• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız ?

ay nasi is bunlar. gizli kapakli dolambacli. yalan yalani getirir. ailenize seffaf olun. boyle evlilikmi olur. anneni kandirinca icin rahat mi edecek?
Annemi kandırmak değil anneme açıkca bu durumu çok rahat söylerim ama üzülür kafasına takar zaten psikolojik rahatsız en ufak şeyi kafasına takan insana nasıl bu durumu anlatayım

Arkadaşlar ben yazı uzun olmasın diye fazla ayrıntı vermedim kendimi eksik anlattım . Öncelikle şunu açıklayayım ben asla gösteriş meraklısı değilim annem üzülmesin diye sahte altın olayını arkadaşım tavsiye etti yoksa niye gösteriş için takayım kendimi kandırmış olurum çok şükür altınım hatrı sayılır miktarda olacak nişanlım 7 bilezik taktı ama onlara dokunamam doğru olmaz düğünde de bir setim takılacak.

Annenizin aldığını bozduracağınıza nişanlınızın aldığı 7 taneden birini bozdurmak daha mantıklı değil mi?

Ayrıca çok merak ediyorum kaç gr bir bilezik bu? Satınca kaç tl eder? Bohça ve elbise dediğiniz giderleri karşılamaya yeter mi?

Bir bilezik satmakla her şey hallolacak mı?
Bana hiç öyle görünmedi

Bence de düğünü erteleyin

Ev tuttunuz mu?
Beyaz eşya var mı?
Mobilyalar için para?
Düğün salonu parası?

Davetiye ve nikah şekeri ne kadar tutuyor biliyor musunuz?
Sağolun düşünceli davranışınız için evimiz var çok şükür beyaz eşya mobilya takılar her şey hazır ben nişanlıma kıyamıyorum mesela gelin çiçeği istediğim gelin çiçeği 300 lira nişanlımla bir yere gidip alacak olsak ona kıyamadığımdan 150 liralık bişey alıcam mesele bu. Şimdi diyecekseniz 150 liralık alsan ne olur hayatta bir kere oluyor beğendiğim olsun istiyorum

Annenizin aldığını bozduracağınıza nişanlınızın aldığı 7 taneden birini bozdurmak daha mantıklı değil mi?

Ayrıca çok merak ediyorum kaç gr bir bilezik bu? Satınca kaç tl eder? Bohça ve elbise dediğiniz giderleri karşılamaya yeter mi?
Nişanlımın aldıklarının gramı 30 onları bozduramam daha nikah kıyılmadı Allah vermesin ölüm var . Annem öğrense her şekilde anlayış gösterir. Annemin aldığı 20 gram 2800 ediyor evet yeter diye düşünüyorum

Ailene karşı dürüst olmayı neden secmedin durum neyse onu anlatsaydin su an bunları düşünmek zorunda kalmazdin ayrıca bileziğini bozdurma yerine koyamazsin ve de ailen bunu öğrendiği zaman daha büyük sorunla karsilasirsin
Sen başka bir iş bulup idareten calisamazmisin
Aileme dürüst olurumda en ufak hatada karalarlar nişanlımı çok seviyorum bişeu söylenince kalbime dokunuyor .Evet iş bulup çalışabilirim aslında bu yol daha mantıklı

Ya anlamıyorum parası işi gücü olmayan adamlarla evlenmeye kalkıyorsunuz sonrada ailesi destek olmuyor diye şikayet ediyorsunuz..belki ailesinin de maddi durumu iyi değil?Hayır ne acelesi vardı da Nisan düğün işlerine giristiniz o zaman?
Birde borç harç düğün yapar onların borcu ödenmeden bebek yaparsınız sonrada ah vah geçim sıkıntısından kavga ediyoruz bu evlilik yürümüyor der oturur ağlarsınız. Bu sözlerim sadece konu sahibine değil. Bu kafada olan bütün gençlere. Önce bir meslek edinin,çalışın para kazanın, inin ailenizin omuzlarından sonra evlenmeye kalkın.
Öncelikle yorumun için teşekkürler. Nişanlımın durumu iyi herşeyimizi aldık yaptık hazır ben nişanlıma laf gelmesin istiyorum düğün alışverişini düğünden sonra yapalım diyor bizde de önce yapılır aileme söylesem kıyamet koparırlar nişanlıma da kıyamıyorum. İkinci mesele meslek sahibi olmak evet önemli ben de sizin gibi düşünüyorum ama atanacak puanı almama rağmen meb ocak atamasını temmuza bıraktı

Siz kendinizi bu kadar paralarken erkek tarafı nerede? Sen sanıyor musun ki evlenince eşin bu yaptıkların için sana teşekkür edecek. Sen herşeyi ailenden saklarken, karşı taraf iyice arsızlaşıyor. Mobilya almaya gittiğinizde, nişanlın neden annesini frenlemiyor? KV den eltine fikrini sorarken neden sesin çıkmıyor? Nişanlın nerde? Annen belki ne zorluklarla aldı o bilezikleri ama sen karşı tarafın açığını kapatmak için bilezik bozdurma ya kalkıyorsun. Nişanlın yetiştiremiyorsa düğünü erteleyin. Daha oturacağınız evi bile seçme şansı vermiyorlar birde ailesi ile arası açıldı diye dertleniyorsun.

