• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz de başka bebekler için üzülüyor musunuz

Hayır aslında tanıdığım insanlardan bahsettim de burayı takip ediyordur falan açık vermiyim diye bi arkadaşım diye anlatılır ya kendi derdini anlatırken ben de o yüzden öyle yazdım sonra da yanlış anlaşılmaların haklı olduğunu düşünüp aman anlayan anlasın moduna bağladım bi sorunu yoksa arabasında dursun tabi ama bu sıcakta mama sandalyesi varken neden arabada ağlamasına rağmen hem bi sorunu olmadığını bilmiyor ki gün boyu beraberiz sabah çıkmışız kahvaltıya akşamüzerine kadar geziyoruz bir kez bebek arabasından almaz mı çocuğunu bi insan çocuğun alnından terler akıyor ağlıyor damakları kaşınıyor battaniyesini çekiştiriyor ama o sadece arabayı ileri geri hareket ettiriyor muhabbeti bölünmesin diye ama ben konsantre olamıyorum ki mesela anlattığı şey de şu markada indirim şu kuaförde saçımı boyattım ay şekerim ucuz bişey giyemiyorum vs.
Görüşmeyin bu kadar hoşlanmiyorsanız. Yada arkadaşınızsa ve üzülüyorsanız "canım ben alayım istersen kucağıma,sen çayını iç"diyip destek olsaydınız. Bebeğe üzüldüğünüze inanırdım bunu yapsaydınız. Benimde bebekli arkadaşlarım var,sıcak bir çay içsinler diye çoğu zaman alırım bebeği canım iç sen çayını keyifle derim yani. Şimdi benim bebeğim olacak,arkadaşımda bunu yapar bir araya gelince. Bu iyi niyettir.
Bebeğin sabahtan akşama kadar arabada durduğuna inanmıyorum ayrıca kusura bakmayın. Cani değil ya bu kadın.
Önce dısardan gördüm dediniz,kahvaltı yapıyor çocuğu arabada sallıyor,kucağına almıyor dediniz. Şimdide sabahtan akşama kadar almadı diyorsunuz. Hangisine inanalım.

Bu tarz konuları sevmiyorum,böyle dedikodu için açılmış gibi geliyor ve o an öyle bi görüntü gördünüz diye o anneyi eleştirmenizi de anlamıyorum,evet evet siz süper bi annesiniz,gelsin alkışlar.
Ben süper bir anneyim mi demişim tekrar okuyun bunu diyecek en son kişiyim dedim hatta benim de yanlış izlediğim yöntemler oldu mesela ek gıda uyku düzeni ama bunlar benim suçum diye kendimi eleştirip uyumadığında kendi çocuğuma üzülüyorum. Hiç bir zaman hiçbirşey yemiyor demedim hiç uyumuyor demedim ben doğrusunu öğretemedim diyorum ve çok üzülüyorum telafi etmeye çalışıyorum kakasını yaptıysa bu sıcakta kakasıyla bekletmem muhabbetimi böler çayımı bırakır gidip değiştiririm altını ki yavrum rahatlasın yazık değil mi biz durabilir miyiz altımız kakalı yada ter içinde kalsak şöyle bir koltuktan sırtımızı çekip terimizi kurutmaz mıyız?

Kimsenin anneliğine karışımayın sütün Yok çocuk doymadı diyenlerden bir farkınız Yok
Çok farkım var sütüm yok diyen arkadaşlarıma hayır var sütün merak etme endişelenme demişimdir her zaman. Sanki etraftaki herkes çocuğuna layıkıyla mı bakıyor hiç mi çocuğunu önemsemeyen anne yok nedir yani? Dostuyla yakalandı diye çocuğunu öldürten anne vardı, 6 aylık bebeğini balkondan aşağı atan da anne onların anneliği de öyle demekki. Zaten gidip de karışmam karışmadım da bugüne kadar sadece içten içe aklım o bebekte kalıyor mesela diyorum ki muhabbet daha mı tatlı o yavrudan azıcık bakıp öpücük atınca gülüveriyor hemen mesela demekki ilgi istiyor olamaz mı?

