- 20 Nisan 2007
- 4.058
- 10.462
- 733
- 45
- Konu Sahibi Madamgonca
-
sağolun. tüm ölmüşlerimizeAllah rahmet eylesin
galiba bunu yaparsam içimdeki yükten de kurtulmuş olacağım.Kırgın olduğunu belirtebilir sin neden öyle davrandığını da sorabilirsin bence açık fikirli olmak guzeldir
bende öyle yapmaya karar verdim sadece annem üzülmesin diye ve insan olduğuum için gideceğim.siz teyzenize annenizin kardeşi oldugu için gideceksiniz.
annenize minnet duydugunuz onu önemsediginiz için gitmelisiniz.
teyzeniz annenize akıl vermiş ama anneniz size onların aklı ile davranmamış bunun için gitmelisiniz sadece anneniz için
Bence de yap canım içind e ki dert seni kemirmesin söyle gitsin en azından pişman olmazsıngaliba bunu yaparsam içimdeki yükten de kurtulmuş olacağım.
merhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
Herkes kendine yakışanı yapar. Ben olsam giderdim. Onun yaptığı onu bağlar senin yaptığın seni bağlar.
Allah rızası için giderdim. ve annem için.
Teyzeniz sizi yeğeni gibi kendi canından biri gibi görmemiş ki öyleyse hiç te gitmek zorunda değilsinizmerhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
bende öyle yapmaya karar verdim sadece annem üzülmesin diye ve insan olduğuum için gideceğim.
Allah rızası için dedim ve gittim ama çok mutlu hissetmedim kendimi . Eskilerden açıldı konu bana babanıza çok kızmıştım onlara ait olduğunız için sizi de görmek istemedim dedi . Neticede onları çoçuğusunuz dedi .Bence de yap canım içind e ki dert seni kemirmesin söyle gitsin en azından pişman olmazsın
Evet hem de hiç görmemiş . Bunu onu ziyarete gittiğimde bir kez daha anladım .Teyzeniz sizi yeğeni gibi kendi canından biri gibi görmemiş ki öyleyse hiç te gitmek zorunda değilsiniz
Gittim cankm Dediğin gibi de Yaptım ama ne vicdanı kaşındı ne de huzursuz oldu . Diğer yeğenleri de gelmişti . Yavrularım dedi ve sarıldı onlara bana da dil ucuyla Hoşgeldin dedi . Gitmesem yokluğumu bile fark etmezmiş .Giderdim. Gözlerinin içine başım dik şekilde bakar geçmiş olsun dileklerimi söylerdim ve çıkar gelirdim. Gider ayak vicdanı bi kaşınsın. Allah hayırlı kapılar açsın herkese
Gitmemeniz taraftarıydım ama içinizde belki de bir şüphe kalacaktı keşke gitseydim diyecektiniz belki de, kazanan sizsiniz emin olun mutlaka bir gün pişmanlık duyacaktır.Evet hem de hiç görmemiş . Bunu onu ziyarete gittiğimde bir kez daha anladım .
Ya ben sınır oldum . Keşke cevabını verseydiniz.Gittim cankm Dediğin gibi de Yaptım ama ne vicdanı kaşındı ne de huzursuz oldu . Diğer yeğenleri de gelmişti . Yavrularım dedi ve sarıldı onlara bana da dil ucuyla Hoşgeldin dedi . Gitmesem yokluğumu bile fark etmezmiş .
Artık o pişmanlığı mezarında duyar . Hoş onu da duyacağını sanmam amaGitmemeniz taraftarıydım ama içinizde belki de bir şüphe kalacaktı keşke gitseydim diyecektiniz belki de, kazanan sizsiniz emin olun mutlaka bir gün pişmanlık duyacaktır.
Duygularıma yenildim gittim aslında duygular değil de annemin üzülmesini istemedim .Gitmezdim sanırım. Gitsem de cok soguk davranir ve laf sokup kalkardim
Eskilerden de konu açıldı bize o şekilde davrandığına hiç pişman değilmiş .Ya ben sınır oldum . Keşke cevabını verseydiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?