Kiraci varmis zaten eger esin zorluk cikarirsa kiraci cikmiyor sozlesmesi dolmadi deyin sozlesme dolmadan cikaramayiz mahkeme verirler gibi seyler soyleyin susar o zaman.işte ben bunu diyecekleri bildiğimden dolayı kabul etmedim iyiki varsiniz:)
gelecek ayda bi yıl doluyor. kirayi 50 lira artış yapacaz. sözleşmeyi yenileyecegiz. aç gözlülük iyi degildir kiracim da iyi çok şükür.. ama düzensiz yatirmasa ...Kiraci varmis zaten eger esin zorluk cikarirsa kiraci cikmiyor sozlesmesi dolmadi deyin sozlesme dolmadan cikaramayiz mahkeme verirler gibi seyler soyleyin susar o zaman.
Eşin ne dedi peki?dedim bile.
yukarda yazdim.Eşin ne dedi peki?
Eğer esin sozlesmeyi yenilemeyelim derse şunu de 1.yil dolunca sözleşme otamatikmen yenileniyor de gercekten de yenileniyor eger karslikli anlasma olmazsa.gelecek ayda bi yıl doluyor. kirayi 50 lira artış yapacaz. sözleşmeyi yenileyecegiz. aç gözlülük iyi degildir kiracim da iyi çok şükür.. ama düzensiz yatirmasa ...
bu ikinci kiracimiz... ilk kiracimiz ev aldi çikti.. 2 yıl otırdu.. çok iyilerdi. kendi istegi ile çiktı.
4 yıl oldu sifir ev almişim bekarken.
eşim öle bişey demedi her yıl sözleşme yenilemesi şart diyo zaten:)Eğer esin sozlesmeyi yenilemeyelim derse şunu de 1.yil dolunca sözleşme otamatikmen yenileniyor de gercekten de yenileniyor eger karslikli anlasma olmazsa.
nasıl değiştirebilirim ne yazmaliyim:) degişmeyiAllah rızası için şu başlığı değiştirin gördükçe sinirlerim zıplıyor
Siz olsaydınız evinizi görümcenize kiraya verir miydiniz? mesela böyle olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.nasıl değiştirebilirim ne yazmaliyim:) degişmeyiMune hallediyor.
parami tüm kontrolu eşim yapıyor ama gerçekten bende rahatsizim bunu nasıl engelleyebilirim bi çözüm istiyorum.
evi kardeşine vermeyecegim.. senin paran benim param mı var diyo. gerçekten ben aile yardimi da almayacagim dedim bunu eşime.. sen çalış dedim çalış dediğim için kavga ettik.. demeyecekmişm işe gircem diyo...
ama artık tüm parami eşimin yönetmesini istemiyorum. bunu nasıl nazikçe söleyebilirim adam kırılıyor
Çok üzüldüm annenize de sizedenaziği yok, çataçat kavga edeceksiniz biz babamda nazikliği denedik nazik bile olunsa ihtiyaçları kalem kalem bile söylese babam ortalığı katardı, annem biz korkardık bazen olaylar büyüyecek gibi ise pes ederdik bazen de kapıyı kilitlerdik
benim babamda (çalışıyordu ama) yıllarca annemin elinden parasını aldı kadının herşeyi eksikti
misafirliğe gidemezdi, birisinin düğüne katılamazdı çünkü babam tüm parayı alırdı elinden ve annem yıllarca bak böyle yapma abin babandan başkasını görmüyorsun ölüm var düğün var dedi babam banane elalemden gelmesin kimse derdi ve biz daha küçüktük (şimdi pişman ama iş işten geçti)
kadın kavga ede ede biraz biraz almaya başladı ki şükür sonra okuttu bizi annem öyle kavga etmese biz okuyamazdık
2 yıl falan sürdü her maaş zamanı kadınla resmen kavga ederdi bir bağırırdı çağırırdı zannedersin boşa para harcadık
okul malzemelerini sayardık falan bir kere bak bunlar o çok para dediğin dedik de adam çat attı yere okumayın boşa masraf dedi şimdi çalışmıyor hem emekli maaşı hem de bizim maaşımıza zorla el koyuyor ve ortada hiçbirşey yok
annem onu dinlemeyip biraz biraz kenara para atardı maaşının en azından yarısını vermezdi çok şükür 1 tane ev aldık ama evi alınca çalışmayı bıraktı yıllardır çalışmıyor elimizden paramızı alıyor biz okuma kitabı okumadık diye yanında laf çarptım siz boş tenekeydiniz ne kitap ne de gösteriye katılım görmedim sizde dedi bende okula malzeme parası vermiyorsun gösteriye elbise ücretini verecekmiydin ben özet çıkarmam gerektiği için 1 hikaye kitabı almak için yalvardım sen "ya git tv izlemiyorum böyle sürekli masraf çıkaracaksan okula gelip hocalarınla konuşacağım " derdin dedim de sustu
Allah var yukarıda babam yüzünden hep eksiktim her zaman annemde arada kaldığı için başkalarının ödevini yapardım para ya da malzeme aldırırdım onlara
bize çeyiz alırsanız yeminle atarım gördüğüm gibi derdi annem biranda alınması sıkıntı olur deyince ben biriktirince alacağım peşin para olunca hem daha bile ucuza olur sizi cahil görüp pahalı pahalı satıyorlardır siz anlamazsınız, hiçbirşeysiz göndermem merak etmeyin derdi ama şimdi evlenince işten ayrılınca tazminat alacaksınız bu evden çıkışınızdaki son maaşınızda bile vereceksiniz diyor
güvenmeyin bu adama bizim ki biriktirip biriktirip abilerine babasına verdi evi bile annem sayesinde aldık kadın %45 görüyor gözleri kör oldu... adam şimdi çalışmayınca aklı başına gelmiş zamanında gençliğimde birkaç ev alırdım diyor
bir ev abisine aldı diğerininde karı kız kumar borçlarını ödedi laf ettirmezdi kardeş baba harcayacaksın ki ileride sana tek yardım edecek kişi derdi birgün yine annemi para yüzünden ağlatmış kadın eve geldi o memlekete gitti birkaç gün sonra tansiyonu yükselmiş(ilacını bilerek almıyor ancak yğkselince alıyor) yengem aradı bende mi kalacak gel kocana sahip çık dedi zamanında ev alırken dünya para verdiği çocukları evlenirken dünya para verdiği eşinin hanımı ve babam gittiğin gibi gelecektin tabiki dedi nankör
ve her kavgada senin benim param mı var derdi annemin babasından kalan mirası bile aldı kendi hesabına koydu kadın hastanelere yağmurda çamurda tek başına gitti kapıda araba varken götürmedi şimdi son zamanlarda götürüyor ki annem gözleri kanama olduğu halde babam para vermiyor (emekli) benim maaşıda alıyor diye kadın felç geçirdiği halde işe girdi çalışıyor bizimki yatıyor
güvenmeyin kocanıza para yönetimini ona devretmeyin çok pişman olursunuz adam biriktirip biriktirip ne yapıyor haberiniz var mı yok ? siz cefa çekerken o evde otururak karı parası yemeyi gururuna yediriyorsa güvenmeyin (benim babam en azından son4 yıla kadar it gibi çalıştı ama akrabalarına yedirmekten bizede kendine de harcamadı)
Konu başlığını değiştirdim, uygun bulmazsanız yeni bir başlık söylersiniz değiştiririmnasıl değiştirebilirim ne yazmaliyim:) degişmeyiMune hallediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?