• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce antidepresan kullanmalımıyım

bu ara bende de mide bulantısı var. sıkıntıdan. insanın içindeki huzursuzluk vuruyor bir yerlerine. özellikle mideye

bende kullanıyorum tabii
ama ilaç 2-3 haftada etkisini göstericekmiş
22 günün sonunda tekrardan gidicem doktora

Sıkıntınız midenize vurmuş olabilir..
Arkadaşların dediği gibi peynir,ekmek vs. yiyin..
Doktora da bir gidin midenizi gösterin.
Endoskopi mi ne yapılsın herhangi bir hastalık varsa hemen buluyorlar..
endoskopi mi haayır asla midene ağzından giden bi hortum düsüncesi bile iğrenç kötü ve acı. ara ara yoğunlasıo tek kalıp düsündükce hep stresten hep o hayvan yüzünden sevseydii yapmazdıııı ama o da beni sucluo tek suçlu benim gözünde aramaz artık sormaz unutur ............... dönmez pisman olur dönse de o sözlerin üstüne olmaz yine de bi msj atsın die bekliorm yok yok atmıcak artık face inden bile engelledi tamamen sildi beni..

endoskopi mi haayır asla midene ağzından giden bi hortum düsüncesi bile iğrenç kötü ve acı. ara ara yoğunlasıo tek kalıp düsündükce hep stresten hep o hayvan yüzünden sevseydii yapmazdıııı ama o da beni sucluo tek suçlu benim gözünde aramaz artık sormaz unutur ............... dönmez pisman olur dönse de o sözlerin üstüne olmaz yine de bi msj atsın die bekliorm yok yok atmıcak artık face inden bile engelledi tamamen sildi beni..

Eeeee size zerre kadar değer vermeyen adam için mide ağrısı çekmeye devam edin..
Allahım korusun midenizde bir maraz çıkarsa bunu da hiç bir zaman öğrenemezsiniz..
Mesaj çekmesini beklemeye devam edin..
Ne diyeyim ya,sanırım dünyadaki bazı insanlar mazoşist,o zaman elimizden bişiy gelmiyor işte..

antidepresan kullanmanı hiç tavsiye etmiyorum canım...her acının bir sonu var...şu an katlanılamayack gibi gelse de katlanılır güzelim...güçlendirir seni..yoksa ilerde en ufak bir şeyde haplar gelebilir aklına...kendi kişiliğinin gücünü kullan...o güçten daha iyi ilaç olmaz...sabret biraz canım...

Eeeee size zerre kadar değer vermeyen adam için mide ağrısı çekmeye devam edin..
Allahım korusun midenizde bir maraz çıkarsa bunu da hiç bir zaman öğrenemezsiniz..
Mesaj çekmesini beklemeye devam edin..
Ne diyeyim ya,sanırım dünyadaki bazı insanlar mazoşist,o zaman elimizden bişiy gelmiyor işte..

canım elimde değilki.. sen neden kullandın o zaman bir düsün her neyin vardıysa nie kendin halledemedin beyninle iste böle bise...

insan bilerek sağlığını bozmak istermi ?

unutmak istiorum ama olmuo 2 gün oldu nasıl unutim 10 ayla 2 günü karsılastırırmısın. 10 aydır alıstım ona gecirdiğimiz o lanet olası günler gelio aklıma lanet ediorm. hayvan o hayvann... gündüz neysede gecelerden korkuorm anılarım azıo cünkü def etmek istiorm hepsini deff cehennemin dibine kadar :( :/

canım elimde değilki.. sen neden kullandın o zaman bir düsün her neyin vardıysa nie kendin halledemedin beyninle iste böle bise...

insan bilerek sağlığını bozmak istermi ?

unutmak istiorum ama olmuo 2 gün oldu nasıl unutim 10 ayla 2 günü karsılastırırmısın. 10 aydır alıstım ona gecirdiğimiz o lanet olası günler gelio aklıma lanet ediorm. hayvan o hayvann... gündüz neysede gecelerden korkuorm anılarım azıo cünkü def etmek istiorm hepsini deff cehennemin dibine kadar :( :/

