- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi denizligelini
-
Nişanlımın da dediği aslında bu , Bırak gündelik işlerini yapsın , hareket etmek ona bedenen de zihnen de iyi gelecek diyor ama diyorum ya benşm bu ara yanlış anlama potansiyelim çok fazla birde babam en hassas noktam
Aynen bu şekilde olacak galiba teşekkür ederim, yorumunuz içinBazen siz gidersiniz bazen babanız gelir ararsınız sorarsınız o şekilde başka türlü, babanız bazı işlerini kendisi de halledebiliyomuş zaten
Merhaba, bakıcı tutacak durumda değil, yani ihtiyaçlarını karşılayabiliyor geziyor, aracını sürüyor, kendi işlerini yapabiliyor , tek sorunumuz yalnızlık ...
Ama teşekkür ederim ben nişanlımın haklı olup olmadığı konusunda emin olamıyordum
Keşke böyle durumlarda evler dipdibe olabilse alt üst gibi yanyana ev gibi beraber yaşamanız gucmu bir süre sonra yanınıza alma şansınız olabilirmi ki dublex ev falan nebilim ben kıyamam ya annemin yada babamın tek yaşamasına aynı şekilde eşimin ailesi içinde geçerli kv yada kaynpedrm tek kalırsa bu hayatta yanlız yaşamasına müsade etmem ben beraber yaşamayı teklif edeceğim zorluğuda olur ama nebilim bu benim düşüncem yakın oturmanzda fayda var bu dediklerinizi yapabilmeniz içinMerhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum, tek çocuğum 4 yıl önce annemi kaybettim ve 64 yaşında babamla yaşıyorum (babamın benden başka kimsesi yok ) ve 3 ay önce benim yaşayacağım şehire taşındık... Nişanlıyım, ağustos eylül ayın gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama babam konusunda benim çok endişelerim var... Sağlığı sıhhati iyi bu konuda hiçbir endişem yok fakat onu bırakıp ayrı bir eve çıkacak olmak beni üzüyor. Mesela ben hergün babamın yanına gelirim diye düşünüyorum ama nişanlım bunun zor olacağını düşünüyor, hem kendi evimiz hem iş hayatı ve hergün babama gelip gitmen seni çok yorar diyor. Kahvaltılarını babam kendi hazırlar sen yemek yaparsın 2 3 gün idare eder diyor , bazı zaman biz geliriz bazı zamanda baban gelir idare ederiz diyor... Her yere yetemezsin, her yere yetmeye kalkarsan kendine yetemezsin bu da seni mutsuzluğa sürükler dolayısı ile beni , ilişkimizide diyor.... Eğer nişanlım düşüncelerinde haklıysa siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?
Annemin 4 senelik bir hastalık süreci oldu ve ayda iki hafta biz evde olmaz hastaneye giderdik annemle bu dönemde babam hep yalnız kalmıştı, galiba şimdi yalnız kaldığında da aklına o dönemler geliyor, hep diyor ki yalnızken birşeyler yiyip içilmiyor.... Sonsuza kadar yanımda kalamazsın elbette seninde özel bir hayatın, bir ailen olacak diyor ama görüşememekten de çekiniyor galibaBizim toplumda eskiden ve kismen bugünde erkeklere ev isi yaptirmadiklari icin böyle durumlarda hep erkeklere sanki bir yani eksik gibi (bir nevi öyle de ama ben ev islerini diyorum) davraniliyor, cünkü bazilari gercekten kendine bakamiyor esi olmayinca. Ama ve lakin sizinde bir eviniz olacak ve sizin de tek bir enerji deposu var. Nisanliniz o konuda hakli. Babaniz ne diyor ki? Yani onun herhangi bir düsüncesi var mi bu konuda?
Tamda sizin gibi düşünüyordum hatta nişanlım da çok sıcak bakıyordu bu fikre tabi sevgiliydik o zamanlar, sonra aileler tanıştı, yeni evli çiftlerle beraber oturmak olmaz lafı oldu, babamda ben ayrı yaşamak istiyorum dedi, şimdi ben aynı bina yada aynı mahalle istiyorum bakalım nasıl olacak galiba biraz bunun gerginliği var üstümde....Keşke böyle durumlarda evler dipdibe olabilse alt üst gibi yanyana ev gibi beraber yaşamanız gucmu bir süre sonra yanınıza alma şansınız olabilirmi ki dublex ev falan nebilim ben kıyamam ya annemin yada babamın tek yaşamasına aynı şekilde eşimin ailesi içinde geçerli kv yada kaynpedrm tek kalırsa bu hayatta yanlız yaşamasına müsade etmem ben beraber yaşamayı teklif edeceğim zorluğuda olur ama nebilim bu benim düşüncem yakın oturmanzda fayda var bu dediklerinizi yapabilmeniz için
tabi buna keza bende nişanlımın ailesi için birinden birine birşey olsa tabiki de bizle kalabilir diyordum ama bu yönde fikrim tamamen değiştiTamda sizin gibi düşünüyordum hatta nişanlım da çok sıcak bakıyordu bu fikre tabi sevgiliydik o zamanlar, sonra aileler tanıştı, yeni evli çiftlerle beraber oturmak olmaz lafı oldu, babamda ben ayrı yaşamak istiyorum dedi, şimdi ben aynı bina yada aynı mahalle istiyorum bakalım nasıl olacak galiba biraz bunun gerginliği var üstümde....
