Sizce arkadaşım beni kazıklamayamı çalışıyor

Mantı yapmak maliyetli iş.yumurta un kıyma soğan birde pişirme ya fırın ya dondurucu durumu var.ee yazık kolay bişey de değil saatlerce emek vereceksin.ne kol kalır ne bel.30 dan aşağı vermemeniz gerekir bence.

Mantının memleketinde yaşıyorum ve annem çalıştığı için malzemelerini alıp sıktırıyor , sadece el emeğine 40-60 arası istiyorlar aşşşırı ucuz bi fiyat , uzak durun

Onun açısından bakarsan, diyelim kilosunu 40 TL.ye satacak. 15 sana verecek. Kalan 25 olduğu gibi cebine girmeyecek dükkan kirası elektriği vergisi personelin maaşı bilemiyorum giderleri olacak.
Ama günde kaç kilo mantı yapabilirsin çok zor bir iş.
.

Arkadasinizin verdigi fiyat cok dusuk. 15 tl’ye manti mi alinir el insaf

Arkadaşınıza satmayin açın insta sayfası 40tan 50den satın 15ne ya

Bizim burda yarım kgsi 30 tl çok şaşırdım bu fiyata sakın kabul etmeyin emeğe yazık

1 kg Kıyma 66 lira 1 Kg un 5 veya 6 Lira Soğan sıvıya yağ elektrik masrafı ve el emeğini koyarsan Minimum Satabileceğin Fiyat arkadaşına Kilosu 35 lira canım... O arkadaş değil Kan emici Kıyma nohut soğan karışımı yap 30 liradan sat kabul ederse...

Hanımlar nerde satıyorsunuz bu yaptığınız mantıları

Ben de bunu düşündüm ama arkadaş lokantacıymış, kilosunu 40dan satmayacak, porsiyon yapıp satacak yani dolayısıyla çok daha fazla kar edecek. 15 tl bence de çok düşük.

7 8 sene önce 15ten veriyorduk evden yapıp malzemeleri herşeyi bize aitti çok ucuz demiş şuan aşırı pahalı herşey emeğinizi de hesap edin lütfen evinizde batacak heryer un oluyor temizlik falan derken insan yoruluyor da yani

50den aşağı yok buralarda

15 mi Evet malesef eşiniz haklı

Arkadaşınız almasa, siz satacak yer bulabilecek misiniz?
Reklam yapabilecek misiniz?
Veresiye verseniz sonradan parayı toplayabilecek misiniz?
Sipariş verip vazgeçen olursa yaptığınız yatırım elinizde patlar mı sorun değil başkasına satarım diyebilecek misiniz?

Arkadaşınız sizden toplu olarak alıp toplu para verecek. Bu açıdan da bakın.

Kilosu 15 lira malzemeyi bile zor çıkarır. Çok çok ucuz. Arkadaşınız kazıklıyor gerçekten. O fiyata satacağınıza hiç satmayın emeğinize yazık.

Kesinlikle kazıklıyor sizi inanmayın el sıkım mantı bir de yani imkansız 15 olması. En aşağı 40

Herkes az falan demiş ama değil.
Esnafa mal veriyorsanız fiyat budur.
Esnaflığın mantığı ortalama x3 x4'e satmaktır ki kar edebilesin. Aradaki giderler dağ gibi çünkü. Misal sen ona verirken KDV ödemeyeceksin ama o çılgınca vergi verecek.

Evet emek çok değerli ama en pahalı şey değil, sonuçta müşteriye ulaştıracak olan o, peşin ödeme yapıp riski alan o.

Bir kilo un 6 7 tl denmiş ama maliyet o şekilde yapılmamalı. Orta seviye örnek vereceğim.

migros un 5 kg 17.90 (ki bunu iş yapacaksanız 5 değil 25 kiloluk çuval vs almalısınız, kilo fiyatı 3 tl bandına düşer) ki 1 kg mantı için ne kadar un kullanmak gerek bilmiyorum, sonuçta su ve yumurta payı da var.

Kıyma ortalama 50 tl (bunu ne kadar toptan alabilirsiniz bilmiyorum ama 1 kg mantı için kıyme gideriniz de en fazla 200 gr falan olur muhtemelen)

Ha su, elektrik vs bile gider olarak kaydedilmeli. Mantığı şu, görünen kalemi şişirmek yerine ek kalem eklenmeli, en son da %10-15 genel gider eklemelisiniz.

Ona göre hesabınızı kitabınızı yeniden yapıp karar verin, mantığın kilosu hiçbir yerde toptan 50 lira olamaz, mantığa aykırı.

15tl den ev yapimi mantimi olur. Ben olsam o insanla bir daha asla görüşmem. Kıymanin kilosu olmuş 70tl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…