• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız?

Eski isyerimde bir teyze vardı. Oglu 31 yasinda falandi yanilmiyorsam. Teyze oglu icin hep iyi isler pesinde kosardi. Aman memurluk olsun, ya da ozel sirkette cok iyi maaslar alsin derdi.
Iyi de kalici is bulana kadar gecici islerde calismak bir erkege ne kaybettirir?
Abim 2 yil kadar neredeyse maassiz calisti. Ama çalıştı sonucta, karisi sabahin köründe yollara duserken evde yatmadi.
Kusura bakmayin ama sozlunuz cok bilindik ve tanidik bir erkek modeli.

Merhaba kızlar tam 2 yıllık bir ilişkim var ve sözlümle aramda 9 yaş fark var.
Sözlümü kısaca tanımlamam gerekirse şimdiye kadar hiç büyük tartışmalar yaşamadığım bana henüz hiç bağırmamış asla hakaret etmemiş ve genelde arkadaşlarım tarafından sevilen ve takdir edilen biri.Özellikle altına çizeceğim diğer özelliğiyse kadınlara karşı çok saygılı.
Ama beni tedirgin eden bir konu var sözlüm yaklaşık bir yıldır işsiz.Bir yandan işsizlik maaşı alıyor bir yandan da bankalara işsizlik sigortası yaptırdığı için kredileride bankalar tarafından ödeniyordu. Bu yüzden çalışmadı.Şimdi ise iş bulamıyor bir kaç yere başvurduk sonuç bekliyoruz.Bunun dışında aslında anlatsam roman olacak şeyler var ama kısaca özet geçeyim 10 bin lira tazminat alıp onu alkole benzine vs ye harcadı.(Ablasının yanına gitti çoğu kez) E tabi hazıra dağ dayanmaz. Sonra pişman olduğunu alkol almayacağını söyledi nakte sıkışıktı yardım ettim her ay maaşımı eline verdim biriktir kalanı dedim sonra kredi kartında üç bin tl borcum var napıcam diye geldi birikim yapmak bi yere,bu ve bunun benzeri bir dönem saçma saçma hareketler yaptı kısaca...
Geçen gün bu yüzden tartıştık ve acaba haklı mıyım yoksa çocuğun başının etini mi yiyorum bilmiyorum.
Ben her gün en az 3 saat yol gidip zor şartlar altında çalışıyorum yani bedenen değil ama beynen.
Ben bu şekilde çalışırken onun sürekli evde plastation oynaması arkadaşlarıyla kahvede takılması vs çok sinirimi bozuyor.
Sonuçta insan karşısındaki erkeği güçlü görmek istiyor hiç yoktan çabalarken görmek.Açıklaması şu bende kahroluyorum ama yok iş yok..
Şimdi bir yerden bir miktar para bekliyor o para gelirse hem düğün hem eşyaları onunla karşılayabilecek ama o para ya gelmezse.. O zaman napıcak çok merak ediyorum ben kendisine bir yıla yakın çalışmadın şimdi o para geldi geldi,gelmezse napıcaksın dedim,o zaman arabayı satarım dedi bende yok öle bir yıl yat sonra elinde ki hazırı sat,satamazsın dedim. Gerçekten napıcam o para gelmezse ikimizinde doğru dürüst bi birikimi yok yaptığı sorumsuzluk değil mi
çok uzun oldu ama emin olun yaşadıklarımı yarısını bile toparlayıp anlatamadım siz olsanız nasıl düşünürdünüz?? Yanlızca fikirlerinizi merak ediyorum.Birde iş yerindeyim ara ara cevaplıcam sizi gecikme olursa kusura bakmayın lütfen :)
Sen dugun masrafindan cok evlendiginizde calisip calismiyacagini dusun bence.

