• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yaparsınız?

Sizin sorununuz araba değil...

Sizin sorununuz gözleri yaşlı kayınvalide, kalp hastası kayınpeder, işsiz güçsün kayınbirader değil...

Sizin sorununuz ayrı bir aile olduğunuzu anlamayan eşiniz...

Eşiniz değişmeden bu konu kapanmayacak. Araba meselesi çözülse kayınbiraderin evlilik meselesi çıkacak. O çözülse başka bir şey çıkacak.

Eşiniz değişse şimdiye kadar değişirdi. Adam bu konuda ne kadar tepkili olduğunuzu bildiği halde hala vergi diyor ailem diyor. Demek ki eşiniz değişmeyecek. Bu bilgiyi verili kabul edersek ya siz değişecek ve bu maddi desteği kabul edeceksiniz, ya da siz de değişmeyecek ve bu evliliği sonlandıracaksınız. Yoksa kayınpederden önce bu sinirle size inme gelecek.
Ben 1lira vermem. Gerekirse anne babasını ararım söylerim. Son kez ödüyorum diye söyledim. Israrcı olursa ailesini arayacağım.Evet araba degil. İleride kaynımın evlilik muabbeti çıkar. Evlense onun ev geçim derdi çıkar. Bizi düşünen yok ama.Hayır asgari ücret alıyor, neyine güveniyor.

Eşimle aile muabbeti yokken gerçekten iyiyiz. Ama ailesine aşırı verici.Ben sabahın köründe kalkıyorum. İki yerde çalışıyorum.Ben bişeyler için çabalarken, neden çalışmayan kaynın vergisini ödeyeyim.Sabrımı gerçekten zorluyor.
İyi de arkadaşım bu aile sorunu yetmez mi diğer iyi yönlerini silmeye?

Seni ailesi olarak görmeyen bir adam nasıl iyi oluyor onu da bilmiyorum…

Bak yine söylüyorum ben sana hak veriyorum ama sadece ben hak veriyorum…

Buradakiler önemli değil eşin bile yanında değil!

Eşimde sigara içiyor. Benim sigaram yok. Arkadaşına göre hep bana bişeyler alınıyor. Yazıcı ve tablet aldım onu söylüyor.Bu adama bişey alınmıyor diyor.O da almadığı için gitsin o parayı ailesine mi verecek, napacaksa yapsın diyor.Ya durumumuz süper olsun. Ev araba herşeyimiz olsun gitsin yardım etsin. Ama kirada olan biziz. Bu sene kiramız uygun. Ama yazın zamda kimbilir ne kadar olacak.İnsan hiç mi evladını düşünmez. Aklım almıyor.
Eşinizin arkadaşına ne? Parasını o mu veriyor? Sizin maddi konularınıza karışmaya ne hakkı var? Sana ne, bizimle beraber mi yaşıyorsun bu evde diyemiyor musunuz? Kendi evinize başka insanların karışmasına izin verirseniz siz daha çok yardım edersiniz insanlara. Hata eşinizde değil sizde. Seni ilgilendiren bir durum yok, para bizim paramız senin söz hakkın yok diyeceksiniz. Bitti gitti.

Sizin sorununuz araba değil...

Sizin sorununuz gözleri yaşlı kayınvalide, kalp hastası kayınpeder, işsiz güçsün kayınbirader değil...

Sizin sorununuz ayrı bir aile olduğunuzu anlamayan eşiniz...

Eşiniz değişmeden bu konu kapanmayacak. Araba meselesi çözülse kayınbiraderin evlilik meselesi çıkacak. O çözülse başka bir şey çıkacak.

Eşiniz değişse şimdiye kadar değişirdi. Adam bu konuda ne kadar tepkili olduğunuzu bildiği halde hala vergi diyor ailem diyor. Demek ki eşiniz değişmeyecek. Bu bilgiyi verili kabul edersek ya siz değişecek ve bu maddi desteği kabul edeceksiniz, ya da siz de değişmeyecek ve bu evliliği sonlandıracaksınız. Yoksa kayınpederden önce bu sinirle size inme gelecek.
Vergiyi ödesem sigorta çıkacak. En son 3500 ödedik.6dan aşagı sanmıyorum çıksın. Onların vergisini ben niye düşünüyorumki.

Eşinizin arkadaşına ne? Parasını o mu veriyor? Sizin maddi konularınıza karışmaya ne hakkı var? Sana ne, bizimle beraber mi yaşıyorsun bu evde diyemiyor musunuz? Kendi evinize başka insanların karışmasına izin verirseniz siz daha çok yardım edersiniz insanlara. Hata eşinizde değil sizde. Seni ilgilendiren bir durum yok, para bizim paramız senin söz hakkın yok diyeceksiniz. Bitti gitti.
Evet bu konuda haklısınız.Yorum bile yaptırmamam gerekiyordu.

