- 26 Mart 2018
- 3.514
- 9.619
- 158
- 33
- Konu Sahibi akrepistan
-
Allah onların çocuklarına yardım etsin bence.Benim çevremde var malesef ağlıyo patlıyo almıyo kucağına 2 çocuğunu da öyle büyüttü he noldu 2side pısırık korkak susarlar pek konuşmazlar, kedi.gibiler kendi kendilerine oynarlar. Bende oğlum her GIK dediğinde almadım. Sadece ağladığında aldım. Bu yaşıns kadar ona en çok ne verdin dersen eğer zaten gözlerimizle anlaşırız biz oğlumla :) yeme içme onları geçtim hadi ama en değerlimiz bizim sevgimiz. Bol bol seni seviyorum dedim kendini değerli hissetsin sevildiğini bilsin .. şimdi o da bize diyor yavaş yavaş anladı sevgi nin anlamını :) yani bebişiniz büyüsün dillensin siz ektiğinizi biçiceksiniz. Başka çocuklar umrumda değil nasıl büyütürlerse büyütsünler benim oğlum bana Allahın emaneti hep öyle düşünür bakarım. Sadece herşeyin dozu belli bizde, kızılıcak yerde kızarım sadece evde başkalarının yamında rencide etmem. Birde bol bol şükür ederim onu bize verdiği için Allah. :) şükür den yoksun insan elindekinin kıymetini bilmez çocuk işte doğurdum bitti.büyüsün alışsın der bırakır .. Allah yardım etsin o kafadakilere
Ben de senin gibiyim. Tek fark ben direk anneye müdahale ediyorum. Kavga ettiğin bile oldu. Aşırı davranış sergileyen iki anneyi şikayet bile ettim. Ki bu insanlara göre belki burnunu sokmak ama bana göre vatandaşlık, ondan da önce insanlık görevi. Bizler insan olarak hele ki kadın olarak savunmasız her canı korumakla görevliyiz. Ve ne yazık ki aynı bahsettigin tarzda çok anne var ve bunu annelik sayıyorlar.Merhaba,
Bu konuyu açtığım için çok taşlanıcam biliyorum ama lütfen karşıt fikirlerinizi de kırmadan belirtin olur mu? Ben zaten kendimi frenleyemediğim için sizinle paylaşıyorum. 9 aylık bir kızım var. Kızımdan önce hiç bebek sevmedim, bakmadım. Bebekler hakkında, bakımı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bu kadar soğukken bu konuda kızıma da soğuk olurum gibi geliyordu ne bileyim saramam, ağlarsa sinirlenirim umursamam gibi ama öyle olmadı. Neyse, şimdi nerde bebek görsem istemsizce şefkatle bakıyorum, öpücük atıyorum, konuşuyorum falan (dokunmadan) ama bazen görüyorum ki bazı anneler çok umursamaz. Mesela bu sıcakta (tatil beldesindeyiz) bebeğini bebek arabasına yatırmış 7 aylık bebek artık çocuk kendi kendine üzerindeki örtüyle oynuyor annesi masadakilerle konuşuyor bebek sıkılıyor bir süre sonra ağlamaya başlıyor belli ki sıcakladı sıkıldı ama annesi kucağına almak yerine arabayı ileri geri hareket ettirip muhabbete devam ediyor hem de kakara kikiri çocuk daha şiddetli ağlıyor benim karşıdan içim gidiyor almak istiyorum o bebeği ordan sarmak öpmek biraz gezdirmek hava aldırıp serinlemesini sağlamak yada uykusu gelmiştir uyutmak falan. Yada daha 6 aylık bebeklerin önüne rahat yemek yiyebilmek için telefonda video açıp önlerine koyanları görünce içim gidiyor gidip alaşım geliyor telefonu önünden bu böyle uzar gider. Burda asla annelik kasmıyorum bunu yapacak en son insan benim çünkü hiç öyle çok araştırmacı, okuyan bir anne olmadım sadece duygularımla büyütmeye çalışıyorum tek amacım mutlu ve öZgüvenli büyümesi. Eğer bebek arabasında mutlu değilse ağlıyorsa sıkılmıştır yada terlemiştir yada uykusu gelmiştir hiç önemli değil muhabbetimi keser onu ne rahatsız ediyorsa onu gidermeye çalışırım çünkü onlar bebek dertlerini anlatamıyorlar niye ağlasın ki ben sohbet edeyim diye. Bakıyorum anneye tırnaklar o biçim saçlar fönlü giyim kuşam makyaj sürekli böyle geziyorlar ne güzel hem bebeği olup hem bakımlı bir anne ama bunları yapmak için daha küçücük bebeği televizyonun önüne oturtup saçına fön çekiyor yada oje sürüyor. Her insanın öncelikleri farklı demekki ama bebek ya bu ne bileyim. Dayanamıyorum böyle görünce o ortamdan uzaklaşıp görmemeye çalışıyorum yoksa tutamıyorum kendimi alıyorum o bebeği hemen ama bu da asla tercih ettiğim bişey değil kimsenin bebeğine müdahale etmem. Şimdi diyeceksiniz ki herkes kendi çocuğu için en iyisini düşünür ben öyle düşünmüyorum. O kadar çok duydum ki aman çocuk bu atarsın köseye kendi kendine büyür diyen, ne var ki televizyon izlemesinde diyen. Evet herkes bakar çocuğuna ama ölmeyecek kadar bakan da var hakkını veren de işte öfff ne bileyim içlendim işte.