Yani sizin düşündüğünüz bu durumlar sadece anlık olabilir.
Mesela bizim şu an yazlık evimizde tv bile yok.
Telefon zaten vermiyorum.
Yani çocuklarım ekranla büyümüyor.
Ama dışarı çıktığımızda iki satır muhabbet edeceğim zaman evet 3 yaşındaki oğlumun eline telefon veriyorum.

Ve evet bebek arabasındaki çocuğu ciyak ciyak ağlarken bırakmasam da her ık gık dediğimde kucağıma almıyorum. İlk çocuğumu almıştım, tecrübem alınmaması gerektiği yönünde oluştu.

Anne kendini 15 dakika çocuk ekran karşısında otururken oje sürüp mutlu edecekse; genel hali daha verimli olacaksa o 15 dakikayı görmezden gelebiliyorum.
Tüm gün çoçuğa biblo gibi davranan annelere Benim de aklım ermiyor. Ama ilk çocuğunuzun olduğu için ve ebeveynliğin başında oldugu için düşündükleriniz normal ve acemice :)
+1

Sanırım yazdığım cevaplar tam olarak okunmuyor. Bakın ben bahsettiğim kişileri tanıyorum biliyorum evet saçını fönlemek için tv açıyor yada oje sürmek için ve 6 aylık bebeği daha kendi de diyor zaten aman açıyorum tvyi oturtuyorum önüne mis oje mi de sürüyorum saçımı da fönlüyorum süsümden ödün veremem ben de makyajımı yapıyorum sanki hayattan bezmiş kendini çocuğuna adamış bir izlenim çizmişim ama bugün huysuzdur durmaz o gün makyajsız çıkarım yarın keyfi yerindedir oyuncaklarıyla oynar yaparım makyajımı uyurken öjemi hallederim yani şöyle diyim sırf bak çocuk doğurdu kendini saldı denilmesin diye bunu mecburiyet hissetmem kendimde ama mesela ben hiç kıyafet almadım hep arkadaşlarımın kuzenlerimin çocuklarının eşyalarıyla büyüdü onlar bunu eleştirir mesela asla başkasınınkini giydirmem ben bile zaradan giyiniyorum ama o arada çocuk sussun diye önüne vidyo açıp koyuyor daha çok bebek ağlıyor altını pisledi ama annesi muhabbetini bölmüyor işte ben de diyorum ki öncelikler farklı demekki siz ne düşünüyorsunuz. Benim mi önceliğim yanlış? Yoksa kimsenin fönü makyajı değil takıldığım taş gibisin diye de överim yanı yerinmem

Size birçok arkadaş cevap yazmış ama siz anlamak istemiyorsunuz. Diyorum ki, I tanıdığınız annelerin sadece sizinle oldukları zamanına şahit oluyorsunuz. Ya da anlattıkları kadar biliyorsunuz. Diyelim ki oje sürmek için çocuğun önüne tablet koydu. O çocuk bir kez durur iki kez durur, üçüncüde anne ister. Annesi de o ojeyi bırakır çocuğuyla ilgilenir. Bebekler kurulmuş saat değil, her an farklı davranabiliyorlar.

Altını pisletmiş annesi sonra bakarım demiş siz yine rahatsız olmuşsunuz. Kaç saat bekletti altını o şekilde? O anne de pişik yapacak kadar bekletmez cani değilse. Muhtemelen sözünü tamamlayıp değiştirmiştir. Bebek de beş on dakika bekledi diye pişik olmaz. Meme istemiş anne demiş ki şimdi gidemem emzirme odasına. Belki çocuk açlık sınırına gelecek kadar acıkmamıştır ve anne de bunu biliyordur. Belki o an emzirmek istememiştir. Takip mi ediyorsunuz emzirme ve acıkma saatlerini. Sizin anlayamadığınız ve bunca insanın üzerinde durduğu mevzu, sizinle beraberken şahit olduğunuzdan ibaret değil annelik.

