siz olsanız altınları verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Altınları verirsen eminimki bu aile hayatınızın hep tartışma konusu olacaktır
Iyisi düğünü nişanınız yapsin eşyalarında o alsin.size taki takan kişilerin düğününe geri dönüşü siz yapın.bu konuda tatlılıkla bitsin. Üstünü ortmeden konuyu konusun

Ha bu arada şunu da ekleyeyim, benim memleketimde olan kına da kendi tarafımızdan gelen takı ve parayı da ben kendi aileme bıraktım. Çünkü sonuçta bütün masrafı onlar karşıladı. Eğer siz masrafı kendiniz yapıyorsanız alabilirsiniz. Ama biz bu şekilde yapmıştık.
Sizi konu sahibi ile karıştırıyorum deminden beri ya:KK70::KK70::KK70:

ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde ve damada takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim '' kanunu boşver vicdan meselesi'' dedi. bunı söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor. sonra ben bişey diyemeden konu kapandı gitti kaç gündür de normal konuşuyoruz ama bu konu ilerde karşıma çıkacak belli ki.
Bi bahaneyle ayril gitsin

ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde ve damada takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim '' kanunu boşver vicdan meselesi'' dedi. bunı söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor. sonra ben bişey diyemeden konu kapandı gitti kaç gündür de normal konuşuyoruz ama bu konu ilerde karşıma çıkacak belli ki.

Bizim adetlerimize gore kiz tarafi altin takmaz. Erkek tarafi takar sadece. Garantici bir adammiş gibi geldi bana 🙄

Gerekirse düğün yapmam, bir gram altinimi da kimseye vermem.
durumlari yoksa elaleme hava atacagim diye geri alacagi altini geline takip düğün yapmasın . Uyaniklara bak ya,adeta bir sermaye bunlar icin evlat.
En kiytirigindan kucuk sehirde on bin liralik düğün yap,gelen yirmi bin liralik altini cukkala.
Valla ne guzel is. Adeta work and wedding:)
Bana bu cumleyi kuran, vicdan meselesi deyip bana laf sokup demogoji yapan adamla eger erkeksizlikten kuruyup duz duvara tirmanacak hale gelmemissem asla evlenmem. Ancak cok müşkül durumda olayim ki evleneyim

Olmaz öyle
Çocuklarının bir yuva kurmalarına yardım eden aileler zor durumda bırakılmamalı
Ki bu insanlar genelde iş gücünden muaf oluyorlar
O yaştan sonra insanları borç harç altında bırakıp
Genç iş gücü yerinde insanların hiç sorumluluk almaması olmaz
Kanun takılar gelinin diyor ama düğün masraflarını ailelere yüklemiyor
Tabi ailelerin ne ölçüde sorumluluk aldıklarıda duruma göre değişir
Hanımefendi ailenin durumu yoksa yapmayalım diyebilirler değil mi? Ağızları vardır bence. Altın istemeye cekinmiyorlar da paraları olmadığı halde düğün yapamayacaklarını soyleyemeyecekler mi? Altinlara guvenip dugun yapsinlar sonra dugunu biz yaptik desinler. Olay genelde boyle ilerliyor ne kadar dogruysa artik.Durumları yoksa evlenecek çift de düğün istemeyebilir ya da kendileri karsilayabilir. Her durumu böyle dramatize etmeye gerek yok.

Bizde düğünde takılan paralar ile düğün salonu ödenir geri kalan tüm takılar gelin ve damatta kalır ki bu tarz şeylere damat karışmaz bile.Sözlünün şimdiden bak takılar bizim he ona göre gibi hareketler sergilemesi yersiz olmuş.

Bence ne kadr altın benim olacaksa o kadarctakın çünkü ben vermem ailem de sıkıntı eder deyin ki bence doğru olan bu durumun yoksa el gün için yapmayacaksın yaptığın altını da alamazsın yani gelini ve damadın o altınlar

durumlari yoksa elaleme hava atacagim diye geri alacagi altini geline takip düğün yapmasın . Uyaniklara bak ya,adeta bir sermaye bunlar icin evlat.
En kiytirigindan kucuk sehirde on bin liralik düğün yap,gelen yirmi bin liralik altini cukkala.
Bana bu cumleyi kuran, vicdan meselesi deyip bana laf sokup demogoji yapan adamla eger erkeksizlikten kuruyup duz duvara tirmanacak hale gelmemissem asla evlenmem. Ancak cok müşkül durumda olayim ki evleneyim
Yanılıyorsun kuzum
Düğün konusunda seninle aynı fikirdeyim yanlız eğer tam kapsamlı bir düğüne karar verimişse
Bunun nişanı çeyizi düğünü kınası 150 200 bin arası değişir
Bu masraflar karşısınsa gelecek 20 30 bin küçük bir meblağa
Tabiki aileler ne ölçüde destek oluyor bu çok önemli
Gerçi korona detayını unuttum
Hey konu sahibi bu koronada ne düğünü:))))

