• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Siz kuzeninizin evinde boyle seyler yapmiyor musunuz hic cidden?
Kuzenimin evine gittiğimde duruma göre dışarıdan da sipariş verebiliriz ama ilk defa evine gidiyorsam eşinin de olduğu bir akşam oturmasında dışarıdan birşey kesinlikle sipariş etmem. Herkesin kendi tercihi ama sizin gibi düşünenlerin sayısı daha azdır emin olun, o yüzden yemek sipariş etmeyenlere şaşırmayın..

Siz kuzeninizin evinde boyle seyler yapmiyor musunuz hic cidden?
Ben yapmıyorum mesela.
Çok tuhaf geldi bana.
Ailenin en büyük çocuğu benim,yeğenlerime nazım,sözüm geçer ama hiçbirinin evinde böyle bir şey yapmadım şimdiye kadar,aklımdan bile geçirmedim.
Yemeğe davet edildiysek zaten problem yok.
Çaya davetliysek tok gideriz.
Extra bir durum olur da acıkan olursa 'ablacım ekmek arası yapabilir miyiz?' derim en fazla.
Evimdeki misâfir de dışardan yemek söylemek istese yadırgarım.
Buna gerek kalmayacak şekilde, ikramım zaten hazır olur.
Oldu ki sipariş bizim evimizde verildi,parasını mutlaka biz öderiz,aksi mümkün değil.

Offf nerden tantuni bulcaz simdi aglicam he cidden...

Bu kuzenin esi gibi tiplerin evinde (burdaki uyeler dahil) insan attigi adimdan cekinir. Her sey sorgulanir mi ya, karnim acikti disaridan yemek soyleyeyim dememissiniz ki sizin caniniz tantuni istemis. Evde olan bir sey olsa zaten yenirdi. Bu kadar buyutulmez hatta onlarin yaptigi daha ayip. misafir yemek soylemek isteyince karnim tok diyen ev sahibine ben niye para odeteyim, yol yordam bilse zaten ayak uydururdu size. Ammaaan bayik tipleri hic sevmem mumkunse de gorusmem.

Biri benim evimde iken sipariş verse bozulurdum. Ayrıca samimi olan insan da acıktım bana birşeyler yap demeyecekse kim desin. Ben kahveye bile çağırsam aç olup olmadığını sorarım. Ama ortada dedikodusu yapılacak bir durum yok. Hatalı bir durum da yok. Olaya iki taraf da kendi açısından bakmış.

Gercekten boyle seyler hic dusunmuyorum ben. Hatta evime yemege davet ettigimde disarda yemek yiyip gelmislerdi. Ona bile sitem ettim ama benim yemegime tenezzul etmiyorlar diye dusunmedim. Cani cekmis yemistir. Onlar acikana kadar bekledik, oyle yedik yemeklerimizi. Bu kadar derin dusunen insan bana bunu yapmasaydi o zaman.

Düşünmelisiniz işte onu diyorum bende. Evli bir kadınsınız ve eş ailesine olan davranışlarla samimiyetten ziyade görgü kuralları daha ön planda olmalı. Eve yiyip yenip gelinmesiyle sizin yaptığınız bir değil. Zaten yanlış olan canı çekmiş yemiştir düşüncesi çünkü orası bir başkasının evi canınız bir şey çektiyse başka eve üstelik misafirlikte sipariş vermek bana yanlış geliyor tekrar belirtiyorum sizin kuzeninize tek başınıza gitmeniz farklınız eşinizle birlikte kuzeninin evine gitmeniz farklıdır.Başlıkta sormuşsunuz alınır mıydınız diye belki alınmazdım ama garipser ve yanlış bulurdum bu arada bu meseleyi kayınpederine anlatması üzerine doğru veya yanlış buluyorum diye bir yorumda bulunmadım yaptığı gereksiz bence

Yeni gidiyorsunuz, adam yabancı. Sabah akşam bulusmuyorsunuz ki ?

Üstelik çaya gitmişsiniz, atistiracaginiza yemek isteyip yeseydiniz sonra gitseydiniz.
Ben bu adami ilk kez gormuyorum ki. Evlenmeden once de cok gorustuk. Iki kez evimde misafir ettim. Kim kuzenleriyle sabah aksam gorusuyor? Ama bir araya gelince kaldigimiz yerden devam edebiliyoruz sonucta.

