ben uzman değilim. bunu en iyi onlar bilebilir ama pasif agresiflik yani sessiz baskı diye bilinen bir durum var psikolojide. bu konuyu araştırmanı isterim. eğer eşin olumsuz duygularını dile getirmek yerine küsüyorsa, başkalarını sürekli suçluyorsa, sen onu kırmadan ufak bir eleştiri yapınca bile bir hafta konuşmayarak seni cezalandırıyorsa, herhangi bir tartışmada günlerce küsüyor ve bu konuda inat ediyorsa, küsünce sana olan sevgisini ceza amaçlı esirgiyorsa, göz teması kurmamak, göz devirmek, oda değiştirmek gibi aşağılayıcı şeylere girişiyorsa, karşıdaki partner yani bu durumda sen çaresiz şaşkın ne yapacağını bilmez halde hissediyorsan eşinde pasif agresif olabilir.
ailesi baskıcı olan ve söz hakkı pek verilmeyen çocuklar öfkelerini dışa yansıtamaz. o yüzden tepkilerini maalesef dile getiremeyen güçsüz bir kişilik yaratırlar. eşinin aile yapısına bak. cevabı onlarda. dominant her şeyi biz biliriz oğlumuzun her kararına karışırız diyen insanlar mı gözlemle. eşine de bana öfke duyduğun konuyu konuşmak isterim. seni yargılamam sakince konuşalım de. gerekirse uzmana gidin. hiç değişmiyorsa gerçekten geçinmesi çok ama çok zor insanlardır sana hak veriyorum. bir gün iyi üç gün küs bir evlilik senin de tüm dengelerini bozacaktır. insanın psikolojisini bozan insanlar çünkü neye küstüklerini bile dile getirmekten kaçarlar. evde sürekli bir gerilim yaratırlar.