Merhaba...
Konuya direk girmek istiyorum.
Ben evlilik arifesindeyim Allah izin verirse Mayıs ayında evleneceğim.
İki gün önce kendi öz ablam bana bir eksiğin var mı diye sordu.
Ben ; yemek takımım yok, ütü masam falan da yok dedim. ablamda yemek takımı biraz pahalıya kaçıyor ütü masanı ben alırım falan dedi bende bişey söylemedim.
Sonra abimin eşi birden konuya atlayıp bana dediki ; nişanlın zaten 30.000 tl bankadan kredi çekicekti,
herşeyinizi onunla alabilirsiniz kimseden bişey beklemenize gerek yok madem sende çalışıyorsun borç ikinizinde borcu beyaz eşyalarınızıda yanlış anlamazsan spotcudan da almanı önerebilrim falan diye gereksiz bir çıkış yapıp beni şoka soktu. Yüzündede böyle alaycı bir tavırla bende biraz şok oldum benim bir beklentim yok kimseden babamada söyledim zaten alabildiğimizi alırız alamadıgımızı sonradan artık dedim ve konuyu kapattım. Ama sakin konuştum kesinlikle bozuldugumu belli etmedim.Bozuldugum şey ise bana söyledikleri değil konuyla alakası yokken pat diye lafa atlayıp alaycı konuşmasıydı.
Gerçekten art niyetlimi konuştu yoksa ablamın dediğine karşılık mı böyle birşey söyledi anlayamadım. Sadece nasıl bir tavır sergilemem gerektiğini bulamıyorum.
İki gündür kafamda bu soru var sizlerede danışmak istedim.
Belki yardımcı olmak için öyle söyledi ama birşey söylerken nasıl söylediğin önemlidir bence ki yengem napmak istedi pek anlamadım..
Bide bana demesinmi bizde abinle 7 ayda evlendik ama biziim ailelerimiz yaptı herşeyimizi bizim borcumuz yoktu falan dedi. Vallahi anlamadım.
Dipnot olrak şunu söylemek istiyorum nişanlımın babası yok 10 yıl önce vefat etmiş nişanlım herşeyi kendi yapmak zorunda , evlilik arifesinde sanırım kimseye akıl danışmamak ve bazı konularda bildiğni okumak sorduklarında herşeyi biz hallediyoruz diyip konuyu kapatmak mı gerekiyor?
Tecrübeliler bana bir akıl verirse cok sevinicem cunku insanların kalbini kırmak istemiyorum zaten cok stresliyim cildimde sırf evlilikten dolayı girdiğim stresten yaralar döküyorum bunun için doktora tedaviye gidiyorum bide böyle laflar duyuyorum iyice stres oluyorum
Yorumlarınızı bekliyorum :*
vallahi bazı kadınlar görümcelik yapılmasını hak ediyorlarÖdü kopmuş abiniz size bir şey alacak diye. Bizde de vardı aynısı.
Yengem bekarken kendi yengeleri demiş ki ehliyetini evlendikten sonra kocan alsın sana diye. Bunu bize onları kınar şekilde anlatıyordu, sanki abim alsa ne olur diyordu. Ben ve ablam da ehliyete yazılmıştık kalktı aynısını bize dedi, ehliyetinizi de kocanız alsın her şeyi bekarken yapmayın diye. Hayır sanki abimden ehliyet için para isteyeceğim de, salak şey. Kendi yengesinin dediğini bize uyguluyor.
Siz kendisine deseydiniz keşke aklını kendine sakla diye.
Yeni evlenecek insanlara yardım etmek o kadar sevap ki. Ama işte bu herkese nasip olmaz. Allah kolaylık versin.
Yengenin lafı gereksiz olmuş. Pek iyi niyetli gelmedi bana pardon ama ablanda tuhaf geldi yemek takımı nerde ütü masası nerde. Ne bileyim sen şu eksiğim var deyip yemek takımınıda söyleyince ablanın alacak durumu var ki söyledin herhalde ne bileyim tuhaf.Merhaba...
