Sizce ablamdan hakkımı almalımıyım?

Daha mal sahipleri yaşarken siz hangi hakla kendi kendinize kira belirliyorsunuz?

Almanya’da yaşıyormuşsunuz girin bi işe çalışın 85 euroya da muhtaç değilsinizdir. bende sizin yan memleketteyim kandırmayalım birbirimizi eşim tek çalışıyor demişsiniz bir o kadar da sosyal yardımlarınız vardır hiçbir şey yoksa sosyal evde yaşıyorsunuzdur. Tatil param çıkar yazmışsınız Almanya’da tatil parası vermiyorlar mı ya? Burda mayıs ayında herkes maaşının %70i kadar tatil parası alıyor Almanya’nın sosyal olanakları ve ödenekleri burdan kat be kat fazla.

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Asgarî ücret ve eyt asla geçinmek için yeterli değil, tek gelirleri bunlar ise 30 bin falan alamazlar yanlışınız var ,ayrıca 30 bin çok para değil, eğer durumum iyi ise ablamdan bişey talep etmezdim, Türkiyede durumlar bildiğiniz gibi değil, insanlar geçinemiyor temel ihtiyaçlarını dahi alamaz hale geldiler ...

Babanız hayatta,anneniz hayatta haliyle onların evi onların tasarrufu bu konu.
Baba evinden kira istemeye hakkınız yok, ha kiraya verilmiştir yabancı birine o zaman bile babanız isterse verir size ve kardeşlerinize.
Istemezse yine kendi tasarrufu.
Öte yandan benim evim yok konusunda hak verebilirim belki size,sonucta 3 kardeşin 2sine ev veriliyorsa size de yapılmalı ama bunu kira isteyerek vs yapmayın yine de. Ailenizle konuşabilirsiniz ev konusunu,bu ekonomik şartlarda nasıl yaparlar tabi bilemiyorum zira günden güne pahalanıyor evler.

Eve 30000 giriyormuş vay anasını ne büyük para ama 😒 gerçekten uzaktan öyle görünüyor demek, bu almancilarin kafası hiçbir şeyde yok... Hanımefendi buyrun sizi Türkiye'ye alalım şöyle bir süre yaşayın...
Kurulu düzenleri olmasa gelecekler yapma başkan 😁

Anne baba sağ yaşıyor, yani sizin o malda hiçbir hakkınız yok
Ablanizdan 85 eur istemeniz aşırı çiğ bir hareket
Anne baba malını istediğine verir , ancak öldükten sonra hakkınızı isteyebilirsiniz , sağ oldukları sürece kanunen hiçbir hakkınız yok , bir de şaka gibi yani 85 eur için tüm ailenizle ilişkinizi bozmayı göze alıyorsunuz, ne kadar ayip

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
30 bin artık Türkiyede para değil, 30 bin dediğiniz an itibariyle 1.000 Euro para. siz yurtdışında ne kadar maaşla geçiniyorsunuz çok merak ettim.

azıcık insaf edin azıcık gözünüzü açın, Türkiyede yakında soluduğumuz havaya para vereceğiz, siz ağzınız dolu dolu 30 bin diyorsunuz, bir de 5 kişilik bir ev için

2.500 Lira için kendinizi küçük düşürmeyin

ayrıca çok da istiyorsanız annenizle babanızla konuşun ablanıza evi veren onlar

şuan sanırımki evler hala babanızın, yani babanız ablanıza evi vermiş kira istememiş. Burada sizin nerede hakkınız yeniliyor tam olarak

Okurken çok üzüldüm böyle bir düşüncede kardeşim olsa aşırı kirilirdim ayrıca aileniz yaşıyor ev onların onlar kira istemiyorken sizin böyle düşünmeniz art niyetli geldi ayrıca iyi ki böyle şeyleri sorun etmiyorsunuz

Konuşmanız gereken kişi anne babanız, ablanızla konuşup kendinizi pis etmeyin, kaldı ki size de ev alınacağı söylenmiş. Ben yenmiş bir hak göremiyorum.

Vay be Almanya'da yaşayıp buradan coook uzak bir ablam olsa, 85 euro için karşıma gelse birde izin param çıkar diye düşünse tamamen silerim herhalde. Baba duysa kalbine iner bu ikiyüzlülük çok mide bulandırıcı ya. İnsan yeğenlerine kıyamaz birde tatil param çıkar demiş rezillik ya

Ben anladım olayı eski mesajlardan 11 sendedir Almanya'da 10 yaşında oğlu var depresyonda, Almanca öğrenmek istemiyor zor geliyor çalışmak istemiyor 2 günde işi bırakıyor.. Şimdi ablasına takmış kafayı kendini geliştirmek yerine
Oradan aldığın 75euro sana mutluluk vermez Kendi yaşamın için adım atmalısın tedavisnde Dr. dinle

Yalnız türkiye şartlarında 30.000 tl para değil kiralar minimum 10.000 tl den başlıyor 2500 tl için kalp kırmaya değmez. Bizimde iki evimiz var iki kardeşiz birinde ailemle biz yaşıyoruz şimdi diğer ev bitince orda ablam oturacak. Eeee aldığım maaş 20 bin tl bile değil ne yapayım bende ablamdanmı istiyeyim saçmalık gerçekten. Kardeş kardeşe bunu yapmamalı ayrıca anne babanız gönül rızasıyla vermiş sizede alacaklarmış zaten neyin tasası bu? He benim ailem hepsinide ablama verse gözüm olmaz kardeşiz yahu biz yada benim çok parada gözüm yok o yüzden böyle düşünüyorum.

Daha anneniz babanız ölmedi ne hakkından bahsediyorsunuz
Öldüklerinde miras da hakkınıza düşeni alırsınız
Ev sizin mi de kirayı size ödeyecekler
Resmen eniştem yeğenim bana para versin diyorsunuz😀
İnsanlar çıkarı oldumu nerden ne bulsam da istediğimi elde etsem diye şaşırmış

Ben eşimin aldığı maaşı bile bilmezdim siz kardeşinizin evine giren parayı ne kadar yakından takip ediyorsunuz hayret doğrusu

Son düzenleme:
Daha anneniz babanız ölmedi ne hakkından bahsediyorsunuz
Öldüklerinde miras da hakkınıza düşeni alırsınız
Ev sizin mi de kirayı size ödeyecekler
İnsanlar çıkarı oldumu nerden ne bulsam da istediğimi elde etsem diye şaşırmış

Ben eşimin aldığı maaşı bile bilmezdim siz kardeşinizin evine giren parayı ne kadar yakından takip ediyorsunuz hayret doğrusu
Siz eşinizin maaşını niye bilmiyorsunuz bu da çok önemli detay..konuyla alakasız ama erkeklere bu kadar bel bağlamayın yüceltmeyin

Back
X