- 19 Şubat 2023
- 597
- 464
- 23
- Konu Sahibi depresifbirinsan
-
Evet. Yüzük takma siz bu gibi şeyleri takmak için çok kucuksunuz diye devamı var.Uyum sağlayamadığı öğretmen ile yüzük takma diyen öğretmen aynı kişilermi
Merhaba Hanımlar,
Okuyup yorum yapan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Bir evladım var ana sınıfına gidiyor (özel) okula başladığından bugüne pek bir problem yaşamadık. Yalnızca bir branş dersinde öğretmeni ile pek uyum saglayamadi, o ders olduğu zamanlarda veya o ders aklına geldiğinde okula gitmek istemiyor. Konuştum, öğretmeni ile konuştum bir türlü sonuç olumlu olmadı. Süreç hala devam ediyor. Bu konuşmalar oyunlar esnasında şöyle bir şey paylaştı; Turan ogretmenim okula gelirken yüzük takmayın çok kucuksunuz takı takmak için takmamalisiniz dedi o nedenle ben artık takmak istemiyorum.
Normalde süslenmeyi sever. Zaten genel olarak takı takmak veya elbise giymek kız çocukları için çok özeldir. Bu konuşma sonrası sınıf öğretmeni ile iletişime geçtik konuştuk gozlemledik hala problem devam ediyor. O süslü puslu kendine takip takistirmayi seven çocuk artık hiç birine bakmıyor. Yalnızca okula gittiğinde değil her zaman. Kaldırdı her şeyi.
Psikolog ile görüştüm bu öğretmenin kuralı olduğunu olayı büyüttüğü mu söyledi.
Ben takı takmasinda veya suslenmesinde değilim bir öğretmenin 6 yaşında bir çocuk üzerinde bu şekilde bir etki göstermesinin üzücü oldugundayim. Bunu bir türlü anlatamadim. Sizce her şey normalde ben miyim anormal. Eğer öyleyse kafama takmayacagim artık bu konuyu akışa bırakacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu soylediklerinize katılıyorum. Benim takildigim nokta şu hiç kimseye zararı olmayan yalnızca kendinisini pozitif yönde olumlu etkileyen bir şey taktigi için öğretmeni bunu takamazsiniz siz kucuksunuz demesi normal mi?Merhaba, bence çocuğunuzla bir konuşma yapın. Kendiniz çalışıyorsanız veya eşiniz işe gittiğinde uygun kıyafetler giydiğinizi, abartılı takılar takmadığınızı, ama eve döndüğünüzde istediğiniz gibi giyinip takı kullanabildiğinizi anlatın. Okulda ve işte bazı kurallara uyulması gerektiğini, ama evde böyle bir kuralınız olmadığını, daha farklı saygı ve görgü kuralları uyguladığınızı anlatın. Öğretmeninin de sınıfı kendi evi gibi düşünüp, kuralları sadece o ev için koyduğunu anlatarak dersten ve okuldan soğumasını önlemelisiniz.
Normalde acaba çokmu nazlı diyecektim ama belliki öğretmen ile aralarında bişey var. Acaba uslubumu yanlış öğretmenin.Evet. Yüzük takma siz bu gibi şeyleri takmak için çok kucuksunuz diye devamı var.
Aynen bunu anlatmak istedim psikologa ama anlamak istemedi. Okul kurallarına elbette uysun ama okul dışında çocuk takisini takmiyorsa burada bir problem var demektir. Çocuktur geçer diyemiyorum çünkü geçmiyor. Benim de sizin gibi çocukluk anılarım var. İstemiyorum bireysel hususlarda çocuğun üzerinde (hiç bir çocuk üzerinde) bir baskasi etki etsin.Çocuğun böyle fikirlerin bireysel olduğunu, herkesin kendi fikri olduğunu ama önemli olanın kendi istekleri olması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Çocuklar böyle şeylerden etkilenip, çok çabuk uygularlar.
Benim ilkokul sınıfımda temizlik takıntısı olan bir sınıf arkadaşım vardı, ben de ondan etkilenip bir süre aynı onun gibi davranmışım, evde hiçbir yere dokunmamaya başlamışım her yer kirli diye. Annem en son bu öğrencinin ailesi ve sınıf öğretmeniyle görüşmüştü.
Birde şu var öğretmen bu fikrini nasıl söylemiş, söylediği tavır önemli.
Hiç bilemiyorum ki. Okulda olmadığım için tanık olamıyorum. Nazlı mi bilmiyorum ama duygusal bir çocuk. Genel karakter olarak duygusal, icsellestirir sizin uzuntunuzle üzülür empati yapar.Normalde acaba çokmu nazlı diyecektim ama belliki öğretmen ile aralarında bişey var. Acaba uslubumu yanlış öğretmenin.
