• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Bizim yasam bicimlerimiz cok farkli sanirim. Dusuncenize saygi duyuyorum. Bu benim esimin ya da benim tek kuzenimiz degil. Hicbirinde boyle bor sorunla karsilasmadim. Onlar da es ailesi. Ben de es ailesiyim. Niye bunun muhabbeti donmuyor aramizda? Dedigim gibi, kendim gibi gordugum icin hata ettim.
En büyük hatayı eşiniz etmiş.
Hamileliğinizi ve canınızın çekmesini öne sürerek tantuni istediyseniz bir tek size sipariş verecekti.
Bu konuya kaçıncı yorumum, yazmadan edemiyorum nedense :))
Herşeyi geçtim, hadi hepsi tamam ama eşinizin de alması ve birlikte yemeniz çook abes.Eğer o almasaydı bütün bunlar olmayacaktı aslında.

Neyse bence siz de çok düşünmeyin.
Olan olmuş. Zamanla birbirinizi daha iyi tanırsınız kuzenlerle.

En büyük hatayı eşiniz etmiş.
Hamileliğinizi ve canınızın çekmesini öne sürerek tantuni istediyseniz bir tek size sipariş verecekti.
Bu konuya kaçıncı yorumum, yazmadan edemiyorum nedense :))
Herşeyi geçtim, hadi hepsi tamam ama eşinizin de alması ve birlikte yemeniz çook abes.Eğer o almasaydı bütün bunlar olmayacaktı aslında.

Neyse bence siz de çok düşünmeyin.
Olan olmuş. Zamanla birbirinizi daha iyi tanırsınız kuzenlerle.
Ah bu adam :) dediginiz gibi zamanla taniyoruz. Herkesi oldugu gibi kabul etmek gerek. Ama arkamdan konusulmasi hic hosuma gitmedi.

Bence kopacagi varmis bu iliskinin kopmus. Bir insan severse arkadas es dost her yaptığı olmasa da boyle seyleri hos gorur ama sevmedi mi hic bir sekilde yaranamaz karsidaki.. demekki sizinki de boyle bir sey:KK51:
Iliski kopmaz da, mesafeli olur mecburen. Kuzen var arada sonucta. Esi oyle biriyse ona gore davraniriz. Ama icimden samimi olmak gelmez artik.

Bence şunu atlıyorsunuz. Misafire sunulan ikramlıklar yenmemiş ve sadece hamile eş değil eşi de yemiş tantuniyi.

Ben konuda oyle bir detay gormedim bilmiyorum. Ya ben oburum bu arada, bir ortamda yemek soyleniyorsa kesinlikle kendime de soyletirim. Burada abes olan ev sahiplerinin "biz yemiycez" demesi bence.

Ben de ayiplardim.
Evime gelen misafir dışarıdan yemek sipariş etse karınlarıni doyuramamisiz derdim.
Hadi siz hamilesiniz canınız çekmiş eşiniz siparis etmiş ama eşinizin de söylemesi saçma olmus.
Ben onlara caya gelecegiz dedigim icin yemek hazirlamamis tabi ki. Acikmis olmak benim sorunum. Bir sekilde basimin caresine baktim. Canim birsey cekmese girer mutfakta da hazirlardim. Ayni sey olacakti. Zaten yemek soylememize degil hesabi odetmedigimize bozulmus esi. Evde yemek vardi da ben burun kivirmadim ki. Asla yapmam. Evet sabredebilirdim yabanci bir ev olsaydi. Ben yakin buldum kendime. Rahat hareket ettim. Ama hata etmisim. Herkesin evinde boyle olmayabiliyormus.

Ah bu adam :) dediginiz gibi zamanla taniyoruz. Herkesi oldugu gibi kabul etmek gerek. Ama arkamdan konusulmasi hic hosuma gitmedi.
Aslında orada da dayınız hatalı.
Hadi kuzen söyledi,eşinin alındığını anlattı diyelim, olabilir. Çoğu insan söyler bunu. Ortada daha yeni evlenmiş bir çift var, paylaşıvermişlerdir,"ilk geldiler böyle böyle oldu" diye.
Belki de laf arasında geçti, nasıl konuştular bilmiyorsunuzki..
Dayının bunu size nasıl aksettirdiği önemli. Babacan bir tavırla "bizim damat da bozulmuş buna" gibi mi, eşinizi azarlar gibi mi.. Yani dayı karıştırmış ortalığı.
Bence uzatmayın kötü olmayın.
Tanırsınız zamanla birbirinizi.

