siz olsanız altınları verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya kusura bakmayın ama iki kişi şeyinin keyfine evlencek diye ailelerin tonlarca borca girmesi çok anlamsız geliyor.
sadece mevzu düğün değil ki yeni bir ev kuruluyor ailesi de gönüllü olarak yardım ediyor evlenmemizi istiyorlardı hep. bende ekstra masraflardan hep kaçınan biriyim bütçelerine göre hareket etmeye çalışıyorum.

H
sadece mevzu düğün değil ki yeni bir ev kuruluyor ailesi de gönüllü olarak yardım ediyor evlenmemizi istiyorlardı hep. bende ekstra masraflardan hep kaçınan biriyim bütçelerine göre hareket etmeye çalışıyorum.

Ailesi gönüllü olarak yardim ediyor olsaydi sözlünüz simdiden altinlarin onlara bırakılmasını hesapliyor olmazdi.

Ailesi simdi yapalim düğünde gelen takiyi aliriz diyor. Hepsi bu.

bütçelerine göre düşünüyor olmanız bir erdem değil üzgünüm.
siz nişanlınız ve kendi bütçenize göre düşünmelisiniz.

Neden, erkek tarafi essek mi? Bu zamanda dugunun hepsi, evin beyaz esyasi duzmek bir servet yapiyor. Bunlarin hepsini erkek tarafindan beklemek dogru degil bence. Gelin kendi dugunune , evine, esyasina hic mi para koymasin?

Hiç koymayıp bir de üzerine o da olsun bu da olsun diyorlar insanlar artık. Ne kadar tuhaf bir zihniyet yahu. Ama kaynana kına gecesi gereksiz dese masrafa girmemek için ya da yaptığı herhangi bir şey ya da koltuk olarak beğendiğine pahalı dese hemen gelin düşman belliyor 😅😅😅 kendin yapacaksın o zaman

Hiç koymayıp bir de üzerine o da olsun bu da olsun diyorlar insanlar artık. Ne kadar tuhaf bir zihniyet yahu. Ama kaynana kına gecesi gereksiz dese masrafa girmemek için ya da yaptığı herhangi bir şey ya da koltuk olarak beğendiğine pahalı dese hemen gelin düşman belliyor 😅😅😅 kendin yapacaksın o zaman
bunu yapan da genelde çalışmayan kadınlar oluyor. yani para ne zorluklarla kazanılır bilmeyenler.

bunu yapan da genelde çalışmayan kadınlar oluyor. yani para ne zorluklarla kazanılır bilmeyenler.

Aynen öyle. Zaten kazansa kaynanasından ev düzmesini beklemez. Asla çalışmak da istemiyor bu insanlar 😅 şey istiyorlar ama kına gecesine organizasyon gelsin ben sandalyeye oturayım beni havaya kaldırsınlar 😅😅😅😅

Bizde sadece nişan ve düğünde eşimin ailesinin taktıkları altınlar bizim oldu. Bir de benim taraf akrabaların taktıklarını da ailem kesinlikle almadı. Ama eşimin akrabalarının taktıkları altın ve paraları kayınvalidemler aldı. Zamanında biz gittik taktık gün gelecek yine bizim borcumuz dediler. Hiiiç umurumda da değil. Eşyaları da eşimle taksitle borçla aldık,kimseden 5 kuruş beklemedik. Israr ettiler borçla evlenmeyin diye ama iyi ki de kendi yağımızda kavrulmuşuz,kimse ağzını açamadı,katılamadı hayatımıza .Düğünü de ilk torun diye hevesle kendileri yaptılar,nikah istemiştim halbuki.
Kimseden bişey beklemeyin, evlenmeyi bilen insanlar geçinmeyi borç ödemeyi de göze almalı bence

Ablacim cozum belli. Boyle yapinca butceler karisiyor. Karsi taraf ya da sizin aile kim dugune ne kadar gonlu, gucu varsa o kadar para koyar fazlasini yapmaz. Siz kendi butcenizi yaparsiniz cift olarak, dugun parasini da siz odersiniz gelen altini da siz alirsiniz. yani butun butceyi siz 2niz dondurursunuz.

Neden, erkek tarafi essek mi? Bu zamanda dugunun hepsi, evin beyaz esyasi duzmek bir servet yapiyor. Bunlarin hepsini erkek tarafindan beklemek dogru degil bence. Gelin kendi dugunune , evine, esyasina hic mi para koymasin?

Kendimize bir hayat kurmamiz gereken yerde baskalarinin bize bir hayat kurmasini bekliyoruz.
Sonra en ufak bir konu da bile biz degil onlar soz sahibi oluyor.

Tercih iyi yapilmali. 1 buzdolabi ve kanepe bedavaya gelsin diye tüm hayati es ailesine baglamak bana cok ahmakca geliyor.

Tabi ki destekleri olur, hediyeleri olur iki ailenin de. Ama bu cok baska bisiy.

Bizde beyaz eşya yatak odası salon vs damada ait ivir zıvır mutfak eşyası halılar perdeler falan gelinin çeyizi olur dugun nisan da takılan altınlara kimse karışmadı biz eşimle düğünden sonra borçları kapatıp araba aldık yani şimdiden karşılıyorsa ilginç :işsiz:

Sözlün sana bu muhabbeti yaptıysa bil ki aile arasında bu konu konuşulmuş ve kararı verilmiştir.Sözlün sadece sende nabız yoklamış,tepkini ölçmüş.Sonuçta onlar senden bu takıları alır sonrada biz sana önceden söylemiştik olur.Yani al sana düğünden sonra daha ilk günden kavga konusu.

Eşimin ailesi kendi taktiklarini ve kendi taraflarinin taktiklarini isteseydi verirdim ama cumle aleme duyururdum bu rezilliği. 🤣 Zaten rezillik yapmaya degecek bir takilari da olmadi gerçi, alsalar dilime düşmeye değmez o derece takiydi. Akkrağbalara rezillik 😬

Şimdiki aklım olsa takılan 50 likleri bile vermezdim.Vermeyip kötü olun benşm gibi salak olmayın yeter ki

Düğünümü kendim yapar, eşyamı kendim alır, altınlarımı da kimseye vermezdim, nitekim öyle de yaptık, ama tabi altını da ev peşinatına verdik, bu durumda bile hepsi beniiiim, kocişime bile vermeeeem demedimm :confused:

O zaman düğünü kendiniz yapacak eşyaları kendiniz alacaksınız yani hem suya sabuna dokunmayayım herşeyi ailesi yapsın borca girsin ödesin ama taktıkları da benim olsun onlarda borç ödeyecekler demek ki ve zaten bilezik falan ellemezler zaten onlar takacak küçük altından bahsediyordur vicdan dediği ben aileme borç yıkamam demek istiyor siz eşyanızı kendiniz alamıyorsunuz çalışmıyor musunuz?

Aynen öyle. Zaten kazansa kaynanasından ev düzmesini beklemez. Asla çalışmak da istemiyor bu insanlar 😅 şey istiyorlar ama kına gecesine organizasyon gelsin ben sandalyeye oturayım beni havaya kaldırsınlar 😅😅😅😅
Ayy bikildi o organizasyonlardan da ogggg
Yok davul calan damat yok def calan gelin😂

bir önceki konum düğün ve kına istemiyorum başlıklıydı ama genel konuşmuşsunuz, devam :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X