- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.064
- 598
- Konu Sahibi ogretmnhnm
-
Kesinlikle hatanın bundan daha büyüğü olamazdı. Bir anlık duygu patlamasıyla eski sevgilinin numarasını isteyip bu sevmek değil aşığım ben sevdiğimi almazsam ölürüm... Allahım aklım almıyor. Helallik de istedim helal etti ama sen bana helal etme diyor. İnsanlar bitir boşver kocan değil sevgilin diyorlar. Ama kimseye diyemiyorum diyemicem de bakire değilim diye. Arkadaşlarım fikir veriyor sağ olsun ama gerçeği bilmiyorlar o yüzden buraya yazdım.Aldatmanin kücük kücügümü olur affedip daha büyügünü yapmasinimi bekleyeceksiniz kimseye mecbur degilsiniz lütfen kendinize olan sayginizi yitirmeyin.
Ben karı kelimesine takılmadım zaten.Şu biçim yorum,
Ondan koca olmazın kadın için söylenen versiyonu karı. Kadının evli hali hala türk medeni hukukunda karı diye geçer. Hatta yıllar evvel bir komisyon toplanıp beş saatlik bir toplantı yapmıştı da karı ya alternatif bulamamıştı. Yani karı kelimesi türk dil kuralları çerçevesinde kullanıldı. Bahsi geçen cümlenin akabinde geçen sherlock holmes tribiyle yaşayacağı gerekçesiyle ondan karı olmayacağını belirttim. Cümleleri kendi içlerinde değil ön ve arkalarındaki cümlelerle beraber okursanız bir sorunumuz kalmaz.
Evlilik harici cinselliğe karşı olduğumu belirtmedim. Evlilik dışı ve evlilik dahili cinsellik ayrı iki düşünce olmasına ver her ikisi de saygıyı hak etmesine karşın kk da birinci fikrin yılmaz savunucularından bir güruh ikinci fikrin savunucularını her seferinde bana göre abuk sabuk fikirlerle doğruyu düşünmediklerine iknaya çalışırlar her seferinde.
Canım hayırlısıyla öğretmen olarak atanacağım zamanını bilmiyorum. Ailemden de ayrılacağım o zaman. Karşıma bir sürü insan çıkacak gerek meslek hayatında gerek arkadaş çevresinde. Babam der ki insan namusu için yaşar. Ben boynumu büküp o insana bakire değilim derken babamın yüzü gözümün önüne gelecek. O adama nasıl güveneceğim aileme duyurmayacağı için? Çok çok olgun bir insan olması lazım. Gerçi ben burda neyin hesabını yapıyorum ki geleceği bir allah bilirSürekli aynı şeyleri yaşayıp sar başa olmasındansa ayrılmak daha isabetli olmuş.
Ayrıca yaşanan cinselliğin hata olduğunu düşünüyor olabilirsin, bunun için üzülüyorsun da belki. Ama hatalarınla da barışık ol, kendine güven biraz. Beni "bu halimle" kimse almaz diyerek kendini bu kadar önemsizlestirme.
Ben karı kelimesine takılmadım zaten.
Neden olamazmış dedim, tek yapması gereken ayrılmak.
Kendi kendime diyorum ki bile bile mutsuz olmaktansa hiç evlenmemek daha iyi. Aynısını siz söylediniz. Yakınlaşmalarımız yüzeyseldi ama nasıl olduysa kazayla oldu işte kaydı bir anda ikimiz de şoka girdik. Bile bile kanatmadık yani. Ve şimdi de afedersiniz köpekler gibi pişman oluyorum. Keşke başıma yolda bir iş gelseydi o gün gidemeseydim yanına diyorum. Şimdi bir tek sevgimi yok sayıp çeker giderimMadem hassasiyetleriniz var ve aile yapınız, yaşam tarzınız kaldırmıyor, birliktelik yaşamamalıydınız.
İş işten geçmiş artık.
Siz kendinizi zorunda hissettiğiniz için devam edeceksiniz.
(Zaten adama sizi ortada bırakmadı(!) diye minnet duyuyor olmanız ayrı bir konu, lütfetmiş beyefendi!)
