Siz olsaydiniz evlenir miydiniz?

S
Niye ağır olsun?
Yok kuzum, evlen... musmutlu olursun demek yalan olur. He sen adamin anasini, kardeslerini, aile sevdasını sirtlanirsin o başka. Mutlu olurmusun onu bilemem...

Ben sirtlanamam mesela.
Sirtlansa da kiymeti olmaz sirtlanmasa da iki ucu b...u degnek derler

Lafa değil icraata bak
Kadın benim yanımda kapanır derken ne demiş bu adam, benim yanım derken? Allah katımı nedi yani,hani normalde hafif meşrep ama bari benim huzurumda namuslansın...tüylerim dikeldi bak

Benim kv kapalı geleneksel bir kadın ama ben askılı da giyerim kardeşimin düğününde popoma kadar dekolteyle gezdim bisey demezler eşim fırsat vermez ben tutumundan eminim bak, o yüzden evlendim eşşek yüküyle görümcen ve onların bebesi beliği var, empati yapamadım az soluklanayım

Sevgili muallime desenki sevgilim birey olmayi basarmis,ailesinin etkisinde kalmayacak kisilikte. Aileside cok anlayisli beni oldugu gibi kabul ediyorlar desen hicbir problem yok. Fakat sen bunlarin tam tersini soyluyorsun. Benim esiminde durumu,hatta kardes sayisi bile ayni. Nemi oldu? Ask ugruna uyarilmama ragmen gozumu kapatip evlendim. Ailesinin baskisiyla kapan,isten cik demeler kisitlamalar,daha neler neler. Bu otuz yildir boyle. Degdimi? Asla derim. Onca baski ve mucadele yillar sonra pisikolojimin bozulmasiyla taclandi( inanin cevremde benim hikayem gibi hayat yasayan,yasamaya devam eden orneklerle dolu. Burda bazi genc kizlarimiz inanmiyor ama gercekler bunlar. Davul bile dengi dengine vurur. Iki gonul bir olup evlenincede samanlik seyran olmuyor soylenen gibi

Iyi de düşkün diyosun ailesine benim yanımda olmaz diyosun laf taşıyo bi kere, ordan sana laf getiren senden de oraya götürür
Aynen oyle sinir oluyorum o huyuna hayir ister istemez insanda kin olusuyo annesi icinde oyle onada soyluyo tabi hatta bazen biz telefinda konusurken annesi yaninda olunca bak muallime sana soyle diyo diye kadina saka yapiyo sinirleniyorum o kadin ne anlar sakadan:

S

Sirtlansa da kiymeti olmaz sirtlanmasa da iki ucu b...u degnek derler

Öyle olduğu icin yaşımın bana verdiği tecrübeye dayanarak kacardim :)

24 yaşında anne olamamaktan korkuyor...
Benim rahim galiba US Special Forces... 31 yaşındayım ama bu tip bir aileye gelin değil pikniğe bıle gitmem

Sevgilinle aşkından ölerek de evlensen erkekler hep ailelerini tutar 2 gün sonra aşk biter birde çocuğunla eziyet çekerek bulursun kendini çokkk iyi düşün karar senin kararın ama bence koşarak uzaklaş anlattığın kadarıyla kv denen kişi sana baskı yapacak görümceler huzur vermeyecek eşin de sana destek olmayacak onlar la baş edemezsin

Hahah sonuna kadar katiliyorum sana sevgilim bunu normal karsilamis olmali ki bana söyledi.. Hayir yani gercektan amac ne nedir kestiremiyorum bambaska bi zihniyet insalar gelini soyle demesin fakan diye dusundu galiba..aslinda tum mesele este gercekten ondan emin olsam cahil zihniyeti benim huzurumu bozamaz zaten

Yani cok haklisiniz da o kadar da denk degil degiliz aslinda sadece ailesi geri kafali sanki ailesi benim kusagim degil de bi ust kusak gibi annaanne babaanemin zihniyeti yani
Sizin sevgilinizde o bir ust kusaktadirda caktirmiyordur. Evlenince farkina varirsinizda cok gec olur derim. Aile gerici ise sevgilininde gerici olma riski hayli yuksektir:) Degilsede evlenince gorurseniz,sansli olursunuz. Ha bu arada o yedi kardesin gelip gitmeleri,dertleride hic bitmeyecek,kardes cocuklarida icine girince gor sen o zaman o yuce ask ve sevgiyi:)Tecrubeyle sabittir(

