Sizce annemiz hasta mı?

Ay alık benim kocam bana neler yaptı, 17 yıldır birak acısını evladimdan çıkarmayı üzülmesin diye hicbirşey anlatmadım ona...

Bırak acısını ondan çıkarmayı, bırak bana yaptığı kötülükleri ona anlatmayı kuzum incinmesin diye bir kez bile kötülemedim ona babası olacak iti ...

Çünkü adam ne yaptıysa bana yaptı, olanlar bizim aramızda, niye çocuğum benim yüzümden babası bildiği adama hayatı boyunca nefret taşısın ki küçücük yüreğinde? Yazık değil mi?

Anne olmasam katilirdim senin söylediklerine ama yok, anne olan bu kadını savunmaz.

Çok haklisin da işte herkes güçlü psikolojide olamıyor. Yani bilemiyorum fazlaca empati kuruyorum kadınla sanırım. Ne bileyim bu kadar ahlaksız adamı çocuklarım çok sevsin istemem bende herhalde. Ama tabi burdaki durum farklı cocuklarla baba arasında zaten bağ yok ve anne çocukları o adamın uzantısı gibi görmüş. Ne bileyim adam aldattığı kadınla evlenip mutluluk pozlari verirken kadın çocuklarıyla hayatı sürdürmüş ,en güzeli ve doğru olanı bu aslında da işte bunu herkes kaldıramaz. Keşke tedavi olsa en azından bu kalp kırıklığının çocuklarla alakası olmadigini anlar.

Üniversiteniz farklı şehirde ama annenizle mi kalıyorsunuz? Derslere nasıl gidiyorsunuz, devam zorunluluğu yok mu?

Okumayi bitiremedim ama annenizin kendi mutsuzlugu icin sizi sucladigi belli. Hayatsiz ve mutsuz, onu mutlu etme gorevini size yuklemis anlasilan. Ne yaparsaniz yetmiyor, yetmeyecekte mukemmelliyetci. Ve bu yuzdende mutsuzluk kaynagisiniz sanirim onun gozunde. Ve evet hasta. Hayatsiz, mutsuz, ofkeli, kirilganligini, yetersizliginin ortaya cikma korkusunu gizlemeye calisan bir hasta. Ben bu tip insanlar icin genelde caktirmadan antidepresan icirip mal edin tavsiyesi veriyorum dert sahiplerine.

Konu sahibi son durumunuz nedir... Ve birşey sormak istiyorum siz çocukken teyzenizin yada halanizin yakın akrabalarınizin sizle bağını kesmeden ne olursa olsun annenizle gorusmesini istermiydiniz.. insanın nefsine ağır geliyor böyle insanlarla iletişim halinde olmak ,ya alaylı bir şekilde asagiliyorlar ,ya fazla mudahele ediyorlar ,arkanızdan söylemiyorlar her anlamda sıkıntı veriyorlar bu sebeple kardeşin bile olsa mesafe koyuyorsun ,amma velakin yüzü solmuş ,mutsuz yavruların halı ve onlar için birşey yapamamak.. insanın güçlü bir pskolojiye sahip olmaya çalışarak yegenlerin hatrina iletişimi sürdürmek gerekiyor değil mi, siz mesela akrabalarınizin sizin için ne yapmasını isterdiniz,nasıl bir çaba içinde olmalılar..

Bence anneniz normal değil o bir gerçek.
Konuyu sonuna kadar okuyamadım, ancak bir annenin yapmaması gereken ne varsa size uyguluyor bu kadın.
Narsist bir insan, tedavi olması gerekir diye düşünüyorum.
En doğru tahlili tabii ki bir psikolog yapacaktır, o yüzden kısa zamanda destek almanızda fayda var.
En azından hayatınızın kalitesi artar bu açıdan.

Yetersiz falan değilsin mis gibi okumuşsun zeki aklı başında pırıl pırıl bir genç kız olduğun cümlelerinden belli. Annen hasta narsist her neyse ama hayat senin hayatın, mesleğini de en güzel şekilde yaparsın hiç şüphen olmasın. O zor ortamda yapabileceğinin en iyisini yapmışsın yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin , hayattan kopma sakın. Hayat böyledir bir köşeyi dönersin çiçekler açar , umarım senin çiçeklerin yakındadır . Sevgilerimle