Ben ; yemek takımım yok, ütü masam falan da yok dedim. ablamda yemek takımı biraz pahalıya kaçıyor ütü masanı ben alırım falan dedi bende bişey söylemedim.
Sonra abimin eşi birden konuya atlayıp bana dediki ; nişanlın zaten 30.000 tl bankadan kredi çekicekti,
herşeyinizi onunla alabilirsiniz kimseden bişey beklemenize gerek yok madem sende çalışıyorsun borç ikinizinde borcu beyaz eşyalarınızıda yanlış anlamazsan spotcudan da almanı önerebilrim falan diye gereksiz bir çıkış yapıp beni şoka soktu. Yüzündede böyle alaycı bir tavırla bende biraz şok oldum benim bir beklentim yok kimseden babamada söyledim zaten alabildiğimizi alırız alamadıgımızı sonradan artık dedim ve konuyu kapattım. Ama sakin konuştum kesinlikle bozuldugumu belli etmedim.Bozuldugum şey ise bana söyledikleri değil konuyla alakası yokken pat diye lafa atlayıp alaycı konuşmasıydı.
Gerçekten art niyetlimi konuştu yoksa ablamın dediğine karşılık mı böyle birşey söyledi anlayamadım. Sadece nasıl bir tavır sergilemem gerektiğini bulamıyorum.
Belki yardımcı olmak için öyle söyledi ama birşey söylerken nasıl söylediğin önemlidir bence ki yengem napmak istedi pek anlamadım..
Bide bana demesinmi bizde abinle 7 ayda evlendik ama biziim ailelerimiz yaptı herşeyimizi bizim borcumuz yoktu falan dedi. Vallahi anlamadım.
Dipnot olrak şunu söylemek istiyorum nişanlımın babası yok 10 yıl önce vefat etmiş nişanlım herşeyi kendi yapmak zorunda , evlilik arifesinde sanırım kimseye akıl danışmamak ve bazı konularda bildiğni okumak sorduklarında herşeyi biz hallediyoruz diyip konuyu kapatmak mı gerekiyor?
Tecrübeliler bana bir akıl verirse cok sevinicem cunku insanların kalbini kırmak istemiyorum zaten cok stresliyim cildimde sırf evlilikten dolayı girdiğim stresten yaralar döküyorum bunun için doktora tedaviye gidiyorum bide böyle laflar duyuyorum iyice stres oluyorum
Spotçuu fikrini hadsizce abime teklif edende kaynatamdı.Tamda anladığın gibi alay etmiş hiç kondurmamazlık yapma. Eminim öncedende garip bulduğun sözü davranışı olmuştur.İnsanlar böyle benim abim düğünden önce birşeye ihtiyacın var mı diye sormadı bile eşide yarım ağız birşeye ihtiyacın olursa söyle demişti.Şükür herşeyim oldu birkez bile açıp istemedim birşey sizde olduğu kadar yapın en yakın görünür ama en uzakta olur bazen bazı insanlar.Merhaba...
İşte sorun burda zaten ablası madem iyilik yapıcam diye ne eksik diye soruyor o da bu bu diyor , abla ucuz olanı alıyım diyor .yengede iyi niyetle kimseye muhtaç olma diyor . Yenge yerine ablayı yazması lazımdı buraya .İyi de abla kendi teklif etmiş, kendi sormuş
Konu sahibesi benim de şuyum yok sen al dememiş ki
Kaç yaşındasınız bilmiyorumEtrafımda böyle sizin gibi konuşan insan olsa ben strese girer miyim sanıyosunuz. En basitinden kına gecem için bir otel bulmuştum gene yengeme göstermiştim iyi niyetimle bana demesinmi ama otelde yaparsan yemekli yapman lazım insanların beklentisi yüksek olur dedi benim içimdeki o hevesi öldürdü olumsuz konuştu yani bide iki gün öncede bana böyle konuşunca bende dedim acaba hatayı ben mi yapıyorum cokmu insanlarla bişeyleri paylaşmaya çalışıyorum desene herşeyimiz var biz hallediyoruz diye bide ben dedim 12 kişilik yemek takımı almayıp günlük yemek takımlarından alıp 12 kişiliğemi tamamlasam daha uygun olur dedim sonra yengem oyle olmaz onları tuzlugu biberliği yok kayık tabagı yok tenceresi yok set olması lazım dedi sanki oyle bir kanun öyle bir kural varmıs gibi sanki ben hergün 12 kişilik evimde misafir agarlıcakmısım gibi beni demorilize edip kafamı bulandırıp karıştırıyolar sonra bende gidip onalrın dediğini yapıyorum masrafa sokuyorum kendimi yanlısı buralarda yapıyorum
olabilir bende sonradan boyle dusundumAblaniz bi eksiginizi almaya talip klunca abinizinde ayni seyi yapacagini zannedip ondan mi cikis yapti acaba ?
