Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Kesinlikle sanki karsisinda aptal var anlamiyoruz ne oldigunu, ayrica zevklerimz cok farkli onunla yani onun kizina aldigi elbiseler farkli benmkiler farkli...ben de sizin gibi dusunuyorum kendime layik gormedigimi baskasina vermeye utanirim esim de cok kizdi sanki yok mu giydrme geri ver dedi ben de iade ettim cok fazla kiyafeti var gerek yok dedim, ki ben cok.kiyafet aldim heves edip cok hediye de geldi hatta ben hemsireym hamilelikte calisirken hasta yakinlarimz bile o kadar hediye getirdi ki dolabi doldu daga dogmadan

Oğluma hamileyken (sülalede oğlan cocuk boldur) herkes oğlan oldugunu duyunca bir poşet eşya vermişti. Yeni doğan kıyafetlerinden iki üç yaş kıyafetlere kadar ayakkabılar montlar örgüler..... Kimisi hiç kullanılmamış gibiydi.
Hepsini de giydirdim. Beğendiğim bir şey olursa da alıyordum. Ama çok nadir..
Temiz kullanılmışsa alın. Hem gün içinde çok kıyafet değiştiriliyor. Kusuyor mama dökülüyor terliyor vs. derken..
Beğendiğiniz eşyalardan da alırsınız yine.

Vallahi oğlum 3.5 yaşında ve benimde ilk cocigumdu ayrıca imkanımız da çok şükür var ama ablam sağolsun herseyini saklamış arabası ,puseti,ana kucağı,zibin,sirt mendiline kadar...yatagimizida alt komsumun yatağını aldık...hemen hemen sıfır maliyetle çocuk büyüttüm...ve o kadar güzel birşey ki ...kızım olacak şimdi inşaallah ...bunda almamı lazım. Çünkü yok ona uyacak ...vallahi çevremde kilere söylüyorum ne varsa ayırın diye...çocuk bu zaten bu giydiğini bir daha giyemiyir.eee çocuk kıyafetleri de malum fiyatları...keşke kızıma da verecek birileri olsa hiçte gocunmam yada güvenmem...

Hamilelikte böyle düşünülüyor da. Masraf üstüne masraf eklenince anlıyorsunuz ne kadar fuzuli yerlere para gittiğini. Bebek dediğin kıyafeti sayılı giyiyor. İki elin parmaklarını geçmiyor giydiği sayı. Ben kullanırdım. Sizde hiç almayacak değilsiniz ya. Yine istediğinizi alın. En kötü beslenme saatlerinde diğer kıyafetleri kullanırsınız. Çocuk bu üstünü başını kirletiyor. Kendinizde özenerek seçili kaliteli kıyafetler alır dışarıda giydirirsiniz.benim fikrim tabi:)

Düşündüm kıyafeti almazdım heralde.İlk bebek diye özeniyor insan.

Bebek arabasına beşiğe falan da bakıp içime sinerse alıp kullanırdım.

Beğenmeyip zoraki kullanırsan hep içinde kalır.Beğenmezsen kibarca söyle kapat gitsin konuyu.Ama kapanmayabilir sürekli tekrar edebilir kv o zaman da duymazdan gelmeyi tavsiye ederim :)

Bende 6 aylik hamileyim.Arkadasimin 2 yasinda kizi var.Sag olsun besigini benim icin saklamisti.Benim oglum olcak Allah nasip ederse.Ama kizim olsaydi onun kizinin kiyafetlerini alicaktim. Ama mesela eltimden almazdim sebebi kendisi aşırı pis.Yani temizse neden olmasin.

Çocuklar günde en az 5 defa üst baş değişir. Kusar, süt akar, yemek dökülür, kakası geçer. Çoğu leke de çıkmaz. Yeni anne hevesine itiraz etmem ama evde giydirilecek çok şeye ihtiyaç var. 2 el sadece sizin değil, devlet ekonomisinin tasarrufudur. Ben de sizin gibi düşünenler vardır diye birseyimi kimseye veremiyorum. Eskimez çocuk giysisi, leke olur kimi leke çıkmıyor. Şaşılacak hızda büyüyorlar, yetişilmiyor. En fazla evde giydirin, defalarca üstleri değişiyor. Beğendiklerinizi elbette alın. Buna laf edene aklım şaşar o başka.

giydirmem, net. ihtiyacim olsa sikisik olsam belki dusunebilirdim, hamdolsun oyle bir durum yok. Allah saglikla sihhatle kavusturur insallah, oglumuza simdiden okadar guzel tatli zevkimize uygun seyler aldik ki.. bakmaya doyamiyorum:)

Temiz durumda olanları alır kullanırdım. Hiç de dert etmem. Bugün bir bebek arabası dünya para. Durumum olmadığından değil ama ailede kullanılabilir durumda ve paylaşıma sunulan bir eşya varken yenisini almak bana mantıklı gelmiyor.

