siz olsanız gider miydiniz ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
merhaba arkadaslar,

bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.

neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?

Sizi çok iyi anlıyorum, hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız teyzelerim sizinkiler kadar acımasız dile getirmediler ama sırf babamın çocukları olduğumuz için böyle davranışlara maruz kaldık. Şimdi annemle beraberiz teyzelerim gelip giderler konuşurum ederim ama laf açılınca da canımızı acıttıklarını, canlarını acıta acıta söyledim yüzleştim. Hala da söylerim laf açıldıkça.

Bilemiyorum genel olarak ne der kadınlar ama gidin hediyesiz falan, oturunca saate bakın on dakika oturup kalkın. Soğuk davranın. Ben olsam öyle yapardım sanırım ama sadece annemi memnun etmek için.

Senin yerine kendi kizimi koysam ben de anne olarak kizimin gitmesini istemezdim. Ben de gitmezdim. Ama arardim heralde gecmis olsun demek icin o da evinde yedigim iki lokmanin hatri icin

üzerinden yıllar gectı ama ben hala eskısı kadar kırgın oluyorm

pekı kırgınlıklarını dıle getırır mıydın ?

Ters birşey soylemezse ben de birşey söylemem ama işte gelmiyorsun gitmiyorsun hayirsizsin filan derse babamın kanını taşıyorum ya çok fazla gelip rahatsız etmek istemedim gibi iğneleyici bı laf soylerdim ama asla terbiyesizlik yapmam ne olursa olsun

üzerinden yıllar gectı ama ben hala eskısı kadar kırgın oluyorm
Mutlu olmak için bazen unutmak gerekiyo bunu tecrübe ettim ben bu durumda.

Saygımı hiç yitirmem mesela ama en ufak bi konuda bile ters düşersek kırılır mı acaba diye düşünmem cevabını veririm. Herkese böyle değilimdir.

Sanki içimde tozlu bi raf varmışta o anılar ordaymış gibi yüzleşmek istemiyorum. Daha çok üzülürüm üzerim. Kimseyi değil annemi üzmek istemiyorum. Siz de çok düşünmemeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…