• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız ?

bu derdinizi bir derdim var bölümüne yazarsanız daha çabuk çözüm bulursunuz. veya konunuzu taşıtabilirsiniz.

bence siz bu kadar yükün altına girmeyin.

evet imkanlar dahilinde olacaktır illa ki bazı şeyler ama düğün alışverişi dediğimiz şey en tatlı telaşlar...

iki kumaş parçası değil amaç...

bir insan evladını evlendirirken bu kadar umursamaz davranmamalı.

nişanlınız da düğün tarihiniz net iken sizi böylesi zor bir durumda bırakmamalı.

siz sırf aileniz ona karşı cephe almasın diye korumak adına elinizden geleni yapmışsınız.

ailelerin de beklentileri, hevesleri oluyor. ki ileride sizin de hep aklınızda kalır

nişanlınız size hediye bile almamış, siz sadece aileniz tatmin olsun diye o aldı demişsiniz.

e bu bey sizi ne zaman düşünecek? madem öyle düğün tarihini erteleyin.

alışveriş yapılmadan düğün mü olur?

5 parça değil 2 parça alırsınız imkanlar ölçüsünde ama gelin olduğunuzu, düğün yaptığınızın da farkına varsın birileri..

alınan elbiseler altınlar sizin kıymetinizi arttırmıyor yada azaltmıyor ancak karşıdaki insan da sizin onca fedakarlığınızın kıymetini bilip beklentileri asgari düzeyde de olsa gidermeli.

alıp almaması değil asıl mevzu hevesler, beklentiler, ve yapılan/yapılmayan fedakarlıklar var.

siz onu böylesine arkanıza almışken o da ailesinden destek isteyebilmeli.

ben buradaki bir çok arkadaşın aksine diyorum ki düğün zamanı aileler de elini taşın altına koymalı.

bizim toplumumuzda düğün yapana dost, akraba, komşu bile yardım eder. bu aileler kendilerini nasıl bu kadar soyutlayabiliyorlar.

elbette eş adayınız evinizi geçindirecek maddi manevi güce sahip olmalı ama düğün yapmak başka bir şey, destek olabilmeliler.

Benim de eşimin ailesi destek olmadı babası yok kv de durumu yoktu . Bende çalışmıyordum. Herşeyi tek başına üstlendi ..Aileme de en başta herşeyi anlattım , ve benim ailem eşimi takdir etti ...
ellerinde varsa aile yardım etmeli .ama yoksa da olduğu kadar diyenlerdenim...
Eğer nişanlının sevgisine inanıyorsan böyle şeylere takılma . Emin ol 4 duvar arasına girince ne düğün ne takı ne eşya hiç birinin önemi kalmıyor . Tek şey Huzur...

çok yüksek ihtimal ki;
ilerde böyle düşündüğünüze çok çok çok pişman olacaksınız.

canım cicim dönemleri nişanlılık dönemlerinde aman masraf olmasın aman çok pahalı olmasın bilmem ne diye düşün düşün... ben de öyle düşündüm. şimdi hiç gerek yokmuş diyorum. yapılması gereken neyse yapsınlar.

adam düğün yapacak, ama alışverişini yapamıyor. o zaman düğün yapmasaydınız.

annen senin için bilezik almış düğünde takılacak. sen onu bozup nişanlının yapması gereken masraf için mi harcayacaksın. kendi paran, maaşın birikimin olsa tamam da...

bence çok yanlış düşünüyorsun. bu kadar fedakar olmana gerek yok. eğer yapamayacaklarsa düğünü ertelemekte fayda var diye düşünüyorum.

Kızlar merhaba. Sizin görüşlerinize ihtiyacım var çok zor durumdayım. Hemen meseleyi anlatayım. 8 aydır nişanlıyım. Nişanlım öğretmen ama şu an askerde askerliğinin bitmesine az kaldı. Nişanlım bugüne kadar herşeyi kendisi yaptı. Ailesi bir gram destekte bulunmadı. Nişanlıma çok üzülüyorum benim için çok çabalıyor ben de henüz atanmadım işim yok. Nişanlıma laf gelmesin diye kendi aileme , ailesinin destek olmadığını söyleyemedim. İki ay sonra düğünümüz var . Bugüne kadar kendi harçlığımı biriktirip ne aldıysam nişanlım aldı dedim. Şurada düğüne az kaldı . Düğün alışverişi yapılması gerekiyor nişanlım diyor yapamam çok sıkıştım benim elimde de o kadar imkanım yok .Annemlere söylesem herkese rezil ederler. Annem düğünde takmam için bana iki bilezik almıştı bunlar senin hakkın kızım düğünde takarsın dedi. Bir arkadaşımdan fikir edindim. Fikir şu birini bozdur yerine sahte altın yaptır düğünde takarsın düğünden sonra çalışır yerine koyarsın dedi mantıklı geldi ama cesaret edemiyorum siz olsanız yapar mıydınız ?
düğün alışverişinden kast edilen altın bilezik mi ?