Aynen.Ben de senin gibiyim. Tek fark ben direk anneye müdahale ediyorum. Kavga ettiğin bile oldu. Aşırı davranış sergileyen iki anneyi şikayet bile ettim. Ki bu insanlara göre belki burnunu sokmak ama bana göre vatandaşlık, ondan da önce insanlık görevi. Bizler insan olarak hele ki kadın olarak savunmasız her canı korumakla görevliyiz. Ve ne yazık ki aynı bahsettigin tarzda çok anne var ve bunu annelik sayıyorlar.
Işte ben olsam direk şikayet ederdim. En azından gözü korkar.Aynen.
Çocuk ağlıyor diye balkona atıp kendisi içerde temizlik yapan anneyi gördü bu gözler. .
Merhaba,
Bu konuyu açtığım için çok taşlanıcam biliyorum ama lütfen karşıt fikirlerinizi de kırmadan belirtin olur mu? Ben zaten kendimi frenleyemediğim için sizinle paylaşıyorum. 9 aylık bir kızım var. Kızımdan önce hiç bebek sevmedim, bakmadım. Bebekler hakkında, bakımı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bu kadar soğukken bu konuda kızıma da soğuk olurum gibi geliyordu ne bileyim saramam, ağlarsa sinirlenirim umursamam gibi ama öyle olmadı. Neyse, şimdi nerde bebek görsem istemsizce şefkatle bakıyorum, öpücük atıyorum, konuşuyorum falan (dokunmadan) ama bazen görüyorum ki bazı anneler çok umursamaz. Mesela bu sıcakta (tatil beldesindeyiz) bebeğini bebek arabasına yatırmış 7 aylık bebek artık çocuk kendi kendine üzerindeki örtüyle oynuyor annesi masadakilerle konuşuyor bebek sıkılıyor bir süre sonra ağlamaya başlıyor belli ki sıcakladı sıkıldı ama annesi kucağına almak yerine arabayı ileri geri hareket ettirip muhabbete devam ediyor hem de kakara kikiri çocuk daha şiddetli ağlıyor benim karşıdan içim gidiyor almak istiyorum o bebeği ordan sarmak öpmek biraz gezdirmek hava aldırıp serinlemesini sağlamak yada uykusu gelmiştir uyutmak falan. Yada daha 6 aylık bebeklerin önüne rahat yemek yiyebilmek için telefonda video açıp önlerine koyanları görünce içim gidiyor gidip alaşım geliyor telefonu önünden bu böyle uzar gider. Burda asla annelik kasmıyorum bunu yapacak en son insan benim çünkü hiç öyle çok araştırmacı, okuyan bir anne olmadım sadece duygularımla büyütmeye çalışıyorum tek amacım mutlu ve öZgüvenli büyümesi. Eğer bebek arabasında mutlu değilse ağlıyorsa sıkılmıştır yada terlemiştir yada uykusu gelmiştir hiç önemli değil muhabbetimi keser onu ne rahatsız ediyorsa onu gidermeye çalışırım çünkü onlar bebek dertlerini anlatamıyorlar niye ağlasın ki ben sohbet edeyim diye. Bakıyorum anneye tırnaklar o biçim saçlar fönlü giyim kuşam makyaj sürekli böyle geziyorlar ne güzel hem bebeği olup hem bakımlı bir anne ama bunları yapmak için daha küçücük bebeği televizyonun önüne oturtup saçına fön çekiyor yada oje sürüyor. Her insanın öncelikleri farklı demekki ama bebek ya bu ne bileyim. Dayanamıyorum böyle görünce o ortamdan uzaklaşıp görmemeye çalışıyorum yoksa tutamıyorum kendimi alıyorum o bebeği hemen ama bu da asla tercih ettiğim bişey değil kimsenin bebeğine müdahale etmem. Şimdi diyeceksiniz ki herkes kendi çocuğu için en iyisini düşünür ben öyle düşünmüyorum. O kadar çok duydum ki aman çocuk bu atarsın köseye kendi kendine büyür diyen, ne var ki televizyon izlemesinde diyen. Evet herkes bakar çocuğuna ama ölmeyecek kadar bakan da var hakkını veren de işte öfff ne bileyim içlendim işte.