Yaa cok icime dokundu bu yazdiklariniz ne guzel anlatmissiniz..Insallah rabbim hepimize guzel kaderler yazar bu mubarek gecede insanin esiyle ailesiyle imtihani en zor imtihanlardan bence rabbim kimseye yasatmasin
AMIN Allah razı olsun. sevindim dua icin. Ben riske girip tecrube edecek olmazdimda benimki hic belli etmedi. Saygi ilgi alaka comertlik merhamet superdi yillarca. Sonra evlendik. Aşik olmadim hayran kaldim evlendim . Önce ailesini alt etmek zorunda kaldim benimkiler disli olamadiklari icin o kisim kolay oldu ama eş evlenir evlenmez değişti. Hakaretler disari arkadaslari. Gece 2 lerde eve gelmeler muhabbet sohbet yok. Her an eleştiri. Ahh ben ahh bosanmak hiç aklıma gelmedi gelse bosanirdim. Benimde ahmakligimda bu oldu. Tecrubelerimle huzurun mutlulugun her guzelligin kiymetini daha cok bilir oldum bu benim icin kazanc oldu ve cocugum :) Bunlari kaldirmak zordu ama . Kendimi genelde yanlizliga gömdüm küstüm herseye. kalbimi ve düşüncelerimi buyuttum. Dusundum konustum düsündum. yeni yeni cikiyorum kabuktan ilk firsatta bosanip ruhumu tedavi edicem inşaAllah. Ve tecrubelerimle külfetsiz tercihler yapacam kuş gibi özgür hissedicem ezik ezik değil kipır kipir inşaAllah. Aksi biseye izin vermicem. Neyse simdi duaya devam edeyim geceyi değerlendirelim sizin içinde ederim. ALLAH iyilerle karsilastirsin

Haklisin iste onlari goze almadığım icin bu konuyu actim o kadar gozum kararmadi cok sukur bazi seyleri bende dusunuyorum ama tecrubeli insanlardan duymak bambaska.Sevgilimle bu konuda ki tereddutlerimi paylastigimla sozleriyle cok olgun tatmin edici konusuyo ama bazi davranislari dusunceleri bende celiski oluşturdu icime sinmeyem seyler bu yuzden ve bu saatten sonra sinmeden de bi yola girmiycem insallah

Yanlis okudunuz galiba..korkmaK degul artik anne olmak bi yuva kurmak istiyorum dedim..bende oyle idim ancak basa gelince farkli oluyi iste Allah kimseyi kalbiyle sinamasin bi iliski kolay olgunlasmiyo oyle 2 bucuk sene bazi gercekler karsisinda bi anda silinip atilmiyor

Cok haklisniz bir sey diyemiyorum galiba bietecek bu is

Cok iyi edersiniz . Soz hic onemli degil,davranislar onemlidir bence. Benim esimde hep olumlu konustu. Davranislarinda ara ara sezdim ama askin gozu kordurya yakistiramadim:)) Evlenince olanlar oldu o anlayisli kisi gitti bambaska biri geldi. Bundan daha iyisini bulamam ozguvensizligi ile tabiri cahizse belami buldum,otuzyildir cekiyorum(

Aayyyy inanmıyorum ya kanka sen hala ayrılmadın mı....kız biz senle 2 saat önce inatlaşmadık mı....evlencen sen evlencen ben biliyom bak hissettim.... içime doğdu dedim....bebe belik emmi gelin görümce kayın kaynata.... Haaaa kocan mı başbaşa kalırsın elbet onlarca bul bulaşık yıkayıp hizmet edip yatağa gözleri kapalı girdiğin anda kocanı da görürsün.....

Amiin.olsun bunlar sizi güçlü bi kadin yapmis hayat iste herkesi bi yerden vuruyor..bir de hic belli etmedi sonra cok degisti diyorsnuz ya bu beni cok tedirgi n ediyo benimkinin sinyalleri varken kosarak uzaklasmaliuim o zaman diyorum

hahah gelem yorumlar kafa karistiyo napiyim:) yok yok henuz bi yola girmeme karari aldim korkma yine konu acarim ben evkencek gibi olunca :)

Yuva doğru insala kurulur hele annelik en doğru insanla tadilmasi gereklidir. Yanlış insanla kurulan yuva cehenneme döner. Karşındaki insanla 3 değil istersen 30 sene geçir önemi yoktur. Yanlış insan 30 sene sonrada yanlıştır.

Sen ata ters biniyorsun malasef. Yuva kurup cocuk sahibi olmak istiyorum diye yola cikarsan yanlışlarin altinda ezilirsin. İlk " bu işte o" dediğin insan çıkar karşına ve SONRA ben bu adamla ömürlük baglanmak istiyorum dersin ve cocuk sahibi olursun...

Sence erkek arkadaşın iyi bir baba olabilirmi? Bu insanin kültürü altinda cocuklarini büyütmek istermisin?

Sadece sorunu yanitlamak gerekirse hayir ben olsam evlenmezdim.
Aciklamana yorumum ise bu sekilde evlenip savas veren ve mutlu olan yada savasmayip aileyi silp yine mutlu olan kadinlarda var. Yani her kadin bir degl. Mevzu evlilikse ben zor seylere gelemem. Ama evlenck olan sensin. Hayrlisi olur ins

Ben ayrıl veya ayrılma diyemem.
Ama seviyorsunuz belli ve tanımadan ön yargılı olmayın yüzyüze görüştüğünüzde doğal davranın lütfen onlarda ona göre hareket ederler. Eğer ilk görüşten sonra fikirleriniz değişmezse o zaman düşünün. Bir tane görümceniz kıskanç diye diğerleri de aynı olmak zorunda değil canım . Uzun lafın kısası bir gün gidin sohbet edin sonra yola çıkın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…