Bakın benim oğlum çok zor bir çocuk. 3 yaşına girecek eylülde ve ben son bir aydır yeni yeni insan içine çıkabiliyorum. Öncesinde dışarıda bizim halimize şahit olan herhangi bir insan muhtemelen benim oğlana işkence ettiğimi düşünmüştür. Kendini yerlere atar, her şeye itiraz eder, deli dana gibi her yere saldırır. Ben oğlumu tanıyorum. Üstüne düşsem o hali saatlerce sürebilir elime de hiçbir şey geçmez sinir harbinden başka. Kriz anında ilgilenmiyorum. Kendini yere attığı noktada bırakıp uzaktan izliyorum. Bir süre sonra vazgeçip yanıma geliyor. Bizi o halde görenler bana ilgisiz ve rahat anne der buna eminim. Hayır efendim ben sadece oğlunu tanıyan bir anneyim. Umarım anlatabilmişimdir.

Bir diğer yorumda siz büyük çocuklardan örnek veriyorsunuz ben bebekleri kastediyorum demişsiniz. Hiçbir bebek biraz geç emdiği için açlıktan ölmez. Altı beş on dakika geç açılırsa yara bere içinde kalmaz. Daha doğrusu bebeğe göre değişir. Benim oğlumun cildi çok hassastı hemen pişik olurdu. Beş dakika bile bekletmezdim. Teknoloji marketin ortasında bez değiştirmek zorunda kalmıştım. Lakin bir başka bebek on dakika dursa etkilenmez poposu. Çok uzattım gördüğünüzle yargılamayın kimseyi. Diyeceklerim bu kadar :)

Annenizle sorunlarınızı bilemiyorum. Ondan dolayı büyük bir hassasiyetiniz de olabilir, doğal.
İngiliz sistemini hiç bilmiyorum öylr bişey diyememişimdir o yüzden. Karışıklık var sanırım orda?
Altı pis vs dememişsiniz ki zaten ilk yazınızda. Ağlıyor terlemiş anne sallıyor arabayı demişsiniz. Oturmasın tabiki pis pis çocuk. Ama ben terliyorum mesela yazın niye? hava sıcak. Bebekte terler niye? Çünkü hava sıcak, Klima zararlı.
Yani olayları dramatikleştirmeyelim demek istiyorum aslında. Dünyanın her yerinde her dakika her saniye bebekler doğuyor. Her annenin bu kadar titizlikle baktığını zannetmiyorum. Kültürel durumda etkili tabiki bunda.
Yanlış alıntılamışım sizi kusura bakmayın.

Size birçok arkadaş cevap yazmış ama siz anlamak istemiyorsunuz. Diyorum ki, I tanıdığınız annelerin sadece sizinle oldukları zamanına şahit oluyorsunuz. Ya da anlattıkları kadar biliyorsunuz. Diyelim ki oje sürmek için çocuğun önüne tablet koydu. O çocuk bir kez durur iki kez durur, üçüncüde anne ister. Annesi de o ojeyi bırakır çocuğuyla ilgilenir. Bebekler kurulmuş saat değil, her an farklı davranabiliyorlar.

Altını pisletmiş annesi sonra bakarım demiş siz yine rahatsız olmuşsunuz. Kaç saat bekletti altını o şekilde? O anne de pişik yapacak kadar bekletmez cani değilse. Muhtemelen sözünü tamamlayıp değiştirmiştir. Bebek de beş on dakika bekledi diye pişik olmaz. Meme istemiş anne demiş ki şimdi gidemem emzirme odasına. Belki çocuk açlık sınırına gelecek kadar acıkmamıştır ve anne de bunu biliyordur. Belki o an emzirmek istememiştir. Takip mi ediyorsunuz emzirme ve acıkma saatlerini. Sizin anlayamadığınız ve bunca insanın üzerinde durduğu mevzu, sizinle beraberken şahit olduğunuzdan ibaret değil annelik.

