- 2 Aralık 2014
- 914
- 2.405
- 63
- Konu Sahibi Eylulunhazirani
-
Futbol içinde aynı şey geçerlidir. Bazı erkekler işi öyle bir abartıyor ki tüm hayatları tuttukları takım oluyor. Sopalarla birbirine giren, birbirini derbi maçlarda bıçaklayıp öldüren insanlara tanıklık ettik. Hepsi bir çeşit afyondur. Körlüktür. Dengeyi bozan bir tarafları vardır.Dengesizleşmiş insanlardan uzak durmak gerekiyor.Bana da saçma geliyordu da canım benim, işler çok değişti bu ülkede. Adam karısını ihbar etmiş hakaret ediyor diye birisine, anladın sen onu. Taksici müşterisini bıçaklamış kılıçları kalkanları destekliyor diye. Millet birbirini ispiyonluyor, gammazlıyor. Eskiden böyle miydi? Millet gırtlak gırtlağa artık. Herkes birbirine düşman. Çok şey değişti. Çünkü fanatizm başladı. Gözü dönmüş bir fanatik karşısındakinin gırtlağını bile keser. Boşanmak ne ki? Böyle oldu memleket.
kusura bakmayın ama bu kadar saçma bir yorum yapmak için özel bir uğraş gösterdiniz mi?Aşkla siyaset dinle siyaset hatta hicbir seyle siyaseti karıştırmamalı insanoğlu bunu hiç anlayamadı anlamayacak iyi yaparsın ayrıl yani demek ki sen onu değil siyasi görüşünü sevmişsin bir daha birini sevmeden önce iyice bir siciline bak bakalım siyaseten uyuyorsan çık yola adam şerefsiz bile olabilir yeter ki seninle aynı partiden olsun
çok çelişkili geldi bana da.siyaset yüzünden sevdiği insandan ayrılan var mı.. bana daha iyi bir eş, aileme ondan daha hayırlı bir evlat bulamam.. ama kabul edemiyorum bir türlü görüşünü, tahammülüm yok.. bağrıma taş basmaya hazırım..
Futbol içinde aynı şey geçerlidir. Bazı erkekler işi öyle bir abartıyor ki tüm hayatları tuttukları takım oluyor. Sopalarla birbirine giren, birbirini derbi maçlarda bıçaklayıp öldüren insanlara tanıklık ettik. Hepsi bir çeşit afyondur. Körlüktür. Dengeyi bozan bir tarafları vardır.Dengesizleşmiş insanlardan uzak durmak gerekiyor.
Beğenmek zorunda mısın benim yazdığı mi yok hayır sen sadece konu sahibine yaz bana değil bu benim düşüncem seni zerre kadar alakadar etmiyor.kusura bakmayın ama bu kadar saçma bir yorum yapmak için özel bir uğraş gösterdiniz mi?
konu sahibi amiyane tabirle "sadece benim partim doğrudur geri kalan herkes köpektir" mi dedi de "şerefsiz bile olabilir yeter ki aynı parti olsun!!" gibi iğrenç bir yakıştırmada bulunuyorsunuz?
"sen onun siyasi görüşünü sevmişsin" falan… böyle manasız manasız cümleler…
biraz düşünelim, mesela erkek arkadaşının ilgisizliğinden bıkıp ayrılan bir kadın olsun karşımızda. ona gidip "sen erkek arkadaşını sevmemişsin sadece onun ilgisini sevmişsin yazıklar olsun, aradığın tek kriter ilgili biri olması yoksa şerefsiz de olabilir!!!!" yazıyor musunuz?
insanlar siyasetten dolayı ayrılabilir. hayat görüşüdür bu, çok doğal bir şey. belki zamanla siyasi görüşler değişir, belki baştan beri fark biliniyordur ama zamanla tahammül azalır belki de siyasi görüşünü çoktaan aşık olduktan sonra öğrenmiştir, ayrılmak istemiştir. her şey olabilir.
iki insanın dünya görüşü farklıysa ayrılması çok doğal değil mi? insanın eşiyle aynı dünya görüşüne sahip olmak istemesi çok doğal değil mi? şimdi bana da gelip "şerefsiz olsa bile sırf sizinle aynı kitabı seviyor diye birisine direkt aşık olursunuz!!!!" demeyin. yo hayır, öyle değil. dünya görüşü demek benim yaptığım her şeyi sevsin, tıpkı bana benzesin demek değil. farklı görüşler, bakış açıları zenginliktir. ama insanın hayat görüşünün bir temeli var. siyasi ve dini görüşleriniz hayatınıza bir temel oluşturur. örneğin bir ateistle koyu müslüman birisi birlikte olamaz, "şerefsizin teki olsa da müslüman olsa aşık olurdun sen!!!" demek mantıklı mı :) anlaşamıyorlar işte. siyasette de tıpatıp aynı düşünmeye gerek yok ama genel olarak çerçeve benzer olmalı.
konu sahibi, size gelince de şunu söyleyeyim. ayrılıp ayrılmama kısmı size, aranızdaki farklılığa, tahammülünüze vs kalmış. ama ondan daha iyi bir eş, çocuğuma daha iyi bir baba bulamam kısmı işin arabeski. buna emin olun. sevgilimizden ilk ayrıldığımızda hepimiz bu depresyona giriyoruz. bir daha kimseyi sevemeyeceğimizi zannediyoruz. ama öyle olmuyor. eğer ayrılmak istiyorsanız zamanla unutacağınızı bilin. zor olur ama zamanla unutulur.
vallahi uğraşıp uzun uzun güzelce yazdığım vakte acıdım şu an. sizinle tartışabileceğimi düşünerek büyük hata etmişim. seviye yerlerde maşallah. iyi forumlarBeğenmek zorunda mısın benim yazdığı mi yok hayır sen sadece konu sahibine yaz bana değil bu benim düşüncem seni zerre kadar alakadar etmiyor.
Daha evli değiller kiBunu aşağı yukarı evlenirken anlamanız gerekirdi aslında birbirinizi tanıma sürecinde. Neden bu kadar geç kaldınız?
Bizi bu hale getirenler utansin.Kendi cikari icin bizi tahammulsuzlestirenler.. Ben sevdigim kimseyle siyaset konusmuyorum mesela artik.Ciddi zararlar veriyo anlayabiliyorum.siyaset yüzünden sevdiği insandan ayrılan var mı.. bana daha iyi bir eş, aileme ondan daha hayırlı bir evlat bulamam.. ama kabul edemiyorum bir türlü görüşünü, tahammülüm yok.. bağrıma taş basmaya hazırım..
Daha evli değiller ki
İyide niye benimle tartışmak istiyorsun bu forum "ÖZGÜR" değil mi?? Sen benim orada ne demek istediği mi anlamamışsın ki bi defa konu sahibi diyor ya aileme ve bana uygun ama siyasi görüş yüzünden ayrilmak istiyorum diye. Eeee madem bu kadar uygun size göre siyaseti tolere edebilirsiniz he yok illa siyaset yönünden uygun biri olsun istiyorsan demek ki karşı taraf şerefsiz bile olsa kabul edersiniz demek istedim ben kimseye şerefsiz demedim ki hele köpek hiç demedim onu siz kattınızvallahi uğraşıp uzun uzun güzelce yazdığım vakte acıdım şu an. sizinle tartışabileceğimi düşünerek büyük hata etmişim. seviye yerlerde maşallah. iyi forumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?