Ne kadar sonra olacak sanki? Her türlü bebeğiniz 1 yaşın altında olacak. Yürümeyi bile bilmeyen bebekle her gün saatlerce arabistan sıcağında eşiniz de olmadan ne yapacaktınız? Üstelik yanınızda üç yaşında başka bir çocuk daha olacak. Hiiiiiç ama hiiiç mantıklı bir fikir değil.Gidecekleri şimdi değil öyle olsada ne bileyim kutsal toprak belki ömrümüz başka zamana yetmez
Bu detayı bilmiyordumKonu sahibinin biri 1,5 aylık diğeri 3 yaşında iki küçük çocuğu var arkadaşlar. Muhtemelen o yüzden istemediler.
Bir evladın anne babasını umreye göndermesi para yedirmek mi demek?Benim kocam illa çocukları diye herşeyinç yaomak mecburşyetinde değil siz bol bol yedirin paranızı
Yani zaten sizi davet eden yok siz de soru sormamış direkt bilgi vermişsiniz hoş değil bence insan bi gelelim mi şu bu diye sorar onun dışında on numara fırsat ibadete giderken bile beni yük gördüler daha anca bayramda seyranda cenazede Mrb mrb eş ailesi yani çok da lazım değilHanımlar eşimin amcasının oğlu eşi ve çocuklarıyla kendileri herhangi bi acenteye katılmadan arkaşlsrıyla umreue gideceklerdi o şekilde çok daha uyguna geliyormuş. Daha sonra kayınpederim kayınvalideme bizde gidelim onlarla deyince bende kızımla birlikte geliriz dedim ama hiçbirşey demediler. Yaşım gençken çocuklar küçükken daha iyi olur diye söyledim. Neyse sonra eşime beni götürmek istemediklerini kendileri gitmek istediklerini benimde ilerde oğullarıyla gitmek istersem gitmemi söylemişler. Anlamadığım gitmek istedikleri çok nadir görüştükleri kişiler onlarda çoluk çocuk gidecekler ayriyetten kp kv nin umre parasını da eşim ödeyecekti zaten. Gezmeye olunca gelmeye çok meraklılar. Bende heryere onları da götürelim isterken arkamdan böyle söylemeleri çok bencilce geldi. Beni istememişler
Senin çocuklarının biri 3 yaşında biri daha 50 günlük değil
Kocası ödüyor diye çocukların bakımını yaşlı insanlara kitleyip kendisini de aradan çıkarmak istiyor.
kaynana terörü varsa gelin terörü de var
Bu yaptığınız kusura bakmayın ama tam gelinlik.
Çok yanlış bir bakış açınız var. Ben okurken utandım açıkçası.
Bir evladın anne babasını umreye göndermesi para yedirmek mi demek?
Kusura bakmayın da iyi niyetli gelmediniz bana
çocuklara bakan da olur diye peşlerine tıkılıyormuşsunuz gibi
yavrularını çölün ortasına o sıcağa sürükler kendi vicdanını tatmin edecek diye
İnsan bebeğinin iyiliğini şimdiden az düşünüyorsa gelecekte neler yapar?Umre'ye ömrüm yetmezse diyorsun ama yurt dışı tatillerini organize etmişsin bile. O zaman oraya da ömrün yeter.
Sorsan muhafazakar bir aile..Ama 5 kardeş birbine sarılmayı sevmeyi bilmez. Ya 5 çocuk 5 bak.hocbirimiz de o sevgi bağı yok. Üzülüyorum niye. Yabancı geliyor sarılmak. Bi tanem ablam abim demek.canim kardeşim çok özledim seni demek boynuna sarılmak 5 imizde de yok.
Konu sahibinin (benim algıladığım) merhamet düzeyi aklıma bu yaşanmışlığı getirdi.Annemi dışardan birinden dinlesen.sizin anneniz ne kadar eğlenceli ne kadar düzgün ne kadar temiz titiz sizi ne kadar düşünüyor diyor.disardan kesinlikle melek gibi görüyorlar.
Annem de her fırsatta onu eleştirdiğimiz ya da bu böyle olmasa daha iyi dediğimiz herseyde bize burdan vurur.evi kirli gördünüz mü bir gün donlarınizi bile yıkıyorum temizliyorum. Hergun yemek yapıyorum her yerim ağrısa bile..Gerçekten bunları söylerken de biz ne berbat çocuklarız kimbilir diye düşünüyorsunuz değil mi ..
Keşke keşke annem psi bir kadın olsaydı evde hergun yemek pişmeseydi ama bize satımdaydı mesela birgün bile sarıldığını hatırlamam.uğurlamalarda sarılmalar hariç.
BBirgüngüzel.kizim demedi mesela.burnum büyük diye lakap taktı.cocukluktan itibaren bu lakapla zaten tüm çocukluğum çirkin ozguvensiz olduğumu kendime söyleyerek geçti.
Tüm okul arkadaşlarımın veli toplantisinda annesi uzaktan gelirken kosarlardi sarilmaya..bizimki sanki eltisini gormus gobo oluyor.babam da ayni malesef. Ama sorsan kimseyi begenmezler ,o acik secik kadin ,şu insanlar namaz kilmaz bilmem ne ... o elestirdikleri insanlarin yuvalarindaki huzur evlatlariyla olan samimiyetlerine hayrandim geceleyin yatagimda aglrdim hatirlayip hatirlayip.yastigim sırılsıklam olurdu.
Sorsan muhafazakar bir aile..Ama 5 kardeş birbine sarılmayı sevmeyi bilmez. Ya 5 çocuk 5 bak.hocbirimiz de o sevgi bağı yok. Üzülüyorum niye. Yabancı geliyor sarılmak. Bi tanem ablam abim demek.canim kardeşim çok özledim seni demek boynuna sarılmak 5 imizde de yok.
Çocukluğum bu travmayla geçti.sindi atlatmaya çalışıyorum ama tekrar aynı mevzular su yüzü çıkıyor.bitmiyor .
Bir daha asla eşimle de gelmeyi düşünmüyorum ara ara yazicam eşimi de darlayip durdu. Eşim de sıkıldı. Küstü yemek yemedi koca kadın 60 yaşında.
Keşke hiç doğmasaydım dedirtecek bir ailede büyüdüm.surekli dışarıya özendim durdum. Lisede arkadasimin annesi evine gittogimizde arkadaşının sacini elleriyle oksadi diye Gunlerce agladim.ne büyük bir eksikliğim var benim diye.
Konu sahibi kafayı yemiş.Konu sahibinin biri 1,5 aylık diğeri 3 yaşında iki küçük çocuğu var arkadaşlar. Muhtemelen o yüzden istemediler.
e islama göre kutsal bir yer diyorsunuz islama göre en büyük gunahlardan olan küsmek- aile büyüklerini kirmayi akil veriyorsunuz.bakın gittiğiniz yer kutsal bir yer. böyle bir yere kv beni götürmek istemese büyük olay çıkardı. aksine size ön ayak olması lazım. ama ilişkinizi bilemem, çok çektirmişsinizdir bıkmışlardır.istemezler. aksi halde çok kırıcı tam küsmelik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?