**Kaç yaşındasınız bilmiyorum
Bende küçüktüm evlendiğimde 22 yaşındaydım bundan 15 sene evvel ama hiç kimseyi karıştırmadım ihtiyacım olmayan hiçbirşeyi almadım
Bakın üç ay evvel oturduğum kata gelin geldi
Şaşaalı düğün şatafatlı eşyalar vs belli borca harca batılmış gırtlağa kadar
İki gün evvel kavga sesleri susmadı gece :-(
Üzüldüm
Günah değil mi
Neye kime yaradı onca gösteriş
Yapmayın
Gereksiz harcama gereksiz stres gereksiz beklenti yapmayın
ben yapmak istemiyorum cunku benimde başımda 3 tane var ve 3 de birbirinden beter o yüzden ona oyle hissetirmek istemiyorum ama beni zorluyor genede şeytana uymayacagım ben asaletimi korucam en büyük cevap herşeyi kendimiz yapmak olucaktır bence böyle düşnüyorum artıkvallahi bazı kadınlar görümcelik yapılmasını hak ediyorlar
Birincisi ben ablama kendim gidip o yok bu yok demedim: Kendisi sordu hani öz ablamya canım kanım ya bende sorusuna bir kardeş olarak cevap verdim ben onun eksiklerini söyle bir eksiğinide ben alayım dediğini zaten anlamadım çünkü ben çalışıyorum mevkimde yüksek olaylar zaten spontene gelişti . Oyle bir yorum yazmışsınız ki sanki ben gidip kendi kafama abla benim şuyum yok buyum yok demişim gibi. Spotcudan alma fikrini bende düşünebilirdim zaten bu aklı bana vermelerine gerek yok burda ilk defa bir yoruma sinirleniyorum oda sizinkiBen yengede bir art niyet görmedim . Ki kadın haklı bana göre madem o kadar gurur yaptınız spotçudan alışverişi .ablanıza o yok bu yok demeseydiniz ..
Sinirlenmenize gerek Yok ,kötü bişey yazmadım . Yengenize kızmanıza gerek Yok demek istedim.olay ablanızda bitiyor .ucuz bişey alıyım diyen ablanız .yengenizde belki ablanıza tepki olarak kimseden bişey bekleme diyerek istediği için o şekilde konuştu . Ve madem yengenizin konuşması için ne alaka diyorsunuz . Ozaman ablanızla özel olarak konuşsaydınız . Ablana kız yengene değilBirincisi ben ablama kendim gidip o yok bu yok demedim: Kendisi sordu hani öz ablamya canım kanım ya bende sorusuna bir kardeş olarak cevap verdim ben onun eksiklerini söyle bir eksiğinide ben alayım dediğini zaten anlamadım çünkü ben çalışıyorum mevkimde yüksek olaylar zaten spontene gelişti . Oyle bir yorum yazmışsınız ki sanki ben gidip kendi kafama abla benim şuyum yok buyum yok demişim gibi. Spotcudan alma fikrini bende düşünebilirdim zaten bu aklı bana vermelerine gerek yok burda ilk defa bir yoruma sinirleniyorum oda sizinki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?