Konunu kapattir genelde burda gelin evi izlerken aksam esiyle olan kavga hıncini almak isteyen ev hanimlari yorum yapiyor.Misafirliğe gelen çocuklarla anneleri ilgilenmiyor bütün evimi dağıtıyorlar gibi açılmış konulara ayı ben de nefret ediyorum öyle annelerden ben hayatta öyle yapmam böyle yapmam diye mesajlar yazılırken benim söylediklerim herkese garip geldi. Çocuğu altında kakalı bir saat mi bekletiyor sanki o kadar da cani değildir denildi evet efendim bir saat bekletiyor niye çok imkansız bişeyden bahsediyorum gibi geldi ki her anne çocuğunun altını saniyesinde mi değiştiriyor? Hiç mi görmediler ilgisiz bir anne. Haklısınız biz de tv izliyorduk ama büyükken çizgi filmleri anlayabileceğimiz yaştayken ve oyunla daha fazla zaman geçiriyorduk tv ile daha fazla değil. Israrla ben 6 9 ay arası bebeklerden bahsediyorum dememe rağmen hala tv öcü mü falan deniliyor değil tabi ama o bebeği hipnoz etmekten başka bişey değil o bebek ekran geçişlerini gözüyle beyni arasında koordine edemeyecek kadar küçük Benim abim zihinsel engelli ve otistik tabi bunun tv yada ilgisizlikle bir ilgisi yok ama ben bu konularda daha hassasım ve korkum var bunu tetikleyecek en ufak şeyden bile sakınmaya çalışıyorum bu ayrı bir mesele, neyse ya gerçekten çok şaşkınım etraf anayım ben ana kadınlarımızla doluymuş mayınlı bölgeye girmişim.
Bence o ilgisiz anneler yorum yapıyor. ..Konunu kapattir genelde burda gelin evi izlerken aksam esiyle olan kavga hıncini almak isteyen ev hanimlari yorum yapiyor.
Konunu kapattir genelde burda gelin evi izlerken aksam esiyle olan kavga hıncini almak isteyen ev hanimlari yorum yapiyor.
Avrupa zihniyeti işte. Anadolu pedagojisi ve Adem Güneş diyorum her zamanHayır anlamıyorum japon balığı olsun bu madem.
Kucağa almayacagiz sevgi şefkat vermeyeceğiz.
Bi akvaryum alalım içine koyalım.
Saati gelince yemini atıp gidelim.
Onların anne baba sevgisini de görüyoruzAvrupa zihniyeti işte. Anadolu pedagojisi ve Adem Güneş diyorum her zaman
Ohooo siz çok geride kalmış yazdıklarımı okumadan devam ediyorsunuz. Hala tanımadan tanımadan tanımadan, 2 dakikalık görüntüyle karar veriyorsunuz diyorsunuz oysa bin defa yanıtladım, açıkladım o bahsettiğim kişileri tanıyorum biri arkadaşım biri akrabam diye, hatta annem de böyleydi falan diye ama sadece size yazdıklarımı okuyup ordan devam ediyorsunuz. Takmışsınız aynı şeye ve inatla laf yetiştiyor diyorsunuz, siz de bana cevap yazdıkça siz de mi laf yetiştirmiş oluyorsunuz. Konuşma tarzınız hiç hoş değil hanımefendi. Burda herkes fikrini yazıyor olumsuz yazanlar da var ama sizin gibi saygısızca değil. Mükemmel annemizin bebeği ne yapıyor da kendisi herkese laf yetiştiriyor! Deliksiz uyudu herhalde hehehe! Çok çirkin. Ben kendi çocuğum ve şahsım üzerinden dalga geçilmesinden hoşlanmam diyorum. Siz bana ben de şundan hoşlanmam, bundan hoşlanmam bir sürü şey sıralıyorsunuz. Tanımadığınız insanların avukatlığını yapmayın olur mu? Tanımadığınız insanları savunacağım diye de çirkinleşmeyin. Ben kendimi savunuyorum veya açıklama yapıyorum başkasını değil. Size daha fazla cevap yazmıycam, iyi günler.Ben de tanimadigi insanlar hakkinda atip tutanlardan hoslanmam hem de hic. Gordugu bir goruntuyle insanlari yargilayanlardan hoslanmam. Soz konusu kendisi olunca savunmaya gecip baskasini cok rahat 2 kelimeyle gömenlerden hoslanmam. Umarim anladiniz. Kimseyi bebegiyle ignelemiyorum. Sadece bana garip gelen biseydi kucuk bebegi olup bebekler hakkinda konu acip herkese laf yetistirmeniz. O sirada bebeginizin naptigini merak ettim siz de yanitladiniz. Bu kadar. Ben de bir annenin kalbini kirmak istemem. Bence tartismayi burda bitirelim.