Bakın benim oğlum çok zor bir çocuk. 3 yaşına girecek eylülde ve ben son bir aydır yeni yeni insan içine çıkabiliyorum. Öncesinde dışarıda bizim halimize şahit olan herhangi bir insan muhtemelen benim oğlana işkence ettiğimi düşünmüştür. Kendini yerlere atar, her şeye itiraz eder, deli dana gibi her yere saldırır. Ben oğlumu tanıyorum. Üstüne düşsem o hali saatlerce sürebilir elime de hiçbir şey geçmez sinir harbinden başka. Kriz anında ilgilenmiyorum. Kendini yere attığı noktada bırakıp uzaktan izliyorum. Bir süre sonra vazgeçip yanıma geliyor. Bizi o halde görenler bana ilgisiz ve rahat anne der buna eminim. Hayır efendim ben sadece oğlunu tanıyan bir anneyim. Umarım anlatabilmişimdir.

Bir diğer yorumda siz büyük çocuklardan örnek veriyorsunuz ben bebekleri kastediyorum demişsiniz. Hiçbir bebek biraz geç emdiği için açlıktan ölmez. Altı beş on dakika geç açılırsa yara bere içinde kalmaz. Daha doğrusu bebeğe göre değişir. Benim oğlumun cildi çok hassastı hemen pişik olurdu. Beş dakika bile bekletmezdim. Teknoloji marketin ortasında bez değiştirmek zorunda kalmıştım. Lakin bir başka bebek on dakika dursa etkilenmez poposu. Çok uzattım gördüğünüzle yargılamayın kimseyi. Diyeceklerim bu kadar :)
Niye anlattıklarım bu kadar abes geliyor ki sanırım hiç kimsenin etrafında ilgisiz anne yok evet muhabbeti bittikten sonra altını açtı ama 1 saat sonra çünkü konu uzadı uzadı 1 saat sürdü ve o arada çocuk hep huysuz bir yandan telefonu tutuyor bir yandan da anlatıyor bunu yaptı diye de cani değil tabi bunları örnek vermek için söylemiştim ama o kadar çok detaya inildi ki ana fikir anlaşılmadı sanırım

Niye anlattıklarım bu kadar abes geliyor ki sanırım hiç kimsenin etrafında ilgisiz anne yok evet muhabbeti bittikten sonra altını açtı ama 1 saat sonra çünkü konu uzadı uzadı 1 saat sürdü ve o arada çocuk hep huysuz bir yandan telefonu tutuyor bir yandan da anlatıyor bunu yaptı diye de cani değil tabi bunları örnek vermek için söylemiştim ama o kadar çok detaya inildi ki ana fikir anlaşılmadı sanırım

İşte hepimizin etrafında ilgisiz anneden çok, annelere her daim her konuda müdahalede bulunan kadınlar var. O yüzden anneler bu kadar tepkili :) o müdahaleci kadınlar bazen kayınvalide, görümce oluyorken bazen hiç tanımadığınız biri oluyor. Dolayısıyla kadınlar artık birilerinin mükemmel anne sınıfına dahil etme arzularından bıkmış haldeler. Konunuzun bu denli tepki almasının sebebi de budur.

