Sizce ablamdan hakkımı almalımıyım?

Her evlada esit davranma kismi da bana gore sadece mirasta gecerli. Baba, evi ablanin ustune yapmamis. Durumu yokken cocuguna gec otur demis. Boyle bir durumda benim durumum da iyiyse once ben derim ablama abla gec sen babamin evinde otur diye. Boyle bir durumda neyin esitligi yahu. Zor durumdaki ablama annem babam yardim ettiginde tirnaklarim cikacaksa olmaz olaun kardesligim.

Babanızın evine karışmaya ne hakkınız var bide kendi kafanızdan kira belirlemişsiniz evde 2 kişi çalışıp 30k kazanıyor bu size fazla mı geldi Türkiye de yasamadiginiz için etin kilosu dan yumurta fiyatlarından haberiniz olmadığı belli benim eşim tek 30 kazanıyor ben tarla bahçe işlerine gidiyorum zor ay sonunu getiriyoruz kiramiz çok ucuz olduğu halde yazık kafanıza

O kdr gerçeklikten uzaksınız ki konuya zerre kızmadım sadece güldüm
En kısa zamanda geri dönmeniz ve burada yaşamanızı temenni ediyorum. Ayrıca anne baba hayatta iken onların malı üzerinden asla hak söz konusu değildir karışamazsıniz

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄

Evin kira değeri 2500 lira ise, mantık olarak size bu paranın 3te biri düşer evlat olarak. Yani 833,33 türk lirası. Bunun euro karşılığı yaklaşık 25 euro.

Ben siz olsam 85 €'yu isteyeceğime yeğenlerime her ay 100€ gönderirdim. Size göre çok az ama o çocuklar doğru düzgün beslenir, ceplerinde harçlıkları olur. 3 çocuğun yaşadığı evde 30 bin TL, ay sonu zor gelir. Bir de ihtiyacım yok diyorsunuz yazık. Bence de söyleyin ablanıza da bilsin niyetinizi düşüncenizi. Başkasının evi orası, sizin değil. Babanız anneniz yaşadığı sürece onların evi, kimi isterse onu oturturlar. Bu pahalılıkta ellerinden geldiğince ailede herkes birbirine destek olmuş ne güzel. Siz de girin araya bozun.
Siz gurbetçiler gittiğiniz tatilde bir akşam yemeğine vs daha çok ödüyorsunuz.
Konu sahibinin kalbine inecek ckdkdnd

Evin kira değeri 2500 lira ise, mantık olarak size bu paranın 3te biri düşer evlat olarak. Yani 833,33 türk lirası. Bunun euro karşılığı yaklaşık 25 euro.

Yok yahu, 3’te birini 2500₺ belirlemiştir. Malum bu ara gündem artan kiralar 🥴 El insanı ev sahiplerine saydık sövdük bu sitede ama kardeşi görmemiştim 😬🤣

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Ev sizin de değil ablanızın da değil babanızın. Ölmemiş adamın malından pay isteyerek oma da saygısızlık edeceksiniz. Oralarda unutmuş olabilirsiniz ama ben söyleyim buralarda bana ana ölmeden mal paylaştırmak pek yoktur. Neden mi? Malımı şimdiden dağıtırsam elden ayaktan düşünce yüzüme bakmaz evlatlarım diye; ben buna çok hak vermezdim ama görüyorum ki adamların da bir bildiği varmış. Mal babanızın, o da en ihityaç sahibi evladına uygun görmüş, konu burda biter. Adam kadın ölünce, allah gecinden versin, düşünülür ne olacağı. Yaşadıkları 10 yılın 20 yılın ablanların o evde, izin verin de mal sahibi yapsın hesabını. Aynı mantıkla babanızın oturduğı evden de kira talebinde bulunabilirsiniz. Ya asla burdan empati den uzak yorum yapmamaya çalışırım ama cidden bakış açınız aşırı tuhaf geldi

Screenshot_20230719_090038.webp

Sakin böyle bir e girismeyin. Ne demek izin param çıkar. Kaç kurusun peşine düştünüz? Şunu bilmelisiniz bi kere; kimse kimsenin rızkını yiyemez. Siz payiniza düşeni mutlaka alırsınız ama bu kardeşlik bağını üç kuruş için kopararak olmamalı. Türkiye de kazanılan 30bin lira kaç euroya geliyor bir hesaplayın bakalım. Yazık ya bir de aylık gelirlerini hesaplamissiniz. Fırsatçılık yapmayın. Para bugün var yarın yok ama kardeşlik öyle olmamalı.

O zaman zahmet çekin Zor yaşam çektiğiniz Almanyadan dönün de babanızın evinde oturup siz de kira ödemeyin. Ablanız da o evi temizliyor, yemek yapıyor. Bu hesapla siz borçlu çıkarsınız. Sizin gibi kardeşim olup böyle derse babamlar yaşlandı, bakım için şu kadar, ev bakımı için de bu kadar gönder derim.

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔
Allah doyursun seni.

Para ıcın ailede kimse kimseyi kırmasın bence

İlla hırsınızdan catlıyorsanız anne babayla konusun
Mal onların malı
Kimse ellerinden zorla almadı

O zaman zahmet çekin Zor yaşam çektiğiniz Almanyadan dönün de babanızın evinde oturup siz de kira ödemeyin. Ablanız da o evi temizliyor, yemek yapıyor. Bu hesapla siz borçlu çıkarsınız. Sizin gibi kardeşim olup böyle derse babamlar yaşlandı, bakım için şu kadar, ev bakımı için de bu kadar gönder derim.
Anne babaya bakıyormuymus ki ablası? O detayı goremedim

Dolduruşa gelmişsiniz gibi hissettim:) sanki sizi bu konuda gazladilar gazladiler da soluğu burda aldınız belki bir iki de buradan derler evet hakkınz diye ama yoo hiç de hakkınız yok anne babanız la konuşun, burda 30 bin para mı ya bide 3 çocuk var.

Anne babaya bakıyormuymus ki ablası? O detayı goremedim
Aynı evde kalıyorsa bakıyordur yani. Anne hasta olunca çorbasını komşu yapmıyordur. Annemlere yakın bir kardeşim var mesela, her işlerine o koşar. Konu sahibi 2500 tlyi nasıl büyütmüşse gözünde başka bir şey görememiş.

Benim bi teyzem var. Onunla tanisan herkes ondan nefret eder. Seytanin vucut bulmus hali gibidir. Isine gelmeyen bir sey yapildiginda insanin ahlakina namusuna iftirq atmaktan bile cekinmez. Neredeyse yetiskin yaslarina kadar annemleri diger teyzelerimi sacini basini yolarak dövermis. Seytanlik leveli gozunuzde canlansin diye söylüyorum. Amaaaaa. Benim en kucuk teyzem.bekar, anneannem ve dedem yok. Teyzem yalniz. Dedemden kalan bir evde oturuyor bir evin de kirasini alip geciniyor. Bu seytan teyzem bile 20 senedir bir kez bir an bile buna laf etmedi. Cunku kendisinin ihtiyaci yok ve maddi durumu iyi. Benim o seytan teyzemden daha kotu bir insan olduguna inanmak istemiyorum cidden ya

Back
X