Bence zaten sizin ne ucak biletlerini ne konaklamayi karsilamaniz gerekmiyor. Cok paraniz olur ve icinizden gelir veya aileniz icin yaparsiniz o ayri. Ama genelde yurtdisinda olan nikah/dügünlerde davetliler kendileri karsiliyor. Ona göre de karar veriyorlar tabi gelip gelmeyeceklerine. Belki bir kac yakin arkadasiniz ödemeyi göze alir hemde tatil yapmis olurlar diye düsünmüstüm :) veya Türkiyede ayri kücük bir kutlama yaparsiniz arkadaslar arasi.
Bu arada neden aile ile balayina gidilmis gibi oluyor orasini anlamadim. Ben yurtdisinda yasiyorum ve son zamanlarda cok gördüm kendi ülkenin disinda dügün yapma olayini. Genelde haftasonu icin davet ediliyor herkes, kutlama cuma aksamindan basliyor, cumartesi nikah + eglence, pazar günü beraber kahvalti ediliyor (evet gelin ve damat dahil) sonra ayriliyor herkes. Gelin ve damat ise ya orada kaliyor biraz daha tatil yapiyorlar ya da ülkenin farkli bir bölgesine filan geciyorlar. Sonucta sizde sonrasinda ailenizden ayrilcaksiniz asil balayi icin.