- 4 Nisan 2008
- 3.710
- 4.258
- 698
- Konu Sahibi KumrallAdaMaviTuna
-
Çok güzel bir proje yalnız devlet üniversitelerinde 4 çeşit 2 tl görünce şaşırdım 5 sene önce devlet ünv.mezun oldum biz 3 çesidi 5 tlye alıyoduk simdi 7-8 olmuştur malesef.İyi geceler kardeşlerim, ablalarım, saygıdeğer anneler ve anne adayları.. Bu benim ilk konum biraz heyecanlıyım
Bir vakıf üniversitesinde tam burslu okuyorum ve okulun yemekhanesinin fiyatlarından cebimiz, lezzetlerinden de midemiz boş kalıyor. Örnek vermek gerekirse devlet üniversitelerinde 4 çeşidi en fazla 2 lira olan kaliteli yemekler buluyorsunuz meyvesi eti sebzesi.. fakat bizdeyse Yemekhane adı altında özel bir işletme var o da en en ucuzu 2 çeşit yemek 6 küsür lira. Daha üst kalite işletmelerimiz de var oralarda kaymak tabaka diye tabir ettiğimiz kesim rahatça yiyebiliyor. Gelelim yemekhaneye ;
Çorba kasesi gözle görülür biçimde olması gerekenden 1/3 eksik ve aşırı unlu, yağlı, tuzlu... Öyleki bazen çorbanın domates mi ezogelin mi olduğunu anlamak güç oluyor. Yağ ve un yiyorum sanki bazen..
Ve yemekler hep karbonhidrat ağırlıklı aynı şeyler. İstisnasız her gün patates püresi ve makarna var ufacık porsiyon..3 yemek kaşığı ve bitti.. Sebze ve protein çıkmıyor mu? Çıkıyor ama o kadarrr az koyuyorlar ki biraz daha suyundan koyar mısınız dediğimde tersleyen görevliler var.
Okulun verdiği bursun tamamı yemeğe gidiyor ve ben bir genç kız olarak heves ettiğim çoğu şeyi yapamıyorum.
Dolayısıyla birkaç arkadaşımla change.org da kampanya başlattık ve 500 ü bulunca sitede gözükecek destek daha da artacak.. Okulumuzu çok seviyorum harika kaliteli eğitimi şahane Türkiyenin en iyi üniversitesi her günüme şükürler olsun ama okulun eğitimiyle alakasız bu yemekhane olayını düzeltirlerse her şey dört dörtlük olacak çünkü bu okulda Ferrari ile gelen 97 doğumlular olduğu gibi akbil basan tam burslular da var...
İmzalarsanız bizi çook mutlu edersinizBizler sadece temel hakkımız olan uygun ve sağlıklı beslenme istiyoruz, destek veren vermeyen herkese teşekkürler
https://www.change.org/p/koç-üniversitesi-yemekhanesinde-ucuz-ve-kaliteli-yemekler-istiyoruz?recruiter=392367408&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink
Boşver kuzum hergün de sandviç yenmez proteine ve sebzeyede ihtiyaç var. Ben imzamı attım hakkınızda hayırlısı olsun inşallahHanımefendi zaten okula değil okuldaki Yemekhane adında özel işletmeye sitemimiz biraz daha kaliteli yapamazlar mı şu yemeklerı? Damarlarımızdan patates püresi ve katı yağ akıyor yeminle..18-19 yaşındayız daha kızmayın bize... Bursumuz da öyle düşük üniversitelerin verdiği bursu gibi 1-2 bin lira değil ve evde de kalmıyorum yurtta kalıyoruz , her gün her zaman sandviç mi yiyelim? Hemen ulaşabileceğimiz bi mutfak da yok.
Çoğu okulda 4 çeşit 3 tl den fazla degil devlet içinÇok güzel bir proje yalnız devlet üniversitelerinde 4 çeşit 2 tl görünce şaşırdım 5 sene önce devlet ünv.mezun oldum biz 3 çesidi 5 tlye alıyoduk simdi 7-8 olmuştur malesef.
Biz onu 1 aydan daha uzun süre yaptık kendi okulumuzda. Tamam dediginiz olsun dediler ama sadece 1 2 lira indirim yaptılar direnç de kırıldı tabii, hala kazıklanıyoruz.Bu arada imza toplamaktan daha etkili yöntemler var. Okulda kampanya başlatıcaksınız. Bir gün belirleyip o gün yemekhaneye gidilmeyecek. Sonrası için de rektörden görüşme talep edeceksiniz ve sizinle bir gün yemekhaneye gelmesini rica edeceksiniz. Bu imza kampanyalarıyla sesinizi duyuramazsını. Okul öğrencilerinin toplu tepki göstermesi şart. Bizim okulda 25 kuruş zam için olay çıkmıştı. Bu kadar pasif olmayın.