Bazen şu KK'da ne yazacağımı şaşırıyorum...
"Midem acıyor" diyorsunuz "eeee doktora gidin endoskopi ile baksınlar" derim "yooo olmaz" deniyor..
Ben neden ilaç kullandığımı neden düşüneyim,sorunlarımı halledemedim ki doktora gittim,çözüm bulduk beraber eee siz de gidin diyorum olmazdı istememdi...
Acaba ne yazarsam size yardımcı olurum çok merak ediyorum.. "Açın bir kutu uyku hapı için,intihar edin,erkeklerin hepsi böyle yalan dünya!!!" dersem mutlu mu olacaksınız yani?
Habire beddua edeceğinize kendi hayatınızı yoluna koymak için çabalayın yoksa o beddualarınız dönüp dolaşıp yine sizin başınıza geleceği için selamete varmanız biraz zor...

nasıl bir hapmış bu ya :)) bende kullandım ama hiç mutlu olmadım

o dönemlerde sorunlarımın içinden çıkamadm
gittim doktora ne konuşacağımı bilemedim
ilaç vermedi ilk gidişimde
1 hafta sonra gittim
biraz anlattm
ilaç verddi
aldm ve bir baktım ki ne boş şeylere kafa yoruyomuşumsempatiksalakcinni
eskiden beni deli eden en ufak şeyler aslında öyle büyük şeyler değilmişhihoyyyt
bi de ben zaten neşeli bi insanımzemuszemusdelikafaduldenşutarafagitti
ilaçlarda rahatlatınca daha mutlu oldmsositosositosositososito
yine gitcem hihoyyyt
ihtiyacım var
:delphin:

Bende dönem dönem antidepresan kullandım ama en son nisan mayıs gibi bıraktım ve kendi kendime karar verdim bir daha kullanmamak için. Bence antidepresanlar sadece kaçış ileri düzey rahatsızlıklar için bir şey diyemem tabiki şifası varsa kullanılacak ama az keyfisizim desen doktor hemen yazıyor sağlıklı değil bu. Bir çok insan sevgilisinden ayrılmıştır sonra geçiyor bir şekilde. Hayat güllük gülistanlık değil ki. Hem ayrılık acısınında hayata kattığı farklı bir renk var yaşamalı insan ki odundan farkımız olsun. Öyle durumlarda bence ilaca sarılmak yerine mekan değiştirmeli çevre değiştirmeli. Farklı şeyler yapamaya yönelmeli. Aslında insan ilişki boyunca bir takım alışkanlıklar ediniyor bir aanda bunları bırakmak kişide şok etkisi yapıyor işte farklı uğraşlarla o alışkanlıkların yeri değiştirilmeli. Hayat güzel devam ediyor buna odaklanmak en güzeli. İnşaallah diyorum bir daha antidepresanlara başvurmam.

ben en düşük dozda 2 ay kullanmıştım;ama öyle sevgilimden ayrıldım üzgünüm ilaç alayım şeklinde olmadı. Başka sorunlarda olmuştu ayrılığımda onunla ilgili, günlük hayatıma devam edemiyordum, yürürken bile ben yürümüyordum sanki, kafam hep düşüncelerle doluydu. Neyse psikiyatriste gittim, 2 tane ilaç verdi. En düşük dozlarda. 1 tanesini kullanmaya başladım öbürünü kullanmadım, sonra birgün öbürkünü de kullanayım dedim, Allahım mucizeydi sanki, fotoğraflarına bakıyorum, sanki benim ayrılığım adam o değil, hiçbir şey hissetmiyordum ona, ne kadar salakmışım da üzülmüşüm falan dedim, ilacı 2 gün kullandım. 3. gün sol elimde bir uyuşma ve koluma yayıldı, ben bir panik oldum, doktora sordum bişey olmaz dedi, ertesi gün ilacı almadığım halde devam etti, internetten araştırdım ne göreyim meğerse felce yol açıyormuş, Amerikada 37 kişiyi felç etmiş, Türkiyeden birisi de yazmış, 6 ay kullanmış şimdi sol kolunu kullanamıyormuş....
O ilacı anında bıraktım, diğer verdiği ilacı 2 ay kullandım, iyi geldi o ama diğeri gibi mucize diyecebileceğim birşey değildi, diğeri nasıl anlatsam ... öyle mutluluk veren falan değil, direkt o konuyla ilgili sanki herşeyi unutturuyor, ama sadece o konuyla ilgili. Diğer zararsız olan ilaç mutluluk veriyordu, amann yağmur mu yağıcak ıslanıcak mıyım boşverr şeklindeydim, gülümsüyordum ve ben sessiz sakin çekingen bir insanken insanlarla kolay iletişim kuran konuşkan biri olmuştum. Bu ilaçta o konuya odaklanmamı engelliyordu , aklıma geldiğinde uzun süre o konuyu düşünemiyordum, zırıl zırıl ağlarken ağlayamamaya başlamıştım. Sonra kendi kendime dozu daha da düşürerek bıraktım

Uzun lafı kısası , yan etkisi hayati olan ve doktor vereceği halde çok zararlı ilaçlarda var, sana iyi gelebilecek ilaçlar da;ama normal herkesin yaşadığı türden bir ayrılıksa ilaç almanı önermem, sonuçta kimyasal direkt beynini etkileyen bir ilaç. Zamanla zaten acın geçecektir, yeni olduğu için yoğun yaşayacaksın yavaş yavaş geçecek.

