Siz de öğrenciydiniz... Pahalı ve sağlıksız yemeklere SON !

Çok güzel bir proje yalnız devlet üniversitelerinde 4 çeşit 2 tl görünce şaşırdım 5 sene önce devlet ünv.mezun oldum biz 3 çesidi 5 tlye alıyoduk simdi 7-8 olmuştur malesef.

Boşver kuzum hergün de sandviç yenmez proteine ve sebzeyede ihtiyaç var. Ben imzamı attım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bir imza da benden. Hadi hayırlısı inşallah.
Özel okuldan mezun olan biri olarak sana kesinlikle hak veriyorum.
Bizim yemekhanede de10 liradan başlıyordu ki sene 2010...

Bu arada imza toplamaktan daha etkili yöntemler var. Okulda kampanya başlatıcaksınız. Bir gün belirleyip o gün yemekhaneye gidilmeyecek. Sonrası için de rektörden görüşme talep edeceksiniz ve sizinle bir gün yemekhaneye gelmesini rica edeceksiniz. Bu imza kampanyalarıyla sesinizi duyuramazsını. Okul öğrencilerinin toplu tepki göstermesi şart. Bizim okulda 25 kuruş zam için olay çıkmıştı. Bu kadar pasif olmayın.

Canim seni çok iyi anliyorum bende yurtta yemek yiyemiyorum ayni anlattigin sekil sekil degistiren bir suru yiyecek yagli soguk vsvs. Ki sene basinda bu yemeklere 5 tl veriyoruz biz bu yemek ama okul yemeklerimizde tam tersi cok guzel umarim sizde guzel yemeklere sahip olursunuz ve o yuzden iyi yemek herkesin hakki!

Biz onu 1 aydan daha uzun süre yaptık kendi okulumuzda. Tamam dediginiz olsun dediler ama sadece 1 2 lira indirim yaptılar direnç de kırıldı tabii, hala kazıklanıyoruz.

Çayın 1.5 lira oldu okul mu olur yahu?

Biz onu 1 aydan daha uzun süre yaptık kendi okulumuzda. Tamam dediginiz olsun dediler ama sadece 1 2 lira indirim yaptılar direnç de kırıldı tabii, hala kazıklanıyoruz.

Çayın 1.5 lira oldu okul mu olur yahu?

Yuh 1,5 lira ne? Çay dediğin ne ki? Ortada kocaman semaver durur isteyen gider alır benim bildiğim. Zaten b.k gibi çay tozlarını dayıyolar. Tadı iğrenç. Hadi para alıcaksan sembolik al. 50 kuruşu geçmemeli. Herkes yolunu bulmuş herkes çakal olmuş.

Aynen okulda çay kahve içmek lüks haline geldi. Ben kota koydum artık 2 çaydan fazla içmiyorum okulda, eve gelince demliğe gömülüyorum.

Merhaba, bende kendi fikrimi belirtmek isterim. Derdim polimik yaratmak değil öncelikle. Ben bu başlık ve imza toplama amacında yemek biraz iyi olsun, dikkat edilsin anladım. Yani giyim kuşam için artırmakta isteniyor olabilir konu sahibinin içini bilemeyiz. Ama imzada ki tek amaç daha düzgün bir yemek.
Ben Anadolu üniversitesinde 2012 yılında dahil 1.25 TL ye çorba+yemek(çoğu köfteler yada etli yemeklerdi)+tatlı+meyve yedim. 1 haftalık karta yukluyorduk afiyetler yerdik. Tek bir gün bu nasıl yemek? Demedim çok kaliteliydi. Bence parayla alakalı olmamalı okul yemekleri. Gerekirse ihale iptal edilebiliyor. Bence 0.50 krş bile olsa kaliteli yenilebilir bi durumda olmalı.
Dediğim gibi konu sahibinin içini bilemeyiz, ben sadece yemeğin kaliteli olup imza toplanmak işi ile ilgileniyorum.

İmzaladım ama sadece fiyat açısından bakarak değil.

Sizler gelişme çağındasınız, kesinlikle dengeli ve sağlıklı beslenmeniz gerek.
Hem çorba hem patates ikisi de karbonhidrat grubu. Hem gereksiz şişmanlatır hem proteini eksik, gelişmeniz için gerekli bir madde.

Normalde bu tarz toplu yemek yenen yerlerde yemek listelerini diyetisyenler hazırlıyor. Hem karbonhidrat hem protein açısından dengelemeye çalışıyorlar, ayrıca sebze ve meyve de Dünya Sağlık Örgütü tavsiyelerine göre günde en az 5 porsiyon yenmeli. Bahsettiğiniz listede böyle bir ayarlama da yok.

Protein sadece et olmayabilir ama baklagil grubundan besinler eklenmeli mutlaka. Taze meyve de olmazsa olmaz.

Polemik yaratma derdinde olmadiginiz yazinizdan anlasiliyo tesekkurler ama ozel okulda ihaleyle cikan yemekler gene okul denetimindedir devletin fiyatiyla kiyaslanamaz.Konu sahibi direk kaliteden konu acip o kisma deginseydi evet hakli der ilk ben imzalardim fakat param artmiyo genc kiz olarak heveslendiklerim var yada biraz daha yemek istedigimde vermiyolar gibi cumleler olmasaydi.Madem yemek guzel degil neden fazlasi isteniyor.
Imza kampanyasindan once okulla yemekhaneyle yeterince irtibata gecildimi bunlar onemli benim icin ki imzalasakta birsey olmaz onuda bilsin istedim :)

Zaten amacımız okula bu isteğimizi belirtmeden önce elimizi güçlendirmek sadece 2-3 kişi olmadığımızı göstermek. Okulumuzdaki yüzlerce öğrenci de imzaladı ve yorumladı isterseniz hepsini okuyabilirsiniz. Neden gençlere destek çıkılması yerine inatla inatttlaa böyle bir tutum takınılıyor anlamıyorum. Tamam fiyat aynı kalsın ihale var kira çıkması vs dediniz haklısınız bari hakkını versinler değil mi hanımefendi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…