Aslında orada da dayınız hatalı.
Hadi kuzen söyledi,eşinin alındığını anlattı diyelim, olabilir. Çoğu insan söyler bunu. Ortada daha yeni evlenmiş bir çift var, paylaşıvermişlerdir,"ilk geldiler böyle böyle oldu" diye.
Belki de laf arasında geçti, nasıl konuştular bilmiyorsunuzki..
Dayının bunu size nasıl aksettirdiği önemli. Babacan bir tavırla "bizim damat da bozulmuş buna" gibi mi, eşinizi azarlar gibi mi.. Yani dayı karıştırmış ortalığı.
Bence uzatmayın kötü olmayın.
Tanırsınız zamanla birbirinizi.
Dayi ders verir gibi konusur genelde. Evet onda da hata var. Kendi aranizda cozun demek yerine olaya dahil olmak cok yanlis. Konu konusulurken yanlarinda degildim.
Ben acmam konuyu tekrardan. Gelmek isterlerse buyursun gelsinler ama ben cok nadir giderim artik. Her gittigimde arkamdan konusulacak gibi dusunup rahat edemem.

Burda anlamadigim konu kadin hamile ve cani tantuni istemis....

Ev sahibinin oturup o saatten sonra tantuni yapamayacagina gore, siparis vermisler.

Ve kendi hesaplarini kendi odemisler dogal olarakkk !!!

Burda alinacak hic birsey yokkk.. Birde arkanizdan konusmasi hic hos deil, siz bence oraya giderken 2 kere dusunun.

Ve samimi olmayin.. Cok sacma geldi bana....

Burda anlamadigim konu kadin hamile ve cani tantuni istemis....

Ev sahibinin oturup o saatten sonra tantuni yapamayacagina gore, siparis vermisler.

Ve kendi hesaplarini kendi odemisler dogal olarakkk !!!

Burda alinacak hic birsey yokkk.. Birde arkanizdan konusmasi hic hos deil, siz bence oraya giderken 2 kere dusunun.

Ve samimi olmayin.. Cok sacma geldi bana....
Evet ben de sizin gibi dusunuyorum. Cok mecbur olmadikca pek gitmem artik. Onlar isterlerse gelebilirler tabi.

Bunun konu edilmesi cok kirici malesef. Zaten bozuldugu sey benim yemek soylemem degil, hesabi bizim odememiz. Arkadaslar hep ona takilmis. Yani birbirimizin evinde bunu yapabiliriz, bunu yadirgamamislar zaten. Parasini o odemek istemis, esim de izin vermemis guya. E ne yapsin adam, tamam gec ode mi desin. Ac kapiyi, direk ode madem.
Her ne kadar samimi olduğum biri gelse de o kapıyı açar hesabı öder gönderirim. Samimi olduğum insanda zaten bunun lafını yapmaz sağa sola.

Her ne kadar samimi olduğum biri gelse de o kapıyı açar hesabı öder gönderirim. Samimi olduğum insanda zaten bunun lafını yapmaz sağa sola.
O an soylenebilirdi. Abi yanlis yaptin, olmaz boyle falan. Ne bileyim. Sen icine at, misafirin arkasindan konus, e sonra tekrar nasil yuzune bakacaksin?

Bence hesabı ödemenize bozulmuş gibi göstererek bahane arıyorlar gibi.. Evet sizdede hata var ama onlarında böyle bir konuyu uzatmaları çok saçma olmuş.. Her zaman derim resmiyet iyidir, canınız sıkılmaz 😊
Kardes gibi gorunce, kardes gibi davraniyorsun. Benim kardesim evime gelse, esiyle ya da yalniz, evde yemegim olsa ama cani baska birsey istese samimi soyluyorum asla gucenmem, direk arar getirtirim. Tuhaf geliyor bana gercekten.

Siz misafir etmiş ağırlamışsınız, onlara gidince de misafirperverliğini beğenmemiş gibi dışardan sipariş vermişsiniz. O kadar samimiyseniz "hamilelikten dolayı çabuk acıkıyorum atıştırmalık bişey var mı?" diye sorabilirdiniz. Onlar da alınacağına hesabı ödetmeselermiş. Taa babasına kadar niye gitmiş olay. Uzatılacak birşey yok bence iki taraf için de.

Çay için gitmişsiniz ve yemek yemişsiniz. Hamile olmasanız ve yabancı olsalar yaptığınız garip olurdu. Ama hamilesiniz bu kadar büyütülecek bir mesele yok.
Kendi aralarında garip karşılasalar bile ona buna anlatılacak bir şey değil.

Ayrıca misafire nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen kendileri. Siz tantuni isterken siparişi onlar vermeli, içlerinden en az biri kendine de söylemeli ve parayı onlar ödemeliydi.
Ben sizin yerinizde olsam parayı kendim ödemek isterdim, karşıdan beklemezdim. Ama ev sahibi konumunda olsam tok da olsam kendime de sipariş verip parayı öderdim.
Gidip babalarına şikayet etmişler bir de çocuk gibi asdfghjk

Tuhafliklar silsilesi bence. Gittigim yere ilk gidiyorsam cok samimi de olsam disardan yemek istemem, hadi istemissiniz onlarin size ayak uydurmayip tek birakmalari daha da ayip. Sonucta misafir sizsiniz. Ayrica caya demissiniz de tek kurabiyeyle misafir agirlanmaz ki bu da tuhaf geldi bana. Ama ne olursa olsun uzatilmasi gereken bir durum degil bence. Esinizin yemesine de ayrica guldum tanidik geldi:)

Back
X