- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Eğer hayattayken verdilerse yapacak bir şey yok. Dede ve anneanne haksızlık etmiş ama üç kuruş için degmez aşağı yukarı düşmeye.dedemle anneannem vefat etti yazmayı unutmuşum
aynen anlattığınız gibiSanırım deseniz hayatta iken paylaştırmış mallarını.aneyle teyzeye ev verilmiş.öldükten sonra kalan da dayıya. Yanlış anlamadıysam. Bu durumda o zaman öyle mi anlaşmışlardı. Eğer öyleyse keske ozaman kabul etmeseydi. Malesef erkek çocuklarını garantşye alırken kızlara da birşeyler veriyorlar konu kapansın diye. Kendilerince haksızlık olmasın diye. O verilen ev noldu. Kardesiniz hangi evi ödüyo
Bildiğim kadarıyla artık hayattayken gönül rızası ile verse bile ölümünden sonra diğer evladın dava hakkı var.Dedenle ananen hayatta iken mi verdi. Yoksa miras yoluyla mi kaldı.
Kendileri hediye gibi verdilerse dava açılır mı acaba. Bilen biri çıkar mutlaka.
Açılıyor. Mal kaçırmaya giriyor.Dedenle ananen hayatta iken mi verdi. Yoksa miras yoluyla mi kaldı.
Kendileri hediye gibi verdilerse dava açılır mı acaba. Bilen biri çıkar mutlaka.
Kardeşiniz evlenip gitse , anneniz içecek suya muhtaç olacak.İşin içinden çıkamadık bir de sizin yorumlarınızı almak istedim
Annemle babam boşandı,annemin geliri yok kardeşim evi geçindiriyor ama onunda bir çok borcu var.annemle babam boşandığı zaman arabasını sattı ve şu an oturdukları evi ödüyor,yarın evlenmeye kalksa yüzük alıcak parası yok.
Annem sürekli düşünüyor ne yapıcam gelirim yok bu çocuk nasıl evlenicek diye,her ne kadar sonunu düşünmeden acele ederek boşanmasına kızsamda babamdan çok çektiği için bazen ona hak veriyorum.
Geleyim asıl konuya;anneannem ve dedem hayatta iken annem ve teyzeme 1 ev vermişti,dayıma 3 ev lüx bir araba kaldı,yedikleri paralar altınlar da extrası.annem şu an çok çaresiz ne yapıcam diye düşünüyor,sigorta numarası bile yok.dedemin sigortasını ödemesi için yüklü bir para vermesi gerekiyor.kardeşim de mahkemeye verelim sen de evlerden 1 tane al bak çok üzülüyorsun,ben sana elimden geldiği kadar bakarım ama yarın öbürgün evlenicem yüzük almaya param yok dedi.
bana ilk önce mantıksız gelse de mantıklı geliyor.annem burda sıkıntı içindeyken dayımın dedemlerin paralarıyla rahat etmesine kızıyoruz.sonuçta annemlerinde hakkı var.
siz olsanız ne yapardınız,bu kadın neyapıcak
çalışıyorum fakat ben de evliyim ve kredi ödüyoruz,az bir para olsa öderiz ama 40.000 tl yi geçik olan parayı ödememiz çok zor.kardeşim için de öyle.geliri olmadığı için çok düşünüyor.keşke elimizden birşey gelseKardeşiniz evlenip gitse , anneniz içecek suya muhtaç olacak.
Siz çalışıyor musunuz ?
Ne yapın edin annenizi emekli edin.
Kardeşiniz yapacağını yapıyor zaten , siz de emeklilik için gereken parayı verin.
Dayınızla konuşsun anneniz belki vermesi gerekli olan hakkını verir ama olmuyorsa tabi ki mahkemeye verin eşit olarak bölünmesi gerekiyor bu arada anneniz çalışamaz mı yada başka bir güvencesi yok mu cünkü sadece kalan evle gecimini sürdüremez.İşin içinden çıkamadık bir de sizin yorumlarınızı almak istedim
Annemle babam boşandı,annemin geliri yok kardeşim evi geçindiriyor ama onunda bir çok borcu var.annemle babam boşandığı zaman arabasını sattı ve şu an oturdukları evi ödüyor,yarın evlenmeye kalksa yüzük alıcak parası yok.
