- 30 Eylül 2017
- 289
- 93
- 98
- Konu Sahibi muallime7285
-
Haklisiniz sevgilime o yuzden pek absurt gelmiyo bana oyle gelen seyler. Bende cok guldum o lafina zaten kayinvalide adayim cahil oldugu kadar fena degildir umarimArmut dibine düşer ve her insan az ya da çok ailesinden gördüğünü devam ettirmek ister.
Aşk sevgi harika şeyler ancak siz yıprandıkça onlar da anlamını yitirecek ne yazık ki.
İyi düşünüp doğru karar vermek lazım. Hakkınızda hayrlısı olsun.
Kayınvalide adayının "benim yanımda kapanır" demesine kahkahayla güldüm. Kendisi Allah mıymış. Tövbe estağfurullah.
Yok ağır değil. Buradaki yorumlar hayat kurtarır. Gercekten böyle.Degerli tecrubeli ablalarim konuyu tecrubelerinizden yararlanmak icin açıyorum. Benim 2 bucuk yillik bi iliskil var nasipse artik bi yola girmeyi planliyoruz ancak burda gordugum konulardan vs biraz onyargilarim var pisman olacagim bi adim atmak istemiyorum. Soruma gelince aile yapımız biraz farkli benim cok naif bi yapim var 2 kardesiz o ise kirsal kesimde buyumus 7 kardes bi aileden geliyo annesi ile henuz tanismadik ama sevgilime soyledigi bazi sozler biraz kafami karistiriyo yani simdiden bana kaynanalik yapiyo kadin sevgilimin yanima gelmesine para harcamasina karisiyo tesetturlu degilim diye benim yanimda kapanir falan diyo..kiz kardeşlerinden biriyle tanıstim cok kıskanç birisi. Ustelik tanismadigim 3 tane daha gorumcem var.sevgilim ailesine asiri duskun yani annesi ya da kardesleriyle bi sorun yasasam onlarin tarafini tutacak beni uzecek bi tutumu var ailesi konusunda gercekten cok onyargiliyim.icimi rahatsiz eden seyler var sanki ileriye donuk. Tanistigimda nasil bi tutum icinde olmaliyim.? (Bu arada 7 kardes kirsal kesimde buyumus soylemimi lutfen farkli algilamayalim benim onlar gibi disli bi yapim olmadigini beni sindirebileceklerini ifade etmek icin soyledim) not:gorumceler asagi yukari benle yasit hepsi evli 2 ser cocugu var bu da benim icin sorun olablir mi annesi kizlariyla beni kiyaslar mi?
Guncelleme: herkese tecrübelerinden dolayi cook tesekkur ederim ama fazla acimasiz olmuyo mu direkt ayril demek yaa biraz daha agir yorum gelirse bu gazla bitircem ben:) lutfen empati yapmaya da calisalimcok araftayim gercekten asik olmak sevmek kolay yaşanan duygular degil ki 24 yasindayim ve belki bir daha nasip olmayacak kiymetini bilmek lazim bi yonden askin..benim ilk sevgilimdi 2 bucuk yildir cok sey paylastik baglandik iliski konusunda cok seciciyimdir acikcasi kaybedersem cok pisman olmaktan icim isinan birini bulamamaktan korkuyorum artik yuva kurmak anne olmak cok istiyorum aslinda bi cok yönden mutlu olacagimiza da inaniyorum ancak ailekonusunu geçemiyorum iste
Çünku cekilecek derdin kiymetini bilen olmazYorumlara baktıkça benim dahi olmayan sevgilimden ayrılasım geldi. ayrıl ayrıl ayrıl başkada bişey yok. Ne aşkın değeri kalmış ne sevginin. Zoru gördüğün an topukla... aşkın için mücadele etmek falan Hak getire...
