Siz olsanız nasıl olurdunuz?

Sen evlenmeden önce KP in kanser hastası olduğunu biliyordun....bu günlerin gelebileceğini de düşünmüş olmalısın.Konularını okuduğum kadarıyla yarın KP hakkın rahmetine kavussa yinede eşinle ve KV ile sorunlarının çok yoğun olarak devam edeceğini düşünüyorum.
Bende öyle düşünüyorum .eşte sorunlu benim

Siz çok bencil ve vicdansız bir insansınız!
Eminim aynı şey sizin başınıza gelse koşa koşa gidersiniz ama iş eşinize gelince "ama benim evliliğim" diyorsunuz! İnşallah rabbim sizi böyle sınamaz!
4,5 senedir hastalığı devam eden bir baba var ve gerek bu durumdan gerek işlerinden gerek annesinin kaprislerinden sinir stres sahibi olmuş ,sürekli babasını kaldırıp indirmek ten beli rahatsızlanmış bir eşle yaşadınız mı siz acaba genç yaşta iken hemde ?benim tek istediğim bir yardımcı idi evinde,hiç yoktan kaldırıp indirme durumu için biraz rahatlardı sabahın köründe işe giden adam ,hiç yoktan g.bakıcıya bırakıp uğramamak değil tabikide değil .uzun süre böyle zorluklar yardımcısız daha da bi zor herkes için.

Öyle söylemeyin lütfen sabahtan akşama kadar hasta bir insanın yanında hiç dışarı çıkmasın mı? İnsan bunalır iki insan yüzü göreyim sohbet edeyim , dertleşeyim der. KV geline gel sen dur dememiş ki oğluna demiş . Biraz empati kurun
Oğluda işte yoruluyor .oğlunu düşünmüyor bence .düşünse yardımcı olayına he der. Düşünüyomuş gibi yapıyor sadece.
Annenin keyfi işleri için çok gidip geliyor.hem yaptığı birşey yok oğlumun diyor .hem de çağırır.anlamadım ki.acaba kendi bizim yaşlardayken böylesi durumların kaçta kaçını yaşamış ki .aynı şey kızının başında olsa eminim bakıcı tutsunlar derdi .

4,5 senedir hastalığı devam eden bir baba var ve gerek bu durumdan gerek işlerinden gerek annesinin kaprislerinden sinir stres sahibi olmuş ,sürekli babasını kaldırıp indirmek ten beli rahatsızlanmış bir eşle yaşadınız mı siz acaba genç yaşta iken hemde ?benim tek istediğim bir yardımcı idi evinde,hiç yoktan kaldırıp indirme durumu için biraz rahatlardı sabahın köründe işe giden adam ,hiç yoktan g.bakıcıya bırakıp uğramamak değil tabikide değil .uzun süre böyle zorluklar yardımcısız daha da bi zor herkes için.
bacım 4.5 senedir hasta olan adamın oğluyla evlenerek neden zavallı kocanın da başını yaktın????

Oğlu dururken kız mı babasını yıkasin ? Yapmayın Allah aşkına hasta adam nasıl utanır nasıl üzülür .. böyle kiyaslara girmeyin .
H
Rahmetli babam hastalandıktan sonra sekiz ay ayın sadece bir haftası İstanbul’a eve eşimin yanına geldim kalan zamanım hep babamlarda geçti. Elime geçen bütün parayı babama harcadım. Eşim evde üç kediye bakıp beni ayda bir kaç gün görerek neredeyse bir yıl geçirdi. Bir hafta bir yere gidelim dedik babam kötüleşti ikinci gece apar topar döndüm. Eşim değil ağzını açıp sızlanmak bana üzülüp teselli etmeye çalışmak dışında bir şey demedi. Ayrıca babama bu kadar ilgilendiğim için beni daha fazla sevip saygı duydu sanırım. Bugün roller değişse ben de eşim gibi davranırım. Bizi en az 20 yıl sırtında taşıyan anne babamız hastayken tabii ki hayatımızı ilişkimizi eşimizi ihmal edeceğiz
1 yıl geçirmiş eşiniz o şekilde.4,5 senedir hasta baba.ve her geçen gün eşim daha büyük sinir stres sahibi oluyor.bir yardımcı olsa bir nebze rahatlardı.ama kv sıcak bakmıyor yoksa kv tamam dese eşim sanmıyorum hayır diyeceğini çünkü işte zaten yoruluyor.

Ne diyelim size..dur ben yazayim
.allah yardimciniz olsun.esinize yardimci tutun yoksa bosanirim senden deyin.almayin eve.artik ailesi sizsiniz onun.sizi dusunmesi lazim.bunaldiniz sizde ..kayinbabanizinda sizi dusunup bana bakici tutun gelinim bunaldi yoruldu artikdiye diretmesi lazim.demekki kayinbabanizinda isine geliyor..arayin gorumceyi gelsin baksin babasina.kocami rahat birakin deyin.....oldu mu simdi

düşmez kalkmaz bir Allah..yarın ne olacağımız belli değil..şurdakı bazı dertlere nazaran hatrı sayılır derdi var eşin..ama o dertten gocunmadan pes etmeden yaşıyor..belkide dert olarak bile görmuyor ve mutlu oluyor..ama eşi trıp atamıyorum diye dert yanıyor,günlük hayatı yürüttüğünüz üstüne dert yandığınız şeyle yerınden kalkamayan babayı karşılaştırın bakalım..hangisi ağlanılacak dert yanılacak şey..eşinize helal olsun.bence sizde bir tas çorba yapıp goturun yardım edın.

Back
X