Merhaba,
Bu konuyu açtığım için çok taşlanıcam biliyorum ama lütfen karşıt fikirlerinizi de kırmadan belirtin olur mu? Ben zaten kendimi frenleyemediğim için sizinle paylaşıyorum. 9 aylık bir kızım var. Kızımdan önce hiç bebek sevmedim, bakmadım. Bebekler hakkında, bakımı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bu kadar soğukken bu konuda kızıma da soğuk olurum gibi geliyordu ne bileyim saramam, ağlarsa sinirlenirim umursamam gibi ama öyle olmadı. Neyse, şimdi nerde bebek görsem istemsizce şefkatle bakıyorum, öpücük atıyorum, konuşuyorum falan (dokunmadan) ama bazen görüyorum ki bazı anneler çok umursamaz. Mesela bu sıcakta (tatil beldesindeyiz) bebeğini bebek arabasına yatırmış 7 aylık bebek artık çocuk kendi kendine üzerindeki örtüyle oynuyor annesi masadakilerle konuşuyor bebek sıkılıyor bir süre sonra ağlamaya başlıyor belli ki sıcakladı sıkıldı ama annesi kucağına almak yerine arabayı ileri geri hareket ettirip muhabbete devam ediyor hem de kakara kikiri çocuk daha şiddetli ağlıyor benim karşıdan içim gidiyor almak istiyorum o bebeği ordan sarmak öpmek biraz gezdirmek hava aldırıp serinlemesini sağlamak yada uykusu gelmiştir uyutmak falan. Yada daha 6 aylık bebeklerin önüne rahat yemek yiyebilmek için telefonda video açıp önlerine koyanları görünce içim gidiyor gidip alaşım geliyor telefonu önünden bu böyle uzar gider. Burda asla annelik kasmıyorum bunu yapacak en son insan benim çünkü hiç öyle çok araştırmacı, okuyan bir anne olmadım sadece duygularımla büyütmeye çalışıyorum tek amacım mutlu ve öZgüvenli büyümesi. Eğer bebek arabasında mutlu değilse ağlıyorsa sıkılmıştır yada terlemiştir yada uykusu gelmiştir hiç önemli değil muhabbetimi keser onu ne rahatsız ediyorsa onu gidermeye çalışırım çünkü onlar bebek dertlerini anlatamıyorlar niye ağlasın ki ben sohbet edeyim diye. Bakıyorum anneye tırnaklar o biçim saçlar fönlü giyim kuşam makyaj sürekli böyle geziyorlar ne güzel hem bebeği olup hem bakımlı bir anne ama bunları yapmak için daha küçücük bebeği televizyonun önüne oturtup saçına fön çekiyor yada oje sürüyor. Her insanın öncelikleri farklı demekki ama bebek ya bu ne bileyim. Dayanamıyorum böyle görünce o ortamdan uzaklaşıp görmemeye çalışıyorum yoksa tutamıyorum kendimi alıyorum o bebeği hemen ama bu da asla tercih ettiğim bişey değil kimsenin bebeğine müdahale etmem. Şimdi diyeceksiniz ki herkes kendi çocuğu için en iyisini düşünür ben öyle düşünmüyorum. O kadar çok duydum ki aman çocuk bu atarsın köseye kendi kendine büyür diyen, ne var ki televizyon izlemesinde diyen. Evet herkes bakar çocuğuna ama ölmeyecek kadar bakan da var hakkını veren de işte öfff ne bileyim içlendim işte.

Konu başlığını okuyunca bence aç susuz yemek bulamayan Afrikalı bebeklere üzülüyorsunuz sandım. Anneleri bebeği tv karşısına bırakmış oje sürmüş fön çekmiş, bebek arabada sıcaklamış. Daha çok üzülme gibi değilde eleştirme gibi geldi. Herkes kendi çocuğu için en iyisini bilir.

Bu sanırım bizim toplumumuza özgü bir durum. Bir kadın anne olunca sadece anne olarak yaşamaya devam etmeli. Sürekli fedakarlık yaparak, uykusuz kalarak, kendine asla zaman ayırmayarak iyi anne olduğumuzu sanıyoruz.

Bu tip konulara dinlenip dinlenip yazasım geliyor ya :KK70:

Benim de. Konu kilitlenene kadar konuda yapışıp kalıyorum.
"Sarı çizmeli mehmet ağa"lar tanımadığı etmediği insanları gelip burada en hassas yerinden vuruyorlar. Sırf ego tatmini için. Mikemmel annelik taslamalar filan...
Konu sahibine başkasını eleştireceğine kendini yaz, seni eleştirelim önce, sen mükemmel anne misin dedim, ses çıkmadı. Başkasının anneliğini taşlamak daha keyifli tabii. :)

Eleştiriyor gibi olmuşum haklısınız aslında aklımdakileri tam dökemedim yazıya. O bebekler için üzülüyorum aklım onda kalıyor bir süre. Ben de asla asla süper bir anne değilim. Mesela ek gıda konusunda çok ama çok hatalı davrandım şimdi toparlayamıyorum iyi bir uyku düzeni veremedim ama dediğim şeyler böyle şeyler değil ağlamasına rağmen müdahale etmeden muhabbete devam edilmesi yada mevcut durumunu değiştirmemesi.