kendilerinin bana taktıklarını almayacaklarımış sadece düğünde damada gelen takılar diyor ama bunu da iyilikmiş gibi söyledi sanki. bi de damada takılan kaç kuruş olabilir ki diye düşünmeden de edemiyorum :)

Ben evlenmeden önce eşimin takılacak altınları kullanma isteğinde olduğunu anladım ve dedim ki '' benim parada pulda gözüm yok yeterki evimde huzurum olsun''... İyi b.k yedim. Gitti bütün altınlar paralar. Düğünden sonra gram altın görmediğim gibi gram da huzur görmedim. Ha sonra akıllandım mı yoooo. Daha bugün bile dardayım dese hemen ceplerimi yokluyorum. Yeter ki huzurumuz olsun diye diye kafamda 1 tek siyah tel kalmayacak ulen...

Hanımefendi ailenin durumu yoksa yapmayalım diyebilirler değil mi? Ağızları vardır bence. Altın istemeye cekinmiyorlar da paraları olmadığı halde düğün yapamayacaklarını soyleyemeyecekler mi? Altinlara guvenip dugun yapsinlar sonra dugunu biz yaptik desinler. Olay genelde boyle ilerliyor ne kadar dogruysa artik.Durumları yoksa evlenecek çift de düğün istemeyebilir ya da kendileri karsilayabilir. Her durumu böyle dramatize etmeye gerek yok.
Yapmayalım demezler aç kalırlar genede düğün yaparlar
Bizim millet ayranı yoktur içmeye
Dramatize etmiyorum
Evlemeyecek durumdalarsa düğünlerini bile aileler yapıyorsa evlenmesinler
Evlenirlerse tabi olurlar zorunda kalırlar sorun yaşarlar diyorum

Bir baska konu;
neden düğünü de esyalari da onlar yapip altini alıyor? Bu kadar edilgen olmayin ya. Esya secerken bile onlarin sectigini alacaksin. Ezilip buzuleceksin. Sonucta parayi veren düdüğü çalar. Bu tarz sıkıntıları herşeyi ailesine ya da es ailesine yukleyen herkes yasiyor.
Esya alirken kendilerinin begendigini alacaklar,sen kendini mahcup hissedeceksin, yedi düvele yuz sene "oglumu evlendirdim,evini ben duzdum" diye konusacaklar, evi adeta kendileriin ikinci evi gibi benimseyecekler. Ama dugunde takilan paralar zaten harcadiklarini amorti etmis olacak.
Yani senin dugununden gelen parayla senin evini duzup bir de bunu övünç meselesi haline getirecekler. Sen de senin hakkin olan altinlari aldiklari icin kinleneceksin.
boyle carpik curpuk seylere ne gerek var? Dugun kredisi cekin,alin tum esyalariniz. Altinlarla da odersiniz. Ya da altinlari birikim yapar kendi maasinizla odersiniz
Ama en azindan kimseye minnet eylemez, kendi sirtinizi kendiniz kaşirsiniz.
Evlneme cagina gelen esya almayi da bilecek. Her seyini ailelere yukleyen ,sonra da "aileler karışıyor, huzurum kacti" diyen insanlara da uyuz oluyorum. Ben de biri evleniyor diye yillik kazancimin 3 katini harcasam ben de herseylerine karisirdim. Ne kadar ekmek o kadar kofte.
annemle babam yardim almadan evlenmişler. Koltuk takimlari bile yokmus ilk sene, minderde oturmuslar. Alti aylik evliyken radyo almislar.
Ama ne o girip laf soyleyebilmis evlerinde ne bu. Kendi evliliklerini kendi bildikleri gibi yasamislar. Bence uc bes esya icin huzurundan olmayın

kendilerinin bana taktıklarını almayacaklarımış sadece düğünde damada gelen takılar diyor ama bunu da iyilikmiş gibi söyledi sanki. bi de damada takılan kaç kuruş olabilir ki diye düşünmeden de edemiyorum :)
Erkek tarafı hepsi organize olup damada takacaklar takıları
Bu filmi biliyorum :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X