Siz Olsanız Napardınız

aynen anlattığınız gibi
verilen ev satılıp yeni bir ev alınmıştı babam kredisini ödüyordu ama şimdi boşanınca krediyi kardeşim ödüyor.kardeşimin düğün parası yok babam hiç kenara para koymadı,yüzük alıcak parası yok.maaşının yarısı krediye gidiyor kalanla da geçiniyorlar.annemin dedemin sigortasını ödeyebilmesi için 45 bin tl para lazım.ne kardeşim ne ben vericek durumdayız.
çözüm yok düşünmekten kafayı yicez nasıl olucak diye.annem bu kadar sıkıntı çekerken dayımın dedemlerin aldıkları evle rahat etmelerine sinir oluyoruz.o evlerde annemin de teyzeminde hakkı var sonuçta

Oturun konusun durumu izah edin hellalleselim deyin.bu arada anneniz çocuk galan baksa evde az da olsa eline para gecer

Nasıl veremezmiş bal gibide verirsin mahkemeye.Her mirasçısının saklı payı var.Miras bırakan saklı payları ihlal edemez.Herhangi bir mirasçısına karşılıksız mal veremez çünkü diğer mirasçıların saklı paylarını ihlal etmiş olur.Eğer dedeniz dayınıza verdiği evleri karşılıksız verdiyse yani dayınız parayla o evleri satın almadıysa mahkeme yoluyla o kazanımlar geri alınabilir.Önce bir konusun dayınızla yok diyorsa dava açın.

Eğer dedeniz malını bir başkasına satmış ve bir süre sonra ev alıp bu evi de dayınızın üstüne yapmışsa biraz iş karışabilir.
Ama dava açma hakkınız her zaman var.
Malların nasıl verildiği önemli.

Ayrıca, dayınızın da annenize verilen evde saklı payı vardır. Dayınız da karşı dava açabilir. Böyle bir duruma da hazırlıklı olun.

Eğer dedeniz malını bir başkasına satmış ve bir süre sonra ev alıp bu evi de dayınızın üstüne yapmışsa biraz iş karışabilir.
Ama dava açma hakkınız her zaman var.
Malların nasıl verildiği önemli.

Ayrıca, dayınızın da annenize verilen evde saklı payı vardır. Dayınız da karşı dava açabilir. Böyle bir duruma da hazırlıklı olun.

Dedenle ananen hayatta iken mi verdi. Yoksa miras yoluyla mi kaldı.
Kendileri hediye gibi verdilerse dava açılır mı acaba. Bilen biri çıkar mutlaka.
Açılıyor. Mal kaçırmaya giriyor.

Araştırılması yapılıyor eğer çocuk babaya para vermeden baba direk çocuğun üstüne geçirdiyse mal kaçırmaya giriyor ve o ev satılıp parası yenilmiş olsa bile annesine ödemek zorunda kalıyor.

hiç bir bilgim yok sadece sağlığında habersiz gidip evleri üzerine geçirmişler

Kardeşiniz evlenip gitse , anneniz içecek suya muhtaç olacak.
Siz çalışıyor musunuz ?
Ne yapın edin annenizi emekli edin.
Kardeşiniz yapacağını yapıyor zaten , siz de emeklilik için gereken parayı verin.

hiç bir bilgim yok sadece sağlığında habersiz gidip evleri üzerine geçirmişler

Kardeşiniz evlenip gitse , anneniz içecek suya muhtaç olacak.
Siz çalışıyor musunuz ?
Ne yapın edin annenizi emekli edin.
Kardeşiniz yapacağını yapıyor zaten , siz de emeklilik için gereken parayı verin.
çalışıyorum fakat ben de evliyim ve kredi ödüyoruz,az bir para olsa öderiz ama 40.000 tl yi geçik olan parayı ödememiz çok zor.kardeşim için de öyle.geliri olmadığı için çok düşünüyor.keşke elimizden birşey gelse

Dayınızla konuşsun anneniz belki vermesi gerekli olan hakkını verir ama olmuyorsa tabi ki mahkemeye verin eşit olarak bölünmesi gerekiyor bu arada anneniz çalışamaz mı yada başka bir güvencesi yok mu cünkü sadece kalan evle gecimini sürdüremez.

Oturun konusun durumu izah edin hellalleselim deyin.bu arada anneniz çocuk galan baksa evde az da olsa eline para gecer
Konuşsakta asla karısı istemez, zaten şu an da annemle küsler konuşmuyorlar, konuşmak birşey değiştirmez, çocuk bakmak aklına geldi ama inanın o kadar çok psikolojisi bozuk ki evden dışarı çıkmak istemiyor kafam ses istemiyor diyor, çalışıcak yapısı olsa çalışır
Ne kadar zor bir durumda annem

Çalışamaz çünkü kendini iyi hissetmiyor hem psikolojik hem bedenen
Dayımla konuşmakta çözüm değil asla vermezler hakkını, annem pek mahkemeye vermemek istemiyor ama kardeşim sen böyle üzüleceğine onlar üzülsün ne kadar zor durumdasın her gün üzgünsün o evlerde senin de hakkın var diyor, annem bu yüzden kabul etti yapılan doğru mu yanlış mı bunun fikrini almak istiyorum

Sizi anlıyorum fakat dedeniz sağken dayınıza verdiyse yapacak birşey yok dayının da suçu yok kimse zorla 3 ev aldırmamıştır
AHH şu anne babalar keşke biraz adaletli davransa

Sizi anlıyorum fakat dedeniz sağken dayınıza verdiyse yapacak birşey yok dayının da suçu yok kimse zorla 3 ev aldırmamıştır
AHH şu anne babalar keşke biraz adaletli davransa
Kimisi dava açılır kardeşler evleri bölüşür diyor kimisi sağlığında verdiyse birşey yapılamaz diyor
Hangisi doğru benim de kafam karıştı
Avukat bir kişi olsa da beni aydınlatsa keşke

Çalışsa aslında ona da iyi gelecektir sürekli evde. Hem en azından kardeşinize bütün yük kalmamış olur. Yani bilemiyorum yanlış anlamayın ama anneniz eğer eli kolu tutmuyorsa ayrı da, 55 yaşında gayet çalışan insan lar var yani biraz şey gibi olmuş annenizinki... bunla ilgili bi atasözü var ama yazmayayım yanlış anlaşılırım dayınızla ilgili konuda tabiki hakkınız olanı almalısınız ama bu süreçte de avukat masrafları fln olacaktır Allah yardımcınız olsun....

Hukuki konularda çok bilgi kirliliği oluyor burada maalesef. Anne babanın verme zorunluluğu yok demişler mesela, ama saklı paylı mirasçılığa ilişkin düzenlemeler var hukukumuzda. Yine ölmeden önce verdiyse dava açılmaz demişler, o da öyle değil. Koşulları varsa ölmeden önceki tasarrufların iptali de talep edilebilir. Miras hukuku incelikli bir alandır, olayın özelliklerine (malvarlığının niceliği, ölüm tarihi, mirasçı sayısı, tasarrufun niteliği vs.) göre ayrıntılı olarak değerlendirilmesi gerekir. Siz en iyisi bir avukata danışın. Avukatınızın talep ettiği bilgileri verin, sağlıklı bir değerlendirme yapılabilsin.

Hakkınız olanı alın zor durumda olan sizsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…