Annemin 4 senelik bir hastalık süreci oldu ve ayda iki hafta biz evde olmaz hastaneye giderdik annemle bu dönemde babam hep yalnız kalmıştı, galiba şimdi yalnız kaldığında da aklına o dönemler geliyor, hep diyor ki yalnızken birşeyler yiyip içilmiyor.... Sonsuza kadar yanımda kalamazsın elbette seninde özel bir hayatın, bir ailen olacak diyor ama görüşememekten de çekiniyor galiba
Kızmıyorum hatta çok iyi anlıyorum, bazen aklıma geliyor biliyor musunuz ben doğum yapınca ne olacak, sanki dünyalar sığıyorda bir babam kendini sığdıramıyormuş gibi geliyor , dul kavramı var ya hem kadın için zor hemde erkek için çok zormuş bunu çok iyi anladım....Erkeğin arkada kalmasi çok zor.bunu bizzat yaşadım ve annem.oldukten sonra senelerce babama baktım.simdiki aklım olsa duzgun bir bayanla evlendirirdim bana söyleyen çok oldu zamaninda ama ben annemin yerine birinin gelmesini konduramadim.zaten çalışıyordum özel sektördecok yogundum Kendi evin işi kendi evinin yemeği babamın evinin işi babamın yemegi (haftada bir cumartesi günleri gidiyordum temizligine) bayramlar şeyranlar özel günler kendi evime getiriyordum .hamileliklerimde böyle geçti logusaliklariimda tabi tükendim ama bir surre sonra bu yapılanlar onlar için yetmiyor çünkü hetseyine kosuyorsunuzda yalnızlığına birşey yapmıyorsunuz .bana kızma ama bizzat yaşayan biri olarak düzgün biriyle evlendir...
Annenize Allah rahmet eylesin.Merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum, tek çocuğum 4 yıl önce annemi kaybettim ve 64 yaşında babamla yaşıyorum (babamın benden başka kimsesi yok ) ve 3 ay önce benim yaşayacağım şehire taşındık... Nişanlıyım, ağustos eylül ayın gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama babam konusunda benim çok endişelerim var... Sağlığı sıhhati iyi bu konuda hiçbir endişem yok fakat onu bırakıp ayrı bir eve çıkacak olmak beni üzüyor. Mesela ben hergün babamın yanına gelirim diye düşünüyorum ama nişanlım bunun zor olacağını düşünüyor, hem kendi evimiz hem iş hayatı ve hergün babama gelip gitmen seni çok yorar diyor. Kahvaltılarını babam kendi hazırlar sen yemek yaparsın 2 3 gün idare eder diyor , bazı zaman biz geliriz bazı zamanda baban gelir idare ederiz diyor... Her yere yetemezsin, her yere yetmeye kalkarsan kendine yetemezsin bu da seni mutsuzluğa sürükler dolayısı ile beni , ilişkimizide diyor.... Eğer nişanlım düşüncelerinde haklıysa siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?
Benimde tek düşüncem her iki tarafada yakın bir yerde oturabilmekBenim tavsiyem babanizin evini yakinlara tasimak. Ben anneme 15 dak ve kp ve kvdene 10 dakikalik mesafede oturuyorum. Bazi günler o kadar yogun oluyorum ki ikisinede gidemiyorum, ama herhangi bir durumda hemen gidebiliyorum. Hem firsat oldukca gidip gelirsiniz. Benimde bir dayim kisa süre önce esini kaybetti kendi evinde duramiyor resmen. Duvarlar üstüme geliyor sanki dedi. Belki öyle bir degisiklik babaniza da iyi gelir. Yok oturdugu yerde cevresi büyükse ve size fazla uzak degilse orda kalsa daha iyi. En azindan akrabalara arkadaslarina gider. Sizinde basiniz sag olsun. Anne veya babayi kaybetmek baska birseye benzemiyor hic yasimiz kac olursa olsun
Babanız neden annenizle gitmezdi?Annemin 4 senelik bir hastalık süreci oldu ve ayda iki hafta biz evde olmaz hastaneye giderdik annemle bu dönemde babam hep yalnız kalmıştı, galiba şimdi yalnız kaldığında da aklına o dönemler geliyor, hep diyor ki yalnızken birşeyler yiyip içilmiyor.... Sonsuza kadar yanımda kalamazsın elbette seninde özel bir hayatın, bir ailen olacak diyor ama görüşememekten de çekiniyor galiba
Nisanlimin agzinin üstüne bir tane yapıştırır söz konusu senin ailen olsaydi kendi yorgunluğunu mu düşünürdun??Yorgun olursan bana yansitacaginin endişesini mi düşünürdün???Merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum, tek çocuğum 4 yıl önce annemi kaybettim ve 64 yaşında babamla yaşıyorum (babamın benden başka kimsesi yok ) ve 3 ay önce benim yaşayacağım şehire taşındık... Nişanlıyım, ağustos eylül ayın gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama babam konusunda benim çok endişelerim var... Sağlığı sıhhati iyi bu konuda hiçbir endişem yok fakat onu bırakıp ayrı bir eve çıkacak olmak beni üzüyor. Mesela ben hergün babamın yanına gelirim diye düşünüyorum ama nişanlım bunun zor olacağını düşünüyor, hem kendi evimiz hem iş hayatı ve hergün babama gelip gitmen seni çok yorar diyor. Kahvaltılarını babam kendi hazırlar sen yemek yaparsın 2 3 gün idare eder diyor , bazı zaman biz geliriz bazı zamanda baban gelir idare ederiz diyor... Her yere yetemezsin, her yere yetmeye kalkarsan kendine yetemezsin bu da seni mutsuzluğa sürükler dolayısı ile beni , ilişkimizide diyor.... Eğer nişanlım düşüncelerinde haklıysa siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?