Bence psikolojik sorunları var, sanki onun dışın da kimse bir şey bilmez, mükemmel olamaz gibi düşünüyor. Kendi sağlığınız için o evden uzaklaşmanız en iyisi kyk yurduna başvurun önümüzdeki yıl ya da babanız destek çıkmalı şu an ki eşi nasıldır, tekrar çocukları oldu mu, niye destek çıkmıyor vs. vs.insanı düşündüren etkenler. Umarım en kısa sürede hayatınız güzelleşir

herkesin imtihanı çok farklı
ne diyeceğimi bilemedim. Anneniz bariz hasta onun hasta olduğunu kabullenerek yaşamaya alışmanız gerekiyor gibi gözüküyor. Kardeşiniz en değerli hazineniz onunla ilgilenmeye devam edin Allah yardımcın olsun canım

Yazık adam kadını delirtmiş kendine bir hayat kurmuş çocukları da kadının başına atmış

Babanızın suçu size bir ev tutsun madem sizde kardeşinle kurtarın kendinizi

Anneniz için de psikoloğa götürün kabul ederse tabi

Ama mesafe koymanız şart

Kadın yalnızlıktan depresyon da olabilir bu kesinlikle sizin suçunuz değil anne baba boşanmasın da bir taraf hep burum da oluyor hıncını çocuklardan çıkarıyor

Maalesef

Allah yardımcınız olsun

Psikoloğunuz iyi bir psikolog değil. Danışanı görmeden ve terapi yapmadan herhangi bir tanıyı ağzına bile alamaz ve size aktaramaz. Ne yazık ki insanları tanılarla etiketlemek kolay geliyor ve mesleki bilgisi yetersiz kişiler çok çabuk karar verip işin özüne inemiyorlar.
Annenizin çok ciddi bir yetersizlik hissine sahip olduğunu ve yalnız kalma korkusu yaşadığını düşünüyorum. Elinde olanları kaybetmemek için her şeyi kontrol etmeye çalışıyor. Bunu otorite maskesiyle gizliyor fakat derinde çaresiz, yetersiz, hatta başarısız hissediyor. Belki babanızın evlenmesinin de etkisi vardır bilemiyorum. Sizi yük olarak görseydi kardeşinizi başından savmak isterdi fakat gitmemesi için direniyor.
Büyük ihtimalle yapısı da zordur. Sadece ayrılığa bağlamıyorum fakat çığrığından çıkma sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Annelik sorumluluğu ile kendi istekleri arasında sıkışmışlık, çaresizlik, öfke öfke ve öfke..

Okudum Allah yardımcınız olsun
Ben küçükken ailemden beter tepkiler görürdüm buraya yazmak istemem
İnanın sizinki yanında melek
Okuyun gülüm
En azından dersleriniz iyi
Tekrardan Allah yardımcınız olsun

Bir çocuğun kendini ne kadar değerli gördüğü annenin verdiği gösterdiği deger ile aynı orantıda oluyor. Siz artik annenizin hasta olduğunu biliyorsunuz bu yüzden bu öğrendiklerinizi değiştirmeyi kendinizi sevmeyi güvenmeyi öğrenmeniz lazim. Anneniz konusunda tedavi olmadığı sürece beraber yaşamak çok zor olacak çözüm bulmanız lazim. Kesinlikle ciddi psikiyatrik sorunları var.

Allah yardımcınız olsun, anneniz naparsa yapsın bırakın hiç acımayın da, keşke kardeşiniz de kyk çıkmasını bekleyip yurttan hazırlansaydı sınava, neden öyle yapmadı ki? Okuduğu bölümü sallasaydı, anne babaya da gidip geliyormuş gibi yapsaydı, yurtta kapanıp çalışaydı. Kendinizi kurtarın, o cehennemden çıkmayı başardıysanız her şeyi yapabilirsiniz.

