Siz olsanız hangisini seçerdiniz ?

Arayıp sorsanız
Şirket bana başvurduğum site üzerinden mesaj atarak birkaç soru sordu. Ulaşımı nasıl sağlayabilirsiniz maaş beklentiniz nedir diye. 6 kez görüntülemişler. Büyük ihtimalle görüşmeye çağıracaklar. Ben görüşmeye gitmeden kafamda bazı meseleler çözülsün istedim açıkçası. Yüzyüze iken soracağım bu soruyu.

O risk her zaman her yerde var malesef. Ama hem sevilen hem de koşulları daha iyi bir iş zaten enerji verir, insanı güzel çalıştırır.
Daha şimdiden heveslendim. Havacılık sektöründe bir şirket. Ben metalürji ve malzeme mühendisiyim. Laboratuvar ortamında test yapacak malzemeleri mikroskop altında inceleyecek bir mühendis arıyorlar. Bu şartlar kolay kolay sağlanamıyor maalesef Türkiye şartlarında bu sistemle çalışan çok firma yok. Olanlar da büyük ve kurumsal şirketler. Burası hem butik bir şirket hem de gelecek vaadediyor

Evine yakın olan iş senin mesleğin ile alakalı mı burada kendini geliştirebiliyormusun değil ise yeni iş çok iyi bir seçenek yarım saatlik yola aldırış etme çabuk geçer

Dışarı ile aramda sadece bir cam kapı var ve Ankarada yaşıyorum soğuğunu bilirsiniz. Tshirt, üzerine 2 kazak, polar ve ekstra iş yeleği ile üşüyorum daha şimdiden. Ve ağır malzemeleri kaldırmak zorunda olduğumdan bel ağrısı çekiyorum. Sigortam asgari ücret üzerinden yatıyor.
Olumlu özellikleri lokasyon ve mesai ile maaşın daha iyi olması
Bu sartlarda çalışmayın bence. Hem yarim saat metro birşey degil. Bir de belki sizin eve yakın arabası olan bir çalışma arkadaşı vardır yeni iş yerinde onunla beraber gidip gelirsiniz. Eski iş yerimde çok vardı o şekilde gelen. Üşüyerek ve ağırlık kaldırarak aldiginiz maaş çok düşük zaten sabahtan aksama kadar. Değmez o kadar fedakarlık yapmaya bence.

2.iş çünkü insan severek yaptığı işte yorulmaz en azından beyin olarak rahat olursun..
diğer iş hem fiziksel hem ruhsal yoruyordur seni.

Mutlu oldugun işe giderken yol koymaz insana.
Eğer işyerinde mutsuzsan , 5dakikalık yolu bile ayakların geri geri gider.

Şirket bana başvurduğum site üzerinden mesaj atarak birkaç soru sordu. Ulaşımı nasıl sağlayabilirsiniz maaş beklentiniz nedir diye. 6 kez görüntülemişler. Büyük ihtimalle görüşmeye çağıracaklar. Ben görüşmeye gitmeden kafamda bazı meseleler çözülsün istedim açıkçası. Yüzyüze iken soracağım bu soruyu.
Genel bir dönüş olabilir o dönüş daha önce başıma gelmişti. Umarım sizin gelmez.

Ben olsam yeni isi tercih ederim kesinlikle.severek yapilan bir is icin yol cok koymaz diye dusunuyorum.
Yeni ise baslayip baktiniz iyi gidiyor sonra evi yakina tasima durumunuz olmaz mi?
bence en iyi iş,evinize yakın olandır,tecrübe ile sabit.

Merhabalar.
Yarın önüme sunulabilecek bir seçeneğim var. Mevcut işim evime 5 dk mesafede. Fakat fiziksel olarak çok yorulduğum ve çok üşüdüğüm bir ortamda çalışıyorum. Işimi iyi yapıyorum ama tam da aradığım alan diyemem. Çok mesai yapıyoruz ve ay sonu elde ettiğim gelir 3600 tlyi buluyor.
Şimdi tam gönlüme göre bir iş buldum. Laboratuvar da çalışabileceğim ve çok denk gelmeyecek bir pozisyon.
Şöyle ki servisleri oturduğum semtten geçmiyor. Bi nedenle servis güzergahına ulaşabilmek için öncelikle yarım saat metro yolculuğu ve sonrasında servisle yarım saat daha fabrikaya gitmem gerekecek.
Kalırsam mesailerle maaşım 4500 tl yi bulacak fakat muhtemelen bu yerde mesai olmadığından maaşım 4000 tl dolaylarında olacak.
Siz olsanız geliri daha yüksek evinize yakın iş yerini mi tercih edersiniz yoksa 1 saat mesafede gönlünüzdeki işi mi ?
Bu arada mühendisim.
Benimde işe git gel 1 saat sürüyor alışıyor insan avantajı tek servisle o kadar sürüyor

Merhabalar.
Yarın önüme sunulabilecek bir seçeneğim var. Mevcut işim evime 5 dk mesafede. Fakat fiziksel olarak çok yorulduğum ve çok üşüdüğüm bir ortamda çalışıyorum. Işimi iyi yapıyorum ama tam da aradığım alan diyemem. Çok mesai yapıyoruz ve ay sonu elde ettiğim gelir 3600 tlyi buluyor.
Şimdi tam gönlüme göre bir iş buldum. Laboratuvar da çalışabileceğim ve çok denk gelmeyecek bir pozisyon.
Şöyle ki servisleri oturduğum semtten geçmiyor. Bi nedenle servis güzergahına ulaşabilmek için öncelikle yarım saat metro yolculuğu ve sonrasında servisle yarım saat daha fabrikaya gitmem gerekecek.
Kalırsam mesailerle maaşım 4500 tl yi bulacak fakat muhtemelen bu yerde mesai olmadığından maaşım 4000 tl dolaylarında olacak.
Siz olsanız geliri daha yüksek evinize yakın iş yerini mi tercih edersiniz yoksa 1 saat mesafede gönlünüzdeki işi mi ?
Bu arada mühendisim.

Nerede yaşıyorsunuz? İstanbullu birisi için 1 saat yakın mesafedir. Bu yüzden düşüneceğiniz en son şey bu olsun. Emeğinizin karşılığını alıp, sevdiğiniz işi yapmanız kadar güzel bir şey olamaz.

Nerede yaşıyorsunuz? İstanbullu birisi için 1 saat yakın mesafedir. Bu yüzden düşüneceğiniz en son şey bu olsun. Emeğinizin karşılığını alıp, sevdiğiniz işi yapmanız kadar güzel bir şey olamaz.
Ankarada yaşıyorum inanılmaz heveslendim mailime dönüş bekliyorum

Back
X