Siz de öğrenciydiniz... Pahalı ve sağlıksız yemeklere SON !

Okulda ozel dogal olarak isletmede ona gore yatirimini yapiyo.Bursu arttirip kitap alma derdindr olsaydiniz imzalardim ama genc kiziz heveslendigimiz seyler dediginiz kiyafet makyaj eminim.
Ay ne alaka kız yemekler berbat diye kampanya başlatmış illa ters ters konuşup durcaksiniz. Yok makyajmis kiyafetmis muneccim olup hemen cozdunuz olayı bravo bende acarlarda oturuyodum evlenmeden önce koç bize çok yakın ordan arkadaslarimda vardı ve onlarinda yemeklerden dert yandigi çok olmuştur. Kaldıki kıyafet veya makyaj istese bile bunda anormal bişey yok

İmzaladım, hadi hayırlı olsun :)) yalnız bir hacettepeli olarak en iyi bizim okul lafına bozulmadım değil hani eğer "en iyi senin okulun ablacım" dersendaha yüzlerce imza attırabilirim :))) İnşallah bir faydası olur bu imzaların. Mailimdeki kişilere de gönderiyorum. 444 imza olmuş bu arada. Sonucu da bildirirsen sevinirim. Öğrencilere tam destek

Anladığım kadarıyla okuduğunuz herşeyden çok alakasız anlamlar çıkarıyorsunuz.O yüzden bu konunun sonu gelmez.İyi geceler.

Bunu bir tepki olarak düşünmeyin ama saçma buluyorum.
Özel üniversitelerde burslu okuyan herkes bu zorluklarla karşılaşır. Çünkü okula para vermemekle bitmediğini, bir çok ek masraf çıktığını , oranın bir ticarethane , öğrencilerin de genel olarak müşteri lduğunu ve yemekhanedeki özel işletmenin de kar elde etmesi gerektiğini biliyorsunuz. (Burdan okul kötü bir okul demeye çalışıyormuşum gibi bir anlam çıkmasın, tabii ki öyle bir düşüncem yok ama okul ticari bir müessese).
Ayrıca devlet üniversitelerinde de yemek ucuz olmasına ramen kalitenin sizinkinden daha iyi olmadığını söylemeliyim. (Mesela ben istanbul üniversitesinde okuyorum, kahvaltı 1,60 öğle yemeği 1,80 akşam yemeği 2 tl. Ama koşullar anlattığınızdan çok çok kötü, hijyen 0, yemekler az, ve lezzetsiz)
Ama dediğim gibi özel okul adı üzerinde özel okuldur, bunu bilmeniz ve altından kalkamayacağınızı düşünüyorsanız tam burs kazandığınız puanınızla devlet üniversitelerinden birini tercih etmeniz gerekirdi.
Kampananızı yine de imzaladım tabi, böyle kampanyaların dayanağı olmadığı için sonucu olacağına inanmasam da imzalarsam da elime yapışmaz.

İtüde süper yemekler çıkıyor şuan doktoramı yapıyorum 2 lira. iş yerimdekilerden sonra ziyafet gibi geliyor bana kötü yemek çıkması olayını anlayabiliyorum o yüzden. Ben zeytinyağlılar hazırlıyorum akşamdan. Yanımda taşıyorum. Ama iş ortamında kolay bu okulda yapılması güç. Ancak sandöviç alabilirsin yanına.

Bir kere ben özel üniversite mantığına çok karşıyım. Sosyal bir devlette özel üniversite bulunmamalı. Hepsi birer ticarethane. Kimi kobi kimi holding. Mesela sizin okuduğunuz okul gerçekten çok kaliteli itü odtü boğaziçinde olmayan imkanlara sahip okul. En acı kısmı da bu zaten. Okul içinde okuldan bağımsız özel işletme olması kadar saçma bir şey yok. Okul ya öğrencilerin karnını doyuracaksın alt tarafı bunda kar amacı gütmeye ne gerek var.

Ben yıllar önce itüye ilk girdiğimde tek çeşit kantin olgusu vardı çok kaliteliydi. Her şey çok ucuzdu askeriye gibi nerdeyse. Şuan okulun her yerinde cafeler var. B.k gibi hizmet verip fahiş fiyatlar koyuyorlar menülerine. Yemekhaneyi de bitirecekler diye ödğm kopuyor..

Okul yemekhane ihalesi açıyor ve tek tek nasıl yemek çıkacağı okulun o yemek için yemek şirketine ne kadar ödeyeceği konuşuluyor. Okulunuz kendine en uygun teklifi kabul ediyor. Tabi ki daha kaliteli yapabilirler. Ama anlaşmaları böyle. sitemin yemekhaneye değil okula olmalı. Sizin nasıl yemekler yiyeceğinizden tamamen okul sorumlu.

buraya böyle bir konu açman bile senin nasıl kaliteli biri olduğunu gösteriyor bence. başarılar dilerim.

Aa sen niye alindin. You are still here, so why? :)
Diger taraftan aclik var, sefalet var, baska vakif uni ogrencileri portakalli pekin ordegi yerken ayni ogunde size sunulan biber dolmasi corba falan. Vasat.
Ezilebilirsin yani yadirgama
Valla bende vakıf üniversitesindeyim daha portakallı pekin ördeği yiyeni görmedim :) abartmayalım.

Biz de aynı dertten muzdaribiz. Geçen yıl okulca eylem yapıp okulun kafe ve yemekhanelerinde yemedik okul Kulüpleri desteklediler (tabii ki okulun parasıyla) ve her gün bir çeşit yemek, ayran ya da meyvesuyu ve çay dağıtıldı. 1 aydan uzun sürünce okul geri adım atar gibi göründü ama pek bir degisiklik olmadı yine. Bazı yemekhanelerde indirime gidildi, menu fiyatları tekrar düzenlendi ama yine de öğrenci için pahalı.

Yemekhanede yersen 7 8 lira kafede yersem en az 15 lira günlük giderim oluyor. Gerçekten çok fazla. Tamam yemekler çok güzel devletle kiyaslayamam belki ama bi orta yol lazım bu konuda.

Bizde işe yaramadı sizde yarar umarım, imzaliyorum.

O

O uye ben oluyorum :)
Zenginlerin hakki degil oyle bir lafta yok zaten ama ozellerinde bir gelir gider tablosu belli degilmi ki konu sahibine verilen burs yetiyomus zaten ekstra planlar yapma hayali olmamaliydi ozeli yazarken.
Yok canım konu sahibi aynı para kaliteli yemek olsun diyor. Malum sağlam kafa sağlam vücut hesabı :)
Beynini kullanabilmesi için önce karnını doyurması gerekir. Maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisi malum :) bu hiyerarşiyi siz bilmeseniz de üniversite yönetimi biliyordur eminim :)

Vay be, Koç üniversitesinde okusam yemekhane kafama takacağım en son şey bile olmazdı. Gerekirse her gün poğaça ya da bisküvi yerdim. Koç yani, yemekhane umurumda olmazdı bu kadar güzel şey arasında herhalde. Tabi bu benim düşüncem. Umarım düzeltirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…