Siyaset yüzünden bitiyor..

Aşk bitince o tahammül edemediğiniz siyasi görüşüyle başbaşa kalırsınız, o zaman ben ne yaptım dersiniz gibi geliyor. Hayırlısı olsun.

Arkadaşınızla, tanıdığınızla belki aranızı hoş beş tutabilirsiniz.

Ama evlilik problem bence.

Düşünsenize çocuk yetiştirme konusu bile problem.

Çocuğa dini eğitim verilecek mi, yoksa kendi seçimine mi bırakılacak?

Çocuğunuz eşcinsel olsa kolundan tutup doktora mı sürüklenecek yoksa kabullenilecek mi?

Kızınız olursa mini etek giymesi problem mi değil mi?

Bu liste uzar, gider.

Ki bunlar aynı görüşten insanlar arasında bile problem olabiliyor.

İki uç düşünemiyorum.

İste ben hayır sen de koyu pembe diyeceksin diyen tarafım.. bunu dememesi bana haksızlık beni ezmek gibi geliyor
Asıl sorun sizde evlenseniz bile ilerde mutlu olamazsınız. Çünkü adama bu şekilde baskı yaparak olmaz. Çok seviyorsunuz herşeyimiz aynı diye yerlere göklere sığdıramadığınız sevdiğinizi siyasi görüşünden dolayı ayrılma noktasına getirdiyseniz başlamadan bitmesi daha iyi. Türkiye'yi mi kurtaracaksınız Allah aşkına seviyorsanız anlayışlı olun hobi olarakta siyaset yapın.

Siyaset bizim ülkemizde parti fanatizmi olduğu için maalesef, böyle yorumlar geliyor. Halbuki herkesin bir hayat görüşü vardır ve bu yaşam tarzını belirler. Yaşam tarzimin taban tabana zıt olduğu biriyle evlenmem zaten. Çok şükür kaşına gözüne vurulan romantiklerden değilim. Asıl geçici olan onlar zira.

Gerçekten mi¿¿Ben de aynı sorunu yasiyorum ve siyaset yüzünden kim sorun yaşar ve boşanır ki diyorum.
Canım gün geldi hiç problem olmayan konular boşanma sebebi oldu ben etmedim problem karşı taraf değişebileceğimi onun düşüncelerini benimseyeceğimi zannetmiş. Bana göre ideolojik düşünce de insanın kimliğinin bi parçası bi kişiye veya bi duruma göre değişmemeli yanardöner olmaya gerek yok

Neden ? Karşıt görüşlü olan herkes ayrılmalı mı yani ? Karşıt görüş sadece siyasette olmaz bazen yemek konusunda bile ayarı tuturamazsın o zaman ayrılmak gerekiyor yani .

şu an iki kutup o kadar zıt ki. dünyanın en yakışıklı insanı da olsa en iyi gibi de dursa benim karşıt siyasi görüşümde olan bir ile asla yapamam. zihniyeti pis gelir ki bi noktada çatışır insan.

Kesinlikle bitirmekle en dogrusunu yapmissiniz. 2 iliskim bu yuzden bitti. Siyasi gorusu, ideolojisi, hayata bakis acisini da yansitir. Bu yuzden uyusmuyorsa, yallah yani...

Empati yapıyorumda. Yinede bana saçma geldi yada ben bu işleri çok mu mahsum biliyorum
İnsanların sevgi duygularıyla siyaset düşüncesi farklı şeyler bunları nefrete varan duyguya dönüşmesi bana derst geldi sizin düşüncenize set cekmiyor yada baskı kurumuyosa siz neden bukadar onun düşüncesine tahammül edemiyorsunuz bunu anlamadım.sonucta evlilikte 7-24 siyaset konuşulmuyor

Sanırım bu konu gündeme geldiğinde tartışıyorlar..

gündeme gelmemesi gibi bir durum olamaz ki zaten siyasi düşüncem neyse yaşam biçimim de odur
yani bu partiler üstü ve politikacilardan bağımsız bir konu bana göre

