Siz olsaydınız evinizi görümcenize kiraya verir miydiniz?

Sakin verme izin evin icine ederler esinle aran bozulur olan bu olur

Onun ablası annesine yakın otursun diye sana ait imkanlardan faydalanmak istiyor ama seni kendi annene değil onun annesine yakın evde oturtuyor.
Ablan annesine yakın oturacaksa gelsin bu evde otursun. Ablanın ne kadar hakkıysa annesine yakın oturmak benim de hakkım de ve kendi evine geçmeyi teklif et. Madem kira ödeyecekler. Damadınız sana ödesin. Sen yüz göz ol de.
Başka tekliflere kapalıyım de..
Ağzına geleni de ama evini verme!

Kısa ve net asla vermezdim...

Daha geçen ay bu konu gündeme geldi
Eşimin kardeşi evlenecek bizim 2. Evimizde kirada esim ödüyor krediyi evliyken alındı ev ben çalışmıyorum
Bana da laf duyurdu kv. Sizin evde otursunlar falan diye he dedim geçtim ama neyseki eşimin de gönlü yok
Otursalar kira verecek mi dedim eşime
Verecekse başka ev bulsun dedim
Ne kadar mantıksız bi iş ya
Iyiyken kötü olmak bu
Eşinize ev sırf sizin olduğu için değil uygun olmadığı için istemediğinizi belirtin aksi halde senin malın benim malım konusu ortaya cikacak

Ben eşime “annenle kardeşin altlı üstlü otursun, biz benim evime taşınalım” derdim.

Ev mi yok başka? Akraba ile ticareti hiç sevmem mecbur kalmadıkça böyle bir işe girismem. Kirayı odemedi diyelim ya da eve zarar verdi durdukk yere kötülük çıkacak aile arasında ne gerek var?

vermiyorum ki sadece fikir istedim.. veriyormuşum gibi yazmişim sanki..

zaten gelinlere gelince olmaz anama yakın oturulucak denir
ama kızlara gelince kendi yanlarına isterler verme boşver anladığım kadarıyla
evini seviyorsun ve oturamadın içinde ukde kalmış oda oturmasın illaki vardır
başka ev.

isterse vermeyecegim..
biliyorum o evde oturamadığım için icimde kaldi..
söledim vermeyecegimi...
eşime böle olucaksa kızkardeşine benim evime oturtamam.. biz taşiniz gelsin o burda otursun dedim...kabul etmedi sustu...
bu kadar benim başıma bişey gelirse buraya paylaşmaktan çekinmeyecegim..gözümü açtirdiği için Çok teşekkürler KK kadinlari :)

Ev mi yok başka? Akraba ile ticareti hiç sevmem mecbur kalmadıkça böyle bir işe girismem. Kirayı odemedi diyelim ya da eve zarar verdi durdukk yere kötülük çıkacak aile arasında ne gerek var?
evet kötülük çikacagi da biliyorum
şu an zemin katta görümceme verilecek bir evde oturuyorum..
benim evimde otursaydi. kirasini ödemeseydi.. abi sen benim evimde oturuyorsun sizde bana kira vermiyorsun felan deseydi eminim kıyamet koparirdim... böle başıma geleceklerimi biliyorum..
eşim o eve benim emegim var diyo... eşim yıllardir yememiş içmemiş çalışmış didinmiş bir evde oturuyorum bide kardeşine verecek o an düşündükçe sinirleniyorum..

Kendi evim varken kaynana dünya iyisi olsa gidip de onunla aynı apartmanda oturmazdim. Gorumce otursun anasıyla.

Ne için istediğine bağlı.
Ulaşım anlamında rahatlık için veya farklı bir gerekçe ile isteniyorsa belki verirdim.
Sonrasında "bu ay çıkışmadı beni idare edin" diyecek tiplerse ve kirada sorun yaratacaklarsa vermezdim.

Yerinizde olsam, çok zaruri bir neden yoksa eş, dost, akraba ile bu konulara girmezdim.
Bir de merak ettiğim aldığınız kirayı ne yapıyorsunuz?
İnşallah kendinizin özel bir hesabı vardır da orada saklıyorsunuzdur.

Bana kızan kadınlar olabilir, fakat burada neler okuyup neler duyuyoruz.
Bir kadının kenarında kendisine dair birikintisi olmak zorunda.
Açık ve net...

Peki sonuç ne oldu.
Bence güzel bir alternatif.
Siz kendi evinizde oturun, onlar da altlı üstlü otursunlar.
Böylece kiracı-ev sahibi sorunu kalkmış olur ortadan.
sonuç: adami pişman ettirdim sustu bişey demedi... ben öle içime tutamam valla

aldığım kirayı kendi hesabimda birikime aktariyorum çok şükür.

haklısınız..;
ben düşündüm vermek istemediğimi dile getirdim ama görümcem annesine yakin ev tutmak istiyor.
yengemin evi var orada oturabilirim dedi.;
ben fikrine sicak bakmiş da degildim sizden fikir istedim.
Gorumcenizin kira verecegini zannetmem hatirladigim kadari ile sizin ev gorumceye kayinvalidenin evi size kalacaktı gorumcede o zaman siz de benim evim de oturuyorsunuz siz de bana kira odeyin diyebilir.

Bir ust kat yaptirma durumu vardi gorumceniz ailesi ile yakin olmak istiyorsa oraya kat yaptirabilir aslinda.

işte ben bunu diyecekleri bildiğimden dolayı kabul etmedim iyiki varsiniz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…