İlk başta uzerinde durmadım böyle dusundugum için. Ama süreç uzayınca artık tatilde veya akşamları heyecan ile aldığı yuzuklere bakmadığını görünce böyle olmadigini düşündüm. Belli ki bir etki altında kaldı.Cocuklar degisken aslinda bu gün ögretmenin dedigini dinler bir kural bir yasa gibi siz etkileyemezsiniz yarın bir bakmissiniz tam tersi diyen ögretmeninj dinler. Sizinkinde takı olur öbüründe baska birsey ama kucuk cocuklar icin bu durum hep boyle.
Ben takılan takıyı çok dikkat çeken, abartılı yüzükler ve bileklikler olarak hayal edip bu şekilde bir yorum sundum.Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu soylediklerinize katılıyorum. Benim takildigim nokta şu hiç kimseye zararı olmayan yalnızca kendinisini pozitif yönde olumlu etkileyen bir şey taktigi için öğretmeni bunu takamazsiniz siz kucuksunuz demesi normal mi?
Küçük bu çocuklar ilkokul olsa normal ders olsa anlarım ama bunlar henüz oyun aşaması okula alışma surecindeler.
Dersi etkilemiyorsa bu özel kisitlama neden? diye soruyorum kendime. Baktığım yön yanlışsa değiştirmek için taraf arıyorum
Yok yok sıradan bir yüzük. Zaten her gün takmiyordu aklına geldiğinde. Böyle de olunca etkilendi şimdi hiç istemiyor. Bence de yoktur. Teşekkür ediyorum.Ben takılan takıyı çok dikkat çeken, abartılı yüzükler ve bileklikler olarak hayal edip bu şekilde bir yorum sundum.Kreş öğretmeni çocukları okula hazırladığı için erkenden bir disiplin aşılamaya çalışıyor olabilir. Fakat küçücük abartısız ve oyun sırasında başkalarına veya çocuğunuzun kendisine zarar veremeyecek bir takıya müdahale etme hakkı yoktur, çocuğunuz normal hayat ile kreş hayatını bir tutacak kadar etkileniyorsa bu konuda kreş yönetimi ile irtibata geçmelisiniz.
Evet evet mizaç. Çünkü diğer arkadaşları hiç takılmamış bu konuya bildiklerini okuyorlarBenim kücük oglum icin varsa yoksa öğretmenlerinjn dediği kücük dediysem 11 yasında2 kere 2 8 deseler yani o oyle anlasa denezlerde biz 4 olduguna ikna edemeyiz. Kimi cocuk ogretmenin dedigini gorev gibi aliyor. Yanlis anlamissjn desende fayda etmiyor bugun yuzuk yarin baska sey kurallara uymayi seven hocanin gozune girmek isteyen cocuklar sanirim boylr. Buyuk oglum tam tersi zittı ikisinide ben yetistirdim mizac sanırım.
Kızınız benim oglum gibi görev adamı demekkiEvet evet mizaç. Çünkü diğer arkadaşları hiç takılmamış bu konuya bildiklerini okuyorlar
Evet maalesef mi desem ne desem bilemiyorumKızınız benim oglum gibi görev adamı demekki
Kurala uymakta sıkıntı yok zaten kurallara uyması sebebi ile bu kadar etkilendi ki. Çocuk hayatindan takıyı çıkarttıYani çocuğunuz her ortamın kuralları olduğunu ve bunlara uymak gerektiğini anlayacak yaşta bence.
Ben olsam çocuğuma bunu öğretmeye çalışırım.
Tam olarak doğru aktarabilir miyim bilmiyorum. Yıllar önce hacettepede psikoloji eğitimi almış bir arkadaşım, küçük çocukların makyaj yapması, aksesuar kullanması ve bu düğünlerde giydirilen abiye tarzı kıyafetleri giymemesi gerektiğini söylemişti. Sebebini ise çocukluk ile olgun kadınlık arasında kimlik karmaşası yaratığıyla ilgili bir şey olarak açıklamıştı.Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu soylediklerinize katılıyorum. Benim takildigim nokta şu hiç kimseye zararı olmayan yalnızca kendinisini pozitif yönde olumlu etkileyen bir şey taktigi için öğretmeni bunu takamazsiniz siz kucuksunuz demesi normal mi?
Küçük bu çocuklar ilkokul olsa normal ders olsa anlarım ama bunlar henüz oyun aşaması okula alışma surecindeler.
Dersi etkilemiyorsa bu özel kisitlama neden? diye soruyorum kendime. Baktığım yön yanlışsa değiştirmek için taraf arıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?