Mesajini uzulerek okudum. Psikolog degilim ama annenin text book narsisistik kisilik bozuklugu semptomlari gosterdigini a
Psikolog degilim ama annenin narsisistik kisilik bozuklugu semptomlari gosterdigini anlamak icin Psikolog olmak gerekmiyor. Zaten psikologun da soylemis ama sen ulna olmamissin Sanki gelip insanlara ne dusunduklerini Sormak ihtiyaci hissetmissin. Aslinda duzgun bir Kac siteden arastirsan harfi harfine uydugunu gorursun. Narsisistik kisilik bozuklugu sergileyen insanlarin iyilesme ihtimallerinin ne kadar dusuk oldugunu ve onlarla nasil basilebilecegini (hayatindan cikarmak suretiyle) de arastirmali ve kendi fikrini iyice olusturmalisin. Sana verdigi zararlari anlamali ve kendini iyilestirmelisin. Soylemek kolay biliyorum. Senin Annen gibi bir annenin kizi cok yakin arkadasim. Onun da senelerdir ne kadar zorlandigini gozlemliyorum. Akilli, ekonomik ozgurlugu olan muhendis bir kadin olmasina ve annesinin durumunu bilmesine ragmen, 40 yasinda hala Anne travmasindan tam anlamiyla iyilebilmis degil. Ama farkinda, cabaliyor ve yavas da olsa iyilesiyor. Sen de akilli bir kizsin. Oku, arastir, annenin durumunun farkina var. Sana olan etkisini anla ve sonra kendini iyilestir. Kardesine destek ol. Yapabilecegine eminim. Yazdiklarindan onu anliyorum. Hirpalanmissun ama mantikli ve akillisin. En zor zamanlar bitmek uzere. Artik kendi hayatini kurup annenden kurtulmana ve kardesine destek olmana cok az kalmis. Sana tum iyi dileklerimi gonderiyorum.

Merhaba,

Sevgili kız kardeşim, bu benim annem, tek farkı annemin boşanamamış olmasıdır hikaye komple bizim hayatımıza benzer anlaşılır olması için örnekler ekleyeceğim.

Biz de çocukluğumuzdan beri her şey için bedel öderdik, diğer kız kardeşlerim de ben de ilkokul 4. Sınıftan beri temizlik yapmadan kursa, okula gidemezdik.

Dışarı ne zaman çıksak telefonlar susmaz, hakaret bizmez, küfürler durmazdı.

Benim annem de bıçakla üzerime yürüdü, hem de ortada bir sebep bile yokken.

Annem babamın ailesinden nefret eder, ablamı sürekli onların tarafına benzetir ve o sebeple olduğunu tahmin ederiz ona ekstra kinlidir.

Bana ve kardeşime sürekli ablanız sizin ocağınızı söndürecek, kendi evlenmez sizi de evde bırakacak gibi sürekli kardeş kavgasına sürükleyecek şeyler söyler.
Oysa biz hiç kavga etmeyiz çünkü 18-19 yaşında annemin hasta olduğu araştıra araştıra öğrendim. Destek alacak durumum olmadı çünkü sizdeki gibi bize de para olmasına rağmen çok az para verilirdi, dışarıda hiç kahve içip mutlu olamadım öğrenciliğim boyunca hep ucu ucuna bir hayat sürdüm. Kız kardeşlerim de öyle.

Sevgili kız kardeşim, bizim annemiz de senin annen gibi kendini çok üst görüyor ben olmasaydım babanız sizi rezil ederdi, onun ailesi sizi mahvederdi der durur bu konuşmalar ilkokul yaşından beri dinlediklerim.

Sevgili kız kardeşim benim annem de senin annen gibi dışarıdan asla tahmin edilemez ve biz sizin aksinize bu durumu saklıyoruz bütün herkes onun iyi birisi olduğunu düşünüyor.

Sevgili kız kardeşim ben de senin gibi kendimi çok eksik gördüm, kardeşlerim de öyle. Bizim hepimizin işleri ve meslekleri var, hepimiz dışarından bakılınca asla bunların yaşadığı tahmin edilen kişiler değiliz. Ama annem sürekli bize görsel olarak da zekasal olarak da hakaret etti. Örneğin bana seni alan hemen kapının önüne koyar, elinden ne iş gelir ki, sen okuyamazsın yazık zekan yetmez vs neler derdi.

Bütün bunları çalışırken fark ettim, okurken bir kafede çalışmıyordum ve annem de orada çalışıyordu, herkes beni tebrik ediyordu, teyzeler oğlum var diyordu. Sürekli ona ne kadar çalışkan bir çocuğun var, kızın güzel vs diyorlardı, buralarda onun anlattığı gibi olmadığımı anladım.

Sonra kurumsal hayata girince fark ettim, aslında gayet yeterliydi ama bunları anlamam çok zaman aldı.

Uzun zaman kendimi çok çirkin sandım, erkekler bana neden baksın ki diye düşündüm, oysa eşim beni çok sevdi, kendi ailemden kopup hayata karışınca paramı kazanınca insanlar bana farklı şeyler söylemeye başladı ben düzeldim.

Sevgili kız kardeşim ben evlendim.. oldukça geç evlendim, annemin bize yaptıklarından olsa gerek çocuk da hiç istemiyorum. Ama uzaklaştım ve kurtuldum kimseye annemi anlatmadım bu zamana kadar ama sırf ondan kaçabilmek için çok uzağa taşındım.

