Siz olsaniz ne yaparsiniz

Ya suna üzülürüm ailem varken benim kimseye ihtiyacim yokki beden şehir degistiriyim insan babasinin evinde duramicaksa hic yasamasin yani hani şehir degistirecek kadar ne yaptım diye düşünüyorum eşimden ille boşanmam için bana gore belkide aileme gorede ille siffet yada aldatmami olmali bence bu küfür de aynı seviyede igrenc haa daha donmedim ne zaman ne olur bilmem

Mutsuz olman yeterli sebep bence
Sasece örnek verdim
Şer değiştirmene gerek yok ama madem ailen ses çıkarmıyor
Kendi düzenini kurabilirsin çok zor değil

Sasece örnek verdim
Ya ben başka şehre yada başka semte gidersem babam beni siler ne annem.gorusur ne akrabalarim babam.hemen örgütler bide bana o lafini yapistiirir kimden destek para buldun da gittin der bidaha asla ailemle barisamam o yüzden

Para biriktirmeden kastın nedir anlamadım. Bir iş bul, boşan..
Ailen ne kadar gerici olabilir ki..
Sonuçta ölün gelir dememişler ki..
Baban bir iki surat asar laf eder, alışır..
Bence biraz bahane arıyorsun gibi.
Üstelik eşinin çocuk istediğini söylüyorsun; hala aynı yatağı paylaşıyorsunuz o zamAn!?

Lütfen birde noktalama işareti kullan.

Herhangi bir işe gir (a101,bim gibi marketlerde kasiyerlik mesela), elindeki birikmiş para ile bir stüdyo daire tut, genelde esyali oluyor ama eşyası yoksa da bir koltuk bir buzdolabı bir camasir makinesi iki tencere iki tabak yeter bile. Hatta beyaz eşyaları ikinci el bile alabilirsin. Ailen madem baskıcı, tek yaşa. Elbette kolay değil ama her gün küfür duymaktan ya da hep baskı görmekten daha iyi olsa gerek?

Limoncu,herkesin önceliği farklıdır,kimi gururunu,kimi parayı,kimi de garantili bir hayatı ön plana alır.
Ama senin için hepsi ön planda canım ya
Keşke hepsi aynı anda olabilse ki beklentin bu,bu çok zor,onu beklersen ömrün o evde geçecek,sallanan sandalyende kedini severken,ama ben boşanacaktım diyeceksin hala.
Güvenlik sertifikasını almadın mı daha,çok önce karar vermiştin buna.

Sasece örnek verdim
Ya ben başka şehre yada başka semte gidersem babam beni siler ne annem.gorusur ne akrabalarim babam.hemen örgütler bide bana o lafini yapistiirir kimden destek para buldun da gittin der bidaha asla ailemle barisamam o yüzden
O zaman kararın kesinse en mantıklısı ailenle yüzyüze konuşup kararında ne kadar net olduğunu göstermen
Mecbur destek olacaklar
Sonra işe girersin zamanla duruma göre hayatını şekillendirirsin

....

Lütfen birde noktalama işareti kullan.

Egitimli insanların ilk düzey islerde calistigi bir ulkede yasiyoruz, konu sahibi daha duzgun turkce yazamiyor ama iş bulamamaktan yakınıyor.

Bu dedikleriniz kolay isler değil, bahsettiginiz hayat luks degil, konu sahibi mirasa konup yurtdisinda rahat yasamak istiyormuş. Sizin onerdiginiz onurlu yol yerine babanin olmesini beklemek daha cazip gelmis

limoncu28

Neden,göçmenler açık fikirli ve hoşgörülü insanlardır aslında.
Annen de boşanmanı nasıl desteklesin,zaten o zor babanla uğraşıyor,e sen de suyunu bile ayağına bekleyeceksin
Kendi evimde olmadıkça asla birşeyi kaldırıp koymam diyorsun hep çünki,kadın korkuyordur bence...

