Borçsuz evlenen birinin borca girin evlenin diye akıl vermesi nasıl bir ironi?
Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş...
ben evlenen çiftlerin illa her şeylerini kendileri yapmaları gerektiğini düşünmüyorum
bu tamamen ailelerin durumuyla alakalı
eğer anne-babanın durumu varsa tabi ki çocuklarına yardım eder
durum yoksa ve çocuklar kendileri ödemeyi göze alabiliyorlarsa kendileri halleder
fakat bu kararlar sadece aile içinde kalmalı bence (çekirdek aile), başkasının yanında konuşulmamalı
şu anda yengenin söylediğini unut, olmamış gibi davran
bir daha sorarsa, önemsizmiş gibi biz hallediyoruz de konuyu kapat
eğer konu ablan, abin, annen, baban vs vs tarafından yengenin veya çekirdek aileden olmayan bir başkasının yanında açılırsa bunu sonra konuşuruz de kapat
yani aslında ablan yengenin yanında sorduğunda da "abla sonra konuşalım" deseydin hiç bu kadar kafana takacak bir şey olmazdı
bence yengen hem sana hem ablana laf sokmuş, pek iyi niyetli gelmedi bana
ama dediğim gibi, boşver, üstünde düşünmeye değmez
Allah tamamına erdirsin, bir yastıkta kocatsın inşallah
Yapmayın nolur ya
Stresden yüzünde yaralar dökerek yapılan evlilikten hayır mı gelir?
Zerre stresim olmadı evlilik için üç yıl bekledik herşeyi eşim yaptı en hesaplısındandı ( eminim burda pek çok hanım asla kabul etmezdi ben ettim) evlendiğimiz zaman bir kuruş borcumuz yoktu kutu gibi bir evimiz 2oda bir salon sobalı 70 metrekare kiraydı tabii ki sadece eşim çalışıyordu asgari ücret alırdı düğün değil nikahım oldu arkadaşımıngelinliğini giydim nikah şekerim nikah davetiyem en ucuzuydu bakın ben bu sebeblerden ölmedim yani hiçbirşey olmadı
Sizin nezdinizde tüm gençkızlarımıza söylüyorum yapmayın eşinizi türlü türlü borçlara sokmayın sonra inanın kapı kapanınca o borç sıkıntısından ne aşk kalıyor ne meşk
Ne çok evlilik böyle bitti bitmeyip cehennem azabına dönenlerde var
Başa dönecek olursak yani merak ettim hayatınızın en mutlu olayının arifesinde stresden yaralar döküyorsunuz sahi bunu nasıl yapıyorsunuz? Yazık değil mi hem size hem ona?
Bilemedim ben kotu algilamadim ama. Tavirlarindan dalga gectigini anlamissiniz yuzyuze konusmak ayri,sizin burda bize anlatmaniz farkli olur haliyle
Ben boyle evliliklere karsiyim zaten. Ondan diller papuc gibi. Babaniz hic bir sey almasaydi,cift kendi isini kendi gorseydi boyle larlar konusamazdi. Iki insan sevisecek diye ailelerin borca girmesini yanlis buluyorum.Ablamın yemek takımını pahalı bulmasından dolayı bir laf çarpmak istedi ben yengemi tanıyorum ama konuşurken lafın nereye gittiğini unuttu işte çünkü kendileri hiç birşey yapmadı herşeyi babam yaptı ve biz ödedik konuşması kolay
siz de diyecektiniz ki ailem abim için ne yaptıysa benim için de yapacak. ne yani abla bir ütü masası almış çok mu? abi de alacak birşeyler. anne baba da. herkes üstüne düşeni yapacak. yeni evlenen insanlarsınız herkesin işin ucundan tutması lazım. ben evlenirken herşeyi ailelelerimiz yaptı Allah razı olsun şükürler olsun. kardeşim evlendi yine herşeyi aileler yaptı. ben de o ailedenim ben de birşey yapmalıydım tv sini aldım. yarın öbür gün görümcem evlenecek onun için de birşeyler yapacağız. öyle kredi çekin herşeyinizi kendiniz yapın evlendikten sonra da çalışın ödeyin demek ne kadar ayıp birşey. he aileniz yoktur yada maddi durumları yoktur her iş size bakıyordur tamam o zaman durum değişir. ama herkes üstüne düşeni yapabilirse kimse sıkılmaz siz de stres olmazsınız bilirsiniz ki arkanızda dağ gibi aileniz var. Merak etmeyin yuva kurana Allah yardım eder. size de edecektir. sıkmayın canınızı.
Etrafımda böyle sizin gibi konuşan insan olsa ben strese girer miyim sanıyosunuz. En basitinden kına gecem için bir otel bulmuştum gene yengeme göstermiştim iyi niyetimle bana demesinmi ama otelde yaparsan yemekli yapman lazım insanların beklentisi yüksek olur dedi benim içimdeki o hevesi öldürdü olumsuz konuştu yani bide iki gün öncede bana böyle konuşunca bende dedim acaba hatayı ben mi yapıyorum cokmu insanlarla bişeyleri paylaşmaya çalışıyorum desene herşeyimiz var biz hallediyoruz diye bide ben dedim 12 kişilik yemek takımı almayıp günlük yemek takımlarından alıp 12 kişiliğemi tamamlasam daha uygun olur dedim sonra yengem oyle olmaz onları tuzlugu biberliği yok kayık tabagı yok tenceresi yok set olması lazım dedi sanki oyle bir kanun öyle bir kural varmıs gibi sanki ben hergün 12 kişilik evimde misafir agarlıcakmısım gibi beni demorilize edip kafamı bulandırıp karıştırıyolar sonra bende gidip onalrın dediğini yapıyorum masrafa sokuyorum kendimi yanlısı buralarda yapıyorum
Aileniz evlenmenize karşı mı? Damadı beğenmediler mi anlamadım.
3 çocukları varken neden sizinde bir gün evleneceğinizi düşünmüyorlar.
Erkek çocuk olunca mı sadece destek olunuyor oh ne güzel.
Ablanız hem ne eksik diye sormuş hem ütü masası alayım yemek takımı çok fazla demiş şaka mı bu? Ütü masasına gelene kadar ütü gibi ufak mutfak eşyaları falan dünyanın parası!
Yengeniz direk abinden hiç bir şey bekleme demiş.
Biz elimizi cebimize atmadık ohhh ailenin bütün mal varlığını yedim ama sen git spotçudan beyaz eşya al... oldu canım...
Siz sadece anneniz babanızla konuşun çeyiz işlerini. Yengenize de hiç bişey göstermeyin bundan sonra .
normalde bende bozardımda simdi fevrilik yapıp haklıyken haksız olmayayım diye düşündüm.haddinemiymiş ben olsaydım bozardım orada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?