- 14 Şubat 2008
- 3.338
- 3.939
- 698
- Konu Sahibi mini_minik
-
Canım küçük olsa bu kadar takmam..Yani fizk olarak benden uzun yapılı ve genç kız artık..
Anne babasının yanında yapıyorlar bunları ben yapamam başkasının yanında bu davranışları..
Aynı yerde yaşamıyoruz zaten ama geldiğinde ya da biz gittiğimizde abartıyor durumu gitmek istemiyorum..
Dışarıya çıktığımızda onu da çağırıyordum başlarda..Baktım ki bunlar el ele benim elimi tutan yok ben dışlanıyorum, artık çağırmamaya başladım..
Benim canımı sıkan kayınvalidemin tavırları..Demek ki zamanında beraber yatırmış kocaman kızı abisiyle..
Benim fıtratıma ters şeyler bunlar..Biz çocuklar bir yaşa gelince kızlarla erkeklerin odasını bile ayırırız böyle görmüşüz..
Seni seviyorum..Seni çok özledim..giderken ağlamalar, her fırsatta peşimize takılmalar..
Aynı yerde yaşamıyoruz zaten ama geldiğinde ya da biz gittiğimizde abartıyor durumu gitmek istemiyorum..
Dışarıya çıktığımızda onu da çağırıyordum başlarda..Baktım ki bunlar el ele benim elimi tutan yok ben dışlanıyorum, artık çağırmamaya başladım..
Benim canımı sıkan kayınvalidemin tavırları..Demek ki zamanında beraber yatırmış kocaman kızı abisiyle..
Benim fıtratıma ters şeyler bunlar..Biz çocuklar bir yaşa gelince kızlarla erkeklerin odasını bile ayırırız böyle görmüşüz..
Seni seviyorum..Seni çok özledim..giderken ağlamalar, her fırsatta peşimize takılmalar..
abisini kıskanabilir,bu çok çok normal ama bunu yansıtma biçimi anormal.hep diyoruz ki kız-erkek çocuklarınızı 2 yaşından sonra ayrı odalarda yatırın,bez değişimlerini birbirlerinin yanında yapmayın vb....niye? insanlar sapık olduğu için değil elbette ama olması gereken bu.demek ki anneleri bu konuda sınır tanımamış..abi gibi değil de babası gibi sanki.yok,normal değil bana göre.ve eşinle halletmelisin bunu.15 yaşndaki bir çocuğa hatta ergen bir kıza laf anlatmak çok zordur ama yetişkin bir adamla oturup daha net konuşulabilir.
Görümcenizde "kaygı" problemi var gibi..
Sağlıklı bir ilişki olarak gözükmüyor, yaşı da çok küçük.
Ancak bunu eşinize söylerseniz, "kıskandığınızı" düşünmek yanılgısına düşer.. Sizin böyle sağlıksız bir düşünceye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Bence siz de görümcenizin duygusal problemi hakkında endişeleniyorsunuzdur, zira önlem almak gerekebilir.
Abisini rol model olarak alıyorsa, evleneceği zaman da tıpkı abisi gibi birini aramak yanılgısına düşebilir. Dahası ya sağlıksız bir evlilik yapar ya da hiç evlenemeyebilir.
Eşinize bu durumu anlatacak olan ne yazık ki siz değilsiniz. Dediğim gibi, ters anlaşılabilir.
Görümceniz sağlıksız bir şekilde sizi kıskanıyor ama bunun ötesinde abisini kaybedeceği kaygısı var.
