Siz de başka bebekler için üzülüyor musunuz

Valla eleştirmek için yazmış gibi duruyorsunuz. Hele nasıl bazen dayanamayıp alıyorsunuz kucağınıza hayret ettim. Ben bebeğimi bebek arabasinda uyuyacağı zaman kucağıma almam. Uyku saati gelmiştir. Ağlasa da kucagima alıp ilgisini dağıtmam hele de dışarıda. Aynı dediginiz gibi ileriiii geriiii sallarım. Bırakın başkalarının anneliğini saçını başını. Arka planı bilmediğiniz bir konuda fikir sahibi olmak bu sizinki üzgünüm .

Siz de çevrenize bakacağınıza kendi çocuğunuza odaklanın mesela çevreyi izlerken çocuğunuzdan vakit çalışıyorsunuz çok beylik laflar edip o kötü anne bu iyi anne demek sizi aşar

Ya neden tv yi öcü gibi gösteriyorsunuz hepimiz tv izleyerek büyüdük çizgi filmler izledik annelerimiz yemek yaparken açsın çeksin fönünü hele hele eleştiri alınca daha da ileri gidip açlıktan ağlayan çocuğu emzirmiyormuş da video açıyormuş yapmayın Allah aşkına açlıktan ağlayan çocuk ortalığı yıkar video falan sakinleştirmez hiçbir annede çocuğunu açlıktan ağlatmaz.

Konunuzda bir bebek arabasından çocuğunu almayan anneden yok görünüşünden yargıladığınız kişilerden bir anda detaylara indiniz dediğim gibi üzülecek bir durum yok kimsede çocuğuna biraz tv izletiyor video açıyor diye hiç ilgilenmiyor değil daha çok yeni annesiniz anlaşılan bir süre sonra sizde yapışık olmaktan sıkılacaksınız ama çocuğunuzu o şekilde alıştırdığınızdan işlerime yetişemiyorum diyeceksiniz kimin iyi kimin kötü anne olduğu saydığınız şeylerle ölçülmez! siz kendi çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirin karışmayın başkasına tv izliyor bebek arabasından her dk kucağa alınmadı diye mutsuz olmaz çocuklar

Konunun tamamını okumadım.
Çok bebek sevmiyorum, evladım olursa bir gün ona karşı soğuk merhametsiz olmaktan korkuyorum. İlk cümlelerinizi okuyunca mutlu oldum :) kendime pay çıkardım :)

hersey guzel de siz bi detayi atliyorsunuz.mutlu anne=mutlu bebek.sizin anlattigin resimdeki annenin hic mutlu oldugunu duusnmuyorum.cok olmasada arada tv seyredebilir,yada arkadaslariyla bi kahve icip sohbet etmek onun da hakki.makyaj yapmak oje surmek bunlar normal seyler her anne hakediyor.siddet gostermemis kizmamis bagirip cagirmamis.kimse mukemmel degil arada anne de rahat nefes almali.biz cocuk dogduktan sonra butun hayatimizi ona adarsak ne cocuga faydamiz olur nede kendimize.hic bir zaman hayatinizin merkezinde bir baskasi olmayacak.cocugunuzla ilgilenin sevin opun ama sizinde bi hayatiniz var.bu hayattaki tek sinfatiniz annelik olmasi.ancak o zaman mutlu bireyler yetistirebilirsiniz

Kendimi gördüm birden kimseyi eleştirmiyorum ama bende ilgilenilmeyen çocuk görünce içim parçalanıyor.Sevin şu çocukları diye bağırasım geliyor. Herkesin anneliği bakış açısı farklı tabi kim iyi anne kesinlikle bilemeyiz . Sizin düşüncelere benzer şeyler aklımdan geçiyor benimde . Annelik insanın içinden gelen bir duygudur bi süre sonra bebeğiniz konuşmasa bile ne istiyorsa otomatik anlamaya başlıyorsun.o aradaki bağdan kaynaklanıyor.