Şimdi kocaniz zaten her şeyin farkında,siz de rahatsızlığınızi dile getirmissiniz.
Bu 1600 TL sizin huzurunuzu bozmaya değer mi ?
Mantık olarak ödemeniz gerekmez ancak kocanız bunu biliyor ve ödemeye devam ediyorsa ; yapacak bir şey yok.
Ailesini aramaniz problem değil, 3 gün sonra hanenizde huzuru bozarsiniz.
Karşı taraf size borcluyken kendisini alacaklı cikartir.
Siz 1600'u öderken eviniz eksik kaliyorsa o ayrı pek tabi..
Yani görüyorum ve devam ediyorum diyen bir koca var,karar sizin.

Eşinizin arkadaşı da sizinle bir mi yaşıyor, sizinle bir mi çalışıyor, kazancınız ortak mı? Bu nasıl bir hadsizlik, nasıl bir arsızlıktır? Kim ki o sizin evinize bu kadar müdahale edebiliyor. Eşiniz size söyleyemediklerini arkadaşına mı söyletiyor. Sizinki evlilik filan değil, ev arkadaşlığı. Çalışmayın iki işte, eşiniz geçindirsin evi, yetmediği yerde de akıl veren arkadaşından para istesin. Herkes herşeyi hak görüyor ya kendinde, geçindirsin sizin evinizi arkadaşı

Kaynım her konuda aile destegini kullandı. Başka şehirde üniversiteye gitti. Bitiremeden geri geldi.Çalışmamasına ragmen en pahalı bilgisayarı, telefonu aldı. Bedelli askerlik yaptı. Ki bedelli askerlik ne kadar pahalı.Bi ara iş kurmaya yeltendi. Çalışmıyordu, 100 bin kredi çekmeyi düşünüyordu. Eşimde ufak yaştan beri çalışıyor. Neredeyse prim günleri dolacak. Bana görede ortada bir ayrım var. Anne babanın kredi kartı, maaş kartı neden onda duruyorki.Emekli olmayı beceren insanlar evi de yönetebilir.Eşime göre ailesi ayrımcılık yapmıyor. Allah onlardan razı olsun diye bahseder. Ben haksızlık falan diye bi ara eşime söyledim. Bana dedigi, hak hukuga kalırsak ooo. Kim dikkat ediyor diyor.
Ailesi olduğu için hak hukuk mevzularını mantıklı bulmuyordur evet maddi konular aile içinde hoş görünmese de burada ben ve eşim kullanılıyorsa kimse kusura bakmasın hesabını da tutma hakkını bulurum kendimde. Madem aileyiz eşit davranacaklar. Kendi borçlarını kendileri ödeyecek. Birini eşim ödüyorsa diğer oğluda başka konularda destek olacak. Emekli olmuşlar kendileri gayette geçinebilirler. O zaman sizde kendi ailenizin borçlarını ödeyin. Anne babanızın ödenecek bir şey varsa sizde onları karşılayın o zaman siz geçinebilecek misiniz? Aile kavramı burada anlamını yitiriyor bana göre. Dediğim gibi eşiniz kararlıysa bu konuda sizde eşinize destek oluyorsanız bence olmayın bilmiyorum artık ortak hesabınızdan mı ödüyor ama en azından sizin paranız kalsın.

Ortak araba konusunu çoğunuz biliyorsunuz.Son gelen zamdan sonra 1600 TL arabanın vergisi çıkmış.Vize,bakım falan kvleri çok yorarmış.Vergiyi siz ödeyin, bakımı biz yaptıralım demişler eşime. 6 aydır araba onlarda. Bende eşime aileni aramak istemiyorum, kirada olan biziz,ne ödemesi dedim.Eşim ailesine üzülüyor.Zaten sigortayıda biz yaptırdık.Ne önerirsiniz. Arabayı kaynım kullanıyor, biz ödüyoruz. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Ailesini mi arayayım napayım?
Yuh yani hemde sigorta fiyatları artmışken, asla izin vermezdim, Allah aşkına bu adamdan ve ailesinden kendini kurtar çocuk yokken...

Kardeşim katma eve para anla işte katmaaaaaa, katmaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bırak ne hali varsa görsün
Ödeyemiyorsa ailesini arasın desin ki geçinemiyorum bana yardım edin.
İsterse ölsün açlıktan ama eve para verme.
Faturalar mı duruyor ?
Ödeme.
Kapanıyor mu ?
Kapansın, az akıllı ol.
Sende para oldugunu bildiğinden böyle rahat.

Ben 1lira vermem. Gerekirse anne babasını ararım söylerim. Son kez ödüyorum diye söyledim. Israrcı olursa ailesini arayacağım.Evet araba degil. İleride kaynımın evlilik muabbeti çıkar. Evlense onun ev geçim derdi çıkar. Bizi düşünen yok ama.Hayır asgari ücret alıyor, neyine güveniyor.