Bunu bir süre önlemeye çalışmak yerine, abinin 2. konuma düşmesi ve sizin onun yerini almaya gayret etmeniz gerek. Sizin güvenilecek ve kıskanılmayacak, aileye katılmış dolayısıyla ailenin sevilebilecek bir üyesi olduğunuzu anlayınca sağlam bir müttefiğiniz bile olabilir=)
Eşinize bu durumu üslubunca anlatabilecekseniz eğer, bence konuşmayı deneyin. Ama kelimeleriniz daha çok "endişe" içermeli ve sık sık görümcenizi aslında ne kadar sevdiğinizi de belirtmelisiniz. Dediğim gibi yanlış anlaşılabilir. Bir büyük olarak siz adım atın. Mesela birlikte güzel bir resminizi çektirin. Yalnızca görümcenizin ve sizin olduğunuz. Güzel bir çerçeve yapıp evin bir yerine koyun. Önemsendiğini hissetmek, ergen psikolojisi için bazen mühimdir. Vakit bulabiliyorsanız eğer, alışveriş bahanesi ya da ergenlerin yapmaktan hoşlanabileceği herhangi bir aktiviteyi eğlenceli hale getirip ikiniz birlikte yapın. Önemsiz sırlarınızı paylaşın ve size güvenmesini sağlayın. Daha küçük olduğu için henüz çok haris olabileceğini düşünmüyorum. Düzeltebileceğiniz bir ortalamada şu anda.. Sadece iyiniyetinize ihtiyacı var.
Tüm bu aktivitelerin ertesinde güzel bir kahve molasında mesela eşinize de şunu belirtebilirsiniz "X'in gelişimi için bu önemli olabilir. Ben de onun yaşındayken babama onun gibi hisler beslerdim. Fakat daha sonra bir şekilde bunun doğru olmadığını öğrendim. Yoksa sağlıklı bir evlilik yapamazdım. Eğer onun iyiliğini düşünüyorsak, bu konuda yalnızca onun iyiliği için hareket etmeli ve sevgisini normal sınırlarda gösterebilmesi için yardım etmeliyiz" diyebilirsiniz.
Elbette sevgisi yine aynı kalacaktır. Ancak abartılı gösterimlerle kendini yormaktan vazgeçeceği gibi, önceliğini kendi hayatına ve seçimlerine vermeyi de öğrenecektir.
Bu elbette benim fikrim,
Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar
ayrıca böyle şımarık davranan kızları anlamıyorum yaaa...
öyle şımarık haraketler yani hoş değil...
bence asla görümcene yüz verme en azından ergenliği atlatana kadar :)
Canım çok güzel açıklamışsın..Nişanlılık dönemimizde dışarı çıkarken yanımızda götürdüm, sürekli muhabbet ortamı oluşturdum..Fakat davranışları devam etti..
Farkettim de facebookunda abisinin eski resimleri gençlik resimleri fakat bizim düğünümüzde benimle olan herhangi bir resim yok..
Eşim de bu kadar ince düşünecek birisi değil..Diyorum ya kıskandın mı deyip hiçbir adım atmıyor..
Ve sadece kendisi değil, amcasının kızları da..17 yaşında kuzeni beraber yürürken koluna girip, "dı dı dı dı" diye kendince düğün müziği yapıyor maaile abilerine mi aşıklar nedir.
kardeşide olsa eşini paylaşmak istememeni anlayabilirim.
ama nihayetinde kızkardeşinden söz ediyorsun.15 yaşındaki görümcenizin fiziksel özelliklerini belirtip sonuçta genç kız demeniz çok ilginç.ne yani eşinin kardeşinden etkilenebileceğinimi düşünüyosun.kusura bakmayın ama yapılı benden uzun diye fiziksel özelliklerini vurgulaman çok yanlış.
annesinin abinle yatarsın demesini yanlış buldum ama bunda bir art niyet aramak daha da yanlış.
farklı şehirde olduğunuz için abisini özlüyordur.bundan dolayı olması gerektiğinden daha yakın oluyor bana göre.bu kadar sıkıntı yapmayın zamanla yaşı ilerledikçe,arkadaş çevresi genişleyip flört etmeye başlayınca ilgiside azalacaktır.
Serotoninin yorumu bana da güzel geldi.
Eşinize hissettiklerinizi hissettirmenin bir yolu vardır mutlaka. Siz de erkek kardeşinizle yada erkek kuzenlerinizle vs samimi olun, anlasın
Ben de düşündüm misilleme yapıp benim hissettiğimi anlamasını sağlamayı ama yapı olarak aile olarak bunu yapacak insanlar değiliz ne oluyor der kardeşim kuzenlerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?