Ben de ağladığı zaman bazen emzirmek veya kucağıma almak istemiyorum. Çünkü ben de yorgun oluyorum ve biraz da olsa dinlenmem gerekiyor. Ki benim çocuğum beni çok hırpaladi. Tabi keyfi değil bir sürü sıkıntısı vardı o da çok hırpalamis. Şimdi şimdi anlıyorum. Ama yapacak bir şey yok bazen bakıyorum dışarıda 7 milyar insan ve bunların hayatta kalabilmeleri için anneleri onları beslemis büyümüş vs. Kimse süper anne değil ve zaten çocuk büyütmek için süper anne olmaya da lüzum yok. Annelerin de 2 çift laf etmeye, gülmeye ve bebeğine biraz ayrı kalmaya ihtiyacı var. Hiç bir bebek bebek arabasında biraz fazla oturdu sıcakladi sıkıldı vs diye ölmüyor. Ama annesi her istediğini anında yaptı hep rahat ettirdi vs diye şımarık oluyor. Tabi çocuğu şımartmak için orneklerinizden çok daha fazlası gerek ama söylemek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Çocuklar da bir şekilde tahammül etmeyi sıkıntılı durumları tolere etmeyi öğrenecele neticede.

Çocuk biraz ağlasa ne olur ki ya?
Eğer temel ihtiyaçları giderildiyse yemek, bez, ilgi, uyku, oyun gibi ve hasta da değilse biraz ağlayıversin
Şu an kedim de susmamacasına yatak odasına girmek için miyavlıyor kapıda ama duymazdan geliyorum
Her istediğini ağlayarak elde etmemeli di mi?

Kimsenin anneliği de beni ilgilendirmiyor ya kim nasıl yetiştiriyor müdahale edemem sonuçta

Ahshsh benim de. Bir sürü cevap yazdım ama elim hep konuya gidiyor.

Benim de. Konu kilitlenene kadar konuda yapışıp kalıyorum.
"Sarı çizmeli mehmet ağa"lar tanımadığı etmediği insanları gelip burada en hassas yerinden vuruyorlar. Sırf ego tatmini için. Mikemmel annelik taslamalar filan...
Konu sahibine başkasını eleştireceğine kendini yaz, seni eleştirelim önce, sen mükemmel anne misin dedim, ses çıkmadı. Başkasının anneliğini taşlamak daha keyifli tabii. :)

Sürekli şahit olduğu bir durumsa, eminse üzülünür zaten; ben herhalde öyle bir şeydir dedim 3. yorumumda her dediğime "O değil, bu değil" dedikçe. Ama bakıyorum konu içinde, o da değilmiş. Hepsi birbirine girdi, kadınlar bi uzaktan gördükleri oluyor, bi çok iyi tanıdığı yanından ayrılmadığı insanlar oluyor, bi sokakta gördüğü ağlayan çocuk anneleri oluyor, bi oje süren kadın oluyor... Kafam karıştı.

Tamam hani çocuğuna layığıyla bakmayan, tamamiyle bencil/bilinçsiz kişiler yok mu var, zaten haberlerde okuyoruz içimiz acıyarak çarşaf çarşaf. Ama tv izlemesinden ağlamasına da eleştirilmemeli işte herkesin bi ayarı var.
Daha bi ton yazacağım buralara tutuyorum kendimi, çünkü çevremde "Sen de anneyim deme" diyen bir iki tip vardı kendi kendine yazıp okuyan, onlar gelmeye başladı aklıma yorumları bir bir okudukça.