Toplum olarak her şeyimiz abartı
Son 10 yıldır çocukları kobaya çevirdiler, ver eline tablet, yok verme tablet
Çocuk psikolojisi, aman dönemleri vs. vs.
İşin kötüsü o eski hiç bir şey bilmeyen annelerin yarısı kadar etkili olmuyor hiç bir yöntem
Rahatsız,saygısız, kontrolsüz çocuk güruhları var ortada özgüven adına
Rahmetli annem 4 çocuk doğurdu ve büyüttü, bir kez bile başımızı okşamamış, dizine alıp şımartmamıştır ne psikopat olduk ne özgüvensiz ne de hayırsız. Çocukları rahat bırakın diyesim geliyor bu tür konuları okuyunca, çocuk bakımı ve yetiştirilme konularının fazla abartıldığını düşünüyorum. Öyle yetiştiririm, böyle yetiştiririm, şöyle yaparım böyle yaparım sonuç kedilerin gözlerini oyan, ona buna çemkiren, hiç bir kurala uymayan çocuklar vallahi ne çekti garipler bu yetiştirme derdinden. Anlamıyorum bu yeni trendleri yeminle, şimdi bizim nesil ya da senin televizyon izleyen kuzular çöp mü olduk nedir yani =)

bazen bakıyorum Attraente, bu nesil çok şanslı.. ben siyah-beyaz tv ye ucundan yetişmiş bir kuşağın çocuğuyum, babam karşı komşudaki tv den istiyorum deyince gidip renkli tv almış eve :) ama bizim jenerasyon düşeni kaldıran, ağaçtaki kediyi- kanadı takılan kuşu kurtaran, yere düşen ekmeği öpüp başına koyan, birbirimizin annelerinin evine girip su içen nesildi yahu.. ha evet pedagojik açıdan eksik hatta çok kötü, dikkatsiz bir dönem olabilir ama vicdanlı çocuklardık.. şimdi her şeyleri var bakıyorum, bir kısım çok üzerlerine titrerken bir kesim yallah deyip salıyor.. ama neredeyse vicdan, ahlak, hani "etik" dediğimiz kavram yok artık çocuklarda.. yani kediye taş atan, kuşa kapan kuran, hayvancıkların su içtikleri şişeleri tekmeleyen lanet bir oluşum var ve en kötüsü iyi yetişmeye çalışan çocukları da etkiliyor bu kesim.. hani her dönem dermiş, bu nesil kötü diye de bence bu nesil cidden kötü geliyor..

Evet 2 yaşında bunları ben de yapıcam maalesef ama şuan gerek yok çünkü o bir bebek inat bilmez şımarmak bilmez istediği olsun diye diretmez sadece sevgi ve ilgi Özgüven oluşumu bebeklikten 2 yaşa kadar olan sürede gerçekleşir.

Ben de bakımsız bir anne değilim niye kıskanayım ki fedakar falan da değilim bunları hep yazmıştım aslında diğer arkadaşların yorumlarına ama nedense cevapları okumadık aynı şeyleri yazmak daha kolay geliyor sadece boş dedikodu için iki laf daha konuşayım muhabbetim yarım kalmasın diye o bebeği ağlatmaya değer mi diyorum? Ama öyle bir değişti ki konu yok her ağladığını yapalım mı yok sen çok mu ilgilisin. Ya sırf çocuk oldu kendini saldı dedirtmemek için süsünden ödün vermeyip süsleniyorlar açık açık da söylüyor ben kimseye bu lafı ettirmem diye. Ya bebek o bebek inattan ağlamaz, şımarıklıktan ağlamaz belli bi derdi var az sus da bebeğine bak bişey istiyor işte belli demek istiyorum ama çok bilge bir annelik taslarım diye diyemiyorum

Haklısınız.

Ben de bir anne ve kadınım o görümce o kayınvalide o elalem bende de var yani. Örneğin geçen kendime ayran söyledim tuzsuz geldi tuz atıyorum karşıdan bir teyze bağırıyor yavrum o kadar tuz atılır mı bebeğe yazık güldüm o bebeğin değil benim dedim sonra yanımıza geldi tanıştık kusura bakma biz yaşlı teyzeler herşeye karışırız böyle dedi ben de olsun haklı bişey için karıştınız sonuçta dedim oldu bitti.