Merhaba kızlar tam 2 yıllık bir ilişkim var ve sözlümle aramda 9 yaş fark var.
Sözlümü kısaca tanımlamam gerekirse şimdiye kadar hiç büyük tartışmalar yaşamadığım bana henüz hiç bağırmamış asla hakaret etmemiş ve genelde arkadaşlarım tarafından sevilen ve takdir edilen biri.Özellikle altına çizeceğim diğer özelliğiyse kadınlara karşı çok saygılı.
Ama beni tedirgin eden bir konu var sözlüm yaklaşık bir yıldır işsiz.Bir yandan işsizlik maaşı alıyor bir yandan da bankalara işsizlik sigortası yaptırdığı için kredileride bankalar tarafından ödeniyordu. Bu yüzden çalışmadı.Şimdi ise iş bulamıyor bir kaç yere başvurduk sonuç bekliyoruz.Bunun dışında aslında anlatsam roman olacak şeyler var ama kısaca özet geçeyim 10 bin lira tazminat alıp onu alkole benzine vs ye harcadı.(Ablasının yanına gitti çoğu kez) E tabi hazıra dağ dayanmaz. Sonra pişman olduğunu alkol almayacağını söyledi nakte sıkışıktı yardım ettim her ay maaşımı eline verdim biriktir kalanı dedim sonra kredi kartında üç bin tl borcum var napıcam diye geldi birikim yapmak bi yere,bu ve bunun benzeri bir dönem saçma saçma hareketler yaptı kısaca...
Geçen gün bu yüzden tartıştık ve acaba haklı mıyım yoksa çocuğun başının etini mi yiyorum bilmiyorum.
Ben her gün en az 3 saat yol gidip zor şartlar altında çalışıyorum yani bedenen değil ama beynen.
Ben bu şekilde çalışırken onun sürekli evde plastation oynaması arkadaşlarıyla kahvede takılması vs çok sinirimi bozuyor.
Sonuçta insan karşısındaki erkeği güçlü görmek istiyor hiç yoktan çabalarken görmek.Açıklaması şu bende kahroluyorum ama yok iş yok..
Şimdi bir yerden bir miktar para bekliyor o para gelirse hem düğün hem eşyaları onunla karşılayabilecek ama o para ya gelmezse.. O zaman napıcak çok merak ediyorum ben kendisine bir yıla yakın çalışmadın şimdi o para geldi geldi,gelmezse napıcaksın dedim,o zaman arabayı satarım dedi bende yok öle bir yıl yat sonra elinde ki hazırı sat,satamazsın dedim. Gerçekten napıcam o para gelmezse ikimizinde doğru dürüst bi birikimi yok yaptığı sorumsuzluk değil mi
çok uzun oldu ama emin olun yaşadıklarımı yarısını bile toparlayıp anlatamadım siz olsanız nasıl düşünürdünüz?? Yanlızca fikirlerinizi merak ediyorum.Birde iş yerindeyim ara ara cevaplıcam sizi gecikme olursa kusura bakmayın lütfen :)

O para gelmezse geleceği yok bu çocuğun bence. Birde daha sözlüymüşsünüz. Keşke vermeseydın maaşını. Sonra üzülmezsin inşallah

Ben olsam korkardim böyle adamdan..
Bir yildir calismamak icin bahane üretmis gibi algiladim yazdiklarinizdan.
Calismak isteyen is bulur. Bir yil icerisinde coktan bulmaliydi zaten..
Erkek dedigin caliskan olmali.. böyle sevgilim olsa kanim dururdu herhalde korkudan :KK53:
Ilerde ne olacak diye kafayi yerdim..
Ise girse bile hemen evlenme derim.Gözlemle.
Ama issiz gücsüz iken bu yil icinde evlenmek istemis? Sana güvenerek mi :KK57:
O paralar geldi diyelim..ee sonra senmi evi gecindireceksin?
Yani aklima hic iyi seyler gelmiyor erkek arkadasin hakkinda...

sözlünün gelecek kaygısı pek yok anladığım kadarıyla. daha çok bugünü düşünen birisi gibi. sen haklı olarak ileriyi düşünüyosun ciddi bi yolda ilerliyosanız sözlünün de ciddi adımlar atması gerekir. en azından senin çabaladığın kadar çabalaması gerekir. evlendikten sonra bi sürü borç ve işsizlikle boğuşmak istemiyosan bu sorunu ikiniz birlikte bi çözüme kavuşturmalısınız. öğrenim durumu nedir bilmiyorum ama isteyen kişi playstation oynamak yerine iş arayabilir

Savurgan biri karşınızdaki belliki. Maaşınızı vermişsiniz o bile harcanmış ve üzerine borç yapılmış.
Beklediği para geldi diyelim, eşyaları aldınız, düğün hazırlıklarını da yaptınız diyelim en iyi ihtimalle (bu paranın da harcanma potansiyeli var belliki) eee sonra? Bir yıl çok uzun bir süre işsiz kalmak için ve 1 yıl daha işsiz kalmayacağı ne malum.
Gelecek planı yapamazsınız bu şartlarda çünkü potansiyel yok karşınızdaki kişide. Olmayan parayı harcayıp borca giriyor şu an. Madem işsizlik maaşı var ona göre harcama yapıp, tabiri caizse ayağını yorganına göre uzatması gerekir.
Arabayı satarım, gelen paradan şunu yaparım , bunu yaparımlar yeterli değil bence. Dibine kadar haklısınız. Daha fazla çaba sarfetmeli nisanlınız. Rahata alışmış gibi görünüyor.
buradaki insanların sende haksızsın deme ihtimalleri olur diye düşündüm ama kime danışsam herkes sen haklısın diyor kendi ablası bile seni kaybederse kardeşim için üzülürüm diyor napıcam bilmiyorum.