Neye güvendiğini tüm forum biliyor. Hatta siz de biliyorsunuz.

Kocanız sizin sözünüze, düşüncenize, hassasiyetlerinize, akıl sağlığınıza önem vermiyor...Sizin sömürülmenizi önemsemeyen kocayı tutmak neden?

Ailesi olduğu için hak hukuk mevzularını mantıklı bulmuyordur evet maddi konular aile içinde hoş görünmese de burada ben ve eşim kullanılıyorsa kimse kusura bakmasın hesabını da tutma hakkını bulurum kendimde. Madem aileyiz eşit davranacaklar. Kendi borçlarını kendileri ödeyecek. Birini eşim ödüyorsa diğer oğluda başka konularda destek olacak. Emekli olmuşlar kendileri gayette geçinebilirler. O zaman sizde kendi ailenizin borçlarını ödeyin. Anne babanızın ödenecek bir şey varsa sizde onları karşılayın o zaman siz geçinebilecek misiniz? Aile kavramı burada anlamını yitiriyor bana göre. Dediğim gibi eşiniz kararlıysa bu konuda sizde eşinize destek oluyorsanız bence olmayın bilmiyorum artık ortak hesabınızdan mı ödüyor ama en azından sizin paranız kalsın.
Karta taksit yapar ödemeyi. Az az da olsa öder. Ama en kartları bende. Bende aileme destek olsam, biz nasıl geçineceğiz. Ee bize kim destek olacak. Samimiyetimiz de yok artık. Telefonda bile konuşmuyoruz ailesiyle. Nasıl rahatlar bunu anlamıyorum

Siz maaşınızı kocanıza veriyor musunuz? Ben evlilikte parayı ayırmaya karşıyım ama sizin koca biraz da sizin aldığınıza güveniyor, o yüzden bu ay diyin ki annemler sıkışmış ona yardım edeceğim 3-4 bin kadar. O parayla da altın vs alın. Kendisi kendi maaşıyla vergi mi öder kasko mu kendi karar versin

Şimdi kocaniz zaten her şeyin farkında,siz de rahatsızlığınızi dile getirmissiniz.
Bu 1600 TL sizin huzurunuzu bozmaya değer mi ?
Mantık olarak ödemeniz gerekmez ancak kocanız bunu biliyor ve ödemeye devam ediyorsa ; yapacak bir şey yok.
Ailesini aramaniz problem değil, 3 gün sonra hanenizde huzuru bozarsiniz.
Karşı taraf size borcluyken kendisini alacaklı cikartir.
Siz 1600'u öderken eviniz eksik kaliyorsa o ayrı pek tabi..
Yani görüyorum ve devam ediyorum diyen bir koca var,karar sizin.
Tamamda 1600lük mevzu degil bu. Bindikleri aracın vergisini ödeyemiyorlarsa satsınlar diyorum.

Siz maaşınızı kocanıza veriyor musunuz? Ben evlilikte parayı ayırmaya karşıyım ama sizin koca biraz da sizin aldığınıza güveniyor, o yüzden bu ay diyin ki annemler sıkışmış ona yardım edeceğim 3-4 bin kadar. O parayla da altın vs alın. Kendisi kendi maaşıyla vergi mi öder kasko mu kendi karar versin
Böyle yardım yaptım desem, o da abartır iyice. Başka bişey yapmam gerek. Tüm kartlar bende. Bunu ödeyelim, gerisini onlar halleder diyor.O kredi kartına böldürür. Az az öder, gene öder

Ortak araba konusunu çoğunuz biliyorsunuz.Son gelen zamdan sonra 1600 TL arabanın vergisi çıkmış.Vize,bakım falan kvleri çok yorarmış.Vergiyi siz ödeyin, bakımı biz yaptıralım demişler eşime. 6 aydır araba onlarda. Bende eşime aileni aramak istemiyorum, kirada olan biziz,ne ödemesi dedim.Eşim ailesine üzülüyor.Zaten sigortayıda biz yaptırdık.Ne önerirsiniz. Arabayı kaynım kullanıyor, biz ödüyoruz. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Ailesini mi arayayım napayım?
Sattirip parasinı geri alinnizerine kendiniz biriktirip kendinize araba alın

Böyle yardım yaptım desem, o da abartır iyice. Başka bişey yapmam gerek. Tüm kartlar bende. Bunu ödeyelim, gerisini onlar halleder diyor.O kredi kartına böldürür. Az az öder, gene öder
O zaman aynı değerde kendinize birşey aldırın atıyorum kartla 3000 tl kasko mu ödedi siz de kartla 3000 tl bilezik alın. Başka birşey ödeyelim derse aaa ödeyelim bi de aynı paraya küpesini alacaktım diyin

Back
X