Siz kendinizi bu kadar paralarken erkek tarafı nerede? Sen sanıyor musun ki evlenince eşin bu yaptıkların için sana teşekkür edecek. Sen herşeyi ailenden saklarken, karşı taraf iyice arsızlaşıyor. Mobilya almaya gittiğinizde, nişanlın neden annesini frenlemiyor? KV den eltine fikrini sorarken neden sesin çıkmıyor? Nişanlın nerde? Annen belki ne zorluklarla aldı o bilezikleri ama sen karşı tarafın açığını kapatmak için bilezik bozdurma ya kalkıyorsun. Nişanlın yetiştiremiyorsa düğünü erteleyin. Daha oturacağınız evi bile seçme şansı vermiyorlar birde ailesi ile arası açıldı diye dertleniyorsun.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim o konudan sonra olaylar çok değişti. Benim bilmediğim şeyler varmış ailesi zor günler atlatıyor nişanlımın abisi polis malum gündemden dolayı ihraç olmuş bilmiyordum kv eltimin durumundan dolayı onunla konuşsun sohbet olsun diye sorup duruyor . Nişanlıma burda yazdıklarımı anlattıktan sonra ailesine baya kızdı onlar artık karışmaya cesaret edemiyorlar evi mobilyayı zaten ben seçtim annem zor durumda kalmıyor çünkü kınada takılacak çeyrek altın para vb. şeyleri anneme vericem zaten

Annene söyle kv. ni herkese rezil etsin güzel olur iyi olur.Kv görevlerini yapar.Neden koruyorsun kv yanlış yapıyorsun hep böyle devam eder kadın tavırlarına.
Bazen rezillik iyidir
Kötüyle kötü mü olayım bu bana göre yanlış bir düşünce ben ona yanlış yaparsam o da bana yapar bu böyle devam eder gider bir tarafın anlayışlı olması gerekir

Yapma
Değerin olmaz
Kıymetin bilinmez
Kendi gelen gelincikle incik ister ne boncuk derler
Yapma canım
Olduğu kadar
Hiç fedakarlığa girme
Gizli kapaklı işlere girme
Dediğim gibi
Olduğu kadar

Mutluluklar dilerim

Benim de eşimin ailesi destek olmadı babası yok kv de durumu yoktu . Bende çalışmıyordum. Herşeyi tek başına üstlendi ..Aileme de en başta herşeyi anlattım , ve benim ailem eşimi takdir etti ...
ellerinde varsa aile yardım etmeli .ama yoksa da olduğu kadar diyenlerdenim...
Eğer nişanlının sevgisine inanıyorsan böyle şeylere takılma . Emin ol 4 duvar arasına girince ne düğün ne takı ne eşya hiç birinin önemi kalmıyor . Tek şey Huzur...
Aynen benim durumumda böyle ama benim ailem sizinki gibi değil en ufak şeyi sorun edip nişanlıma laf söylerler çok zoruma gider. Yok zaten öyle mal da mülkte gözüm yok çok şükür nişanlımla çok mutluyum

Kötüyle kötü mü olayım bu bana göre yanlış bir düşünce ben ona yanlış yaparsam o da bana yapar bu böyle devam eder gider bir tarafın anlayışlı olması gerekir
Yanlış yapıyorsun sana her gelin kıza yapilmasigerekwnler en az olarak bile yapılıyorsa kendi paranla birşeyler yapıyorsan ve nisanlinda benden bu kadar para bitti diyorsa ya evlenemez ayrılır. Yada hiç bir değerin olmaz. Senin oturttugun yalandan altın koltukta kv salınsın dursun annen de bunu bilmesi öylemi. KV için anneni kandır neden rezillik olmasindiye.Çok yanlışsın

Yanlış yapıyorsun sana her gelin kıza yapilmasigerekwnler en az olarak bile yapılıyorsa kendi paranla birşeyler yapıyorsan ve nisanlinda benden bu kadar para bitti diyorsa ya evlenemez ayrılır. Yada hiç bir değerin olmaz. Senin oturttugun yalandan altın koltukta kv salınsın dursun annen de bunu bilmesi öylemi. KV için anneni kandır neden rezillik olmasindiye.Çok yanlışsın
Söylediklerinde haklısın canım ben de bunun farkındayım şu an doğru kararı verecek durumda değilim nişanlım benden çok çekti yaptığım doğru bişey değil ama kaç defa annesine küfür ettim hakaret ettim bitti dedim aşırı sinirli bir insanım bunlara rağmen dönüp bana hep haklısın canım sakin ol dedi yaptığım çok yanlış affedilmeyecek birşey demek istediğim birbirimizi çok seviyoruz nişanlım ben ünide okurken okul harcımı hep ödedi yani bilezik bozdurmak onun yaptıklarına karşı ağır gelmiyor

İkinci meselede düğün alışverişinden kastım bohça elbise tarzı şeyler yoksa beyaz eşyam mobilyam hepsi hazır ben nişanlıma kıyamıyorum nişanlıma şunu alalım desem hemen alır ben kendisine destek çıkmak için dedim düğün alışverişini düğünden sonra yapalım dedi ailem buna anlayıl göstermez
yine bir don tuman meselesi... bir kac ay erteleyin düğünü en iyisi bu olur. Hem sonuçta bir kez evleniyorsunuz. Her şey istediğiniz gibi olmalı :deli:

Back
X