Depresyondaki bir insan gidip gezip tozmaz, sürekli para harcamanin pesinde olmaz. Ki depresyonda olsa bile, bunun psikologu var, terapisti var, gitsin tedavisini görsün.

Yani bana sorarsan, sorunu depresyon degil. Asil sorunu 30 yasinda olup fakat bir 17 yasindakinden farki olmamasi. Yani bu yasa gelmis, arabadan, kira gelirinden umut ediyor. Kiraci gitse, yeni kiraci bulamasa ne yapacak? Yada o evin birseylerini tahamir etmesi gerekirse? Bu adam kisacasi uzun vadede düsünemiyor. Sadece kisa vadede "nerden çabuk para alabilirim" gibi derdinde. Ondan dolayi asla ve asla birikim yapamaz zaten. Aldigi parayi zaten bir sans olarak görüp derhal harcar, ki yapiyormusta.

Ayrica güya is buluyormusta, iyi is olmasi lazim diyorumus beyefendi. Iyide, bunun tecrübesi var mi? Daha önce sordum, diplomasi var mi? O iyi islerde çalisan, yüksek maas alan insanlar kusura bakmada playstation oynayarak o seviyeye gelmediler. Onlarda ilk basta kötü islere baslayip, o seviyeye kadar geldiler. Yani nasil kendi gururuna yedirebiliyor anlamadim. Bir tarafta kiz arkadasindan para almak, diger taraftan is bile begenmemek.

Bir müddet sonrada "ben kendime is açmak istiyorum, birisinin emirin altinda çalismak istemiyorum" dese hiç sasirmam. Seni ikna edip kredi kartindan borç çeker ve o is sonrada asla yürümez. Ondan sonra yillarca borç öde. Bunun örnekler çok, hele kk'de.

Sonuç itibari ile bilmiyorum, tavir alsan bile bence bu çoçuk hiç degismez. Gelmis artk 30 yasina. Bu yasina kadar sorumluluk almayan bir insan bence hiç bir zaman alamaz.
karakter analizi yaptın şuan ve her bir cümlen doğru kendi işimi kurucam dedi zaten bi çok kez biraz önce telefonda konuştuk ve yaza kadar bi işe girip o beklediğin parayı alıp düğünü eşyayı vsyi yaptın yaptın yapamadın dünya ahiret kardeşimsin dicem yollarımızı ayırıcaz dedim o da gayet güzel bir iş bulacağım ve düğünü eşyayı halledicem ve senle evlenicem diyo anlamıyorum nasıl bu kadar emin ..

Benim eşim de uzun süre çalışamadı bulunduğumuz yer sebebiyle falan.
Askerden döneli 5.5 ay oldu ancak iş bulabildi. Ona da daha yasal prosedürler yüzünden başlayamadı. Evde pc oynuyor vs. Zaman geçsin diye ne yapsın :KK43: İnsanı üzen bi durum çünkü kendisi bu durumdan çok rahatsız. Benzer süreçler yaşıyor olabilirler Ama sizin durumda eğer hazıra güvenip böyle yapıyorsa işin zor gerçekten. Geçici de olsa bi işe girmeye çalışsın...
bi yıldır geçici bi iş bulmadı şimdide diyo ki altı aylık bi iş buldum geçici ben anlamıyorum ne desem hemen bi çözümü var..

içkisi var, çalışmıyor, sen maaşını eline saydığın halde hala gelip kart borcum var bla bla bla ama iyi biri.
kendinizi ne zamana kadar kandıracaksınız
illa iş kulelerinde bankalarda masa başlarında olması gerekmez ki işin
iyisini bulana kadar her işi yapabilmeli erkek dediğin
sevgilisi çalışıp eline veriyor ve bunu gururuna yedirebiliyor
sevgi hiç bişeyi çözmez kesinlikle çalışmayıp bir yıl yatıp içen insana güvenilmez
ama her şeye rağmen evlenecek gibi duruyorsun sanırım umarım kolay olur bundan sonrası

E dugunu bi sekilde yaptiniz diyelim, ondan sonra nolcak? Sen mi bakicaksin bu adama?
Dugun isini sozlun bi iste dikis tutturana kadar unut, yoksa kafani cok vurursun duvarlara.
biraz önce demiştim iyi bir işi olmazsa diil düğün nişan bile yapamayız hayatta olmaz..