Son düzenleme:
o dönemlerde sorunlarımın içinden çıkamadm
gittim doktora ne konuşacağımı bilemedim
ilaç vermedi ilk gidişimde
1 hafta sonra gittim
biraz anlattm
ilaç verddi
aldm ve bir baktım ki ne boş şeylere kafa yoruyomuşumsempatiksalakcinni
eskiden beni deli eden en ufak şeyler aslında öyle büyük şeyler değilmişhihoyyyt
bi de ben zaten neşeli bi insanımzemuszemusdelikafaduldenşutarafagitti
ilaçlarda rahatlatınca daha mutlu oldmsositosositosositososito
yine gitcem hihoyyyt
ihtiyacım var
:delphin:
bende gittim panik ataktı benimki ama mutlu olmadım ilaçlarla sadece beynim uyuştu ruhsuz duygusuz bişey oldum o yüzden dedim canım..

kızlar midem çok yanıo korkuorum hastanelik olmaktann :((

canım bı keresınde bende aynı seyı yasamıstım ıgneden ıplıge gectım sımdı kesek yın eıgneden ıplıge gecsem ama neyse bu baska konu demem okı

bunu atlatmam ıstıyosan ılacla sunla bunla olmasından zıyade bırak kendını agla agladıkca yaran hafıflıycek ve onune kım gelırse anlat herseyı detayıo gecmısıı hatta glecegıde onu anlatt dusunmekten korkmaa yaz neden ayrıldın ılk nasıl basladınızz ıcını dok ve aglaa
aglamaktan utanma bence en ıyı ılac bu olucak sana 1 2 ay sona hersey gecıcek salya sumuk agladıgımı bılırım hatta gunelrse uyku ılacı ıcıp uyuttum kendımı ee sonucc vallahı gectıı oo sona ne asklar yasadımm
sırnaşık şey

bu arada antıdepresana ve psık doktoruna karsımıyım kesınlıkle hayırrrr onlaı sevıyorum ama bole haytta ole anlarınız vardır bu ask acısının yanında acısı yadaaa hımm bu acıda degıl nefessız yasamaya baslarısınzı her yer hersey anlmaını yıtır bu bı dusuncenız yuksek bı yerden bosluga bırakmak olur o zman kosa kosa gıttıgım hanı ıyıkıde gıttımm hanı sukur kı deıdım yer yasasın antıdepresanım

sımdımıı muthıssımm

demem okı seker ask acısını ılacla hafıfletmek yerıne konus anlat rahatlaa antıdepresan 3 4 level sona olcek ıs

bende öle düşünüorm bugün gittim doktora anlattım sonra ağladım cok güseldi :D hap istemiorm dedim sadece bitkisel surup verdi kendini kötü hissedinc eiç dedi o kadar. ben anlatıcaım birini bulamıorm artık teysem ve halama anlattım sürekli de anlatıcak değilim ki :/ işyeri desen ordaki insanlara detaylı bişe anlatılmaz ki sonucta iş ortamı.. yakın cevreden sadece bi arkadasıma anlatabilirim o da kendi psikolojisiyle uğrasıo kendine gelmeye calısan biri bni nasıl kendime getirsin.. onu unutucam umutluyum en asından o böle pat die cıkarabiliosa hayatından bende cıkarırım bu kadar basit. sadece herseyde aklıma onun sözü lafı davranısı gelio sinir oluorm o zamanlarda can yakıo işte özlemmidir boşlukmudur anlamadım..