Annem sürekli düşünüyor ne yapıcam gelirim yok bu çocuk nasıl evlenicek diye,her ne kadar sonunu düşünmeden acele ederek boşanmasına kızsamda babamdan çok çektiği için bazen ona hak veriyorum.
Geleyim asıl konuya;anneannem ve dedem hayatta iken annem ve teyzeme 1 ev vermişti,dayıma 3 ev lüx bir araba kaldı,yedikleri paralar altınlar da extrası.annem şu an çok çaresiz ne yapıcam diye düşünüyor,sigorta numarası bile yok.dedemin sigortasını ödemesi için yüklü bir para vermesi gerekiyor.kardeşim de mahkemeye verelim sen de evlerden 1 tane al bak çok üzülüyorsun,ben sana elimden geldiği kadar bakarım ama yarın öbürgün evlenicem yüzük almaya param yok dedi.
bana ilk önce mantıksız gelse de mantıklı geliyor.annem burda sıkıntı içindeyken dayımın dedemlerin paralarıyla rahat etmesine kızıyoruz.sonuçta annemlerinde hakkı var.
Konuşsakta asla karısı istemez, zaten şu an da annemle küsler konuşmuyorlar, konuşmak birşey değiştirmez, çocuk bakmak aklına geldi ama inanın o kadar çok psikolojisi bozuk ki evden dışarı çıkmak istemiyor kafam ses istemiyor diyor, çalışıcak yapısı olsa çalışırOturun konusun durumu izah edin hellalleselim deyin.bu arada anneniz çocuk galan baksa evde az da olsa eline para gecer
Çalışamaz çünkü kendini iyi hissetmiyor hem psikolojik hem bedenenDayınızla konuşsun anneniz belki vermesi gerekli olan hakkını verir ama olmuyorsa tabi ki mahkemeye verin eşit olarak bölünmesi gerekiyor bu arada anneniz çalışamaz mı yada başka bir güvencesi yok mu cünkü sadece kalan evle gecimini sürdüremez.
Sizi anlıyorum fakat dedeniz sağken dayınıza verdiyse yapacak birşey yok dayının da suçu yok kimse zorla 3 ev aldırmamıştıraynen anlattığınız gibi
verilen ev satılıp yeni bir ev alınmıştı babam kredisini ödüyordu ama şimdi boşanınca krediyi kardeşim ödüyor.kardeşimin düğün parası yok babam hiç kenara para koymadı,yüzük alıcak parası yok.maaşının yarısı krediye gidiyor kalanla da geçiniyorlar.annemin dedemin sigortasını ödeyebilmesi için 45 bin tl para lazım.ne kardeşim ne ben vericek durumdayız.
çözüm yok düşünmekten kafayı yicez nasıl olucak diye.annem bu kadar sıkıntı çekerken dayımın dedemlerin aldıkları evle rahat etmelerine sinir oluyoruz.o evlerde annemin de teyzeminde hakkı var sonuçta
Kimisi dava açılır kardeşler evleri bölüşür diyor kimisi sağlığında verdiyse birşey yapılamaz diyorSizi anlıyorum fakat dedeniz sağken dayınıza verdiyse yapacak birşey yok dayının da suçu yok kimse zorla 3 ev aldırmamıştır
AHH şu anne babalar keşke biraz adaletli davransa
Çalışsa aslında ona da iyi gelecektir sürekli evde. Hem en azından kardeşinize bütün yük kalmamış olur. Yani bilemiyorum yanlış anlamayın ama anneniz eğer eli kolu tutmuyorsa ayrı da, 55 yaşında gayet çalışan insan lar var yani biraz şey gibi olmuş annenizinki... bunla ilgili bi atasözü var ama yazmayayım yanlış anlaşılırımKonuşsakta asla karısı istemez, zaten şu an da annemle küsler konuşmuyorlar, konuşmak birşey değiştirmez, çocuk bakmak aklına geldi ama inanın o kadar çok psikolojisi bozuk ki evden dışarı çıkmak istemiyor kafam ses istemiyor diyor, çalışıcak yapısı olsa çalışır
Ne kadar zor bir durumda annem
İşin içinden çıkamadık bir de sizin yorumlarınızı almak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?