Bir insanın kendi özgür isteğiyle kapanmasi ayrı bir şeyYani ben zaten onlardan bagimsiz sekilde kapanmayi dusunuyorum bu yuzden onu dert etmiyorum yani ilerisi icin sorun olmayacak ancak bi kere o soylem dusunce yapisi cok igrenc gercekten yani koyde yanimda kapansin disarda napiyosa yapsin mantigi nedir anlam veremiyorim gercekten
Kayinvalide konusunda sonuma kadar katılıyorum..isteBen de direk ayrılın yazmayı düşündüm çünkü siz belirtmişsiniz, sevgilim ailesinin yanında olur diye. Burada ayrıl diye yorum yapan herkes emin olun sizin yazdıklarınızı sizin açınızdan değerlendiriyor.Baskın bir aile, aileye körükörüne bağlı bir adam ve sindirileceğinizi düşünen siz.Böyle bir durumda neyle, ne için, ne kadar mücadele edeceksiniz ki?
Her şeyden öte henüz kayınvalide adayı olan biri benim hayat tarzıma burnunu sokmayı düşünecek; sevgilim de gelip bunu bana anlatabilecek. Yok öyle bir dünya. Şimdiden neyin rahatlığı bu?
Ya Allah göstermesin evlilikten soguyorum zaten paronaya yaptığımi saniyorum bazen burda cok konu okumaktan ama hepsi yaşanmış tecrube edilmis seyler sonucta tabi. Iliskiyi bitirirsem de evlenmek istiyorum asik olamiyorum diye konu acmak istemiyorum:)Evlenin tecrube edin sizde buradaki gibi yorumlar yaparsiniz :)
Amiin..Sana ayrıl diyenler zamanında bu hatayı az çok yapanlar canım misal ben aile çok önemli düşündüğünden daha önemli ve sen bu anlattıklarına göre bu adamla o yola girersen pekte hayallerindeki gibi pembe şeyler yaşanmaz ama ben ayrıl da demiyom ,bu oğlan seni anasına tercih ederde demiyom ,görümcelerin ikişer çocukla ömrünü çürütür demiyom ,daha şimdiden bunlar cimri ,oğlan anasının ağzının içine düşüyor ve sana şimdiden değer vermiyor demiyom ,hiç birini demiyom
Şaka bir yana gençken insan ayrılırsa bir daha daha iyisini bulamam sanıyor halbuki bir sonraki her zaman daha iyidir çünkü diğerini eklediğin sebebi yenisinde ölçüp tartar ona göre davranırsın rabbim güzel kaderler yazsın tüm kızlarımıza evlilik çok çok zor hele bu ülkede kadına
Zoru gordugun an topukla ile alakasi yok,insanlarin ayril demesi. Hayat deneyimleri bunlari soyletiyor KK kadinlarina:) konu sahibi sevgilisinin ailesine bagliligini ve sevgilisinin ailesinin davranislarini,farkliliklarini dile getirmis. Oyle iki gonul bir olunca evlenince samanlik seyran olmuyor. Nerden biliyorsaniz derseniz esimin durumu konu sahibiyle nerdeyse birebir benzerdi. Kacip evlendim. Evlenmeden once herseyime evet diyen kisi,ailesinin baskisiyla,kapan,isten cik gibi baskilar uyguladilar. Yurtdisina yerlestikte kurtuldum.o kadar fedakarliga degermi dersen 30 yil mucadeleyle gecen bir evlilik icin ask icin degmezmis. Tecrubeyle sabit ve garantilidir:))Yorumlara baktıkça benim dahi olmayan sevgilimden ayrılasım geldi. ayrıl ayrıl ayrıl başkada bişey yok. Ne aşkın değeri kalmış ne sevginin. Zoru gördüğün an topukla... aşkın için mücadele etmek falan Hak getire...
Hic birine hazir degilimBir insanın kendi özgür isteğiyle kapanmasi ayrı bir şey
Bunun ona dayatılması ayrı bir şey
Hadi diyelim dediklerini kabul ettin bu onların tek isteği mi olacak sanıyorsun
Kafa yapısı sakat şimdiden kaynanalik görümcelik yapmaya başlamışlar oturup kalkman bile sorun olabilir
Sürekli aileye yapilacak para yardımlarına hazir mısın
Çalışıp çalışmamana karisilmasina hazir mısın
Yada kac çocuk doğurup dogurmayacagina.