Bakıyorum anneye tırnaklar o biçim saçlar fönlü giyim kuşam makyaj sürekli böyle geziyorlar ne güzel hem bebeği olup hem bakımlı bir anne ama bunları yapmak için daha küçücük bebeği televizyonun önüne oturtup saçına fön çekiyor yada oje sürüyor.

Bunun dışında söylediğin her şeye katılıyorum. Anne bebeğiyle ilgilenmeli kesinlikle. Güvenli bağlanma için bu şart. Ama anne kendine de bakmali mutlaka. Kendine de yatırım yapmalı. Kendine değer verdiğini gösterir bu.

Bence sen anne olmak istiyorsun. Inşallah en yakın zamanda bir bebegin olur

3 yaşındaki oğlunuza da verin yani. Benim kuzenimin iki oğlu var küçük 5 büyük 9 yaşında tablet bağımlısı ikisi de büyük konuşmuyorum asla benim de başıma gelebilir ama o çizgiyi ayarlamak çok önemli. Tablet olmazsa uyumaz, yemek yemez, tuvalete gitmez ciddiyim ikisi de. İkisine de ayrı ayrı alındı geçen kırılmış yarını bekleyemediler aynı gün yenisi alındı çünkü durmuyor yerlere atıyor kriz geçiriyor şimdi diyorum ki bende böyle anneler full makyaj gezse ojesi eksik olmasa ne olur çocuklarıyla iletişim sıfır zaten kimseyle iletişim kurmuyorlar görüntülü arama yaparsan o zaman olur işte.
Neden cevrenizde ki insanları bu kadar inceliyorsunuz? Dikkatimi çekti de herkesin her yaptığını örnek vermişsiniz .
Insanları bu kadar incelerken umarım belirttiğiniz kadar iyi bakabiliyorsinuzdir bebeginize .

Merhaba,
Bu konuyu açtığım için çok taşlanıcam biliyorum ama lütfen karşıt fikirlerinizi de kırmadan belirtin olur mu? Ben zaten kendimi frenleyemediğim için sizinle paylaşıyorum. 9 aylık bir kızım var. Kızımdan önce hiç bebek sevmedim, bakmadım. Bebekler hakkında, bakımı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bu kadar soğukken bu konuda kızıma da soğuk olurum gibi geliyordu ne bileyim saramam, ağlarsa sinirlenirim umursamam gibi ama öyle olmadı. Neyse, şimdi nerde bebek görsem istemsizce şefkatle bakıyorum, öpücük atıyorum, konuşuyorum falan (dokunmadan) ama bazen görüyorum ki bazı anneler çok umursamaz. Mesela bu sıcakta (tatil beldesindeyiz) bebeğini bebek arabasına yatırmış 7 aylık bebek artık çocuk kendi kendine üzerindeki örtüyle oynuyor annesi masadakilerle konuşuyor bebek sıkılıyor bir süre sonra ağlamaya başlıyor belli ki sıcakladı sıkıldı ama annesi kucağına almak yerine arabayı ileri geri hareket ettirip muhabbete devam ediyor hem de kakara kikiri çocuk daha şiddetli ağlıyor benim karşıdan içim gidiyor almak istiyorum o bebeği ordan sarmak öpmek biraz gezdirmek hava aldırıp serinlemesini sağlamak yada uykusu gelmiştir uyutmak falan. Yada daha 6 aylık bebeklerin önüne rahat yemek yiyebilmek için telefonda video açıp önlerine koyanları görünce içim gidiyor gidip alaşım geliyor telefonu önünden bu böyle uzar gider. Burda asla annelik kasmıyorum bunu yapacak en son insan benim çünkü hiç öyle çok araştırmacı, okuyan bir anne olmadım sadece duygularımla büyütmeye çalışıyorum tek amacım mutlu ve öZgüvenli büyümesi. Eğer bebek arabasında mutlu değilse ağlıyorsa sıkılmıştır yada terlemiştir yada uykusu gelmiştir hiç önemli değil muhabbetimi keser onu ne rahatsız ediyorsa onu gidermeye çalışırım çünkü onlar bebek dertlerini anlatamıyorlar niye ağlasın ki ben sohbet edeyim diye. Bakıyorum anneye tırnaklar o biçim saçlar fönlü giyim kuşam makyaj sürekli böyle geziyorlar ne güzel hem bebeği olup hem bakımlı bir anne ama bunları yapmak için daha küçücük bebeği televizyonun önüne oturtup saçına fön çekiyor yada oje sürüyor. Her insanın öncelikleri farklı demekki ama bebek ya bu ne bileyim. Dayanamıyorum böyle görünce o ortamdan uzaklaşıp görmemeye çalışıyorum yoksa tutamıyorum kendimi alıyorum o bebeği hemen ama bu da asla tercih ettiğim bişey değil kimsenin bebeğine müdahale etmem. Şimdi diyeceksiniz ki herkes kendi çocuğu için en iyisini düşünür ben öyle düşünmüyorum. O kadar çok duydum ki aman çocuk bu atarsın köseye kendi kendine büyür diyen, ne var ki televizyon izlemesinde diyen. Evet herkes bakar çocuğuna ama ölmeyecek kadar bakan da var hakkını veren de işte öfff ne bileyim içlendim işte.
Benmde bi çocuk ağlayınca hep için gidiyor. Ama yeri geliyor benm kızmda ağlıyor ve insan gerçkten darlanıyor. Tv telefn işine hiiiç girmiyorum. Çnkü herkesn bi bahanesi var. Malum kimseye bişey de denmiyor. Herkes kendi bildiği kendi kültürne göre bişey yapıyr işte. Biz anca kendi çocuğmza bakablriz. İnsan en yakınına bile ya şöyle yapmasan diyemiyor. Herkes anne sonuçta. Bu arada benm de kızım 11 aylık ve bence biz biraz daha yolun başındayız. Yani benm kızımda son hafta park ve oyuncakçıdan çıkmak istemyr ağlıyor. Yani bazı şeyleri yeni yeni tecrübe edicez.

