazı yerlerde yitiriyor ve tüyler de yeterince sert değil ve çıkmakta güçlük çekiyor. içeride kalarak büyüdükçede eti tahrip ediyor. vücutta orada kendisine ait bişe olmadığını düşündüğü bişeyi dışarı atabilmek için baraj oluşturuyor ve bu da senin patlatırken acılar içinde kaldığın abselerin oluyor tatlım :gitme:
nasıl bi çözüm buluruz bilemiyorum ama bununla ilgili iyi bi araştırma yapıp duyurucam mutlaka.. bakalım hadi hayırlısııımafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?