Ben de telefon ve televizyon basina oturtulan cocuklara üzülüyorum. Ama kendini sadece cocuguna adayan kadinlara da üzülüyorum. Bir kadin hic kendine bakmazsa mutsuz olabilir. Bu mutsuzlugu cocuga da yansiyabilir. Herkes kendi cocugu icin en iyisini ister hem inanin...

Sevgi dileniyorlar.
Gerçekten dileniyorlar.
Onlardan da boğucu bir ilgi geliyor (yanlış anaşılmasın boğucu kelimem).
Gülümse diye gözünün içine bakıyorlar ya çok acı.

Bir öğrencim de var açamıyor kendini bir türlü.
Çok mutsuz.
Her şeyden herkesten son derece rahatsız ama bi saçını okşa 3 saniyeliğine de olsa güller açıyor yüzünde, mutlu olmayı bilmiyor, 11 yaşında daha.
Biraz daha büyüdüklerinde sevgi dilenmeyi geçip etrafa zarar vermeye başlıyorlar.

Benimkiler ortaokul grubu, çok yardımcı olamadım sanırım.
Siz aşabildiniz mi sıkıntıları?
Sizdeki geçici sorunlardır muhtemelen, benim yavruların kaderi öyle, elden bir şey gelmiyor.

Ben de merak ediyorum konu sahibi mukemmel annemiz burda milletin anneliğini elestirirken kendi cocugu su an napiyor acaba? Saatlerdir burada laf yetistirdigine gore cocugu deliksiz uykuya yatti sanirim. Meraklardayim ben de.

Herkesin yazdıklarına cevap vermeye çalıştım az çok bebeğim uyudukça baktım ve sanırım çoğu kişi sayfaları okumamış çünkü tekrar tekrar aynı şeyler yazılıp sorulmuş hatta bir arkadaş ben şunu sormuştum da cevap veremedi gibi bişey yazmış yani sanki öyle bir şey sormuş ki verecek cevap bulamamışım. Şuan bulup da alıntılayamadım okuyorsa anlasın kendini. Herşeyin bir cevabı vardır bu hayatta haklısın diye cevap vermemezlik yapmam haklısınız yazarım merak etmeyin ama ben kendi hatalarımı da yazmama rağmen eee sizin hatalarınızı da konuşalım demişsiniz e konuşun yazdım zaten yemek yediremiyorum benim hatam, uyku düzeni yok benim hatam gerekli forumlarda da sürekli takipteyim düzeltmeye çalışıyorum başka vardır daha tabi yolun başındayız ama buraya derdini yada birinden rahatsızlığını yazan herkese de eee sen de söyle hatalarını da onları da konuşalım mı deniyor hatasız kul mu var? Misafirliğe geliyorlar anneler çocuklarıyla ilgilenmiyor bütün evim dağılıyor diye açılan konularda evet haklısın diye desteklenirken benim bahsettiğimin ne farkı vardı anlayamadım. Ben de ilgilenilmeyen bebekten bahsediyorum kendileriyle ilgilendikleri kadar bebekleriyle ilgilenmeyenlerden. Sizin yazdıklarınızı herkese cevap olarak alıntıladım. Kelimesi kelimesine cevabım budur. Sizin bahsettiğiniz o annelerden biri arkadaşım biri akrabam bir de eşimin tarafında bir akraba var ki bebeğinin yanında pöfür pöfür sigara içiyorlar karı koca tv karşısında ona hiç girmiyorum zaten. Şimdi onun için de kendini haklı çıkarmak için uyduruyorsun denir. Neden bu bahsettiklerim çok uç şeylermiş gibi geliyor herkese anlamadım İlk başta hedef göstermemek için belki burayı takip ediyordur diye kişi belirtmeden genel olarak bahsedeyim dedim ama haklı olarak herkes beş dakikalık görüntüye aldanma deyince ne olursa olsun diye evet bu kişileri tanıyorum dedim bu da konuyu değiştirmek oldu. Soru soruldukça detaya girilmiş oldu bu defa da bi öyle diyorsun bir böyle oldu sanırım ben düşüncelerimi yazıya dökme konusunda pek iyi değilim sizin yazdığınız bire bir düşündüklerim ve hissettiklerimdir. Ben bebeklerden bahsediyorum çikolata yiycem diye kendini yere atan bir çocuğun ağlatılmasınlar bahsetmiyorum. 6 7 9 aylık bir bebek inat için ağlamaz, aman az ağlıyım da annem beni kucağına alsın diye düşünemez, naz yapmayı bilmez. Ağlıyorsa bir sorunu vardır. Terlemiştir,susamıştır, altı pistir, sıkılmıştır. Lafını bölüp yada alışverişini bölüp dönüp bir bakarsın dimi neyi var ama önüne telefon açıp koymak yada ileri geri sallayarak susmasını bekleyip muhabbete ara vermeden devam edenlere ben de sizin aklınızdan geçenleri demek istiyorum ama buradaki çoğu kişinin dediği gibi sanane cevabını alırım diye diyemiyorum. Çünkü o bir bebek benim de önceliğim onun konforunu sağlamak konuşabilse der zaten karnım aç, şunu istiyorum diye derdini sadece ağlayarak anlatabiliyor yoksa her ağladığında kucağa alın, her istediği yapılsın, ay anne olmuş pasaklı gezsin nasıl fön çeker oje sürer demiyorum. Kendi konforlarını düşündükleri kadar bebeğininkini de düşünse diyorum.

