siz olsanız gider miydiniz ?

Ben sıldımmı bıtmıstır
Kı hala öyle
Onun hastalığı benım acımı unutturmaz
O da hastalık ölüm var deseydi benı kırmazdı
ne güzel düşünüyorsun ben böyle deyınce diğer teyzemlerın çocukları sen çok kincisin kötü birisin diyorlar

Senin yerine kendi kizimi koysam ben de anne olarak kizimin gitmesini istemezdim. Ben de gitmezdim. Ama arardim heralde gecmis olsun demek icin o da evinde yedigim iki lokmanin hatri icin
ahh ah iki lokma yemek bile zehir oluyordu bir bilsen . siz rahatı burada buldunuz demler zorluk çıkarmayın annen canını yolda bulmadı bababnız sizi isterse vereceğiz demeler.

ben öyle desem diğer teyzemlerın çocukları hemen sen kincisin kötü klaplisin diyorlar

Gitme. Hastaysa hasta seni zamanında kolayca gözden çıkaran, gözünde hiç bi değerinin olmadığı biri. Niye gidecekmişsin. Biri benim çocuklarıma böyle yapacak ben gitmem başta, bi de çocuğuma git diyecem...

bende annemi üzmek istemıyorum ne desem ne yapsam sonunda annem kırılacak biliyorum. zaten ters ne desem hemen anneme farklı anlatıyrlar senın kızın kötü diye.

mesela birgün annem bana dedi ki kızım teyzen seni yolda görmüş selam vermiş sen cevap vermemişsin dedi. bende anne ben görmedim görüpte söylememezlik yapmam bilirsin duymamısımdır dedim. ki gerçekten de yapmam öyle bşy.
sonra teyzem aile ortamında bunu yolda gördüm selam verdim hiç cevap vermedi diye anlatıyor insanlara gel de kızma

anneniz kardeşi olduğu için söylediklerini unutmuş olabilir.ama bu sizin de unutmanız gerektiğini göstermez.
teyzeyse teyze.eğer gerçekten "doğru" bir teyze olsaydı sizin zaten üzgün olduğunuz bir dönemde yanınızda olurdu.
babanıza olan kırgızlığını sizden çıkartma hakkını kendinde bulabilmişse sizin de bizzat olan kırgınlığınız yüzünden gitmeme hakkınız var.
Bence annenize de söyleyin sizi karıştırmasın hiç.O unuttu diye siz de unutmak zorunda değilsiniz.

teyzen bize evini açtı diyor annemde

ahh ah iki lokma yemek bile zehir oluyordu bir bilsen . siz rahatı burada buldunuz demler zorluk çıkarmayın annen canını yolda bulmadı bababnız sizi isterse vereceğiz demeler.

Benim bosanma durumum yokken ailem surekli kocami kotuledigi icin neler yaptiklarini hayati nasil zehir ettiklerini inan cok iyi tahmin ediyorum, anlayabiliyorum o yuzden seni. Sen buyukluk bende kalsin de yarim agiz bi gecmis olsun de bence, annene ayip olmasin diye.

Teyzelik sadece anne kardeşi olmakla kazanılan bir şey değil.
Yeri gelir annenizin bir arkadaşı bile annenizin kardeşi değildir ama neredeyse anneniz gibi yakındır.
O sebeple teyzeniz olarak görmüyor ve hissetmiyorsanız o zaten hiç bir şeyinizdir. Ve vefa borcunuz da yoktur. Herhangi bir yabancıya acıdığınız için giderseniz gidin derim.

var ama kendı çocukları çok kıymetlıdır. diğer yeğenlerı de çok kıymetlıdır. bize böyle derken diğer yeğenlerine canım yavrum derdi.

babanızın günahının bedelini size çektirmeye çalışmış aklınca.
ama böyle insanlarla hem dünyada hemde ahirette hesaplaşılması gerektiğini düşüyorum ben.
atabiliyorsa kendi evlatlarını atsın. ben olsam bunu hiç çekinmeden söylerdim.
eğer hala sizin için aynı şeyleri düşünüyorsa, fikirleri değişmediyse, ettiğini bulmasını söylerdim
.

Eğer canım çok çok yanmışsa..gitmezdim.
Size laf söyleyenlere de bir bir anlatırım, teyzenizin söylediklerini, bilseler dahi..
İçimi böyle rahatlatırdım sanırım.

hiçbirşey o kırgınlığı telafi edemiyor

Etmez evet.
Kendi ayağıyla gelip önünde ağlayıp "Ben sana kötü davrandım kuzum özür dilerim, affet" diye pişmanlıkla diller dökse?
İşte kincilik burada ayrılan bir şey Gonca; senden ağlayarak af dileyen teyzeni affederdin değil mi? Evet diyorsan kinci değilsin, yine de hayır diyorsan işte bu nokta kincilik.

Bunu herkes pek göremez. Sağlam kırılmak lazım kinci kime denir bilmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…