Sürekli gelen yatılı misafirlere hazır mısın
Kaynananin gorumcelerin her şeyi kiskanmasina hazir misin yada
İç sesin seni korumaya çalışıyor
İçine sinmeyen şeyler varsa o yola hiç girme derim
Oyle ayrilik zor bi surec olsa da diger ihtimalleri hic goze alamiyorum.Sinyaller verilmiş, iç sesin bu olmaz diyor zaten. İç sesini dinle ve ayrıl, erkek mi yok, daha çok gençsin
Cok haklisin.keske sevgilimin tutumundan emin olabilsem de ona gore bi yol cizsem.peki sizce bunu daha iyi nasil anlayabilirim flort asamasinda..yani sevgilme tutumunu gormek icin oyun fakan mi oynasam diye dusundum suan
Yani cok haklisiniz da o kadar da denk degil degiliz aslinda sadece ailesi geri kafali sanki ailesi benim kusagim degil de bi ust kusak gibi annaanne babaanemin zihniyeti yaniNot yazmışsın fazla ağır olmuyo mu ayrıl demek diye ama hayır ağır olmuyo kendine gel davul bile dengi dengine perşembenin gelişi çarşambadan bellidir trampet çala çala geliyo çile sen daha ağır diyosun
Amin Allah korusun.Kayinvalide konusunda sonuma kadar katılıyorum..iste
Ya Allah göstermesin evlilikten soguyorum zaten paronaya yaptığımi saniyorum bazen burda cok konu okumaktan ama hepsi yaşanmış tecrube edilmis seyler sonucta tabi. Iliskiyi bitirirsem de evlenmek istiyorum asik olamiyorum diye konu acmak istemiyorum:)
Yeterli sebep tabi ki yani sevgilim saglam dursa evet bu adam ailesini benim yuvama karistirmaz dengeyi kurar onlarin siniri koyat der ve eminim ailsenin zihniyetini yok sayarim asil endişem sevgilimden emin olamamak iste..bunu konusunca cok guzel tatmin ediyo icimi ancak ben güvenmiyorum bu konudaSevgilinin tutumundan emin olamaman bile yeterli sebep değil mi
Yani cok haklisiniz da o kadar da denk degil degiliz aslinda sadece ailesi geri kafali sanki ailesi benim kusagim degil de bi ust kusak gibi annaanne babaanemin zihniyeti yani
Yaa cok icime dokundu bu yazdiklariniz ne guzel anlatmissiniz..Insallah rabbim hepimize guzel kaderler yazar bu mubarek gecede insanin esiyle ailesiyle imtihani en zor imtihanlardan bence rabbim kimseye yasatmasinAmin Allah korusun.
Erkekler genelde bizim kadar guzel sevemiyorlar bence.. bilmiyorum kendi penceremden öyle goruyorum.kadinlar daha saf daha guzel seviyorlar.. kadının erkegini korudugu sakindigi kadar erkek kadinini koruyup sakinamiyor..her firsatta incitiyor incinmesine olanak sagliyor. Her evlilik risk barindirir. Denemeye deger ama simdiden aile yanlisi bir adam var ve ikiyuzluluk bile yapmaya gerek duymadan gercek yüzünü gostermis. sacma bir kaynana. Ve gorumceler... daha kimler kimler vardir Allah bilir. Evlenince yasayacaginiz hersey size agir gelecek neden mi tecrubesizsiniz hersey caninizi tecrubeli insanlardan daha cok yakacak zamanla pisersiniz umursamamaya farkli tepkiler vermeye baslarsiniz ama bakarsiniz ki omrunuzden omur gitmis olur..zayi olur tüm guzel hayalleriniz sevginiz. Yasayamazsiniz evliliginizi, evliliginizin her anina ziyan gelir. Cocuklariniz olur stresle huzursuz iciniz icinizi yerken eşsiz annelik duygusunun o lezzetini tadamazsiniz. Elbet birinin basini yakacaktir bari bu kisi siz olmayin. Cunku burada baya farkindaliginiz oldu. Bu yorumlarida neden yapiyoruz belki hepimizin vardir keskeleri . Ve tecrube öyle guzel ki 2. Baharimi yasarsam cok işime yarayacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?