iyide zor zamanında arkanda olmayan baba baba değildir ki! silerse silsin ... varlığı yokluğu bir olan insanları tutmam hayatımda boşa işgal ... 8 binlirayla bir ev tutulur ufak tefek döşenir işe girilir yaşayıp gidilir... aslında sizde farkındasınız ama o rahat yokmu o rahat,emek sarf etmeden gelen para ekmek elden su gölden hayat tarzı kolay bırakamaz insanı... kendinizden taviz vermeyin, kendinize saygınıza geri kazanıp bi silkelenin yahu

Anam hep der ki "evlenirken bana mı sordun da şimdi en ufak şeyde kapıma dayanmak istiyorsun?". Gerçekten bazılarımız öyle. Tamma ben küfür eden kocayı desteklemiyorum ama elinden geldiğince çaba sarf ettiniz mi evlilik için? Alıp karşınıza konuştunuz mu? Eee evlenirken analar babalar dinlenmiyor sonra ben babamın evine gidiyorum..

Git yine git ama 8 bin liran zaten var. O parayla evi tutar döşer üstüne 1 ayda geçinirsin be. 1000 liralık evde oturmada şimdilik 500 liralık evde otur (misalen), 200 liralık elektrik kullanmada 100 liralık kullan.

İsteyen şimdiye kırk defa terk etmişti bence. Helede bu parayla. Oturduğunuz yerden koca parası yemek tatlı geldi heralde. Ne kadınlar var çocuklarıyla ayrılıyorlar elalemin ağız kokusunu çekerek ev geçindiriyorlar, çocuk büyütüyorlar.

Annenize, babanıza laf edeceğinize bence kalkın silkelenin ve gerçekten ayrılmak istiyorsanız kocanızı terk edin. Lütfen rica ediyorum boş boşa çemkirmeyin millete. Akıl verene de çemkirir oldular artık. @Sevde_88 ki doğru ve güzel bir şekilde söylemiş. Doğru diyor eğer peynir de bile para kavgası güden biriyseniz o para size 10 gün bile yetmez!

Sizi hiç tanımıyorum ama iş hayatında asla yapamazsınız.
8bin ile ne yapabilirim ki diyen bir kişisiniz.
Boşandığımda cüzdanımda 300 lira vardı. Ve ben bir sürü şeye rağmen ne babamdan para aldım ne eski eşimden.
Çalıştım ve kazandım. Ama siz yapamazsınız .

pfffff valla babadan kocadan şikayet edip söylendiğin vakti eğitime falan harcasaydın şimdiye ne okullar bitirmiş olurdun.
güvenlik görevlisi olmak istediğini yazmışlığın var buraya kaç yıl geçti hala güvenlik görevlisi diyorsun... git al sertifikanı ne bekliyorsun?
altınlarını tatille peynirle yiyeceğine kursa verseydin, elin ekmek tutardı, bakardın başının çaresine.

bence şans oyunları oyna. zira ya baban ölecek ya ikramiye çıkacak. hangisi önce olursa artık.
çalışıp harekete geçme ihtimalinin olmadığını, milyonlarca bahanenden biliyoruz artık.

kız limoncu ben senin çil çil altınların vardır diyordum?

gelen tepkilerden anladığım kadarıyla limoncu otur evinde şükret bence
eşin iyi biri
sende altan al biraz kanaat et
ama çocuk konusunda sana katılıyorum
asla çocuk sahibi olma
birgün bunu yazacakmışım

Yorumlara bakılırsa arada delirip konu açıyorsun:) denemeyince şu olsun bunu yapcam deyince olmuyor. Ilk adım evden çıkmak olsun. Yani baba evinden koca evine, o da olmadı koca evinden baba evine.. olmaz ki zaten. Çık ara şimdi bi iş madem part time bul biseyler kasiyerlik, yemek temizlik falan. Ama simdi hemen bu saatte yapacaksin.

eli peynir tutacak kadar cok kazanmayi beklicek sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…