Biz onu 1 aydan daha uzun süre yaptık kendi okulumuzda. Tamam dediginiz olsun dediler ama sadece 1 2 lira indirim yaptılar direnç de kırıldı tabii, hala kazıklanıyoruz.
Çayın 1.5 lira oldu okul mu olur yahu?
Aynen okulda çay kahve içmek lüks haline geldi. Ben kota koydum artık 2 çaydan fazla içmiyorum okulda, eve gelince demliğe gömülüyorum.Yuh 1,5 lira ne? Çay dediğin ne ki? Ortada kocaman semaver durur isteyen gider alır benim bildiğim. Zaten b.k gibi çay tozlarını dayıyolar. Tadı iğrenç. Hadi para alıcaksan sembolik al. 50 kuruşu geçmemeli. Herkes yolunu bulmuş herkes çakal olmuş.
Merhaba, bende kendi fikrimi belirtmek isterim. Derdim polimik yaratmak değil öncelikle. Ben bu başlık ve imza toplama amacında yemek biraz iyi olsun, dikkat edilsin anladım. Yani giyim kuşam için artırmakta isteniyor olabilir konu sahibinin içini bilemeyiz. Ama imzada ki tek amaç daha düzgün bir yemek.Pardon bu kadar sizi sinav netlerini okul kiyaslamalarini oranin ogrencisi baska savunmasina getirecek kadar celallenmenize sadece ozeli yazarken dusunmeliydin cumlesimi getirdi.Tekrar acikliyorum ki bunu hakaretvari ince kelimeleri kullanmadan nasil gorus savunulur yada elestirilir gorun diye yapiyorum yazmasaydin degil yazarken param artarda onu bunu yaparim diye hayal kurmamaliydin.
Kocun nasil bir okul oldugunu cok iyi biliyorum bilmedigim ve yazmasaydin gibi bir kani sizde nasil olustu bilmem ama sizin mantiginizla ordaki ogrenci zekasiyla on plandaysa iyi corba icmeli gelisim universitesi parasiyla zeka olmasada olur her yemegi yer mantigina gidiyor.
Hizmet sektorundeki insanlar zekaya okul puanina gore hizmet sunmazlar o yuzden kime hizmet ediceklerini bilmelerine gerek yok karsilarindaki insan insana hizmet ediyolar.
Hayir yemek kotuyse neden daha fazlasini istedim vermediler cumlesi cikiyo bir kisiden dusundunuzmu konu sahibinin aslinde derdi konudada belirttigi gibi hergenc kiz gibi heveslerini o parayla karsilamak.
Polemik yaratma derdinde olmadiginiz yazinizdan anlasiliyo tesekkurler ama ozel okulda ihaleyle cikan yemekler gene okul denetimindedir devletin fiyatiyla kiyaslanamaz.Konu sahibi direk kaliteden konu acip o kisma deginseydi evet hakli der ilk ben imzalardim fakat param artmiyo genc kiz olarak heveslendiklerim var yada biraz daha yemek istedigimde vermiyolar gibi cumleler olmasaydi.Madem yemek guzel degil neden fazlasi isteniyor.Merhaba, bende kendi fikrimi belirtmek isterim. Derdim polimik yaratmak değil öncelikle. Ben bu başlık ve imza toplama amacında yemek biraz iyi olsun, dikkat edilsin anladım. Yani giyim kuşam için artırmakta isteniyor olabilir konu sahibinin içini bilemeyiz. Ama imzada ki tek amaç daha düzgün bir yemek.
Ben Anadolu üniversitesinde 2012 yılında dahil 1.25 TL ye çorba+yemek(çoğu köfteler yada etli yemeklerdi)+tatlı+meyve yedim. 1 haftalık karta yukluyorduk afiyetler yerdik. Tek bir gün bu nasıl yemek? Demedim çok kaliteliydi. Bence parayla alakalı olmamalı okul yemekleri. Gerekirse ihale iptal edilebiliyor. Bence 0.50 krş bile olsa kaliteli yenilebilir bi durumda olmalı.
Dediğim gibi konu sahibinin içini bilemeyiz, ben sadece yemeğin kaliteli olup imza toplanmak işi ile ilgileniyorum.
Polemik yaratma derdinde olmadiginiz yazinizdan anlasiliyo tesekkurler ama ozel okulda ihaleyle cikan yemekler gene okul denetimindedir devletin fiyatiyla kiyaslanamaz.Konu sahibi direk kaliteden konu acip o kisma deginseydi evet hakli der ilk ben imzalardim fakat param artmiyo genc kiz olarak heveslendiklerim var yada biraz daha yemek istedigimde vermiyolar gibi cumleler olmasaydi.Madem yemek guzel degil neden fazlasi isteniyor.
Imza kampanyasindan once okulla yemekhaneyle yeterince irtibata gecildimi bunlar onemli benim icin ki imzalasakta birsey olmaz onuda bilsin istedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?