Siz de kullanabileceklerinizi seçin, canınızın istediğini, özendiğinizi de gidin kendiniz satın alın.

Çok güzel bir tesadüf olmuş. Birkaç gündür konuşulan konumuz. Hemen sana anlatayım, sende kendince bir fikir edin inşallah. Benimde ilk bebeğim. Hamile olduğumu duyan gönderiyor eskilerini. Bende her ortamda diyorum ikinci el kıyafet giyrdiemem diye. Beşik alınacak eltim tutturdu biz alal diye. Tamam dedim, almadılar bir de üstüne üstlük bana eski yırtık pirtik bir beşik gönderecek. Kırık dökük. Eltim ciddi manada temizlige önem vermeyen biri. Bebeğinin eskilerini gönderir bana. Ben her ortamda göndermeyin dedikçe kıyafet yağıyor. Bende topladım kıyafetleri çöl sağolun falan deyip güzel olanları aldım, kötü olanları çöpe attım. Ya mamali leş gibi olmuş kıyafeti ne diye sallar bu millet anlamıyorum. Neyse bir gün bi tanıdıgim aradı. Bebek arabam var duruyor sana versem olur mu dedi. Sabır çekiyorum bende. İkinci el kullanmicam dedim ya.. Eşimde kabul et beğenmezsen verirsin birine dedi. Gelen bebek arabası son model en az 1000 tl lik, puset ayrı. Tam hayalimdeki gibi. Sonra bir gün kayın valideme biri beşik vermiş almış eve. Sana getiricem deyip duruyor. Neyse sesimi çıkarmadım gelen mükemmel bir üründü. Hatta alsam cok pahalı, hem bunu alırsam herkes paraya ziyan etmişsin cok az kullanacağım bir besik der diye vaz geçtiğim bir üründü. Resmen görünce mest oldum. Yakın zamanda da biri bebek kıyafeti göndermiş, artık baktım bebeğimin kısmeti çok güzel hiç sesimi çıkarmıyorum. Kıyafetler 3-4 poşet. Eve geldi bir baktım ki hep Burberry markasının ürünleri zibinlarin yenisi en az 1500 tl. Diesel Marka ürünler. Yani demem o ki, sen kendini parçalasan da bebeğinin nasibi ne ise o geliyor. İlk bebeğim ama hiç sesimi çıkarmıyorum ikinci el konusunda, çünkü gerçekten gelen kismetleri çok güzel

Kiyafet erkek bebeginki kiza zaten uymaz. 1 2 parca birsey olabilir. Tabi guzel kullanilmis olmasi cok onemli. Ama bebek arabasi, besik vs iyi durumdaysa kullanmanizda bir sakinca olmaz.

Maddi durumunuz karsilayabilecek duzeydeyse sifir alinmasi daha iyi tabi emanet mal zordur.. esinizle karar verceksiniz

Bu arada bebeğim çoktan doğdu. Tabiki kıyafetlerinin çocuğunu yeni aldım. Ben ayrıca odada yaptığım için odasını düşerken bile herşey öyle güzel oldu ki. Her çocuğun kısmeti farklı. Bende herşeyin en yenisini almak isterdim ama Rabbim böyle güzel bir yol çizmiş. Ama gerçekten ne o beşiği ne de o kıyafetleri alabilirdim. Maddi olarak iyi durumdayız ama gene de çok para verme yanlışı değildim ama öyle ürünler geldi nasip kısmet

O mantıkla gelen kv'lere kızıyorum ben de..
Karışmasalar dert oluyor onlara..Sonra onlar ikinciyi yapınca nasılsa dağıttım diye yenisini yine alacaklar..
Siz alın temiz olanları dağıtırsınız ihtiyacı olanlara yine..
Onların ilk çocuğuna alınsın sizin elinizde alma durumu varken başkalarının eşyası ile büyüsün yok öyle çocuğun giydiği haram yediği helal gibi sözler. O sözler kıyafet bulamayıp basmadan kıyafet diktikleri ninelerimizin devrinde kaldı..

Bebek arabası tarzında eşyaları kullanırdım niye kullanmayalım yani sonuçta sağlamsa kullanılır eşya olarak da çok giyilmemiş ileri seçerdim aralarından yani böyle Günlükleri de almazdım yani maddi durumun varsa kıyafetlerini Hiçbirini alma Bana kalırsa ama Maddi durumun yoksa kullanılabilir yani kötülük sezmedim Ben sonuçta Bana da söylediler Görümcem ler falan birkaç kıyafet Ayırdılar Ben kıyafet tercih etmedim Ama bebek arabasının kullandım Yani ben kendim almadım

Birde şunuda belirtmek isterim 20 aylik kizimin herseyini sakladim. Yarin bir gun benim 2. Olur ya da gorumcemin eltimin olur vermek isterim kendileri kabul ederse. Sonucta herseyide almazlar icinden secerler, kendileride herseye para harcayacaklarina belirli istedikleri parcalara maddiyat ayirirlar..

