Siz olsanız ne anlardınız? Napardınız???

Yapmayın nolur ya
Stresden yüzünde yaralar dökerek yapılan evlilikten hayır mı gelir?

Zerre stresim olmadı evlilik için üç yıl bekledik herşeyi eşim yaptı en hesaplısındandı ( eminim burda pek çok hanım asla kabul etmezdi ben ettim) evlendiğimiz zaman bir kuruş borcumuz yoktu kutu gibi bir evimiz 2oda bir salon sobalı 70 metrekare kiraydı tabii ki sadece eşim çalışıyordu asgari ücret alırdı düğün değil nikahım oldu arkadaşımıngelinliğini giydim nikah şekerim nikah davetiyem en ucuzuydu bakın ben bu sebeblerden ölmedim yani hiçbirşey olmadı

Sizin nezdinizde tüm gençkızlarımıza söylüyorum yapmayın eşinizi türlü türlü borçlara sokmayın sonra inanın kapı kapanınca o borç sıkıntısından ne aşk kalıyor ne meşk

Ne çok evlilik böyle bitti bitmeyip cehennem azabına dönenlerde var

Başa dönecek olursak yani merak ettim hayatınızın en mutlu olayının arifesinde stresden yaralar döküyorsunuz sahi bunu nasıl yapıyorsunuz? Yazık değil mi hem size hem ona?

herşeyinizi kendiniz yapın laf vermeyin kimseye boşver bizde kendimiz yaptık abimlerin bana verdiği tek ev hediyesi 2 kişilik kahve takımıydı onunda tepsisi kırıktı attım çöpe.. bugün bi çöp alırlar yarın lafını yaparlar sonra yettiği kadar alın sonra tamamlarsınız bende bikaç mobilyamı teşhir ürünü aldım tertemiz gücümüz ona yetti ama kimseyede ben adım dedirtmedik çok şükür

Banada öyle geldi ablama ve bana laf kondurdu. Benim hatam aslında dediğiniz gibi konuyu kapatmam gerekirdi. Buda bana ders oldu bidaha yapmam böyle şeyler.

Bilemedim ben kotu algilamadim ama. Tavirlarindan dalga gectigini anlamissiniz yuzyuze konusmak ayri,sizin burda bize anlatmaniz farkli olur haliyle

Etrafımda böyle sizin gibi konuşan insan olsa ben strese girer miyim sanıyosunuz. En basitinden kına gecem için bir otel bulmuştum gene yengeme göstermiştim iyi niyetimle bana demesinmi ama otelde yaparsan yemekli yapman lazım insanların beklentisi yüksek olur dedi benim içimdeki o hevesi öldürdü olumsuz konuştu yani bide iki gün öncede bana böyle konuşunca bende dedim acaba hatayı ben mi yapıyorum cokmu insanlarla bişeyleri paylaşmaya çalışıyorum desene herşeyimiz var biz hallediyoruz diye bide ben dedim 12 kişilik yemek takımı almayıp günlük yemek takımlarından alıp 12 kişiliğemi tamamlasam daha uygun olur dedim sonra yengem oyle olmaz onları tuzlugu biberliği yok kayık tabagı yok tenceresi yok set olması lazım dedi sanki oyle bir kanun öyle bir kural varmıs gibi sanki ben hergün 12 kişilik evimde misafir agarlıcakmısım gibi beni demorilize edip kafamı bulandırıp karıştırıyolar sonra bende gidip onalrın dediğini yapıyorum masrafa sokuyorum kendimi yanlısı buralarda yapıyorum

siz de diyecektiniz ki ailem abim için ne yaptıysa benim için de yapacak. ne yani abla bir ütü masası almış çok mu? abi de alacak birşeyler. anne baba da. herkes üstüne düşeni yapacak. yeni evlenen insanlarsınız herkesin işin ucundan tutması lazım. ben evlenirken herşeyi ailelelerimiz yaptı Allah razı olsun şükürler olsun. kardeşim evlendi yine herşeyi aileler yaptı. ben de o ailedenim ben de birşey yapmalıydım tv sini aldım. yarın öbür gün görümcem evlenecek onun için de birşeyler yapacağız. öyle kredi çekin herşeyinizi kendiniz yapın evlendikten sonra da çalışın ödeyin demek ne kadar ayıp birşey. he aileniz yoktur yada maddi durumları yoktur her iş size bakıyordur tamam o zaman durum değişir. ama herkes üstüne düşeni yapabilirse kimse sıkılmaz siz de stres olmazsınız bilirsiniz ki arkanızda dağ gibi aileniz var. Merak etmeyin yuva kurana Allah yardım eder. size de edecektir. sıkmayın canınızı.

Bilemedim ben kotu algilamadim ama. Tavirlarindan dalga gectigini anlamissiniz yuzyuze konusmak ayri,sizin burda bize anlatmaniz farkli olur haliyle

Ablamın yemek takımını pahalı bulmasından dolayı bir laf çarpmak istedi ben yengemi tanıyorum ama konuşurken lafın nereye gittiğini unuttu işte çünkü kendileri hiç birşey yapmadı herşeyi babam yaptı ve biz ödedik konuşması kolay

Ben boyle evliliklere karsiyim zaten. Ondan diller papuc gibi. Babaniz hic bir sey almasaydi,cift kendi isini kendi gorseydi boyle larlar konusamazdi. Iki insan sevisecek diye ailelerin borca girmesini yanlis buluyorum.