eşim evlenene kadar siyasi görüşü hakkında hiç konuşmadı konuşmalara girmedi. flört ettiğimiz zaman da gezi parkı olayları vardı. her yerde siyaset konuşuluyordu. ben görüşümü söylüyorum felan eşimde zıt bir şey söylemiyor ama hep bi açık uç bırakıyor. evlendik bi zaman sonra siyasi görüşü felan ortaya döküldü eski zamanlarını anlattı. üniversite hayat uğraş insanları yumuşatıyor tabi. tüm samimiyetimle söylüyorum, eğer sen bana bunu daha önce söyleseydin seninle evlenmezdim.
aile, sosyal hayat, siyasi görüş, hayata bakış açısı bunlar çok çok önemli.
ilk görüşmede bana biz senin gibi süslü değiliz dedi halasının kızı ki. diğer halasıda bana siyasi görüşü söyledi. bende sizin gibi düşünmüyorum, bu görüşünüzle bana garip geliyorsunuz dedim. ( bunu sinir olduğumdan söyledim çünkü ilk görüşme ne gerek var savunduğu partiyi söylemeye, yoksa banane halası yaşlı bir kadın onunla oturup siyaset konuşup saatler öldürecek bir ortam zaten olmayacak)
Nikahımda eşinin bu siyaset konuşan halasının oğlunun karısı eşime el vermedi. öyle bi elini kaçırdıki şok olduk. bende fotoğrafta kafamı başka yöne cevirdim. bakın burda konu din değil inanış değil, benim ailemin çoğuda aynı bu inanışta el verme gel bana sarıl tebrik et eşime dön deki hayırlı olsun yada takı kuyruğuna girme hiç o buz gibi ortamı sağlama.
eşimle şu anki durumumu gelince uçlarda bir siyasi ayrımımız yok. fakat konuştuk bi kaç kere o bana kıl oldu ben ona kıl oldum. siyaset konuşmuyoruz. haberlerde ortak düşündüğümüz aynı konu var ise sadece onu belirtiyoruz. fazla derine inince beni sinir olarak bozuyor :):):):). çok fark olmadığı halde inanın bir kere konuştuk sinir oldum gittim başka bi işe verdim kendimi. birazda sinirli bi yapım var.
doğru insansa, vicdanlı ise, nasum değerlerine sahipse, çalışkan ise, helali haramı biliyor ise, efendi ise, sosyal ortamda davranış konuşması seni temsili iyi ise sakın ayrılma anlaşın siyasi konuşma yapmayın. benim anneannemde aynı eşimin halası gibi anneannemi uyardık siyasi konuya sakın girmeyin dedim. hiç siyasi konuşmaya girmiyoruz. Aman evlen zaten siyasi konu kaçıncı değere düşecek inan.
doğru insanı bulduysan tut bırakma.

Bizim de esimle siyasi gorusumuz farkli malesef. Su referandum icin birbirimize girdik resmen ve baktik olmuyor bir daha bu konulara girmeyelim diye soz verdik birbirime.Ilerde cocugumuz da hangi fikri daha cok benimserse ona saygi duyalim dedik.Sevdiklerinle siyaset konusmamak lazim.

Saygi

saygı duyamıyorum.. öyle düşünmesi bana haksızlıkmış gibi geliyor..

çok benzer durumdayız diyebilirim :) tabiki bu yüzden ayrılmayı hiç düşünmedim ama kalkıp da bana filanca partisini övecek sözler edince çileden çıkıyorum, gerçekleri nasıl göremezsin diye. ama bizim bunun dışında yaşamdan beklentilerimiz hayallerimiz zevklerimiz isteklerimiz çok benzer. o yüzden siyasi kısmın üzerinde durmamaya çalışıyorum. yarın bir gün evimin kapısını kapadığımda içinde ben ve o olacak, siyasetçiler değil. bu kadar uyumlu olduğun sevdiğin sevildiğin bir insanı sırf siyasi görüşü için terkedeceksen o zaman sevgi nerde? bu adam senin yaşam şekline müdahale ediyorsa, düşüncelerini sana dikte ettirmeye çalışıyorsa bak o zaman ayrıl. ama adam kendi halinde filanca görüşü savunuyosa ama sana da her yönden saygı duyuyorsa niye bu insandan vazgeçiyorsun?

Ben sizi fazla arabesk buldum icim bayildi resmen.
Yok o benim gecemdi gunduzumdu suydu buydu
o kadar sey yasayana kadar siyaset aklinizin neresindeydi madem.
Birden bire yaza evlenecektik ama.... fln olmussunuz, fazla arabesk cok banal.
Adamin gorusune saygi duymuyorsunuz, saygi duymadiginiz adamin hayatinizda isi ne.
Ustelik onun gorusu bana haksizlikmis gibi geliyor diyorsunuz.
Eee sonra da evlenecektik cok seviyorum bla bla fln.

Yani bu nasıl saçma bir iş allah aşkına. İyi bir eş hayırlı bir evlat olcagina eminim diyorsun. Bu daha önemli değil mi ?? Herkes aynı görüşte olmak zorunda mı ? Biriniz sağcı biriniz solcu veya her ne haltsa. Niye siyaseti ilişkinize sokuyorsunuz? ? Birbirinize saygı duyun oldu bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…