Ben de merak ediyorum konu sahibi mukemmel annemiz burda milletin anneliğini elestirirken kendi cocugu su an napiyor acaba? Saatlerdir burada laf yetistirdigine gore cocugu deliksiz uykuya yatti sanirim. Meraklardayim ben de.
Çoçuğum şuan uyuyor merakınızı gidereyim de o mükemmel anne ben değilim kimse de olamaz bunu defalarca yazmama rağmen sanırım zevk veriyor böyle hitap etmek. Olay mükemmel anneliğe bağlandı sonunda. Herkese laf yetiştirme tabiri ne kadar saygısızca dimi? Bana bişeyler soran insanlara cevap veriyorum karşılıklı konuşuyoruz yani bu laf yetiştirmek mi oluyor? Bakın birine cevap vermemişim benim sorduğum soruya cevap veremedi dedi. Cevap versek suç vermesek suç ayrıca bebeğim gündüz uykusundayken konuyu açtım ve o uyuduğu sürece de cevapladım uyandı ve bir saat öncesine kadar da kimseye cevap yetiştiremedim. Evet diş döneminde olduğu için uyuyor uyanıyor uyuyor uyanıyor zaten oturmuş bir uyku düzeni yok benim yüzümden maalesef. Eleştiriyorum diye kızanların bana yaptığı muamele de farklı değil.

Emin olun herkes kendi yaşadığını bilir
Mesela bende bu telefonu açıp video eşliğinde yedirenlere kızıyordum ki hala öyle ama bebeğim yemek yemeyen ayına göre zayıf bi bebek ve yemek yiyeceği zaman mutlaka eline birşey istiyor ki telefonu seviyor bende eline veriyorum ama oyun video açma yok.
Yani bazen istemediğiniz halde de yapmak zorunda kalıyorsunuz
Çocuk büyütmek gerçekten çok zormuş sabır emek fedakarlık isteyen birşey
Ama çocuk oldu diye de kendinden geçmek de doğru değil

Bizim konu farkli olsa da cozumu daha çok sevgiymis. Biz kardes kiskncligina dair kotu ne soyleniyorsa hepsini yasadik ama cok sukur gecti. Ins bir maraz kalmamistir cunku onu daha az sevdigimize inaniyordu o donem

Geçenlerde bir kadın gördüm kucağında henüz 2 aylık bile olmayan bir bebek ile yürüyor. Bebeği nasıl tuttuğunu tarif edemeyeceğim. Elinde telefon mesajlaşıyor. Bakakaldım öylece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…