Ayrica da Ona ne? Ablaniz isterse size araba alir hediye,isterse de kurdan alir. Maddi degerinin onemi yok,arti kendisine dusen laf da yok.

Ben bütün çeyizimi kendim yaptım beyaz eşyalarımı almak eşime yük olmamak için para biriktirmeye çalışyıoruum gidip kına gecesi için mekan kiralıyorum ve ben bir kızım tek başıma yapmaya çalışyorum abim evlenirken kimse onun elini cebine sokturtmadı ailemin desteğini görmedim halada göremiyorum görüceğimide sanmıyorum sağlık olsun ne diyim ama keşke köstekde olmasalar.

Bakın deminki konuda yengenizi haksız bulmuşken mesela ,şimdiki yorumunuzda sizi haksız buldum.
Tabi ki en yakından mizaç ve tavırlarını siz daha iyi bilirsiniz ama burada sanki bu yorumunda nacizane fikrini beyan etmiş deminkin de sanki çıkışarak ,buradada seni dara sokmasın yemek filan isterler zora girmeyin demek istemiş.Yani demem o ki fikir sadece sizin olumlu olarak baktığınız tek düze olarak beyan edilmez.Bu yüzden fikirler sizi rahatsız ediyorsa direk nişanlınız ile çözmeniz en mantıklı .Sonrasında bu şekilde fikir sormaz ve üzülmezsiniz.

Ablan da ayıp etmiş.
Madem soruyorsun ne eksiğin var diye gelen cevaba pahalı demeyeceksin.
Yengen de abla alırsa abisi de almak zorunda kalacak diye kaynamış.
Başka bir açıklaması yok bu terbiyesizliğinin.
Yeni evlenen bir çifte gidin spotçu dan alın demek de büyük hadsizlik.
Bu süreçte çok detaylı paylaşma onlarla hazırlıklarını
hallediyoruz yavaş yavaş deyip geç.
Bundan sonra tavrını da ve mesafeni de buna göre ayarlarsın.

Aileniz evlenmenize karşı mı? Damadı beğenmediler mi anlamadım.
3 çocukları varken neden sizinde bir gün evleneceğinizi düşünmüyorlar.
Erkek çocuk olunca mı sadece destek olunuyor oh ne güzel.
Ablanız hem ne eksik diye sormuş hem ütü masası alayım yemek takımı çok fazla demiş şaka mı bu? Ütü masasına gelene kadar ütü gibi ufak mutfak eşyaları falan dünyanın parası!
Yengeniz direk abinden hiç bir şey bekleme demiş.
Biz elimizi cebimize atmadık ohhh ailenin bütün mal varlığını yedim ama sen git spotçudan beyaz eşya al... oldu canım...

Siz sadece anneniz babanızla konuşun çeyiz işlerini. Yengenize de hiç bişey göstermeyin bundan sonra .

Ben onu ablam bilip anlatıyodum herşeyimi ama sanırım iyi birşey yapmıyomuşum. Bu arada ben 8 kardeşim 3 ablam bir abim var hepsi evli diğer geri kalanlar bekarız böyle söylediğimdede insanlar hepsi bişeyini asla olur biter diyorda oyle olmuyo işte:)

Çok afedersin oha dicem :):):) yani mantıken biri ütünü biri tost makineni biri blendırını alsa bile inanılmaz rahatlarsın . O kadar kardeş varken abine varını yoğunu vermişler gibi duruyor ne bileyim.
Yani bir de şöyle bir durum var göğsünü gere gere çöpümüzü bile kendimiz aldık dersin boşvereceksin kimse kimseye kardeşte olsa bir şey yapmak zorunda değil içten gelen bir şey. Hiç kardeşim olmadığı için böyle düşünüyor olabilirim ama kızma :)
Biraz sıkacaksınız dişinizi borç yiğin kamçısıdır diyorlar boşa değil. Bu devirde borca girmeden rahata kavuşamıyorsun.
Şöyle bir önerim var. Tabi ki de spotçudan falan beyaz eşya alma. Öyle bildiğimiz markalara da takılma. Beyaz eşya şans işi bence. Ben araştırırken en iyi marka hangisi diye her markadan şikayetler okudum. Bulunduğun muhitte servisi olup olmadığına bak en önemlisi bu bence. Bir de para biriktiriyorum diyorsun ya sen biriktirirken beyaz eşya fiyatlarına zam geliyor . Senin düğün tarihin belli mi bilmiyorum ama beyaz eşya alacağın yerle görüş mesela düğün tarihinden 2-3 hafta önce teslim etsinler ama sen almış ol depoda beklesin taksit taksit ödersin. Biz öyle yaptık ötv indirimi bilmem ne falan dedik risk almayalım beğendik alalım cidden istediğimiz tarihlerde de teslim ettiler.
Tabi benim ki sadece öneri.
Yapacaklarından da yengene bahsetme sorarsa daha karar vermedik falan de geçiştir boşver bilmesin. Zaten hassas zamanlar her dediği batar hevesini kaçırır.

senin annen baban neden yardım etmiyor kadın su konuda haklı sen yemek takımım yok demissin ama o baslı basına ceyizin bir parcası ailen alır veya siz calısıp alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…