- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Allah rızası için dedim ve gittim ama çok mutlu hissetmedim kendimi . Eskilerden açıldı konu bana babanıza çok kızmıştım onlara ait olduğunız için sizi de görmek istemedim dedi . Neticede onları çoçuğusunuz dedi .
Ben yine de hayatta herkes herseyi sadece kendi için yapar inancındayım. Iyiki gittiniz. Öbür tarafta belki Rabbime diyecekki ben af dileyecektim o gelmedi diye siz ustunuzdeki yükü atınız insanlık görevinizi layığıyla yerine getirdiniz yani kendiniz için gitmiş oldunuz. Iki dünyada da alniniz ak artık. O da kendi düşünsün. Tebrik ederim sizi.Gittim cankm Dediğin gibi de Yaptım ama ne vicdanı kaşındı ne de huzursuz oldu . Diğer yeğenleri de gelmişti . Yavrularım dedi ve sarıldı onlara bana da dil ucuyla Hoşgeldin dedi . Gitmesem yokluğumu bile fark etmezmiş .
O anda çıkar giderdim ben olsamEskilerden de konu açıldı bize o şekilde davrandığına hiç pişman değilmiş .
Ben ölürsem kalırsam Hakkınızı helal edin dedi . Bende dedim ki teyze arkandan çok konuştum yüzüne de söylemezsem Gıybet yapmış Olacağım ben sana bu meseleden çok kırılmıştım Geçmişte annem babam ayrıldığı için bizim suçumuz var mıydı dedim vardı tabi babanıza kızmadınız ( sonradan babam tekrar evlendi ) evliliğini burnundan getirmediniz . Onların çoçuğusunuz nihayetinde diye başladı . Kötü birşey demek değildi amacım sonuçta onlara benzeyen yönleriniz çok fazla dedi .Keşke gitmeseydin. Eski konulardan nasıl açıldı ki?
Çenesi durmamış. Keşke öyle söylediğinde "bir çocuğun kalp kırıklığının günahı boynuna zaten. Öteki dünyada bile peşinden gelecek" deseydin..
Sadece annem kırılmasın diye gittim hala aynı zihniyet hala aynı Davranışlar bugün olsa yine aynı davranırBen yine de hayatta herkes herseyi sadece kendi için yapar inancındayım. Iyiki gittiniz. Öbür tarafta belki Rabbime diyecekki ben af dileyecektim o gelmedi diye siz ustunuzdeki yükü atınız insanlık görevinizi layığıyla yerine getirdiniz yani kendiniz için gitmiş oldunuz. Iki dünyada da alniniz ak artık. O da kendi düşünsün. Tebrik ederim sizi.
Eğer gitmezsem annem kırılır diye düşündüm aslında sadece onun için gittim hiç içimden gelmiyordu bile ama gittiğime de pişman oldum .e bu kadın sizi beklemiyormuş bile. niye gittiniz ki? kim istedi ki? daha da canınız acısın diye mi?
insan ölüm döşeğinde bile kötülük yapabiliyormuş, babannemden sonra ikinci olarak teyzenizi gördüm.
Gazla oturmadık zaten 20 dk falan o bile çok gerçi deO anda çıkar giderdim ben olsam
Malesef gittim canım ama annem için gittim . Genel olarak bizlerden helallik istedihe yaptığını biliyo helallik istemiş.
teyze ana yarısıdır böyle konuştuysa çok yazık.
Allah a havale et, zaten teyzelik yapmamış,
senin gönül borcun da yok bence.
Gittim de değmediGidin üç günlük dünya
Nato kafa nato mermer neyse siz bir gönül yükünden kurtulmuş oldunuz en azındanAllah rızası için dedim ve gittim ama çok mutlu hissetmedim kendimi . Eskilerden açıldı konu bana babanıza çok kızmıştım onlara ait olduğunız için sizi de görmek istemedim dedi . Neticede onları çoçuğusunuz dedi .
Sadece annemin bana söyleyecek sözü olmamış oldu .Nato kafa nato mermer neyse siz bir gönül yükünden kurtulmuş oldunuz en azından
merhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
Eskilerden de konu açıldı bize o şekilde davrandığına hiç pişman değilmiş .
Eğer gitmezsem annem kırılır diye düşündüm aslında sadece onun için gittim hiç içimden gelmiyordu bile ama gittiğime de pişman oldum .
Olsun o da bir artı sayılır aklı başına gelirse teyzenin inşallah o da pişman olup halkalık ister bir gün sizden ama emin olun isteyecekSadece annemin bana söyleyecek sözü olmamış oldu .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?