• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız nerede yaşamayı seçerdiniz?

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Merhabalar,

Sözlümün ve benim işim gereği home office çalışıyoruz. Bütün gün evdeyiz yani. İstanbuldayız şuan ama sözlüm İzmirde müstakil ev alalım senede 3-5 ay plaja sürekli gitme şansımız olur hem havuzlu bir villa olur gün daha keyifli geçer diyor. İstanbul olursa dairede yaşayabileceğiz.
Ben çok kararsız kaldım aileme yakın bi yer olsa daha mı avantajlı olur yoksa tüm gün evde olduğumuz için müstakil ve tatil beldesi olan bi yer daha mı iyi olur karar veremiyorum. İstanbul olsa bile ailemden farklı yakada yaşayacağız muhtemelen çünkü ailemin yaşadığı yer hiç merkezi değil. Bizde gün içinde sahil olsun , cafe restoran bar tarzı yerlere yürüme mesafesinde olmak istiyoruz.

Annem yakın olun buraya diyor onların semtinde yaşayalım istiyor . Ben ise aşırı kararsızım :( ne istediğimi bilmiyorum galiba. Başka şehre gitsem pişman olur muyum kestiremiyorum. Başka şehre evlenip giden arkadaşlar ne tarz sıkıntılar yaşadınız? siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Not: Sözlüm yabancı, ailesi burda değil o yüzden. Ve ben istediğim kadar gidip gelebilirm aileme kısıtlama yapacak bir insan değil .

bence izmir fikri cok guzel.. istanbul depremi vs.. pek cok etken var istanbul'dan kacmak icin. herkes ekip bicecegi dogaya kacmak istiyor. aileniz de gelir kalir tatil gibi olur onlara da.. havuzlu villa buyuk luks bu devirde. pandemiden dolayi tatili evde yaparsin. cocugun olsa bahceli ev, havuz guzel bir sey.. zaten home office.. istanbulda eve kapandiginizi dusunemiyorum. istanbul icinde anneme gideyim desen zaten yollarda gececek zaman. istanbulda ayni semtte olmadiktan sonra cok zor.

Yazın işten çıkıp denize girebilmek çok güzel oluyor. Hele ki evden çalışan insanlar için daha büyük artı olur. Deniz tatili için dökülen paraları düşününce ve müstakil bir eve sahip olmakla birleşince balıklama atlardım gibi geliyor bana.

bence izmir fikri cok guzel.. istanbul depremi vs.. pek cok etken var istanbul'dan kacmak icin. herkes ekip bicecegi dogaya kacmak istiyor. aileniz de gelir kalir tatil gibi olur onlara da.. havuzlu villa buyuk luks bu devirde. pandemiden dolayi tatili evde yaparsin. cocugun olsa bahceli ev, havuz guzel bir sey.. zaten home office.. istanbulda eve kapandiginizi dusunemiyorum. istanbul icinde anneme gideyim desen zaten yollarda gececek zaman. istanbulda ayni semtte olmadiktan sonra cok zor.

Evet haklısınız. O yüzden annem onların olduğu semtten alalım istiyor.Ama tüm gün evde olunca bizde sosyallik istiyoruz ve merkezi yer düşünüyoruz İstanbul olursa

Yazın işten çıkıp denize girebilmek çok güzel oluyor. Hele ki evden çalışan insanlar için daha büyük artı olur. Deniz tatili için dökülen paraları düşününce ve müstakil bir eve sahip olmakla birleşince balıklama atlardım gibi geliyor bana.

Ben acaba aileme yakın olsaydım dermiyim diye düşünüyorum. Onun zorlukları olur mu bilemiyorum o yüzden kararsızım

Ben acaba aileme yakın olsaydım dermiyim diye düşünüyorum. Onun zorlukları olur mu bilemiyorum o yüzden kararsızım

Aile kısmına bir şey diyemem. Ama İzmir İstanbul uçakla bir saat. Farklı yakadan yanlarına gitmek gibi olur. Keşke aileniz de gelebilecek olsa.

anneniza cok mu duskunsunuz, onlari gormeden yanlarinda olmadan yapamiyor musunuz bunlari dusunun tartin. bu cevaplar sizde.. ben yurtdisindayim. her gun kamerali gormek iyi geliyor. tabiki ihtiyaclari oldugunda yanlarinda olamiyorsun ama bu benim hayatim. artik evlendim ve kendi hayatimi yasamaya basladim. yanlarinda kalir her gun gideyim deseydim onlarin hayatini yasamaya devam ederdim.

İstanbulda değilim çok yakınında bir ildeyim inanın en ufak bir şansım olsa bir dakika düşünmem tatil beldesine kaçarım. Kesinlikle izmir.

anneniza cok mu duskunsunuz, onlari gormeden yanlarinda olmadan yapamiyor musunuz bunlari dusunun tartin. bu cevaplar sizde.. ben yurtdisindayim. her gun kamerali gormek iyi geliyor. tabiki ihtiyaclari oldugunda yanlarinda olamiyorsun ama bu benim hayatim. artik evlendim ve kendi hayatimi yasamaya basladim. yanlarinda kalir her gun gideyim deseydim onlarin hayatini yasamaya devam ederdim.
Hangi ülkedesiniz acaba? Bizimde yurtdışında yaşama şansımız vardı ama ben istemedim şimdilik

ailen kac kisilik? orda okuyan kardesin vs yoksa hepberaber izmire gidin bence :)

Bu çok öznel bi soru.
Benim gibi aileye duskunseniz Istanbul derim ben.
Ayrıca Izmirde dediginiz özelliklerde nezih yerlerin fiyatı uçuk durumda.
Aynı bütçeyle istanbulda da havuzlu villa vs alamaz mısınız misal?
Bi saatten sonra yalnizliktan sıkılabilirsiniz ızmirde.ayrica turistik ilçeler evet yazın hareketli olur ama kışın sıkıcı oluyor çok fazla sosyal imkan da olmuyor.

Mesela ben herkesin bayıldığı Seferihisar'i pek beğenmemiştim.Cok sakin gelmişti bana.
Aynı sekilde Çeşme de yaşamak istemezdim mesela.evet yazın cıvıl cıvıl ama kışın daha sakin.
Lütfen Izmirliler alıntılayıp polemik yapmayın.
Izmır tabiki çok güzel.Misal Alsancak ta ya da Karşıyakada evim olsun hiç sıkılmam:)Oralar çok daha canlı her türlü sosyal imkanın olduğu yerler

Back
X