Kardeşlerim de kaçtı onların gittiği yerler hesapsız uzaklıkta. Biz çok ağladık, çok yıprandık ama okuduk birbirimize anlattık tek kurtuluş kaçmaktı araya çok mesafe koymaktı, biz bunu tercih ettik kendimizi eğitimimize adadık evde minimum sohbete girdik, bize saldırmasın diye tüm işleri ve yemekleri yaptık sabrettik ve uzaklaştık.

Şu an çok huzurluyum, ne zamanki sınır koydum hayatım bereketlendi.

Annem yüzünden çok ağladım, ağlayarak çok yol yürüdüm, yaşadıklarım yazabildiklerimin çok azıdır.

Ama annem dışarıdan bakan göze çok önem verir kimsenin bizim evin içinin böyle olduğunu tahmin ettğini sanmıyorum çünkü hepimiz iyi meslekleri olan, temiz ve bakımlı, kahvaltısı eksik edilmeyen(dersleri dinlesin açken dinleyemez) ama cebine para koyulmayan ya da çok sınırlı para verilen, ruh hali dengesiz annenin çocuklarıydık. Kendisi bizi eleştirirdi ama dışarıdan kimse eleştiremezdi, çünkü biz onun eseriydik ve o kusursuzdu.. tabi ki okuyacaktık, hala ben olmasaydım hiç biriniz okumazdınız der. Umarım anlatabilmişimdir…

Merhabalar yorumunuzu okuduğumda çok duygulandım, yalnız olmadığımızı bilmek güç verici,teşekkürler.

Sevgili konu sahibi yazilarinin hepsini cok dikkatli okudum ve kendi hayatimi okuyormus gibi hissettim bizde ablamla annemden cok cektik bizimkisi cok uclardaydi ne okda huzur verdi bize ne okulda tum hayatimiz asiri bir baski altinda tum gencligimiz gitti onun isteklerinin altinda.. isin enteresan tarafi bizim onun hasta oldugunu anlayamamis olmamizda.. bu hareketler hic degismedi biz evden syrildiktan sonra yemegini yapamaz banyodunu yapmaz sanahtan aksama kadar ona buna takan surekli sinirden kudurmus bir sekilde bosanmis olmaarina ragmen babama saydirip duran bir kadin oldu.. en son geldigi noktada sizlfreni tanisi konuldu. Bu konulana kadar 5 yil bir suru degisik tanilar aldi ama dogru olan sizofreniydi.. hala sasiriiyorum hasta oldugunu nasil anlayamadik? Herseyin dozu gittikce artacak sesli dusunuyormus gibi mirildanmalar konusmalar baslayacak once sonra bakislar degisecek cok fazla yazi yazmaya ve okumaya baslayacak bunlarin nasil oldugunu anlamayacaksiniz bile hircinlik baskicilik sizi hayattan bezdirme asla gecmeyecek ama onun zamanla hastaliginin dozunun artttigini goreceksiniz.. belki sizinki sizofreni degildir belkide baska birseydir ama kopya kagidiyla yazilsa bu kadar olur.. herkes taragindan asiri akilli bilinen ve cekinilen annem defalarca hastanede yatti.. bu onu yatistirdimi hayir.. biz geciktikmi evet.. haline uzuluyormuyum hayir.. kendime uzuluyormuyum.. hemde cok.. keske daha erken yol alsaymisim bir delininnhayatima mmudahale etmesine engel olsaymisim. Cok zor durumun anliyorum kolayliklar diliyorum

32 yaşındayım..hipertansiyon. Ve hasimato tiroiditi hastasıyım.. sebebi kim? Narsist sosyopat annem..aynı
.yaşadığımız hersey aynı.. Ben 32 yaşımda artık tamamen kıldım annemin cenaze namazını kalbimde..zaten hiç yoktu ki.. kanser olmak istemiyorum acılar içinde yeterince kivrandim bir de hastane köşelerinde onun yüzünden sürünmek istemiyorum..vicdanım çok rahat..Ben elimden geleni yaptım..ama dışarıda melek evde kahpe felek annemi artık hiç ama hiç sevmiyorum igreniyorum ve asla özlemiyorum.. 6 aydır hiç sesini duymadım.. ama hiç aramıyorum ne sesini ne kokusunu..sanki tiksiniyorum..Ve hakkimi helal etmiyorum..ama belki kalan 32 yılımı kurtardığım için Rabbıme şükürler ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…