siz olsanız napardınız kayınvalidemmi yeni evmi

limonludondurmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.345
722
123
31
merhaba arkadaşlar. bi konu hakkında sizden yardım almak istiyorum. şimdi ben nişanlıyım mayıs 13 ünde düğünüm var. nişanlımın bi evi mevcut yalnız hem iş yönünden bize ters hemde kiracı oturuyor. bizde o yüzden orada oturmucaz. başka bir ev alcaktık yalnız düğünden gelen takılar vs önden verilsin die evi evlendikten bi sene sonraya bırakmıştık. kirada oturcaz die konuştk hatta evlendkten 2 3 ay sonraya ev alınır bile derken eşyalar kiradaki eve uygun olsa yeni eve uymucak yeni eve uysa kirada 2 3 ay oturup yeni eve eşya gidince bozulur vs herşey masraf die düşündk. nşanlımlada aramızda bizi 1 ay idare edicek biyer olsada bizde eşyayı evi evlendkten sonra alcağımız eve alalım die konuştk hesabımıza gelmedi konuyu kapatmştk. dün akşam nişanlım annesi babası ben evdeyken konu tekrar açıldı. 1 ay idare etsek aslnda biz evi evlenince alalım die düşündk ama malesef hesabımıza gelmedi olmz ilk zamanlar die düşünüp vazgeçmştk dedm. kaynanamlarda önü gelen ramazan 1 ay bizde kalın arsamızı satalım düğünden gelenide katalım evi öyle alalım dediler. biz evdede kalmayız istrseniz yeterki siz rahat edin geleceğiniz için kararı siz verin dediler. nişanlım bnden yana tamam dedi ama sen ne dersen onu yapalım dedi. biz 13 mays evlenicez tatile gidip gelcez zaten 15 gün geçicek ramazan başına denk gelcek eve dönmemiz. zaten ramazandada yemek vs gidip gelicektik ikimizde çalıştığımız için ekstradan kalmış olcaz işte. bnmde kafam karıştı kaynanam çok iyi hoş seviyrm kayınbabamıda ikisinide ama siz olsanız napardınız. evlenip kaynananızla 1 1.5 ay gibi oturup ev alıp evinize mi giderdiniz yoksa kiraya gidip masraf edip 2 -3 ay sonra evi alıp mı tekrar taşınırdınız ?

Artik insanlarin verdikleri sozlere inanmak namumkun.
O arsa illa dugunden sonra mi satilacak.

Yeni evli cift, evliligin ilk vakitleri baska bir evde hem yeni evlilik gunleri hem de ramazan telasi olacak.
Baskalariyla ayni evde yapabilir misiniz? Hem siz onlarin evinde kalinca kv-kp nereye gidecek orayi anlamadim?
Ben kabul etmezdim.

yok arsa şuan satılıkta 1 2 aya satılcak düğünden gelenlerle birleşip ev alıncak onun için öyle bi yönerge sunuldu yani.
kv kp annesine gidicekler yani eve gelmeyz dediler ama ramazan olduğu için illaki gelicekler yani eve kısacası 1 ay beraber yaşamış olcaz

Her ikisini de yapmazdım.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilemiyorum.
Ev için yapılacak masraf bellidir azaten 3 aşağı beş yukarı.

Eşyalı ev kiralardım 2-3 aylığına.
Gereken miktardaki para elime geçince de rahat rahat evimi seçer alırdım.
Ondan sonra da eşyalarını düzenlerdim.

Ne kayınvalidede kalırdım, ne de kiraya eşya alıp eve uymaz muhabbetini çekerdim.
Kayınvaliden çok iyi hoş olabilir şu an için, fakat evlendikten sonra herşey değişiyor inanın.
Ne kadar iyi olsa da, illa o süreç uzar, uzatmak için çabalarlar vs. gibi durumlar yaşarsın.
Çok okuduk bu ve buna benzer konuları burada.

Sağlam adım atmakta fayda var.
Nasılsa kiraya çıkmayacak mısınız?
1+1 bile olsa kafanızı sokacak 2-3 ay sizi idare edecek eşyalı bir daire tutun.
Sonrasında da kendi evinizi alıp zaten gönlünüze göre dayar döşersiniz.

O 1 aylık süre uzar arsa ha diyince satılmıyor nereden baksan 6 ayı bulur madem eşya konusunda bu kadar kararsız kaldın eşyalı 1+1 eve çıkın idarelik olarak.

Şimdi iyi gösterilir hersey aynı durumu ben yaşadım ama o süre gittikçe uzar.. Bırakın masrafı vs herseyi bi yere kendi evinize geçin kirada olsa inanin evlendikten sonra gerçek yüzlerini göreceksiniz.

Düğün yapın düğünden sonra balayı. Ardından herkes kendi evine gitsin. Yeni ev alınmadan biraraya gelmeyin.

O süre 1 2 ay la kalmaz. Aman kızım zaten çalışıyorsun kalın burdalar başlar. Hemde Yeni evli olacaksın. Mis gibi kocanla basbasa zaman gecırmek varken her akşam kaynananlarla takılacaksınız... ayyy düşünmesi bile ürküttü beni
Çalışıyoruz zaten Ramazan da yemeğe gidicez vs. Demişsin. O iş öyle olmuyor. Çalışınca evin kalabalığı akşamları daha çok batacak sana. Rahat etmek kocana sarılıp oturmak isteyeceksin. Hizmet etme durumu da cabası...
Evi bir sene sonra al... sıkışmadan yaparsınız her şeyinizi. Uzun lafın kısası AMAN HAAa...

Aklnızı başınıza alın.
Evliliğinizin ilk 1 ayını kv evinde mi geçireceksiniz?
Evi 2 yıl sonra alın veya taşınırken masraf yapın daha iyi.

ramazana
Asla ,kayinvalide yanina tasinma o evden cikamazsin ,
Kiraya gidin ,gonlunuze gore bir ev bulup almaniz ,arsa vs satilmasi ,
Nereden baksan 6 ay surer,
Yas tahtaya basmayin

arsa satışta şuan zaten satılır düğüne kadar. bizim derdimiz düğündekilerle beraber birleştirp ev almak hatta belki 1 ay bile değil 15 gün yani.arsa düğünden önce satılsa düğündende gelenler birikse zaten balayı dönüşü hemen ev alınır amaç düğündekilerde beklemek

sen gercekten cok naivsin. sana arsasini satip babasinin hayrina kimse ev vermez. alinsa bile o evde hepiniz oturcaksiniz. sen o bos laflara inanma. dügünde gelen taki allah aslina ne kadar olacakki ev icin yetecek? ozaman dügününp ergele okadar basit arsa sagilsin evi alin bitti. hic ümitlenme. para verirseler onevi sizin üzerinize zaten almazlar. 1 ay olur 1 sene ilk günlerini onlarlami gecircen?! iki gün sonra dönerler hic ama hic güvenme

Baska bir arkadasta soylemis, esyali kiralik eve cikin.
Hic basiniz agrimasin, aranizdaki muhabbette bozulmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…