Ya anlamıyorum parası işi gücü olmayan adamlarla evlenmeye kalkıyorsunuz sonrada ailesi destek olmuyor diye şikayet ediyorsunuz..belki ailesinin de maddi durumu iyi değil?Hayır ne acelesi vardı da Nisan düğün işlerine giristiniz o zaman?
Birde borç harç düğün yapar onların borcu ödenmeden bebek yaparsınız sonrada ah vah geçim sıkıntısından kavga ediyoruz bu evlilik yürümüyor der oturur ağlarsınız. Bu sözlerim sadece konu sahibine değil. Bu kafada olan bütün gençlere. Önce bir meslek edinin,çalışın para kazanın, inin ailenizin omuzlarından sonra evlenmeye kalkın.

Ailene karşı dürüst olmayı neden secmedin durum neyse onu anlatsaydin su an bunları düşünmek zorunda kalmazdin ayrıca bileziğini bozdurma yerine koyamazsin ve de ailen bunu öğrendiği zaman daha büyük sorunla karsilasirsin
Sen başka bir iş bulup idareten calisamazmisin

düğün alışverişinden kastettiğin şey ne?
bilezik mi, set mi?
yoka beyaz eşya mobilya mı?
yoksa kıyafet bohça tarzı seyler mı?

Bir bilezik satmakla her şey hallolacak mı?
Bana hiç öyle görünmedi

Bence de düğünü erteleyin

Ev tuttunuz mu?
Beyaz eşya var mı?
Mobilyalar için para?
Düğün salonu parası?

Davetiye ve nikah şekeri ne kadar tutuyor biliyor musunuz?

Kızlar merhaba. Sizin görüşlerinize ihtiyacım var çok zor durumdayım. Hemen meseleyi anlatayım. 8 aydır nişanlıyım. Nişanlım öğretmen ama şu an askerde askerliğinin bitmesine az kaldı. Nişanlım bugüne kadar herşeyi kendisi yaptı. Ailesi bir gram destekte bulunmadı. Nişanlıma çok üzülüyorum benim için çok çabalıyor ben de henüz atanmadım işim yok. Nişanlıma laf gelmesin diye kendi aileme , ailesinin destek olmadığını söyleyemedim. İki ay sonra düğünümüz var . Bugüne kadar kendi harçlığımı biriktirip ne aldıysam nişanlım aldı dedim. Şurada düğüne az kaldı . Düğün alışverişi yapılması gerekiyor nişanlım diyor yapamam çok sıkıştım benim elimde de o kadar imkanım yok .Annemlere söylesem herkese rezil ederler. Annem düğünde takmam için bana iki bilezik almıştı bunlar senin hakkın kızım düğünde takarsın dedi. Bir arkadaşımdan fikir edindim. Fikir şu birini bozdur yerine sahte altın yaptır düğünde takarsın düğünden sonra çalışır yerine koyarsın dedi mantıklı geldi ama cesaret edemiyorum siz olsanız yapar mıydınız ?
ay nasi is bunlar. gizli kapakli dolambacli. yalan yalani getirir. ailenize seffaf olun. boyle evlilikmi olur. anneni kandirinca icin rahat mi edecek?