Bende ilk çocukta öyle düşündüm. Aptallık etmişim. 3 erkek çocuk annesiyim sonra ki çocuklara kız çocuğu çamaşırı bile giydirdim. Ha ikinci el ha sıfır almışsın. Zaten bir sürü hediye gelecek sıkma canını hepsini kabul et. Birde çabuk büyüyor her kıyafeti ya bir kez giydirebiliyorsun yada iki. Kafasizlik yapma hazır canını sıkma. İlk diye herşeyi alıp doldurma paran varsa da cebinde kalsın biriktir altın al hesap aç. Bırak çocuğa herşey giydiriliyor 5 kıyafet alacağına bir alırsın. Sen kucağına alacağın güne bak. Sağlığına dikkat et hem kendi sağlığını hemde bebeğin sağlığını düşün kıyafet de neyki.. anlarsın Birgün önce sağlık sonra huzur. Amannn ... Milletin verdiği giyilmis kıyafetler bile sıra gelene kadar olmuyor... Olmayanı sende bir başkasına ver. Dedim yaa paran cebinde kalsın ilk sağlığına bak anne sütü ver kendin de bütün besinler eksilmis olacak her aldığın besinden ikiniz faydalanacaksiniz sende vitaminini yerine koyacaksın. Gereksiz şeyler kıyafet bırak ne verirse versin sıfır kıyafet de getiren olur. Uyuz yok yaaa. Paranı çarçur etme hayatına bak akıllı ol

Araç gereç kullanılır ama kıyafet, özellikle bebek kıyafeti nasıl olur bilmiyorum. Benim kendi kızımdan kalan çok az kullanılanlar dışındakileri giydirmedim oğluma mesela, çünkü sertleşmişlerdi. Kızım çok kusardı çok yıkanırdı kıyafetleri. Pijama, iç çamaşırı değil de dış giyim daha kullanılabilir şeyler ikinci el kıyafette.

Canım ben ilk çocuğuma çok şey almıştım başka çocuk düşünmediğim için başkalarına verdim herhalde aynı anda 10 çocuğa yetmiştir. 10 yıl sonra 2. Yi yaptım yine çevremde yakınım yok yine bol bol alışveriş yine başka çocuk düşünmediğimden herşeyini verdim 14 aylıkken öğrendim ki yine hamileyim hooop yine alışveriş. Eğer çevremde benimle paylaşacak kardeş kuzen vs. Olsa seve seve kullanırdım. Ne olacak ki bebek, herkes özene bezene giydiriyor bir kıyafeti en çok 2-3 kere giyer ilk 4 ay kirlenmez bile kıyafetleri. Neredeyse günde 5 kere değiştirirdim üstünü vücudunu kontrol eder Yeni bir parça giydirirdim. Herkes bebeklerine aynı itinayı gösteriyor.
Tabi ilk bebek heyecanı eğer içine sinmeyecekse fikrini açıkça söyle herkes birbirinin fikrine, beklentisine saygı duymalı.

Ya bence herkesin kendi tercihi. Ben kendim bile baya kıyafet almıştım. Mevlütte o kadar çok hediye geldi ki, 5 yaş için bile almışlar. Şimdi giydireceklerimi yıkadım, büyük olanları burca kaldırdım. Giydireceklerimi hızlı hızlı giydiriyorum ama gerçekten bebek kıyafetleri eskimiyor. Bence al beğendiğini giydir, beğenmedigin kalsın. İnan sen giydirmicem dedikçe tanimadiklarin bile kıyafet getiriyor. Bana çoook alakasız biri oğluma kız kıyafetleri getirmişti çok temizdi, giydirirsin dedi. Goydirmedim kızı olan birine gönderdim. Bizde çok dedim ama kimsenin umurunda olmadi, gene getirdiler aldım kalp kırmamak için. Ama kıyafette aldım bebeğime. Benim sana tavsiyem çok abartma, 3 takım haydi haydi yetiyor. Kısa denk gelicek ise doğumun mutlaka külotlu çorap al çok lazım oluyor, bebek erkek olsa bile al. Zaten ihtiyaç listesi yapınca o kadar çok ihtiyacın oluyor ki

Ben kullanırdım ama herşeyi değil.... Benimde oğlum var eltiminde oğlu olduğu için onun verdiği kıyafetleri de kullandım ama bazı şeyleri de kendim aldım seninki bide kızmış insan hevesleniyo hadi içten erkek zıbınlarını giydirebilirsin ama dış kıyafet olarak erkek kıyafetleri giydirmekde saçma yani en azından birkaç parça alabilirsin kız bebek çünkü insan hevesleniyo. Bütçeni zorlamadan alabilirsin maddi durumuna bağlı bişey zaten aldıklarını 2.çocuğuna saklarsın boşa gitmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…