Ben de oluyor bu durum cok sik.
Bebekten önce hic cocuk ve bebek sevmeyen ben, simdi dayanamiyorum.
Aglayan bebek gördüm mü, sesini duydum mu gözlerim aninda doluyor.
Alisveriste denk geliyorum bazen, minicik bir bebek agliyordu bir keresinde. Annesi alisverise devam ediyor, bene birkac haftalik var yok, cok minik. Tam süt bebegi, koyunda uyumalik. Bebek aci aci agliyor, anne ilgilenmiyor, baba da yanindaydi galiba.
Bebek agliyor, sanirim meme istiyor. O agliyor ben kahroluyorum. Tepki almayacagimi bilsem yapmak istedigim sudur, hanimefendi ne olur yanlis anlamayin isterseniz biraz bana verin sakinlestireyim siz bakmaya devam edin benim de iki cocugum var dayanamiyorum demek..
Ama tabiki bunu diyemem, karsimda nasil biri var bilmiyorum, direk sapik ya da dlei gözüyle bakarlar diye cekiniyorum.
Ve ben o magazadan gözlerim dolu kendimi disari atiyorum esime sarildim.
Alisverisi yarida kestim birsey alamadan ciktim. Nereye gitsem bebek aglamayi birakmiyor. Annesi de ilgilenmiyor. Sesi bile cilizdi bebegin, o kadar yavruydu daha..
Cok üzülüyorum cok, ha annelerde süslensin ciksin, ben de cok bunaliyorum. Ben de bazen kendim icin yapmayin denilen seyleri yapiyorum kimse dört dörlük degil. Illaki hatalarimiz oluyor. Fakat göz göre göre minik bebeklerin aglamasina dayanamiyorum.
Cocuklar birsey ister aglar, inat eder ona degil lafim. Bebekler cok hassas konu. Yoksa marketten kizim aglayarak ciktigimiz oluyor, üc tane olan seye bir dördüncüyü almiyorum agliyor. Ama bebeklere kiyamiyorum.

Back
X