Merhaba bayanlar.Ben 24 yaşındayım.
Malatyaliyim.4 yıllık ilişkim var.2016 Eylülde nişanlandık.Nisanlimla birbirimizi cok seviyoruz.Nisanlim Gaziantepli ailesiyle tanismaya iliskimiz basladiginda gitmistim.Telefonda görüsüyorduk annesi beni cok seviyor aramizda gayet iyiydi taa ki nisanlanana kadar... Evlilik sürecinde ne olduysa daha iyi tanimaya basladim.Kaynanamin 3 oglu var 3 üne de asiri düşkün.Nisanlim ögretmen ailesinin durumuda iyi .Nisan tarihini kaynanam belirledi nisanlandik beni hic aramadi o sorun degil gelin olarak tabi ben ariycam.Birkac defa ailece gidip geldik dügün tarihini konusmadilar daha dogrusu esyalar disinda hicbir sey konusulmadi.Neyse nisanlimin askere gitti ona da ailesi gönüllü göndermedi.Nisanlim gittikten sonra ne annesi ne abisi ne kardesi ne de eltim aradi.Benim kendi ailemde cevremde gelinler el üstünde tutulur.Böyle bir ortamda yetistim haliyle acaba beni sevmiyorlar mi diye düsündüm ama nisanlima karsida öyleler.Yemin töreninde gitmeyi birakin ailesi aramadi bile nisanlim diyor herkese karsi oyleler cevrelerine bakiyorum hic akrabalari yok gercekten kina dugune gelecek sayilari 80 90 baskada gelecek kimseleri yok yadirgiyorum.Bunlarida gectim hic sorun degil.Nisanlim izne geldi evlilik tarihi icin.Geldigi gün tartistilar kaynanam dügünü kisin istiyor nisanlimla ben agustosta istiyoruz.Bana dügün yapmak istemediler nikahla alıp götürelim dediler nisanlim kabul etmedi ama kendimi cok degersiz hissettim. Dügün salonu tuttular begenmedigim halde gönülleri hos olsun diye begendim .Nisanlim mobilya bakmaya annemlerde gelmek istiyor gelsinler mi dedi ben ne bileyim bu kadar karisacaklar tamam dedim.Mobilyaya gittik kaynanam koltugun rengi su olsun dedi tamam dedim banada sormuyor gidiyor eltime sence bu nasil diyor.Şartellerim atti.O gün hic sesimi cikarmadim.Sonra nisanlim gorevine geri döndü.Ben annesini aradim kafasina takmasin hersey halolur diye.Aradim annesi diyo abinle gidip ev bakicaz anne sen yorulma biz netten baktik diyorum netten bakmakla belli olur mu diyor . Oglum kafasi bulanik gitti geldi rahat edemedi .(Bu laf benim cok zoruma gitti.Insan derki geldi mobilyalarinizi hallettik hayırlı olsun). Eltime yorganlari soruyor sanki eltim evlenecek.Bende tuttum nisanlima herseyi anlattim bir güzel icimi döktüm.Ben ona icimi dökmek icin anlattim gercekten nisanlimdan baska anlatacak kimsem yok Annem duysa hayatta evlendirmez.Nisanlim bana destek oldu ama annesini arayip kizmis erkek kardesine arayip sana yengeni emanet ettim niye ilgilenmiyorsun.Gercekten ben disleri agrisa hepsine kosuyorum elimden geleni yapiyorum bilgim yoksa netten arastirip destek oluyorum.Nisanlima kizdim ben sana icimi dökmek icin anlattim niye oyle dedin Simdi annesiyle de kardesiyle de arasi acik.Vicdanim sizliyor Ne olacak boyle bende mi sorun ben hepsiyle guzel bir aile olmak istiyorum abim yok kardesleri abim olsun istiyorum.

Daha önceki konunuz...

Düğünde gösteriş yapmak için emek emek biriktirip aldığınız, ihtiyacınız olan bileziği bozdurup daha fazla sahte mi aldırmak istiyorsunuz?

VALLAHİ PES!!!!
Bu kadarı fazla gerçekten. İnsanlar ne gösteriş meraklısı olmuş. Millete hava atacağım diye, millet bir hafta konuşup unutacak diye düştüğünüz bu durum mantıklı mı?

Arkadaşlar ben yazı uzun olmasın diye fazla ayrıntı vermedim kendimi eksik anlattım . Öncelikle şunu açıklayayım ben asla gösteriş meraklısı değilim annem üzülmesin diye sahte altın olayını arkadaşım tavsiye etti yoksa niye gösteriş için takayım kendimi kandırmış olurum çok şükür altınım hatrı sayılır miktarda olacak nişanlım 7 bilezik taktı ama onlara dokunamam doğru olmaz düğünde de bir setim takılacak.

İkinci meselede düğün alışverişinden kastım bohça elbise tarzı şeyler yoksa beyaz eşyam mobilyam hepsi hazır ben nişanlıma kıyamıyorum nişanlıma şunu alalım desem hemen alır ben kendisine destek çıkmak için dedim düğün alışverişini düğünden sonra yapalım dedi ailem buna anlayıl göstermez

Düğünde gösteriş yapmak için emek emek biriktirip aldığınız, ihtiyacınız olan bileziği bozdurup daha fazla sahte mi aldırmak istiyorsunuz?

VALLAHİ PES!!!!
Bu kadarı fazla gerçekten. İnsanlar ne gösteriş meraklısı olmuş. Millete hava atacağım diye, millet bir hafta konuşup unutacak diye düştüğünüz bu durum mantıklı mı?
Canım ben sana kendimi yanlış anlattım galiba annem bana hediye olarak iki tane bilezik aldı annem üzülmesin diye birini bozdurup yerine sahtesini takmayı düşündüm gösteriş yapacak olsam 10 tane alır takarım ne olacak benim amacım annemin üzülmemesi gösteriş değil.

Back
X