Halileyken kuzenime caya gittigimizde canim makarna istemisti ve orda yapip yemistim bol salcali :) gelin de yanimda kasiklamisti bana eslik etmisti mis gibi. Samimi insanlar degillermis demek ki. Bana garip gelmedi yani. Bir de yolunuz uzunmus. Hamilelikte acıkmal cok normal. Ayibi onlar yapmis. Heleki aileye aktarmak kismi cok cocukca bence.

Düşünmelisiniz işte onu diyorum bende. Evli bir kadınsınız ve eş ailesine olan davranışlarla samimiyetten ziyade görgü kuralları daha ön planda olmalı. Eve yiyip yenip gelinmesiyle sizin yaptığınız bir değil. Zaten yanlış olan canı çekmiş yemiştir düşüncesi çünkü orası bir başkasının evi canınız bir şey çektiyse başka eve üstelik misafirlikte sipariş vermek bana yanlış geliyor tekrar belirtiyorum sizin kuzeninize tek başınıza gitmeniz farklınız eşinizle birlikte kuzeninin evine gitmeniz farklıdır.Başlıkta sormuşsunuz alınır mıydınız diye belki alınmazdım ama garipser ve yanlış bulurdum bu arada bu meseleyi kayınpederine anlatması üzerine doğru veya yanlış buluyorum diye bir yorumda bulunmadım yaptığı gereksiz bence
Bizim yasam bicimlerimiz cok farkli sanirim. Dusuncenize saygi duyuyorum. Bu benim esimin ya da benim tek kuzenimiz degil. Hicbirinde boyle bor sorunla karsilasmadim. Onlar da es ailesi. Ben de es ailesiyim. Niye bunun muhabbeti donmuyor aramizda? Dedigim gibi, kendim gibi gordugum icin hata ettim.

Offf nerden tantuni bulcaz simdi aglicam he cidden...

Bu kuzenin esi gibi tiplerin evinde (burdaki uyeler dahil) insan attigi adimdan cekinir. Her sey sorgulanir mi ya, karnim acikti disaridan yemek soyleyeyim dememissiniz ki sizin caniniz tantuni istemis. Evde olan bir sey olsa zaten yenirdi. Bu kadar buyutulmez hatta onlarin yaptigi daha ayip. misafir yemek soylemek isteyince karnim tok diyen ev sahibine ben niye para odeteyim, yol yordam bilse zaten ayak uydururdu size. Ammaaan bayik tipleri hic sevmem mumkunse de gorusmem.
O yuzden cok fazla ev oturmasina gitmem ben. Diger kuzenler uzak oldugu icin anca tatillerde. Buna da daha zor giderim sanirim. Diken ustunde oturmaktansa.
Tantuni icin kusura bakma, canini cektirdim :(

O yuzden cok fazla ev oturmasina gitmem ben. Diger kuzenler uzak oldugu icin anca tatillerde. Buna da daha zor giderim sanirim. Diken ustunde oturmaktansa.
Tantuni icin kusura bakma, canini cektirdim :KK43:

Yorumlara da sasirdim yumurta kir diyen var, mesela ben yumurta yerim tantuni yerine suan cunku yok ama tantuni bulabilecegim yerde bir de hamileysem (ben kesin cok simarik bi hamile olurum eheheh) o tantuniyi gomerim. Asil gorgusuz de misafirin cani bir sey istediginde "ben yemicem" diyerek onlari zor durumda birakan ev sahibidir. Burada "benim evimin kurallari vardir lololo" yapanlari da takmayin hatta simdi bi de benim icin tantuni soyleyin hdsghjhhfg

Bu arada esiniz ne diyor bu ise, ne de olsa onun kuzeni.