HAE:
bende öle düşünüorm bugün gittim doktora anlattım sonra ağladım cok güseldi :D hap istemiorm dedim sadece bitkisel surup verdi kendini kötü hissedinc eiç dedi o kadar. ben anlatıcaım birini bulamıorm artık teysem ve halama anlattım sürekli de anlatıcak değilim ki :/ işyeri desen ordaki insanlara detaylı bişe anlatılmaz ki sonucta iş ortamı.. yakın cevreden sadece bi arkadasıma anlatabilirim o da kendi psikolojisiyle uğrasıo kendine gelmeye calısan biri bni nasıl kendime getirsin.. onu unutucam umutluyum en asından o böle pat die cıkarabiliosa hayatından bende cıkarırım bu kadar basit. sadece herseyde aklıma onun sözü lafı davranısı gelio sinir oluorm o zamanlarda can yakıo işte özlemmidir boşlukmudur anlamadım..

ben senı dınlerımm yaz buraya dıger kızlarda dınlıycek yada okuycakkk destek olucaktırrr hadı basla bakalımm te bastanann

Bu kisi ailesi tarafından baskı görüodu face inde fotolarımızı görmüstü en son babası cok kızmıs filan.Bende üni.için ist.yazsın istiodum hep yazıcaktı ama cıkmayabilirdi ve biz uzaktık ayrı sehirlerde.Hep ayrılcaz die acı ceker korkardım.Dün ders calısıcam dedi uzun süre mesaj atmadı aksama kadar bende kuzenim askerden geldi ona bozuk sanıorum. nese msj attım bise mi oldu die cvp yok arıorm acan yok face ine girdim faceini acmıs mesjlardan sildiği vardı bende dedim bu beni üzüo o kadar saat msj akmadı face inde dolasıo. sonra sinirli sunları yazdım ' seven insan sevdiğini merakta bıırakmaz bu kadar süre face ine gireceğine bana msj atar ben burda seni merak edim senin yapptığına bak anladım ben anlayacağımı ben yokum artık" yazdım. 5 dk gecti aradan face ine giremiorm msn ine de sifreler değistirilmis iyice cıldırdım. bu kadar kolaymı bu mu sevgin serefin dedim. veee sonunda msj attı " Gözümde bir hiçsin artık. . ben burda dayak diim babamdan düsünebiliomusun bana vurdu kim icin senin için. ama sen kolay dimi ' ben yokum' demek koydun yine içime acıyı. artık bi hiçsin benim için sen. filan yazdı . bende 'seni merak etmistm msj atmıodn at die yazdım ölle ' dedim. o da yok iste ondan yazılırmı filan die cıkıstı umrumda değilsin filan dedi. ben ona o bana saydı. gece msj atmıs sana sevdam zor geldi yok bilmemne senin gururundan söyleyemediğin söz HOŞÇAKAL. ben ona sana hosçakal demicem ELVEDA demistm bu arada. sonra bu sabah iste en yakın arkadasm o seni sevmio bak bnm face ten msjlarına dedi. actım baktım arkadasm ona msj atmıs dayanamayıp oda saymıs arkadasıma ve demiski benim için. benim gözümde bi hiç beni umursamayan yüzümü görmek istemeyen biri umrumda olamaz. sende bırakırsın sevgilini demis arkadasıma. ikinizde Zevk için demis. o da gitsn baskalarıyla olsn smdi demis. msj attım bu kadar düsme masumuyitemi zevk demissin sen bahanelere sığınıosn filan dedim. O da sen bile inanmıosn söylediklerine herkesi inandırabilirsn ya kendin demis. sonra da saydık dasaydık. o bana dönek olarak hatırlcam seni dedi ben ona sende hayatımda yol alanlardansın dedim, bukezde sensin yol alan defol git hayatmdan filan dedi. Son mesm ' rüyüydı bitti uyandık vakti elveda yalan rüya yazdım' BİTTİİ......

Düsünemiorm mantıklı dönsün pişman olsun diorm sonra yok olmazki hep acıydı zaten biticekti diorm bu kadar lafa yüz yüze zaten bakılmaz diorm. bi özür mü bıraksam ailesyle de böleyken bide beni bosluğa itti filan yazmıs arkadasıma .. kafam cok karısık. tamamen unutmak en hayırlısı ama yapamıorm canım acıo kabullenemiorm iste ouff olmuo..

ben kullandım o an belki unutuyorsunuz ama sonra bıraktığı yan etkiler çok kötü bir yıl oldu bırakalı bütün bünyemi bozdu kendi kendine atlatmaya çalış... ben migren hastalığım için kullandım...

Ben de nişanlımdan ayrildiğimda kullanmıştım. Allah üretenden icat edenden piyasa sürenden razı olsun çooook işe yaradı.. onlar olmasaydı kendimi yerdim, 6ay kullanıp toparlandım. ama yan etkileri de yok diyemem..

Back
X