O da nasıl olsa ona mahkumsunuz ve affediyorsunuz diye aldatmaya devam edecek.
Bu evlilik size mutluluk getirmez.
Bile bile mutsuz olmaktansa, hiç evlenmeyin daha iyi.
Namus sadece bekaret midir?Canım hayırlısıyla öğretmen olarak atanacağım zamanını bilmiyorum. Ailemden de ayrılacağım o zaman. Karşıma bir sürü insan çıkacak gerek meslek hayatında gerek arkadaş çevresinde. Babam der ki insan namusu için yaşar. Ben boynumu büküp o insana bakire değilim derken babamın yüzü gözümün önüne gelecek. O adama nasıl güveneceğim aileme duyurmayacağı için? Çok çok olgun bir insan olması lazım. Gerçi ben burda neyin hesabını yapıyorum ki geleceği bir allah bilir
Kendime olan saygımdan bitirdim ilişkimi. Artık bir kadın olduğumu göz önüne alarak olması gerekeni yaptım zaten :/ Ama doğru mu yaptım gelecekte karşıma neler çıkacak bilmiyorum bunca zaman geçirdiğim insanlık olarak dört dörtlük gördüğüm adamın böyle bir huyu çıktı karşıma. Gerçekten efendiliği saygısı merhabeti insanlığı takdir edilecek cinsten. Ama sadakat konusunda önünü göremiyor aklına girdiği an doğru mu yanlış mı demeden sonunu düşünmeden davranıyorgüruh geldi buyrun..
hayatınızı ailenize adayacak bir durum yok biraz kendinize saygınız olsun.
Kendime olan saygımdan bitirdim ilişkimi. Artık bir kadın olduğumu göz önüne alarak olması gerekeni yaptım zaten :/ Ama doğru mu yaptım gelecekte karşıma neler çıkacak bilmiyorum bunca zaman geçirdiğim insanlık olarak dört dörtlük gördüğüm adamın böyle bir huyu çıktı karşıma. Gerçekten efendiliği saygısı merhabeti insanlığı takdir edilecek cinsten. Ama sadakat konusunda önünü göremiyor aklına girdiği an doğru mu yanlış mı demeden sonunu düşünmeden davranıyor
Ailem evlilik öncesi ilişki yaşadığımı bildiği an gözlerinde namuzsuz olacağım. İffetine sahip çıkmamış olacağım. Halbuki sevdiğim insanla beraber oldum ondan başkasını gözüm görmedi ben namuzsuz biri değilim. Herkesin düşüncesi bir değil işte. Karşıma benim gibi düşünen biri çıkar da aileme olan sırrımı yaymazsa işte gerçek mutluluğu o zaman yaşarım ben. Tek korkum şu dünyada ailemi üzmek. Çünkü onlar benim geleceğim için her şeylerini feda ettiler. Bütün pişmanlığım bu yüzdenNamus sadece bekaret midir?
Namus çok daha geniş ve çaplı bir kavram...