Bence kopacagi varmis bu iliskinin kopmus. Bir insan severse arkadas es dost her yaptığı olmasa da boyle seyleri hos gorur ama sevmedi mi hic bir sekilde yaranamaz karsidaki.. demekki sizinki de boyle bir sey:KK51:

Hamile olduğunuz ve canınızın istediği şey tantuni olduğu için bişey diyemiyorum .Çünkü evde hemen şipşak yapılacak birşey değil .Ama şunu da söyleyeyim eğer gelir gelmez bunu dediyseniz çok hoş olmamış bende olsam iki dk uğrar gerekirse hızlıca yer öyle gelirdim .Yok eğer mesela gece geç saate kadar oturup ya canım tantuni istedi hadi birlikte yiyelim bişey hazırlamakla uğraşmaya lim bu saate gibi olduysa tamam .
Yine de nacizane kendi fikrim ,oradan çıkana kadar sabtederdim .Samimi de olsam ben yapmam .acikmussijiz olabilir en azından midemi bastırmak için atıştırmalık biseyler isterdim .Çıkınca yerdim ama siz benim evime gelmiş olsanız yadirgamam tabi dedikodu edilecek birşey değil o konuda abartmislar

Hadi söylediniz onun evinde neden onun çıkarıp ödemesini mı beklicektiniz madem sizden önce o soyleseydi de odeseydi.

Ödememiş ödemediği gibi birde babasına anlatmış konuyu Bunlar samimilikten değil tamamen samimiyetsizlikten bence:olamaz:

Yorumlara da sasirdim yumurta kir diyen var, mesela ben yumurta yerim tantuni yerine suan cunku yok ama tantuni bulabilecegim yerde bir de hamileysem (ben kesin cok simarik bi hamile olurum eheheh) o tantuniyi gomerim. Asil gorgusuz de misafirin cani bir sey istediginde "ben yemicem" diyerek onlari zor durumda birakan ev sahibidir. Burada "benim evimin kurallari vardir lololo" yapanlari da takmayin hatta simdi bi de benim icin tantuni soyleyin hdsghjhhfg

O uzuldu tabi. Cunku benim esimin babasi kucukken olmus. Dayisi ona bir nevi babalik yapmis. Evlatlarindan ayirmamis. O da o kuzenlerini kardesi gibi gormus hep. O yuzden ne zaman bir araya gelsek onlara asla birsey odetmez. Ama bu sefer cok israr etmedim dedi. Yani odemek istese odeyebilirdi dedi. Adam hem kendini geri cekip hem de arkamizdan lafimizi etmis oldu yani. Kirildik acikcasi. Kuzeni bize gelse. Abi canim tantuni istedi dese. O dk arar, getirir, kapida bekler, kimseye de birsey odetmez. Tuhaf geliyor bize iste bu yuzden. Oyle misafirlik adabi falan pek yok ki bizim aramizda. Kendi evimiz gibidir onlarin evi. Dayisi olsun, diger kuzenleri olsun. Kimse alinmaz, gucenmez ya da kendini eksik hissetmez.

Bence şunu atlıyorsunuz. Misafire sunulan ikramlıklar yenmemiş ve sadece hamile eş değil eşi de yemiş tantuniyi.

Alınmazdım ama gülerdim arkanızdan naz niyaz gösterişi yapıyosunuz diye düşünürek. Hamilesiniz de yemeseniz çocuğun bi yeri eksilmezdi herhalde üstelik eşinizde yemiş. Ayıp olmuş fazlasıyla

Hadi söylediniz onun evinde neden onun çıkarıp ödemesini mı beklicektiniz madem sizden önce o soyleseydi de odeseydi.

Ödememiş ödemediği gibi birde babasına anlatmış konuyu Bunlar samimilikten değil tamamen samimiyetsizlikten bence:olamaz:
Bunun konu edilmesi cok kirici malesef. Zaten bozuldugu sey benim yemek soylemem degil, hesabi bizim odememiz. Arkadaslar hep ona takilmis. Yani birbirimizin evinde bunu yapabiliriz, bunu yadirgamamislar zaten. Parasini o odemek istemis, esim de izin vermemis guya. E ne yapsin adam, tamam gec ode mi desin. Ac kapiyi, direk ode madem.

Alınmazdım ama gülerdim arkanızdan naz niyaz gösterişi yapıyosunuz diye düşünürek. Hamilesiniz de yemeseniz çocuğun bi yeri eksilmezdi herhalde üstelik eşinizde yemiş. Ayıp olmuş fazlasıyla
Naz niyaz yapan biri olmadigimi cok iyi bilirler. Buna gulduklerini hic dusunmuyorum.

Back
X