Evet öyle diyorum, bu kadar özetlenirdi yani teşekkürler.Ben anladım sizi kötü birşey demiyorsunuz, bebek derdini anlatamayan bi varlık olduğu için her koşulda öncelik onun olsun diyorsunuz haklısınız.
Hiç lohusa depresyonuna girmedim. Ağdamı da yaptırdım, cilt bakımımı da, manikür pedikürü mü de hem de bebeğim 40 günlükken. Siz yanlış anlıyorsunuz, yazdığım cevapları da okursanız daha iyi anlayacaksınız sanırım. Ben farklı bişeyden bahsediyorum. Allah bağışlasın bebeğini15 gündür anneyim daha çok yeni yani. Dün saçımı kestirmeye kuaföre gittim. Bebeğime kayınvalidem baktı o sırada. Gitmeden önce emzirdim dolaptada sağdığım sütüm vardı. İçim çok rahat bi şekilde gittim kestirdim geldim. Şimdiden bayaaaaa kötü bi anneyim o zaman size göre. Bazılarına göre anne olunduktan sonra tek uğraş çocuk olmalı. Anne olan insan oje süremez,makyaj yapamaz vs galiba size göre. Ama doktorumuza göre tam tersi. Anne kendine vakit ayırmalı,mutlu olduğu şeyleri yapmalı,hayatını bebeğe göre değil bebeği hayatına göre şekillendirmeli ki anne de bebekte mutlu olsun. Ben “anayım ben artık “ triplerinden çok doktorumu dinleyip beraber geçirdiğimiz anlardan şimdiden mutlu olmaya bakıp geri kalan zamanda da kendime vakit ayırıyorum. Bu nedenle de lohusalık depresyonu ihtimali filan çok daha azalıyo tavsiye ederim.
Ohooo siz çok geride kalmış yazdıklarımı okumadan devam ediyorsunuz. Hala tanımadan tanımadan tanımadan, 2 dakikalık görüntüyle karar veriyorsunuz diyorsunuz oysa bin defa yanıtladım, açıkladım o bahsettiğim kişileri tanıyorum biri arkadaşım biri akrabam diye, hatta annem de böyleydi falan diye ama sadece size yazdıklarımı okuyup ordan devam ediyorsunuz. Takmışsınız aynı şeye ve inatla laf yetiştiyor diyorsunuz, siz de bana cevap yazdıkça siz de mi laf yetiştirmiş oluyorsunuz. Konuşma tarzınız hiç hoş değil hanımefendi. Burda herkes fikrini yazıyor olumsuz yazanlar da var ama sizin gibi saygısızca değil. Mükemmel annemizin bebeği ne yapıyor da kendisi herkese laf yetiştiriyor! Deliksiz uyudu herhalde hehehe! Çok çirkin. Ben kendi çocuğum ve şahsım üzerinden dalga geçilmesinden hoşlanmam diyorum. Siz bana ben de şundan hoşlanmam, bundan hoşlanmam bir sürü şey sıralıyorsunuz. Tanımadığınız insanların avukatlığını yapmayın olur mu? Tanımadığınız insanları savunacağım diye de çirkinleşmeyin. Ben kendimi savunuyorum veya açıklama yapıyorum başkasını değil. Size daha fazla cevap yazmıycam, iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?