- 4 Temmuz 2012
- 222
- 226
- 303
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
eşinizde kabahat adam tabi yemeği geri gönderir.hiç de takıntılı değilsiniz bende olsam bozulurum.Çağırmazsan ben de gelmem
kocaman adam kendi yemeğini kendi yapsın.
abartmıyorsunuz çağırmayın bir daha.
merhaba hanımlar; Hemen konuya girmek istiyorum. Eşimin abisi, eşi burda olmadığı için gelsin bizimle yemek yesin dedim. Birgün çağırmasak, diğer gün mutlaka çağırıyoruz. Kendisi her fırsatta eşinin yemeklerini öven bir insan. Eşinin yemekleri konusunda bir şey demeyeceğim, onların damak tadı sonuçta ama bize pek hitap etmiyor diyelim. Bizde yemek yediğinden beri diken üstündeyim çünkü yemeklerimi yağlı ve salçalı buluyor, onlar yağ ve salçayı yok gibi kullanıyorlar. biz onlara gittiğimizde hiç şikayet etmedik, bu yemekler neden yağsız, bembeyaz diye, önümüze geleni yedık, güzel olmuş diyip kalktık. Dün akşam, yemeklerimden birini bu sebeple yemedi. Geri götür, çok yağlı falan dedi. Sofrada hiç belli etmedim ama sonradan çok bozuldum. Aramız zaten yeni yeni düzelir gibi oluyordu ama sanırım olmayacak. ben küçücük bebekle uğraşayım ama tabak geri gönderilsin. Eşime söyledim, eşim abartıyorsun dedi. Bir de size sorayom dedim, sizce de abartıyor muyum? Siz olsanız bugün de çağırır mısınız? Ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
Adamın damak tadına uymamış olabilir siz beğenmediğiniz yemeği zorla yer misiniz?
Ben olsam geri götür dediğinde sessiz kalmazdım.
“Peki, bundan sonra başının çaresine bakarsın madem. Beğenmediğin halde yemekte ağırlayamayacağım.” derdim...
Bundan sonra tabi ki çağırmayın. Hem davete hem nimete saygısızlık ediyor.
Beğenmemiş olabilir, damak tadı. Ama al bunu geri götür denmez. Yemeğinizi madem genel olarak beğenmiyor, ben idare ediyorum gelmeyeyim diyebilirdi. Hem gelip hem bunu yapmak olmaz.
Yemeklerinizi yaptığınız şekilde yapmaya devam eder. Beğenir ya da beğenmez diye düşünmeyin. Beğenmiyorsa yemesin. Beğenmek zorunda değil. O zaman gelip siz de yemek yemeyecek 2 günde bir. Hiç kafanıza takmayın. O onun edepsizliği.
sen çağırma eşin çağırırsa da haber verseydin filan de surat yap yaranamıyorum de eşinin sana destek olmasını beklemeden söylen bence anlaşılan eşin sana asla destek olmayacak bari beklentin olmasın yok yereÇağırmak istemiyorum artık, çünkü diken üstünde olmaktan sıkıldım. Eşim çağırırsa, az yağlı salçalı bir şeyler yapacağım. Sanki mecbur gibi, of.
Cagiririm istedini yesin istemiyorsa yemesin keyfi bilir. Tabagida goturmem birakirim masaya.merhaba hanımlar; Hemen konuya girmek istiyorum. Eşimin abisi, eşi burda olmadığı için gelsin bizimle yemek yesin dedim. Birgün çağırmasak, diğer gün mutlaka çağırıyoruz. Kendisi her fırsatta eşinin yemeklerini öven bir insan. Eşinin yemekleri konusunda bir şey demeyeceğim, onların damak tadı sonuçta ama bize pek hitap etmiyor diyelim. Bizde yemek yediğinden beri diken üstündeyim çünkü yemeklerimi yağlı ve salçalı buluyor, onlar yağ ve salçayı yok gibi kullanıyorlar. biz onlara gittiğimizde hiç şikayet etmedik, bu yemekler neden yağsız, bembeyaz diye, önümüze geleni yedık, güzel olmuş diyip kalktık. Dün akşam, yemeklerimden birini bu sebeple yemedi. Geri götür, çok yağlı falan dedi. Sofrada hiç belli etmedim ama sonradan çok bozuldum. Aramız zaten yeni yeni düzelir gibi oluyordu ama sanırım olmayacak. ben küçücük bebekle uğraşayım ama tabak geri gönderilsin. Eşime söyledim, eşim abartıyorsun dedi. Bir de size sorayom dedim, sizce de abartıyor muyum? Siz olsanız bugün de çağırır mısınız? Ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
Bazen bazı insanlara karşı hassas olmamak gerekir. Hem siz iyilik olsun diye yemeğe çağırın 2 günde bir, bir de sürekli eleştirilin. İnsan biraz minnet gösterir. Arada gelen biri olsa hadi ona göre yapın misafire hürmet gerekir ama sizinki misafir değil. Evde ne varsa isterse yer istemezse de gelmez...Keşke takmasam, inanın değecek insanlar değiller ama iste biraz fazla hassasim sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için.
eşi olsun yada olmasın adamın evi var eşide adamı bırakıp giderken düşünmüştür herhalde ne yiyeceğini , zaten eli ayağı tutuyorsa kendisi de yapar birşeyler en kötü kırar bir yumurta yer.. bence çağırmayın artık..merhaba hanımlar; Hemen konuya girmek istiyorum. Eşimin abisi, eşi burda olmadığı için gelsin bizimle yemek yesin dedim. Birgün çağırmasak, diğer gün mutlaka çağırıyoruz. Kendisi her fırsatta eşinin yemeklerini öven bir insan. Eşinin yemekleri konusunda bir şey demeyeceğim, onların damak tadı sonuçta ama bize pek hitap etmiyor diyelim. Bizde yemek yediğinden beri diken üstündeyim çünkü yemeklerimi yağlı ve salçalı buluyor, onlar yağ ve salçayı yok gibi kullanıyorlar. biz onlara gittiğimizde hiç şikayet etmedik, bu yemekler neden yağsız, bembeyaz diye, önümüze geleni yedık, güzel olmuş diyip kalktık. Dün akşam, yemeklerimden birini bu sebeple yemedi. Geri götür, çok yağlı falan dedi. Sofrada hiç belli etmedim ama sonradan çok bozuldum. Aramız zaten yeni yeni düzelir gibi oluyordu ama sanırım olmayacak. ben küçücük bebekle uğraşayım ama tabak geri gönderilsin. Eşime söyledim, eşim abartıyorsun dedi. Bir de size sorayom dedim, sizce de abartıyor muyum? Siz olsanız bugün de çağırır mısınız? Ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?