iki tane yatırım amaçlı kiracısı olan evi ve bir arabası var güvendiği tek şey arabayı satarız kira gelirim var engel olmasam 40 defa satmıştı o arabayı...
vay anasını sayın seyirciler :KK57: adamın 2 tane kira geliri var üstüne hala senin 8 aylık maaşını yiyip bitirip kart borcum var mı diyor :KK57: sen iyi misiiiiiiiiiin:KK57:

içkisi var, çalışmıyor, sen maaşını eline saydığın halde hala gelip kart borcum var bla bla bla ama iyi biri.
kendinizi ne zamana kadar kandıracaksınız
illa iş kulelerinde bankalarda masa başlarında olması gerekmez ki işin
iyisini bulana kadar her işi yapabilmeli erkek dediğin
sevgilisi çalışıp eline veriyor ve bunu gururuna yedirebiliyor
sevgi hiç bişeyi çözmez kesinlikle çalışmayıp bir yıl yatıp içen insana güvenilmez
ama her şeye rağmen evlenecek gibi duruyorsun sanırım umarım kolay olur bundan sonrası
yok gerçekten iyiliğine çok iyi anlatamıyorum biliyorum ama bende anlamıyorum niye böyle davrandığını şimdide herşeyi yoluna koyucam diyo o kadar emin ki kendinden haksızsında demiyo anlayamıyorum..

vay anasını sayın seyirciler :KK57: adamın 2 tane kira geliri var üstüne hala senin 8 aylık maaşını yiyip bitirip kart borcum var mı diyor :KK57: sen iyi misiiiiiiiiiin:KK57:
bilmiyorum iyi miyim ben :D
kira gelirlini toplasan bin lira ediyo çok bşi değil ki..

Istedigi kadar iyi biri olsun calismamaya alismis. Cafeler garson ariyor, avmler satis personeli ariyor. Ben universitede okurken bile bu tarz isler yapiyorum aileme yuk olmayayim diye. Oyle cok da vasifli bir eleman degilse bu islere baksin. Nisanlisindan harclik alacagina bunu yapmali borclari varsa. Bilmiyorum cok sorumsuz geldi bana, hazir para yemeye alismis, evlenip basiniza bela almayin derim ben. Karar sizin elbette, sevdiginiz icin kolay degil oyle birakmak ortada hayaller, planlar falan var ama zor is bence...
zaten geçici bir iş istese bulurdu takmış kafasına hayır geçici değil tam bir iş olacak hayatım boyunca yapacağım iş olacak diye

zaten geçici bir iş istese bulurdu takmış kafasına hayır geçici değil tam bir iş olacak hayatım boyunca yapacağım iş olacak diye
Yani tabii ki herkes bunu ister ama hayatimizi idame ettirebilmek icin cogumuz yapiyoruz bu gecici isleri. Yanlis anlamayin ama her ay maasinizi vermissiniz. Elbette ciftler yardimlasir ama en azindan bunu odemek icin veya hic baskasina muhtac olmamak icin calismali insan. Bence bunu anlatin nazik bir dille. Siz calisip ona yardim ederken onun hicbir sey yapmayip kahvede takilmasi pes dedirtecek cinsten..

Yani tabii ki herkes bunu ister ama hayatimizi idame ettirebilmek icin cogumuz yapiyoruz bu gecici isleri. Yanlis anlamayin ama her ay maasinizi vermissiniz. Elbette ciftler yardimlasir ama en azindan bunu odemek icin veya hic baskasina muhtac olmamak icin calismali insan. Bence bunu anlatin nazik bir dille. Siz calisip ona yardim ederken onun hicbir sey yapmayip kahvede takilmasi pes dedirtecek cinsten..
nazik dille anlattım bağara çağara da anlattım herşeyi yaptım zaten güzel bi iş bulup çalışmazsa asla evlenemeyiz kendisine de söyledim ve seni 1 yıl daha beklemem ayrılırız dedim tamam bulucam diyo
o kadar emin ki kendinden.

bilmiyorum iyi miyim ben :D
kira gelirlini toplasan bin lira ediyo çok bşi değil ki..
bin lira az para mı ya. dar gelirli aileler asgari ücretle geçinmek zorunda kalıyor. hele bir öğrenci için bin lira servet gibi gelir. bakış açısına bağlı. şimdide seni 6 aylık geçici işle mi kandırmaya çalışıyor. 6 ay bitince ne olacak bir yıl daha yatış mı?
senin iyiliğin için konuşuyorum kurtar kendini bu belirsizliklerden o kadar söylüyorum sana evde yatmaya bilgisayara, oyunlara alışmış erkek değişmek istemez bile. zamanla tüm bunlar sevgini tüketecek acı ama gerçek. onu sevebildiysen bir başkasınıda sevebilirsin sevgi sana ait..

Back
X