Yahu bu kadar ayrıntıya gerek yok.Kendi kendime diyorum ki bile bile mutsuz olmaktansa hiç evlenmemek daha iyi. Aynısını siz söylediniz. Yakınlaşmalarımız yüzeyseldi ama nasıl olduysa kazayla oldu işte kaydı bir anda ikimiz de şoka girdik. Bile bile kanatmadık yani. Ve şimdi de afedersiniz köpekler gibi pişman oluyorum. Keşke başıma yolda bir iş gelseydi o gün gidemeseydim yanına diyorum. Şimdi bir tek sevgimi yok sayıp çeker giderim
Siz de diğer arkadaşlarım gibi konuştunuz. Tek fark bakire olmadığımı biliyorsunuz. Olması gerekeni biliyorum ve üm cesaretimle dün akşam bitirdiğimi söyledim. O bittiğini kabul etmese de telefonu kapatırken iyi geceler hayatım dese de ben bu bildiklerimle ilişkiye devam edemem. Onun başkalarına yönelişine seyirci olamam. Hep derdim ki evlenmeden kimseyle olmaz. Nişanlıyken bile olana karşıydım. Ama oldu işte bir kaza sonucu başıma bunlar geldi. Yine allahtan hayırlısını diliyorum yine tövbe etmeye devam ediyorumSaçmalama. Bi hata yaptın diye ömür boyu o yalancının kahrını mı çekeceksin. Kesinlikle ayrıl. Sen allaha yönelip af dilemişsin. Sakın af dilediğin şeyi başkasına anlatma kim olursa olsun. Suçluluk duygusundan kahrolsan bile başkasına anlatma çünkü bu durumu değiştirmez. Yeni bi sayfa aç kendine. O adiden de bir an önce kurtul. Seni çantada keklik görüyo apaçık
Doğru insanı bulup, doğru insanla bir yola çıkarsanız böyle bir durum yaşamazsınız. Ayrıca çocuk değilsiniz ailenize ne diyebilir ki bir adam? Ya da siz ailenize yok öyle bir şey dediğiniz vakit aileniz hastaneye mi götürür?Ailem evlilik öncesi ilişki yaşadığımı bildiği an gözlerinde namuzsuz olacağım. İffetine sahip çıkmamış olacağım. Halbuki sevdiğim insanla beraber oldum ondan başkasını gözüm görmedi ben namuzsuz biri değilim. Herkesin düşüncesi bir değil işte. Karşıma benim gibi düşünen biri çıkar da aileme olan sırrımı yaymazsa işte gerçek mutluluğu o zaman yaşarım ben. Tek korkum şu dünyada ailemi üzmek. Çünkü onlar benim geleceğim için her şeylerini feda ettiler. Bütün pişmanlığım bu yüzden
Teşekkür ederim size hak veriyorum kesinlikle en güçlü olmam gereken zamanlardan biri. İki gündür sadece ona telefonda bağırırken ağladım. Bunu hak etmediğimi devam edemeyeceğimi söylerken ağladım. O an koca bir boşluk, ne hale geldiğimiz o güzel ilişkimizi getirdiği noktaya acırken ağladım. Bir daha da gözyaşı akmadı.Tanımadığı bir kızla yazıştıktan sonra da yemin etmedi mi? Onun yemini böyle yemin. Hiç boşuna beni ortada bırakmıyor beni seviyor sahip çıkıyor diye züğürt tesellilerine kapılma. Basbaya göz göre göre aldatıp 'anlık bir duyguydu' gibi aptalca bir savunma hazırlayabiliyor.
Tüm cinayetler, aldatmalar, tecavüzler .. bir anlık duygunun esiri olmaktan başka nedir ki?
Sizinse şu an esiri olmanız gereken duygu ise soğukkanlılıkla karışık nefret olmalı.
Ailem bana sonsuz güveniyor o yüzden duysalar yıkılırlarDoğru insanı bulup, doğru insanla bir yola çıkarsanız böyle bir durum yaşamazsınız. Ayrıca çocuk değilsiniz ailenize ne diyebilir ki bir adam? Ya da siz ailenize yok öyle bir şey dediğiniz vakit aileniz hastaneye mi götürür?
Teşekkür ederim yorumun için. Devamı geleceğini biliyorum artık eminim inancım güvenim kalmadı. Bunu kendisine söylediğim halde ben güvenini yeniden sağlarım bunu yaparım gerçekten dedi. 1 hafta, 1 ay... Ayrılsak da mutlaka arayacak biliyorum. Çok net ve kararlı olmak zorunda olduğumu da@okyanusunkalbii merhaba..
Inanç tanrıyla senin aranda, cinsellik de eşinle senin aranda olan bir ilişki. Bu ikisine kim olursa olsun laf edemez. Laf eden de senin hayatına saygısızlık etmiş olur. Yaşadığım herşey senin seçimin, senin tercihin..
Ondan ayrıldın diye hayatına kimse girmeyecek değil. Ha evliyken ha sevgiliyken aldatma aldatmadır. Yerinde olsam 3.şansı kesinlikle vermezdim. Sen şans verdikçe o isteyecektir. Bu da senin kararın olacaktır elbette. Hakkında hayırlısı olsun diliyorum. Umarım ileride üzüleceğin kararlar vermezsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?