Sizce arkadaşım beni kazıklamayamı çalışıyor

Bende 6 sene önce 5 yıl yemek işi yaptim. Birgün yasli bir kadin geldi üniversitede okuyan torununa harclik göndermek icin bazlama ekmek yapip satiyormuş. Ondan almata başladık bazlamayi. Sonra 2 3 komşu vardi cok güzel baklava manti yapiyorlardi. Siz yapin ben satayim dedim. Hergün bahçede toplanip yapiyorlardi . Bende kazandim onlarda kazandi. 15tl dende tepsi baklava aliniyordu ama ben 40tl den aliyor ona göre fiyat veriyordum. Bende kazandim onlarda kazandi. Hatta ben is değisikligi yaptim onlar işi büyüttüler.
Evet bende esnafim evet esnaf kazansın .ama nerde kaldi emekçi kadının hakkı üstelikte arkadaşı.
Evet un 6 7 tl değil ben toptandan 3tl den alıyorum.
Kıyma 50tl hic görmedim minumun 60tl onada güven olurmu bilemem. bu tarz isler yaparken ekstra dikkat edip iyi malzeme almak lazim. Sonuçta insan sağliğı önemli. Hadi 50tl olsa 200gr 10tl ediyor zaten.
Yumurtanin kolisi 21 tl yağin tenekesi 65tl soğan baharat hiç hesaplamiyorum bile. Eee nerde kaldi bunun emeği.

Son düzenleme:

Ben yemek işinde değilim o sebeple vergisini falan çok bilmiyorum açıkçası. Düz baktım o sebeple. Ben veriyorsam illa ki yiyecek sektörü de veriyordur ve onların da vergi yükü çoktur diyorum mantıken.

Kıyma fiyatına da migros sanal markete girip baktım da yazdım, orta kalitedir diye düşünüyorum, örnek sadece.

Konu sahibi kalem kalem düşünmeli.

Ben daha önceki sayfalarda da gördüm de asla anlamadım, yağı ne yapacak mantıda bu kadın? Hani düşünüyorum düşünüyorum su bile gider de yağ hangi noktada var bulamıyorum.

bu işin piyasası böyleyse at eti mi koyuyorlar için soya kıyması mı bilemedim. Benim kasabımdan marketimden aldığım kaliteli malzemelerle emeğim hariç fiyatı aşıyor demek ki bu iş bana göre değil deyin. Bakalım ne diyecek. Nazikçe derdinizi anlatın.

Ben marketten el yapimi "gibi" olan (yani el yapimi degil) bol kıymalı mantiyi bile kg i 30dan alıyorum el yapimi en az 40 tan başlar

Yok artık bir de malzeme senden, sakın emeğini kullandırma canım

Mantinin iç harcina yag koyuyorlardi bana yapan ablalar cok azda hamuruna koyuyorlardi. Evet vergi hayatin her alaninda var sadece esnaf degil bakkaldan ekmek alirken bile vergi ödeniyor

Canım mantı çekti sabah sabah, çocuklar yeseydi de akşama yapsaydım, gıcık çocuklarım niye yemiyorlar acaba

Şu an inanılmaz sinirlendim, mantının ev yapımını kilosu su an en az 40-50 lira. 1 kg portakal 10 lira neredeyse eşiniz haklı görüşmeyin bence.

Kıymalı , hamuru ince ince açılmış bir mantının kilosu 70 TL İstanbul’da. Bir velim satıyor . Ben beceremediğim için yapamıyorum , sürekli alırım ondan biliyorum. Hadi adam da kar edecek desek , senden en azından 40 TLye alması lazım . Sakın kanma .

Biz restorana el yapimi 30a aliyoruz.
Ayni kisiler normalde 45e veriyor da bizimki toplu alim oldugu icin uygun.

O arkadasla bir daha konusmayin.

Siz arkadasiniza ben 35 e buldum,sende amma ucuzcu ciktin diyin,bir porsiyon manti 200 gr ,sizden 1 kilo alip 15 tel te tabagi 30 dan satsa 150 tl kazanacak ,yuh diyorum boyle arkadas olur mu instagramdan satin ,reklam falan acip

15 tl ye yapıyorsan şimdiden 10 kg sipariş vereyim sana .

Ne kadar kiyma gider bilmiyorum ama basit bir hesap yapalim..
Kiymanin kilosu 60 TL. Olsa 1 kilo mantiya 250 gr kiyma kullansan sadece kiymasi 15 tl yapiyor zaten.
Hadi daha iyimser dusunup 1 kilo icin 125 gram kiyma gidiyor desek, kiymasi 7.5 TL yapar.
Unu, suyu, yumurtasi,sogani derken 1 kilo mantinin minimum maliyeti 12-13 TL yi bulur. Bunca emegi kilo basi 2 - 3 TL kazanmak icin mi vereceksin?
Arkadasin cok acik gozlu.
Cok sinir oldum.

Evet vergi, kira veriyor vs. ama senin yaptigin 1 kilo mantiyi direkt 1 musteriye satmayacak, Porsiyon hesabi satacak. 1 kiloyu muhtemelen 5 porsiyona bolecektir. 30dan verse 5×30=150 TL
El insaf!!

Restoranlarda 1 tabak mantı 25 tl den başlıyor..1 kg den asgari 6 tabak mantı çıkıyor..Buda minimum 125 tl eder.Yarı yarıya olsa mantıklı ama 15 resmen dalga geçmek gibi..En az 45 tl olabilir bence..
Çok yapabilecek imkanınız varsa küçük bir yer açıp internetten yemek sitelerine de üye olup kendi emeğinizi kendiniz kazanabilrsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…